Kabus bitmedi: Asıl bu akşam saatlerinde yeniden başlıyor! Yarına kadar aralıksız sürecek

Kabus bitmedi: Asıl bu akşam saatlerinde yeniden başlıyor! Yarına kadar aralıksız sürecek
Tüm sabahleyin saatlerinde İstanbul ve Bursa öğleden sonrasında da Ankara resmen felaketi yaşadı. Ancak meydana getirilen son dakika açıklamasına gore kabusun bitmediği duyuruldu. Asıl bu akşam saatlerinde yeniden başlıyor. Yarına kadar da aralıksız bir halde devam edecek. MGM’nin resmi ve son raporu haberimize eklendi.
Tüm Türkiye’nin merak etmiş olduğu hava durumu raporu akşam saatlerinde yayımlandı. Yayımlanan son rapora gore, “Ülkemizin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Çorum’un kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Çorum’un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor” denildi.
HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 aşama artacağı öteki yerlerde mühim bir değişim olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Marmara, Batı Karadeniz, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafifçe, ara sıra orta kuvvette esmesi umut ediliyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Çorum’un şimal kesimlerinde yer yer güçlü olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar şeklinde olumsuzluklara karşı önlemli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
MARMARA
Parçalı ve azca bulutlu, bu akşam saatlerinde Trakya kesiminin yer yer oldukca bulutlu, Kırklareli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EDİRNE 19°C, 35°C
Parçalı ve azca bulutlu
İSTANBUL 22°C, 29°C
Parçalı ve azca bulutlu
KIRKLARELİ 19°C, 33°C
Parçalı yer yer oldukca bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, zaman içinde azca bulutlu
KOCAELİ 22°C, 31°C
Parçalı ve azca bulutlu
EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
AFYONKARAHİSAR 16°C, 30°C
Az bulutlu
DENİZLİ 21°C, 35°C
Az bulutlu
İZMİR 23°C, 33°C
Az bulutlu ve açık
MANİSA 22°C, 34°C
Az bulutlu ve açık
AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA 25°C, 34°C
Parçalı ve azca bulutlu
ANTALYA 25°C, 31°C
Az bulutlu ve açık
HATAY 24°C, 31°C
Parçalı ve azca bulutlu
ISPARTA 18°C, 34°C
Az bulutlu
İÇ ANADOLU
Parçalı ve azca bulutlu bu akşam saatlerinde şimal kesimlerinin yer yer oldukca bulutlu Çankırı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA 19°C, 31°C
Parçalı ve azca bulutlu
ÇANKIRI 17°C, 34°C
Parçalı, yer yer oldukca bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ESKİŞEHİR 16°C, 29°C
Parçalı ve azca bulutlu
KONYA 19°C, 32°C
Az bulutlu
BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin mahalli olmak suretiyle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde güçlü olması beklenmiyor.
BOLU 13°C, 26°C
Parçalı bulutlu
DÜZCE 17°C, 31°C
Parçalı bulutlu
KASTAMONU 16°C, 29°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde güçlü olmak suretiyle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
SİNOP 24°C, 29°C
Parçalı bulutlu, aralıklı ve mahalli olmak suretiyle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde güçlü olması umut ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu, kıyı kesimleri ile Çorum’un şimal kesimlerinin mahalli olmak suretiyle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Çorum’un şimal kesimlerinde mahalli olarak güçlü olması umut ediliyor.
AMASYA 20°C, 32°C
Parçalı bulutlu
ARTVİN 20°C, 28°C
Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyıları mahalli olmak suretiyle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ÇORUM 16°C, 31°C
Parçalı, yer yer oldukca bulutlu, bu akşam saatlerinde şimal kesimleri yer yer güçlü olmak suretiyle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
SAMSUN 23°C, 28°C
Parçalı bulutlu, aralıklı ve mahalli olmak suretiyle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ERZURUM 15°C, 33°C
Az bulutlu ve açık, zaman içinde yer yer parçalı bulutlu
KARS 14°C, 33°C
Az bulutlu ve açık, zaman içinde yer yer parçalı bulutlu
MALATYA 21°C, 36°C
Az bulutlu ve açık
VAN 14°C, 30°C
Az bulutlu ve açık
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR 21°C, 39°C
Az bulutlu ve açık
GAZİANTEP 21°C, 37°C
Az bulutlu ve açık
SİİRT 26°C, 39°C
Az bulutlu ve açık
ŞANLIURFA 23°C, 38°C
Az bulutlu ve açık