Genel Kültür

3,5 yaşında kaybolan küçük Evrim’den 7 yıldır haber alınamıyor!

Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Yenisu köyünde, hemen hemen 3,5 yaşlarındayken kaybolan Evrim Atış’tan tam 2.556 gündür haber alınamıyor. Küçük Evrim, 10 Temmuz 2018 tarihinde anası tarafınca yayladaki bir çadırın önünde kardeşiyle oynaması için bırakıldıktan kısa bir süre sonrasında ortadan kayboldu. O günden bu yana meydana getirilen tüm arama çalışmalarına karşın hiçbir iz bulunamadı.

İlk Günden Bu Yana Aranıyor

Ailesi ilk başta kendi çabalarıyla kızlarını bulmaya çalıştı, sadece netice alamayınca durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma, AFAD ve iz takip köpekleri eşliğinde meydana getirilen geniş çaplı aramalarda Evrim’e dair hiçbir bulguya rastlanmadı. Kaybolma vakasının arkasından başlatılan soruşturma kapsamında gözler anne ve babaya çevrildi.

Tutarsız İfadeler, Tutuklama ve Serbest Bırakılma

Yapılan soruşturmada anne Dilek Atış ve baba Burhan Atış, verdikleri tutarsız ifadeler sebebiyle tutuklandı. Baba Burhan Atış, ifadesinde kızının traktör kazasında yaşamını kaybettiğini ve kendi babasının mezarına gömdüğünü iddia etti. Ancak meydana getirilen kazılarda herhangi bir bulguya ulaşılamadı.

(*7*)


Anne Dilek Atış, tutarsız beyanları sebebiyle 109 gün tutuklu kaldıktan sonrasında 8 Kasım 2018’de, baba Burhan Atış ise 165 gün sonrasında, 4 Ocak 2019’da adli denetim şartıyla özgür bırakıldı.

Aradan 7 Yıl Geçti, Hâlâ Sessizlik

Evrim Atış’tan kaybolduğu günden bu yana hiçbir haber alınamadı. Aradan geçen 7 yıla karşın ne Evrim’in izine rastlandı ne de kayboluşunun ardındaki sır perdesi aralandı. Küçük kızın akıbeti belirsizliğini korurken, ailesi ve yetkililer onu bulma umutlarını hâlâ yitirmiş değil.

(*7*)


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Hosting Nilüfer kombi servisi toptan çakmak
likit