Genel

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bakım çalışması gerçekleştiriliyor

  • Haberler

  • İç Haber


  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bakım çalışması gerçekleştiriliyor

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bakım çalışması gerçekleştiriliyor

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’nün Edirne istikametinde meydana gelen bakım çalışmalarının 10 saat sürmesi ve sabahleyin 10.00’da sona ermesi planlanıyor.
  • 14.08.2022 – 04:30
  • Güncelleme : 14.08.2022 – 06:46

Dünyanın en yoğun trafiğinin yaşandığı köprülerden önde gelen ve üstünden günlük averaj 240 bin aracın gezi etmiş olduğu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bakım çalışması yapılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’nde sabahleyin saat 10.00’a kadar sürecek yenileme emekleri hakkında data aldıktan sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuş oldu.

Bu kadar yoğun trafiğe hizmet eden köprünün yüzeyindeki asfaltta bozulmaların olabildiğini dile getiren Karaismailoğlu, sözlerini şöyleki sürdürdü:

“Gecenin bu saatinde mühim bir emek harcama yapıyoruz”

“O bozulmaları ortadan kaldırmak, burayı daha konforlu ve güvenli haline yeniden döndürmek için arkadaşlarımızla gecenin bu saatinde mühim bir emek harcama yapıyoruz. Çalışmamıza hafta içi değil mesai saatinin olmadığı cumartesiyi pazara bağlayan gece başladık. Sabah 10.00 itibarıyla da bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımıza minimum sorun yaratacak şekilde bu problemi de ortadan kaldırıp Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü konforlu ve güvenli hale getireceğiz yeniden.”

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Boğazı’nda 4 kara yolu geçişi bulunduğunu belirterek, günlük averaj FSM Köprüsü’nden 240 bin, Avrasya Tüneli’nden ortalama 60 bin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden 200 bin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden de 110 bin vasıta geçtiğini bildirdi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü nde bakım çalışması gerçekleştiriliyor #1

“Türkiye’nin dört bir tarafındaki 5 bin şantiyede emekleri sürdürüyoruz”

AA’nın haberine nazaran, yoğun trafiğe hizmet veren, kıtaları birleştiren köprünün asfaltına rutin bakım çalışması yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, ekip arkadaşlarının vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için çaba harcadığını altını çizdi. Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Hakikaten Türkiye’nin dört bir tarafında; doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi fark etmiyor; 5 bine yakın şantiyemizde şu anda emek veren 700 bine yakın emek harcama arkadaşımız var. Bu çalışmaların hepsi ülkemizin geleceği, vatandaşımızın ve milletimizin daha iyi şartlarda yaşaması ve daha konforlu gezi edebilmesi için. Biz de fedakâr emek harcama ekibimizle beraber olarak onlara hem moral ve motivasyon vermek hem de buradaki emekleri ile ilgili araştırmalarda bulunmak suretiyle onlarla birlikteyiz.”

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü nde bakım çalışması gerçekleştiriliyor #2

Trafik tek şeritten sağlanıyor

Öte taraftan, bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye nazaran, FSM Köprüsü’nün Edirne istikametinde başlatılan asfalt çalışması kapsamında sağ iki şeritte meydana gelen çeşitli bozulmalar onarılıyor.

İstanbul trafiğini asgari seviyede etkileyecek saatlerde planlanan emek harcama çerçevesinde, Edirne istikametine trafik tek şeritten sağlanıyor.

Emek harcamalar, 2 tane asfalt kazıma makinesi, 2 asfalt serim makinesi, 3 silindir, 10 kamyon, 2 bobcat, 1 vakumlu süpürge, 2 arazöz, 1 çizgi makinesi ile yürütülüyor. 1400 metrekare alanda 25 mm genişliğinde asfalt serimi yapılması ve 100 ton TMA kullanılması planlanıyor.

Saat 10.00’da köprünün 4 şerit olarak trafiğe açılması öngörülüyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü nde bakım çalışması gerçekleştiriliyor #3


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Hosting Nilüfer kombi servisi toptan çakmak
likit