İğrenç olay, öğrencilerinin pornografik görüntülerini çeken din kültürü öğretmeni tutuklandı!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, bir ortaokulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak vazife icra eden 61 yaşındaki Aziz T., 20’ye yakın öğrencisinin uygunsuz görüntülerini gizlice kaydettiği nedeni öne sürülerek tutuklandı. Talebe ve velilerin şikâyeti üstüne gözaltına alınan Aziz T.’nin cep telefonunda çocuk pornografisi içerikleri bulunmuş olduğu öğrenildi.
Geçmişte de Taciz İddiasıyla Yargılanmış
Aziz T.’nin 3 yıl ilkin vazife yapmış olduğu başka bir okulda da bir öğrencisini rahatsız etme etmiş olduğu iddiasıyla yargılandığı ve bu süreç sonunda meslekten ihraç edilmiş olduğu ortaya çıktı. Skandalın peşinden tekrardan benzer suçlamalarla karşı karşıya kalan öğretmenin, Fethiye’de vazife yapmış olduğu Esenköy Ortaokulu’nda oldukca sayıda kız öğrencinin ve çevredeki bayanların fotoğraf ve videolarını gizlice çekmiş olduğu tespit edildi.
Cep Telefonunda Fazlaca Sayıda Müstehcen İçerik Bulundu
Şikayetler üstüne başlatılan soruşturmada öğretmenin cep telefonuna el konuldu. Yapılan incelemede, çocuk pornografisi ve müstehcen içerikli oldukca sayıda görsel ve videoya ulaşıldı. Elde edilen deliller sonrası hakkında kamu davası oluşturulan Aziz T., çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanmak suretiyle cezaevine gönderildi.
Duruşmaya Talebe ve Veliler Katıldı
Fethiye Adliyesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, mağdur olduğu iddia edilen 20’ye yakın talebe ve velisi katıldı. Video konuşma yöntemiyle cezaevinden mahkemeye bağlanan Aziz T.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme ek olarak sanığın Manisa Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi’ne sevk edilmesine hükmetti.