Eğitim

Hayat Işığım – M. L. Stedman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayat Işığım – M. L. Stedman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayat Işığım kimin eseri? Hayat Işığım kitabının yazarı kimdir? Hayat Işığım konusu ve anafikri nedir? Hayat Işığım kitabı ne konu alıyor? Hayat Işığım PDF indirme linki var mı? Hayat Işığım kitabının yazarı M. L. Stedman kimdir? İşte Hayat Işığım kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: M. L. Stedman

Çevirmen: İrem Sağlamer

Orijinal Adı: The Light Between Oceans

Yayın Evi: Pegasus Yayıncılık

İSBN: 9786053439981

Sayfa Sayısı: 360


Hayat Işığım Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Rüzgâr aslen asla durmaz, yalnızca sessizleşir, ta ki enerjisini toplayıp geri dönene kadar.

Tom Sherbourne, Çanakkale Savaşı’nda acı dolu dört yıl geçirdikten sonrasında Avustralya’ya döner ve kıyıdan yarım gün uzaklıkta yer edinen Janus Kayası’ndaki deniz fenerinde bakıcı olarak çalışmaya adım atar. Genç, yürekli ve şefkatli karısı Isabel’le birliktelikleri ikisinin de kafasındaki gürültüyü susturup yıldızlar, dalgalar ve rüzgârın sesinden başka hiçbir şeyin olmadığı iki kişilik dünyalarında refah bulmalarını sağlar.

Bir gün, üç senenin ve üç düşüğün arkasından, karısı bir bebeğin ağlamalarını duyar. Dalgalar, içinde genç bir insanın cesedi ile birkaç aylık bir bebeğin olduğu bir tekne getirmiştir. Çocuk özlemiyle dolu Isabel dualarının Tanrı tarafınca kabul edildiğini düşünür. Yüreklerinin sesini dinleyip bebeği sahiplenmeye ve bundan hiç kimseye bahsetmemeye karar verirler. Seneler sonrasında gerçekler ortaya çıkmaya başlayınca aldıkları kararın asla beklemedikleri neticeleri bulunduğunu anlarlar.

“Herkes tarafınca okunmayı hak eden görkemli bir roman.”

-Karen Brooks-

“Dokunaklı bir öykü… Ağlamaya hazır olun.”

-New York Times-

“Hayat Işığım inanılmaz büyük bir yitik karşısındaki yalnızlığa ve cesarete dair fazlaca güzel bir roman. Okurken başımı kitabından kaldıramadım sadece satırları da gözyaşlarımın arasından görmekte zorlandım.”

-Maile Meloy-

“M. L. Stedman beni neredeyse yüz yıl öncesinin tenha bir adasına götürecek kadar iyi bir yazar. Bu romanda karakterlerden birinin acısının dinmesi ötekinin acısına sebep oluyor.”

-Monica Ali-

“İyi insanoğlu, ağlatısal kararlar ve her ikisinde de bulunan güzellikler üstüne görkemli ve yürek parçalayıcı bir hikâye.”

-Markus Zusak-

“Karşı konulamaz ve çekici bir roman. İlk sayfasından bağlanacağınız örneksiz bir hikâye.”

-O, The Oprah Magazine-

“Aklınızdan çıkmayacak… Stedman daha en başından okuru duygu dolu kurgunun içine sürüklüyor. Olağanüstü ve hatırlanası bir çıkış romanı.”

-Booklist-

“Sevgi ile kayba, doğru ile yanlışa ve en sevdiklerimizin mutluluğu için neler yapabileceğimize dair mükemmel bir hikâye.”

-Boston Globe-

Indie Avustralya Ödülleri:

o En İyi İlk Roman ve Senenin Romanı Ödülü

ABIA Ödülleri:

o En İyi Edebiyat Kitabı

o Senenin En İyi Yeni Çıkan Kitabı Ödülü

2013 Nielsen Bookdata Bookseller’s Choice Ödülü

Goodreads 2012 En İyi Tarihî Roman Ödülü

2013 The Indie Ödülü

2013 Miles Franklin Ödülü Adayı

M. L. Stedman Batı Avustralya’da doğup büyümüştür ve şimdi de Londra’da yaşamaktadır. İlk romanı Hayat Işığım internasyonal bestseller olmuş ve 40 dile çevrilmiştir. New York Times bestseller sıralamasında bir yıldan uzun süre kalan kitap, Steven Spielberg’ün DreamWorks Stüdyoları tarafınca beyaz perdeye uyarlanmıştır.

NOT: Bu kitap daha ilkin Okyanuslar Arasındaki Işık adıyla yayımlanmıştır.

(Tanıtım Bülteninden)


Hayat Işığım Alıntıları – Sözleri

  • +dünya kafayı yedi.
    -ne istiyor?
    +problem da bu, sanırım. ne istediğine karar veremiyor.
  • bu dünyada kimse tam anlamıyla aynı yolda gezi etmedi ve etmeyecek de.
  • ” İnsan zihninde iyi şeyler barındırdığı sürece mutlu olabilir.”
  • ” Hayatın oynayabileceği tüm oyunları gördüğünü düşünürken o bir yenisiyle ortaya çıkmıştı, fena bir hilebaz şeklinde.”
  • ” Bazen geçmişi geçmişte bırakmak iyidir.”
  • doğruyla yanlış nalet ihtimaller içinde yılanlar gibidir: birbirlerine öylesine dolanmışlardır ki vurup öldürene kadar hangisinin hangisi bulunduğunu bilemezsin ve bildiğinde de fazlaca geç olur.
  • (…) mühim şeyleri ertelemek güvenli değildi. yaşam kıymet verdiğin şeyleri senden kopartabilirdi ve onları geri almanın bir yolu yoktu.
  • “Sadece yeterince uzaklaşabilse -insanlardan, anılardan- vakit her şeyi halledecek..”
  • bir çocuğun annesine ihtiyacı vardır.
  • “…Bazen geçmişi geçmişte bırakmak iyidir.”
    “Ailen asla geçmişte kalmaz. Onu her yere bununla beraber götürürsün.”
    “Ne yazık ki.”


Hayat Işığım İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitap Yurdundan Pegasus Yayınları 5 al 30 tl öde kampanyasından aldığım bir kitap. Kitabın filmi de varmış hemen hemen izlemedim. Kampanya kitabı olması size fena bulunduğunu düşündürmesin asla. Kitabın kapağı konusunu asla yansıtmıyor en fazlaca eleştirdiğim nokta bu. Kapakta aşk kitabı şeklinde görünüyor fakat tamamen annelik üstüne bir kitap. Çocuk doğuranın mıdır yoksa büyütenin mi problemininin üstünde duruyor ve en önemlisi iki hanımla da özdeşleşmeniz, iki hanımı da anlamanız ve sevmeniz…Kitabın betimlemesi ve tasvirleri azca fakat kafi. Filme uyarlamak için şeklinde yazılmış aslına bakarsanız. Düşündürücü bir roman. Bilhassa de kadınsanız ben ne yapardım bu durumda diye sorgulamadan edemiyorsunuz. Keyifli okumalar… (Yeşim)

Kitabın işlediği mevzu güzeldi; annelik duygusunu değişik konumdaki iki kişinin bakış açısıyla güzel yansıtmıştı. Isabelle üstünden eleştirdiğim fazlaca yeri oldu; baş kahraman olmasına karşın baştan beri sevemedim. Ortalarına doğru (Hannah ortaya çıkınca) bencilliğin en belirgin örneği olarak gördüm, korkulu bir insanı bizlere duygusal olarak yansıtmaya çalışmışlar fakat bu durum ne kadar sıhhatli, tartışılır.
Evet yaşadıkları asla fakat asla kolay değil fakat bu durum, Isabelle’in o şekilde davranmasını gerektirmiyor. Kitabı okumayanlar için birazcık üstü kapalı yazdım fakat okuyanlar neyi kastettiğimi anlarlar. Ha bir de Çanakkale Savaşı meselesi var. Savaş sonrası yaşanmış olan travma Tom üstünden anlatılmaya çalışılmıştı fakat ne yazık ki kendi ülkem söz konusu olduğundan empati kuramadım… Adada tek bir aile yaşaması ise kitabı sevmiş olarak okuma nedenlerimden biriydi. Okyanusun ortasında bir yaşam; sonsuz sema,sonsuz okyanus kitabı güzelleştiren yerlerdi benim için.Gayet akıcı bir kitap, ağır kitaplar okumaktan yorulduysanız tercih edebilirsiniz. (Kahveli Kitap)

Beni ciddi anlamda üzen,kalbimi bin bölüme bölen ve ağlatan bir kitabın yorumunu yapacağım. Normalde fantastik,serüven ve distopya kurgusunu seven bir insanım. Okuduğum kitapta bir an bile sular durulmasın beni meraklandırsın ki sayfaları süratli süratli çevirip büyük bir heyecanla okuyayım isterim. Bu kitabı okurken de aynen bu şekilde oldu. Ama kitap ne aksiyon ne maceraydı tam tersi baştan sona dram içeriyordu. Neredeyse hareketsiz oldukça durgun bir romandı,bilhassa de ilk kısmı. Üç kısıma ayrılmış kitapta ilk bölümde karakterleri ve geçmişlerini irdeliyoruz ve aslolan vaka ikinci kısımdan sonrasında başlıyor. Kulağa her ne kadar can sıkan gelse de aslen benim için okuması oldukça zevkliydi ve bundan dolayı hala şaşkınım. Yazarı kutlama ediyorum ve bundan sonrasında yazacağı kitaplarıda kaygı etmeden derhal okuyacağım sanırım. Ayrıca romanda geçen mekan(deniz feneri)her ne kadar insanların uğramadığı yapayalnız,köhne bir yer olarak resmedilse de ben bir çok insanoğlunun o biçim bir yerde huzuru bulabileceğini düşünüyorum. Arada bir kendimizle ve düşüncelerimizle denizin sesi ve karaya vuran dalgaların eşliğin de baş başa kalmamız güzel olabilirdi.Kitabın başları gökteki yıldızlarla,gemilere yol gösteren deniz feneriyle,uçsuz bucaksız bir okyanusla içinizi açarkan son kısımları ise hüzün,depresyon,acı ve göz yaşlarıyla sizi ağlatabiliyor. Yani ortada öyleki bir durum var ki bir taraf için üzülürken aynı anda sevinebiliyorsunuz fakat ortasını kesinlikle bulamıyorsunuz bu sebeple bana nazaran ortası yok. Tamamen insanı vicdanıyla baş başa bırakan,ben olsam ne yapardım diye sorduran bir roman. Doğru ve yanlış tamamen göreceli bir hale geliyor.Ama gene de Tom ve Izzy’nin birbirine olan sevgisini ve birbirleri uğruna yaptıkları fedakarlıkları okumak hoşunuza gidecektir. Bir çocuğum olsa inanırım ki daha fazlaca hisseder ve daha fazlaca hüzünlenirdim. Buna rağman gene de Tom için,Izzy için,Hanna için ve Lucy-Grace için hala bir miktar üzgünüm… (GBade)


Hayat Işığım PDF indirme linki var mı?


M. L. Stedman – Hayat Işığım kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Hayat Işığım PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı M. L. Stedman Kimdir?

Avusturalyalı yazar, M. L. Stedman, Batı Avusturalya’da hayata merhaba dedi ve orada büyüdü. Şuanda Londra’da yaşamaktadır. Okyanuslar Arasındaki Işık adlı kitap yazarın ilk kitabıdır.


M. L. Stedman Kitapları – Eserleri

  • Hayat Işığım


M. L. Stedman Alıntıları – Sözleri

  • doğruyla yanlış nalet ihtimaller içinde yılanlar gibidir: birbirlerine öylesine dolanmışlardır ki vurup öldürene kadar hangisinin hangisi bulunduğunu bilemezsin ve bildiğinde de fazlaca geç olur. (Hayat Işığım)
  • ” Hayatın oynayabileceği tüm oyunları gördüğünü düşünürken o bir yenisiyle ortaya çıkmıştı, fena bir hilebaz şeklinde.” (Hayat Işığım)
  • bir çocuğun annesine ihtiyacı vardır. (Hayat Işığım)
  • ” İnsan zihninde iyi şeyler barındırdığı sürece mutlu olabilir.” (Hayat Işığım)
  • ” Bazen geçmişi geçmişte bırakmak iyidir.” (Hayat Işığım)
  • “Sadece yeterince uzaklaşabilse -insanlardan, anılardan- vakit her şeyi halledecek..” (Hayat Işığım)
  • (…) mühim şeyleri ertelemek güvenli değildi. yaşam kıymet verdiğin şeyleri senden kopartabilirdi ve onları geri almanın bir yolu yoktu. (Hayat Işığım)
  • bu dünyada kimse tam anlamıyla aynı yolda gezi etmedi ve etmeyecek de. (Hayat Işığım)
  • +dünya kafayı yedi.
    -ne istiyor?
    +problem da bu, sanırım. ne istediğine karar veremiyor. (Hayat Işığım)
  • “…Bazen geçmişi geçmişte bırakmak iyidir.”
    “Ailen asla geçmişte kalmaz. Onu her yere bununla beraber götürürsün.”
    “Ne yazık ki.” (Hayat Işığım)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş