Güncel

2022-2023 MEB Özel Eğitim Taşımalı İhalesi Sözleşme Tasarısı Örneği

2022-2023 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI

………… İLİ …………… İLÇESİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞIMA YOLUYLA EĞİTİME ERİŞİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA TAŞIMA KAPSAMINA ALINAN ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİ/KURSİYER/VELİNİN OKUL/KURUM/SINIFLARA ………  HAT ( ARAÇ) İLE ….. İŞ GÜNÜ TAŞINMASI İŞİ BİRİM FİYAT HİZMET ALIMI SÖZLEŞME TASARISI

 

İKN (İhale Kayıt Numarası):

 

Madde 1- Sözleşmenin Tarafları

Bu sözleşme, bir yanda ……… İli …….. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  (bundan sonrasında “İdare” olarak anılacaktır) ile diğer yanda ………………………………………………….. (bundan sonrasında “Yüklenici” olarak anılacaktır) içinde aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.

 

Madde 2 – Taraflara ilişkin bilgiler

2.1. İdarenin

  1. a) Adı:
  2. b) Adresi :
  3. c) Telefon numarası:

ç) Faks numarası:

  1. d) Elektronik Posta Adresi (var ise):
  2. e) (Ek bent: 13/06/2019-30800 R.G./33. md.; yürürlük: 23/06/2019) Elektronik tebligat adresi1

 

2.2. Yüklenicinin;

a)Adı ve soyadı/Ticaret Unvanı:.

  1. b) T.C. Kimlik No:

c)Vergi Kimlik No:

ç) Yüklenicinin tebligata esas adresi:.

  1. d) Telefon numarası:
  2. e) Bildirime esas faks numarası: …………………………………………………………………………………………………………………..
  3. f) Bildirime esas elektronik posta adresi (var ise) :………………………………………………………………………………………………………………….
  4. g) (Ek bent: 13/06/2019-30800 R.G./33. md.; yürürlük: 23/06/2019) Elektronik tebligat adresi

2.3. Her iki taraf 2.1 ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresleri olarak kabul etmişlerdir. Adres değişimleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa bildiri edilmedikçe son olarak bildirilen adrese yapılacak bildiri ilgili tarafa yapılmış sayılır.

2.4. Taraflar, yazılı tebligatı hemen sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, kurye, faks yada elektronik posta şeklinde öteki yollarla da bildirim yapabilirler.

Madde 3- Sözleşmenin dili

Sözleşme Türkçe olarak hazırlanmıştır.

Madde 4- Tanımlar

4.1. Bu Sözleşmenin uygulanmasında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde (bundan sonrasında Genel Şartname olarak anılacaktır) ve ihale dokümanını oluşturan öteki belgelerde yer edinen tanımlar geçerlidir.

Madde 5- İş tanımı

5.1. Sözleşme mevzusu  iş; Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği Kapsamında Taşıma Kapsamına Alınan Özel Eğitime İhtiyacı Olan Talebe/Kursiyer/Velinin Okul/Kurum/Sınıflara ………  Hat ( Araç) İle ….. İş Günü Taşınması İşi İşin teknik özellikleri ve öteki ayrıntıları sözleşme ekinde yer edinen ve ihale dokümanını oluşturan belgelerde düzenlenmiştir.

 

Madde 6- Sözleşmenin türü ve bedeli

6.1. Bu sözleşme birim fiyat sözleşme olup, İdarece hazırlanmış cetvelde yer edinen her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için Yüklenici tarafınca teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan tutarların toplamı olan ………………………………… (sayı ve yazıyla) ………………………… karşılık üstünden akdedilmiştir. Yapılan işlerin bedellerinin ödenmesinde, birim fiyat teklif cetvelinde Yüklenicinin teklif etmiş olduğu ve sözleşme bedelinin tespitinde kullanılan birim fiyatlar ile var ise, sonradan Genel Şartnamenin 37 nci maddesine bakılırsa tespit edilen yeni birim fiyatlar esas alınır.”

 

Madde 7- Sözleşme bedeline dâhil olan giderler

7.1. Taahhüdün (ilave işler sebebiyle meydana gelebilecek artışlar dahil) yerine getirilmesine ilişkin Taşıma işinde çalıştırılacak araçlara ilişkin; sürücülere ve rehber personellere ödenecek her türlü ücret, sigorta giderleri, tazminatlar, akaryakıt, araçların bakım, onarım, yağ, yağlama, yedek parça, lastik HGS etiketi, tüm vergi, sigorta, kasko vb. giderleri, ilgili kurumlardan alınacak uygunluk, güzergâh, ruhsat, karayolları motorlu araçlar mecburi mali mesuliyet sigorta poliçesi, karayolu yolcu taşımacılığı mecburi koltuk ferdi kaza sigortası poliçesi, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümleri çerçevesinde yüklenicinin yerine getirmek zorunda olduğu yükümlüklerle ilgili her türlü gider ve teknik şartnamede belirtilen öteki giderler vb. giderler sözleşme bedeline dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi, sözleşme bedeline dahil olmayıp İdare tarafınca Yükleniciye ödenecektir.

 

Madde 8- Sözleşmenin ekleri

8.1. İhale dokümanı, bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler içinde çelişki yada farklılık olması halinde, ihale dokümanında yer edinen hükümler esas alınır.

8.2. İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir:

1) Hizmet İşleri Genel Şartnamesi,

2) İdari Şartname,

3) Sözleşme Tasarısı,

4) Birim fiyat tarifleri (var ise),

5) Özel Teknik Şartname (var ise),

6) Teknik Şartname,

7- Açıklamalar (var ise),

8.3. Zeyilnameler mensup oldukları dokümanın öncelik sırasına haizdir.

 

Madde 9 – İşin süresi (Değişik: 16/7/2011- 27996 RG./35. md.)

9.1 İşe başlama zamanı ……………; işi bitirme zamanı ……………dir.

9.2.  Bu sözleşmenin uygulanmasında sürelerin hesabı takvim günü esasına bakılırsa yapılmıştır.

 

Madde 10- İşin yapılmış yeri, işyeri teslim ve işe başlama zamanı

10.1. (Değişik: 16/7/2011- 27996 RG./36. md.) İşin yapılacağı yer/bölgeler:. Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamında taşıma kapsamına alınan ………. taşıma merkezi okullar (Taşıma merkezi okullara sıralama halinde yer verilecektir).

10.2. (Değişik: 16/7/2011– 27996 RG./36. md.) İşyerinin teslimine ilişkin esaslar ve işe başlama zamanı: İşyerinin teslimine ilişkin esaslar ve işe başlama zamanı: Yükleniciye işyeri teslimi yapılarak 9.1. maddesinde belirtilen tarihte işe başlanır. Yüklenici yada vekili ile İdare yetkilisi/yetkilileri içinde düzenlenen işyeri teslim raporunun imzalanmasıyla yükleniciye işyeri teslimi yapılmış olur. Ancak, işyeri teslim tutanağında, işyeri tesliminin, tutanağın onaylanması halinde gerçekleşmiş olacağının belirtilmesi halinde, tutanağın onaylandığının yükleniciye bildiri edilmiş olduğu tarihte işyeri teslimi yapılmış sayılır.

 

Madde 11- Teminata ilişkin hükümler 

11.1. Kesin güvence :

11.1.1.Yüklenici bu işe ilişkin olarak ……….. (sayı  ve yazıyla) …………………….. kati güvence vermiştir.

11.1.2. Kesin güvence mektubunun süresi …../…/…. evveliyatına kadardır. Kanunda yada sözleşmede belirtilen haller ile cezalı emek verme sebebiyle kabulün gecikeceğinin anlaşılması durumunda güvence mektubunun süresi de işteki gecikmeyi karşılayacak şekilde uzatılır.

 

11.2.  Ek kati güvence:

11.2.1. Fiyat farkı ödenmesi öngörülen işlerde, fiyat farkı olarak ödenecek bedelin ve /yada iş artışı olması halinde bu artış tutarının % 6’sı oranında güvence olarak kabul edilen değerler üstünden ek kati güvence alınır. Fiyat farkı olarak ödenecek karşılık üstünden hesaplanan ek kati güvence miktarı hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de karşılanabilir.

11.2.2. Ek kati teminatın güvence mektubu olması halinde, ek kati güvence mektubunun süresi, kati güvence mektubunun süresinden daha azca olması imkansız.

11.3. Yüklenici tarafınca verilen kati ve ek kati güvence, 4734 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinde belirtilen değerlerle değiştirilebilir.

11.4.  Kesin güvence ve ek kati teminatın geri verilmesi:

11.4.1. Taahhüdün, sözleşme ve ihale dokümanı hükümlerine uygun olarak yerine getirilmiş olduğu ve Yüklenicinin bu işten dolayı idareye herhangi bir borcunun olmadığı tespit edildikten sonrasında, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan ilişiksiz belgesinin İdareye verilmesinin peşinden kati güvence ve var ise ek kati teminatların tamamı, Yükleniciye iade edilecektir.

11.4.2. Yüklenicinin bu iş sebebiyle İdareye ve Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçları ile ücret ve ücret sayılan ödemelerden meydana getirilen kanuni vergi kesintilerinin hizmetin kabul evveliyatına kadar ödenmemesi durumunda protesto çekmeye ve yargı almaya gerek kalmaksızın kati ve ek kati güvence paraya çevrilerek borçlarına karşılık mahsup edilir, var ise kalanı Yükleniciye iade edilir.

11.4.3. Yukarıdaki hükümlere bakılırsa mahsup işlemi yapılmasına gerek bulunmayan hallerde; kati hesap ve kabul raporunun onaylanmasından itibaren iki yıl içinde idarenin yazılı uyarısına karşın talep edilmemesi sebebiyle iade edilemeyen kati güvence mektupları hükümsüz kalır ve düzenleyen bankaya (Ek ibare: 30/09/2020-31260 R.G/22. md., yürürlük: 20/10/2020) yada sigorta şirketine iade edilir. Teminat mektubu dışındaki teminatlar sürenin bitiminde Hazineye gelir kaydedilir.

11.5. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üstüne ihtiyati önlem konulamaz.

 

Madde 12- Ödeme yeri ve şartları

12.1. Sözleşme bedeli (Değişik ibare: RG-3/7/2009-27277) (ilave işler sebebiyle meydana gelebilecek artışlara ilişkin karşılık dahil) ………İl/……. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ……………… Şubesi/Birimi ve Genel Şartnamenin hatalı, kusurlu ve tamamlanmamış işlere ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla aşağıda öngörülen plan ve şartlar çerçevesinde ödenecektir:

Hakedişler Hizmet İşleri Genel Şartname’sinin “Hakedişler ve Ödeme” başlıklı Yedinci Bölümünde birim fiyat sözleşmeler için öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde fiilen çalışılan gün üstünden aylık dönemler itibariyle, yüklenicinin fiilen işe başladığı tarih esas alınarak hesaplanır ödenir.

Bu sözleşmeye ilişkin yükleniciye yapılacak ödemeler muayene ve kabul işlemlerinden sonrasında, her ayın sonunda satmaca karşılığında yapılır. Yüklenici hakediş faturalarını en geç her ayın 10’u mesai bitimine kadar idareye teslim edecektir. Faturaları belirlenen sürelerde idareye teslim etmeyen yüklenicilere 16. Maddede öngörülen ceza uygulanacaktır.

Rehber personel ve/yada sürücü ücretleri elden ödenmeyecek, sözleşme imzalandıktan sonrasında rehber personel ve/yada sürücülerin kolay ulaşabilecekleri bir banka şubesinde açılacak olan hesap üstünden ödenecektir. Ücretlerin bankaya yatırıldığına ilişkin banka hesap belgesi ve rehber personelin SGK primlerinin ödendiğine dair dekontlar bir sonraki hakediş dosyasına eklenecektir.

Taşıma araçlarına ödemeler fiilen çalışılan gün sayısı dikkate alınarak yapılacaktır. Bu bakımdan sözleşmenin yürürlükte olduğu tarihler arasındaki yönetimsel ve resmi tatillerde, karne tatillerinde, sömestr tatillerinde, ara tatillerde ve okulların mücbir sebeplerle dinlence edilmiş olduğu günlerde yükleniciye ödeme yapılmayacaktır.

Rehber personellere sözleşmenin yürürlükte olduğu tarihler arasındaki ara tatillerde, sömestr tatilinde,  karne tatillerinde, yönetimsel tatillerde ve okulların mücbir sebeplerle dinlence edilmiş olduğu günlerde ücret ödenmeyecektir. Bunlar haricinde kalan hafta sonu tatilleri ve resmi tatillerde rehber personel ücretleri ödenecektir.

12.2. Yüklenici iş programına bakılırsa daha çok iş yaparsa, İdare bu fazla işin bedelini imkân bulmuş olduğu takdirde öder.

12.3. Yüklenici meydana getirilen işe ilişkin hakediş ve alacaklarını idarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına devir yada temlik edemez. Temliknamelerin noterlikçe düzenlenmesi ve yönetim tarafınca istenilen kayıt ve şartları taşıması zorunludur.

 

Madde 13- Avans verilmesi, şartları ve miktarı

(Değişik: 16/7/2011- 27996 RG./37. md.)

13.1. Bu iş için ön ödeme verilmeyecektir.

 

Madde 14- Fiyat farkı

14.1. Yüklenici, gerek sözleşme süresi, gerekse uzatılan süre içinde, sözleşmenin tamamen ifasına kadar, vergi, fotoğraf, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi yada yeni mali yükümlülüklerin ihdası şeklinde nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.

14.2. İhale mevzusu iş için sözleşmenin uygulanması esnasında aşağıdaki esaslara bakılırsa fiyat farkı hesaplanacaktır.

4734 sayılı kamu ihale kanununa bakılırsa ihale edilen hizmet alımlarında uygulanacak fiyat farkına ilişkin esaslara bakılırsa fiyat farkı verilecek olup taşıma ücretlerine ilişkin fiyat farkı aşağıdaki formüle bakılırsa hesaplanacaktır.

F = An x B x ( Pn-1)

Pn=a1+a2 İn/İo+b1 AYn/AYo+b3 Gn/Go+c Mn/Mo

Formülde yer edinen;

F: Fiyat farkını (TL),

B: 0,90 durağan(durgun) katsayısını,

An: İlk geçici hakedişte (n=1) olmak suretiyle (n) inci hak edişte; birim fiyatlı işlerde uygulama ayında gerçekleşen iş kalemlerinin sözleşme fiyatlarıyla çarpılması sonucu bulunan tutarı (TL), götürü karşılık işlerde ise uygulama ayında gerçekleşen ilerleme yüzdesiyle sözleşme bedelinin çarpılması sonucu bulunan tutarı (TL),

Pn: İlk geçici hakedişte (n=1) olmak suretiyle (n) inci hakedişte, fiyat farkı hesabında kullanılan temel endeksler ve güncel endeksler ile a1, a2, b1, b3 ve c değerlerinin ağırlık oranlarını temsil eden katsayıların yukarıdaki formüle uygulanması sonucu bulunan fiyat farkı katsayısını,

ifade eder.

Endeks tablosu: Türkiye İstatistik Kurumu tarafınca aylık piyasaya sürülen yurt içi üretici fiyat endeksi, 2003=100, CPA 2008 kısım, bölüm ve gruplarına bakılırsa tarihsel seri tablosudur.

Formüldeki durağan(durgun) katsayılar ile temel endeksler(o) ve güncel endeksler(n):

 

Katsayı

Endeks
a1 (Haftalık emek verme saatinin tamamı idarede kullanılan işçiliklerin ağırlık oranını temsil eden ve 6 ncı maddeye bakılırsa fiyat farkı hesaplanan durağan(durgun) bir katsayıyı) —–
a2 (Haftalık emek verme saatinin tamamı idarede kullanılmayan işçiliklerin ağırlık oranı) 0,30 İn/İo İhale tarihindeki brüt asgari ücret ve uygulama ayına ilişkin brüt asgari ücrettir.
b1 (Akaryakıtın ağırlık oranı) 0,50 AYo, AYn Akaryakıt ürünleri için ihale tarihindeki satış fiyatı ile uygulama ayına ilişkin averaj satış fiyatıdır.
b3 (Malzeme yada öteki hizmetlerin ağırlık oranı) 0,10 Go, Gn Endeks tablosunun ‘Genel’ sütunundaki sayı
c (Makine ve ekipmanın amortismanına ilişkin ağırlık oranı) 0,10 Mo, Mn Endeks tablosunun 28 numaralı ‘Makine ve ekipmanlar b.y.s.’ sütunundaki sayı

 

İhale dokümanında belirtilen rehber personel için Asgari Ücret Fiyat Farkı 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Nazaran İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Fiyat Farkına İlişkin Esasların İşçilik Maliyetlerinde Değişiklik başlıklı 6. Maddesi esas alınarak hesaplanacaktır.

14.3. Sözleşmede yer edinen fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonrasında değişim yapılamaz.

 

Madde 15- Alt yüklenicilere ilişkin bilgiler ve sorumluluklar

15.1. Bu işte alt yüklenici çalıştırılmayacak ve işlerin tamamı yüklenicinin kendisi tarafınca yapılacaktır.

 

Madde 16- (Değişik başlık: 20/06/2021-31517 R.G./15. md., yürürlük: 05/07/2021) Sözleşmeye aykırılık halleri, cezalar ve sözleşmenin feshi

16.1. (Değişik: 3/7/2009 – 27277 R.G. / 49. md.: Değişik ibare: 20/06/2021-31517 R.G./15. md., yürürlük: 05/07/2021; Değişik madde:18/05/2022-31839 R.G./3. md.; yürürlük:28/05/2022)  İhale mevzusu işin niteliği ve özelliğine bakılırsa işin sözleşmesine uygun olmayan haller ve yönetim tarafınca uygulanacak cezalar aşağıda belirtilmiştir. Cezalar, aykırılık halleri ve sözleşmenin feshine ilişkin hususlar bu Sözleşmenin 16, 24, 25, 26, 27, 28 ve 29 uncu maddelerinde düzenlenmiştir. Bu hususlara ilişkin olarak söz mevzusu maddeler dışındaki ve ihale dokümanındaki öteki düzenlemeler bir tek 16.1.1 inci madde kapsamında değerlendirilir.

16.1.1. (Değişik madde: 20/06/2021-31517 R.G./15. md., yürürlük: 05/07/2021; Değişik madde:18/05/2022-31839 R.G./3. md.; yürürlük:28/05/2022) Bu sözleşmenin 16.1.2 nci maddesinde yer edinen hususi aykırılık ve 16.1.3 üncü maddesinde yer edinen ağır aykırılık halleri haricinde, sözleşme hükümlerine uyulmaması halinde uygulanacak ceza oranı, ilk sözleşme bedelinin   % 0,04’ü (onbindedört) dür. Aynı fiilin tekrarı halinde bu oran % 50 artırımlı uygulanır.

16.1.2. (Ek: 16/03/2019-30716 R.G./87. md.; yürürlük: 26/03/2019; Değişik madde: 20/06/2021-31517 R.G./15. md., yürürlük: 05/07/2021; Değişik madde:18/05/2022-31839 R.G./3. md.; yürürlük:28/05/2022) Aşağıdaki tabloda yer edinen hususi aykırılık hallerinde aynı satırda belirtilen oranda ceza uygulanır. Tabloda yer verilen hususi aykırılıklardan herhangi birinin ilgili aykırılık için aynı satırda belirtilen sayıya ve toplam hususi aykırılık halinin de 50 sayısına erişmesi koşullarının beraber gerçekleşmesi durumunda, 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine bakılırsa protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilir.

ÖZEL AYKIRILIK HALLERİ

(NOT: İdareler aşağıda yer verilen aykırılık hallerinde herhangi bir değişikliğe gitmeyecek, gerek görmeleri halinde yeni maddeler ekleyebilecektir)

Sıra Aykırılık Hali İlk Sözleşme Bedeli Üstünden Kesilecek Ceza Oranı %00 (Onbinde) Aykırılık Sayısı
1 Talebe/kursiyerlerin sözleşmesi meydana getirilen vasıta haricinde bir vasıta ile taşındığının tespit edilmesi. 6 10
2 Talebe/kursiyer/taşınmasına planlama komisyonunca karar verilen veliler haricinde yolcu alındığının tespit edilmesi. 6 10
3 Mücbir sebepler haricinde Servis araçlarının ders başlama ve bitiş saatlerinden …. dakika ilkin okulda olmamaları. 4 10
4 Talebe/kursiyerlerin belirlenen ve şoföre bildirilen durak yada toplanma yerlerinden alınmaması yada bu noktalara bırakılmaması. 4 10
5 Okul yönetimi tarafınca yazılı olarak sürücülere bildirilen,

Talebe/kursiyerlerin; İsim listeleri, taşınacakları vasıta plakaları, İndirme/bindirme durakları,

yol güzergâhı ile geliş-gidiş saatlerine ilişkin bilgilerin araçta görülebilecek bir yere asılmadığının tespit edilmesi.

4 10
6 Sürücülerin kılık giysisinin uygunsuz bulunduğunun tespit edilmesi.  4 10
7 Sürücülerin talebe/kursiyer yada okul personeline hitaben kaba, küfürlü ve argo konuştuklarının tespit edilmesi. (Bu durumların tespitinde, sürücünün görevine yüklenici tarafınca derhal son verilecek ve yerine takip eden 5 (beş) iş günü içinde ihale dokümanında belirtilen şartlara uygun başka sürücü temin edilecektir) 10 3
8 Arıza, onarım, trafikten men, kaza, hastalık vb. şeklinde sebepler ile vasıta, sürücü yada rehber personel değişikliğine gidilmesinin elzem olması durumlarında yeni araca, sürücüye ve rehber personele ilişkin bilgilerin ek olarak yeni aracın kiralık olması durumunda yüklenici ile vasıta sahibi arasındaki meydana getirilen sözleşme örneğinin 3 (üç) iş günü içinde idareye ve okul müdürlüğüne teslim edilmemesi. 6 10
9 Taşıma işinin, idarenin izni haricinde değişik vasıta yada sürücü ile yapıldığının tespit edilmesi. 10 5
10 Talebe/kursiyer Taşıma hizmeti esnasında yakıt alımı yapıldığının yada araçta yanıcı, patlayıcı, parlayıcı ve benzeri maddeler taşındığının tespit edilmesi. 10 3
11 Mücbir sebep sebebiyle yada valilik onayıyla güzergâh, durak ve toplanma yerinin değişmesi durumları haricinde talebe taşıma esnasında belirlenen güzergâh, dışına çıkmak. 6 10
12 Araç sürücülerinin/rehber personelin vasıta içinde tütün yada tütün mamulleri kullandıklarının yada vasıta içinde tütün mamulleri kullanılmasına göz yumduklarının tespit edilmesi. 10 3
13 Sürücünün vasıta içi düzeni bozan talebe/kursiyerleri, ilgili okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirmek yerine, öğrencilerle tartışması, öğrencilere sözlü yada fiili saldırıda bulunması yada öğrencileri araçtan indirmesi. 10 3
14 Yüklenici (tüzel şahıs ise tüzel kişiliği temsile yetkili kişiler yada ortakları) yada yüklenici tarafınca istihdam edilen kişiler tarafınca taşıma merkezi okul personeline yada talebe/kursiyer/veliye karşı taşıma işinin yürütülmesi ile ilgili olarak saygı duyulan olmayan herhangi bir fiil, söylem, tutum ve davranışta bulunulduğunun tespit edilmesi. 10 3
15 Kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili usul ve esaslar hakkında tebliğde belirtilen tarihler içinde taşımalı eğitim araçlarına kış lastiği takılmadığının tespit edilmesi, 20 5
16 Talebe/kursiyer taşıma araçlarına siyasal propagandaya yönelik fotoğraf, pankart, poster, karikatür yada ticari reklam unsuru taşıyan nesnelerin asıldığının yada yapıştırıldığının tespit edilmesi. 20 3
17 Okul idaresi tarafınca meydana getirilen kontrollerde dur levhası, yangın tüpü, kapı otomatiği, ilk yardım çantası, güzergâh ve talebe isim sıralaması, oturma planı, okul taşıtı yazısı, camlar ve pencerelerin durağan(durgun) olmaması, aracı muayenesinin ve sigorta süresinin geçmesi şeklinde aykırılıklar tespit edilmesi. 6 5
18 İhale dokümanında belirtilen niteliklere uygun olmayan vasıta, sürücü çalıştırıldığının yada belirtilen sayıdan tamamlanmamış araçla taşıma yapıldığının tespit edilmesi. 10 5
19 Yüklenicinin hakediş faturalarını her ayın 10’u mesai bitimine kadar idareye teslim etmemesi. 6 10
20 Yüklenicinin hakediş faturalarıyla beraber sgk ve vergi borcu olmadığına dair belgeleri idareye teslim etmemesi. 6 10
21 Taşımalı eğitim araçlarında görüntü ve müzik sistemlerinin, taşıma hizmeti esnasında kullanıldığının tespit edilmesi. 6 10
22 Taşımalı eğitim araçlarında minibüslerde 1 tane 2 kilo, yolcu kapasitesi 26 kişiye kadar olan otobüslerde 2 tane 2 kilo, yolcu kapasitesi 26 kişinin üstünde olan otobüslerde 2 tane 6 kilo.’lık yangın söndürme aletinin bulundurulmadığının tespit edilmesi. 6 5
23 Yüklenicinin, hizmet akdine doğal olarak olarak yanında çalışan sürücü ve rehber personelin toplumsal güvenlik yönünden sigorta işlemlerini yaptırmadığının yada aylık ücretini ödemediğinin/tamamlanmamış ödediğinin tespit edilmesi. 6 10
24 Taşımalı eğitim vasıta sürücülerinin ve rehber personelin, taşıma merkezi okul müdürlüğünce düzenlenen puantaj cetvellerini günlük tertipli olarak imzalamaması 6 20
25 Yüklenici, sürücü ve rehber personellerin il/ilçe ulusal eğitim müdürlüklerinin düzenlemiş olduğu taşımalı eğitim ile ilgili eğitim, seminer ve toplantılara katılmaması durumunda her bir şahıs için. 5 20
26 Yüklenicilerin,  taşımalı eğitim araçlarında bulunan vasıta takip sistemi verilerini, istenmesi halinde yönetim, taşıma merkezi okul müdürlüğü, kolluk birimleri ve velilerle paylaşmaması. 10 3
27 Taşıma hizmetinin yapıldığı güzergâh ve durak süresince yönetim ve kolluk kuvvetleri tarafınca meydana getirilen kontrollerde, vasıta sürücülerinin alkollü içecek yada uyuşturucu madde tesiri altında taşıma yaptıklarının tespit edilmesi. 50 3
28 Teknik ve yönetimsel şartnamede belirtilen şartlara haiz olmayan sürücü çalıştırıldığının tespit edilmesi. 50 3

 

 

16.1.3. (Ek: 16/03/2019-30716 R.G./87. md.; yürürlük: 26/03/2019; Değişik madde: 20/06/2021-31517 R.G./15. md., yürürlük: 05/07/2021; Değişik madde:18/05/2022-31839 R.G./3. md.; yürürlük:28/05/2022)  Aşağıdaki tabloda yer edinen ağır aykırılık hallerinden herhangi birinin gerçekleşmesi halinde, 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine bakılırsa protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilir.

Ağır Aykırılık Halleri

1 Yüklenicinin, ihale zamanı itibariyle teknik ve yönetimsel şartnamede belirtilen ihaleye katılma şartlarına haiz olmadığı halde ihaleye girdiğinin tespit edilmesi.
2 Sözleşmenin ifası aşamasında yüklenicinin, teknik ve yönetimsel şartnamede belirtilen ihaleye katılma şartlarından birini kaybetmesi.

 

16.1.3.1.  Ek madde:18/05/2022-31839 R.G./3. md.; yürürlük:28/05/2022)

Sözleşmenin feshine neden olan eylem sebebiyle ek olarak, ilk sözleşme bedelinin %2’si oranında ceza uygulanacaktır.

 16.1.4. (Ek madde: 20/06/2021-31517 R.G./15. md., yürürlük: 05/07/2021; Değişik madde:18/05/2022-31839 R.G./3. md.; yürürlük:28/05/2022) Bu sözleşme kapsamında kesilecek cezaların toplam tutarı hiçbir durumda ilk sözleşme bedelinin % 30’unu geçemez. Toplam ceza tutarının ilk sözleşme bedelinin % 30’unu geçtiğinin anlaşılması durumunda bu orana kadar ceza uygulanır ve 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine bakılırsa protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilir.

16.1.5. (Ek madde:18/05/2022-31839 R.G./3. md.; yürürlük:28/05/2022) Bu sözleşmenin 16.1.2 nci ve 16.1.3 üncü maddelerinde yer verilen aykırılıklar kapsamında somut fiillere yer verilmemesi halinde, söz mevzusu maddelerde yer edinen cezalar ve/yada fesih yaptırımları uygulanamaz. Ayrıca, aynı aykırılığın 16.1.2 nci ve 16.1.3 üncü maddelerde beraber sayıldığı hallerde, sözleşme uygulamasında 16.1.3 üncü madde dikkate alınır.

16.2. (Değişik: 3/7/2009 – 27277 R.G. / 49. md.) Yukarıda belirtilen cezalar ek olarak protesto çekmeye gerek kalmaksızın yükleniciye yapılacak ödemelerden kesilir. Cezanın ödemelerden karşılanamaması halinde ceza tutarı yükleniciden ek olarak öğrenim edilir.

16.3. (Değişik ibare: 20/06/2021-31517 R.G./15. md., yürürlük: 05/07/2021; Değişik madde:18/05/2022-31839 R.G./3. md.; yürürlük:28/05/2022) Yüklenici sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesi gereğince minimum on gün süreli yazılı uyarma yapılarak gecikilen her takvim günü için ilk sözleşme bedeli üstünden 16.1.1 inci maddede belirtilen ceza oranında (kısmi kabul öngörülmüşse süresinde tamamlanmayan kısmın ilk sözleşme bedeli üstünden) gecikme cezası uygulanır. Yapılacak ihtarda belirtilen sürenin bitmesine karşın aynı durumun devam etmesi halinde, ek olarak protesto çekmeye gerek kalmaksızın kati güvence ve var ise ek kati güvence gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere bakılırsa tasfiye edilir. Gecikmenin yol açmış olduğu aykırılığın işin niteliği gereği giderilmesinin mümkün olmadığı hallerde, 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine bakılırsa protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme idarece feshedilebilecektir.

16.3.1. (Ek madde:18/05/2022-31839 R.G./3. md.; yürürlük:28/05/2022) İşin tamamının ya da var ise kısmi kabule mevzu kısmının süresinde bitirilmemesi haline ilişkin olarak 16.1.2 nci yada 16.1.3 üncü maddelerde meydana getirilen düzenlemeler uygulanmaz.

16.4. Sözleşmenin uygulanması esnasında yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde sayılan yasak eylem yada davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi halinde ise ek olarak protesto çekmeye gerek kalmaksızın kati güvence ve var ise ek kati teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere bakılırsa tasfiye edilir.

Madde 17- Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları

17.1. Mücbir sebepler sebebiyle süre uzatımı verilebilecek haller aşağıda sayılmıştır.

17.1.1 Mücbir sebepler:

  1. a) Doğal afetler.
  2. b) Kanuni işbırakımı.
  3. c) Genel salgın hastalık.

ç) Kısmi yada genel seferberlik ilanı.

  1. d) Gerektiğinde Kamu İhale Kurumu tarafınca belirlenecek benzeri öteki haller.

17.1.2. Yukarıda belirtilen hallerin mücbir sebep olarak kabul edilmesi ve yükleniciye süre uzatımı verilebilmesi için, mücbir sebep olarak kabul edilecek durumun;

  1. a) Yüklenicinin kusurundan kaynaklanmamış olması,
  2. b) Taahhüdün yerine getirilmesine engel özellikte olması,
  3. c) Yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemesi,

ç) Mücbir sebebin meydana geldiği zamanı izleyen yirmi gün içinde yüklenicinin İdareye yazılı olarak bildirimde bulunması,

  1. d) Yetkili merciler tarafınca belgelendirilmesi,

zorunludur.

17.1.3. Yüklenici tarafınca zamanında yapılmayan başvurular dikkate alınmaz ve Yüklenici müracaat süresini geçirdikten sonrasında süre uzatımı isteğinde bulunamaz.

17.2. İdareden meydana gelen nedenlerle süre uzatımı verilecek haller:

17.2.1. İdarenin sözleşmenin ifasına ilişkin yükümlülüklerini yüklenicinin kusuru olmaksızın, öngörülen süreler içinde yerine getirmemesi ve bu sebeple sorumluluğu yükleniciye ilişkin olmayan gecikmelerin meydana gelmesi, bu durumun taahhüdün yerine getirilmesine engel özellikte olması ve yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemiş olması halinde; işi engelleyici sebeplere ve yapılacak işin niteliğine bakılırsa, işin bir kısmına yada tamamına ilişkin süre minimum gecikilen süre kadar uzatılır.

17.2.2. İlave işler sebebiyle iş artışının ortaya çıkması halinde işin süresi, bu artışla orantılı olarak işin ilgili kısmı yada tamamı için uzatılır. 17.3. Süre uzatımına ilişkin öteki hususlarda Genel Şartnamenin ilgili hükümleri uygulanır.

 

Madde 18- Kontrol Teşkilatı, vazife ve yetkileri

18.1. İşin, sözleşme ve eklerine uygun olarak yürütülüp yürütülmediği İdare tarafınca görevlendirilen Kontrol Teşkilatı vasıtasıyla denetlenir. Kontrol Teşkilatı, Genel Şartnamenin Dördüncü Bölümünde belirtilen yetkileri kullanır ve görevleri yerine getirir.

 

Madde 19- İşin yürütülmesine ilişkin kayıt ve tutanaklar

19.1. Hizmet İşleri Muayene ve Kabul Tutanağı, Araç ve Sürücü Takip Puantajları Okul/Kurum İdareleri Tarafından Her Ayın Sonunda Düzenlenecek Olan Geçici Kabul Tutanakları

Taşıma merkezi kurum/okul yöneticileri ve nöbetçi öğretmenler tarafınca servis araçlarının takip ve kontrolünün yapıldığı sürücüler ile beraber imza altına alınan ödemeye esas puantaj vb. kayıtlar

Hizmet İşleri Kabul Teklif Belgesi
Hizmet İşleri Kabul Tutanağı
Aylık Sefer Sayısını Gösteren Puantaj
Hatalı, Kusurlu Ve Eksik İşler Tutanağı (Varsa)

 

Madde 20- Teslim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar

20.1. Bu işte kısmi kabul yapılmayacaktır.

20.2. Sözleşme mevzusu iş tamamlandığında Yüklenici, (işin/ilgili kısmın) teslim alınarak kabul işlemlerinin yapılması için bu talebini içeren bir dilekçe ile İdareye başvuracaktır. Bunun üstüne (meydana getirilen iş/ilgili kısım), her türlü harcaması Yükleniciye ilişkin olmak suretiyle ………….. İl ……… İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adresinde ve müracaat yazısının İdareye ulaşmış olduğu tarihten itibaren 10 (on) işgünü içinde teslim alınır. Yüklenici, işin teslimi için sözleşme ve ekleri uyarınca üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmemesi sebebiyle oluşan zarardan mesuldür.

Kontrol Teşkilatı ile yüklenicinin, işin yapılmasına ilişkin olarak hizmetin ifa edilmiş olduğu dönemler itibariyle beraber tutacakları kayıtlar, işin o dönem içinde meydana getirilen kısmının teslimi anlamına gelir. Ancak yüklenici kayıt tutmaktan ve/yada tutulan kayıtları imzalamaktan imtina ederse Kontrol Teşkilatının kayıtları esas alınır ve bu kayıtların doğruluğu yüklenici tarafınca kabul edilmiş sayılır.

 

20.3. Teslim alınan işin muayene ve kabul işlemleri, “Hizmet Alımları Muayene ve Kabul Yönetmeliği” ile Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde yer edinen hükümlere bakılırsa işin kabule elverişli şekilde teslim edilmiş olduğu tarihten itibaren 10 iş günü içinde yapılarak kati hesap raporu çıkarılır.

Madde 21- İş ve işyerlerinin korunması ve sigortalanması

21.1. (Değişik: 3/7/2009 – 27277 R.G. / 50. md.) İş ve işyerlerinin korunmasına ilişkin mesuliyet Genel Şartnamenin 19 uncu maddesinde düzenlenen esaslar dahilinde yükleniciye aittir.

21.2.Sigorta türleri ile güvence kapsamı ve limitleri:

21.2.1 Bu madde boş bırakılmıştır.

 

Madde 22- Yüklenicinin sözleşme mevzusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları

22.1. Yüklenicinin sözleşme mevzusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları, ilgili mevzuatın bu mevzuyu düzenleyen emredici hükümleri ve Genel Şartnamenin Altıncı Bölümünde belirlenmiş olup, Yüklenici bu tarz şeyleri aynen uygulamakla yükümlüdür.

22.2. (Ek madde: 27/04/2016–29696 R.G. / 3. md.)Yüklenici, tüm giderleri kendisine ilişkin olmak suretiyle çalışanların işle ilgili sıhhat ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Bu çerçevede; çalışanların iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve mecburi olması halinde öteki sıhhat çalışanı tarafınca sunulan hizmetlerden yararlanması, çalışanların sıhhat nezaretinin yapılması, mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve informasyon verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, lüzumlu vasıta ve gereçlerin sağlanması, sıhhat ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hâle getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi, işyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığının izlenmesi, denetlenmesi ve uygunsuzlukların giderilmesi şeklinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin alınması mecburi tedbirler yüklenicinin sorumluluğundadır.

 

Madde 23- Sözleşmede değişim yapılması

23.1. Sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile Yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla,

  1. a) İşin yapılmış yada teslim yeri,
  2. b) İşin süresinden ilkin yapılması yada teslim edilmesi kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartlarına ilişkin hususlarda sözleşme hükümlerinde değişim yapılabilir.

23.2. Bu hallerin haricinde sözleşme hükümlerinde değişim yapılamaz ve ek sözleşme düzenlenemez.

 

Madde 24 – Yüklenicinin Ölümü, İflası, Ağır Hastalığı, Tutukluluğu yada Mahkumiyeti (Değişik: RG-16/7/2011-27996)

24.1. Yüklenicinin ölümü, iflası, ağır hastalığı, tutukluluğu yada özgürlüğü kısıtlayıcı bir cezaya mahkumiyeti hallerinde 4735 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine bakılırsa işlem tesis edilir.

24.2. Ortak girişim tarafınca meydana gelen işlerde, ortaklardan birinin ölümü, iflası, ağır hastalığı, tutukluğu yada özgürlüğü kısıtlayıcı bir cezaya mahkumiyeti hallerinde de 4735 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine bakılırsa işlem tesis edilir.

        

Madde 25- Yüklenicinin sözleşmeyi feshetmesi

25.1. Yüklenicinin, sözleşme yapıldıktan sonrasında mücbir sebep halleri haricinde, mali acz içinde bulunması sebebiyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile beraber İdareye yazılı olarak bildirmesi halinde, ek olarak protesto çekmeye gerek kalmaksızın kati güvence ve var ise ek kati teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere bakılırsa tasfiye edilir.

 

Madde 26- İdarenin sözleşmeyi feshetmesi

26.1. Aşağıda belirtilen hallerde İdare sözleşmeyi fesheder:

  1. a) Yüklenicinin taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi yada işi süresinde bitirmemesi üstüne, sözleşmede belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak suretiyle, idarenin minimum on gün süreli ve sebepleri açıkça belirtilen ihtarına karşın aynı durumun devam etmesi,
  2. b) Sözleşmenin uygulanması esnasında Yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde belirtilen yasak eylem ve davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi,

hallerinde ek olarak protesto çekmeye gerek kalmaksızın kati güvence ve var ise ek kati teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere bakılırsa tasfiye edilir.

Madde 27- Sözleşmeden önceki yasak eylem yada davranışlar sebebiyle fesih

27.1. Yüklenicinin, ihale sürecinde 4734 sayılı Kanuna bakılırsa yasak eylem yada davranışlarda bulunduğunun sözleşme yapıldıktan sonrasında tespit edilmesi halinde, kati güvence ve var ise ek kati teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere bakılırsa tasfiye edilir.

27.2. Taahhüdün minimum % 80’inin tamamlanmış olması ve taahhüdün tamamlattırılmasında kamu yararı bulunması kaydıyla;

  1. a) İvediliği sebebiyle taahhüdün kalan kısmının tekrardan ihale edilmesi için kafi sürenin bulunmaması,
  2. b) Taahhüdün başka bir yükleniciye yaptırılmasının mümkün olmaması,
  3. c) Yüklenicinin yasak eylem yada davranışının taahhüdünü tamamlamasını engelleyecek özellikte olmaması hallerinde, İdare sözleşmeyi feshetmeksizin Yükleniciden taahhüdünü tamamlamasını isteyebilir ve bu takdirde Yüklenici taahhüdünü tamamlamak zorundadır.

27.3. Ancak bu durumda, Yüklenici hakkında 4735 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi hükmüne bakılırsa işlem yapılır ve Yükleniciden kati güvence ve var ise ek kati teminatların tutarı kadar ceza öğrenim edilir. Bu ceza hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de öğrenim edilebilir.

 

Madde 28- Mücbir sebeplerden dolayı sözleşmenin feshi

28.1. (Değişik madde: 30/09/2020-31260 R.G/23. md., yürürlük: 20/10/2020) Mücbir sebeplerden dolayı sözleşmenin feshedilmesi halinde, sözleşme mevzusu işlere ilişkin hesap genel hükümlere bakılırsa tasfiye edilerek, kati güvence ve var ise ek kati teminatlar iade edilir.

 

Madde 29- Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi

29.1. Öngörülemeyen durumlar sebebiyle iş artışının mecburi olması halinde, işin;

  1. a) Sözleşmeye mevzu hizmet içinde kalması,
  2. b) İdareyi külfete sokmaksızın aslolan işten ayrılmasının teknik yada ekonomik olarak mümkün olmaması,

şartlarıyla, sözleşme bedelinin  % 20 ‘sine kadar oran dahilinde, süre hariç sözleşme ve ihale dokümanındaki hükümler çerçevesinde ilave iş aynı yükleniciye yaptırılabilir.

İşin bu şartlar dâhilinde tamamlanamayacağının anlaşılması durumunda ise artış yapılmaksızın hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. Bu durumda, yüklenicinin sözleşme bedeli tamamlanıncaya kadar işi ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmesi zorunludur.

Bu ihalede 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 24 üncü maddesi çevresinde iş eksilişi yapılabilir. İhale konusu işin sözleşme bedelinin % 80’inden daha düşük bedelle tamamlanacağının anlaşılması halinde ise, yükleniciye, yapmış olduğu gerçek giderler ve yüklenici kârına karşılık olarak, sözleşme bedelinin % 80’i ile sözleşme fiyatlarıyla yapmış olduğu işin tutarı arasındaki karşılık farkının % 5’i ödenir.

Madde 30- (Değişik başlık: 16/03/2019-30716 R.G/88. md., geçerlilik: 18/03/2020) Yüklenicinin Sorumluluğu

30.1. İş tamamlandıktan ve kabul işlemi yapıldıktan sonrasında tespit edilmiş olsa dahi 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde belirtilen ve Türk Ceza Kanununa bakılırsa kabahat teşkil eden eylem yada davranışlarda bulunan Yüklenici ile o işteki ortak yada vekilleri hakkında Türk Ceza Kanunu hükümlerine bakılırsa ceza kovuşturması yapılmak suretiyle yetkili Cumhuriyet Savcılığına kabahat duyurusunda bulunulur. Bu kişiler hakkında bir cezaya hükmedilmesi halinde, 4735 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükmü uygulanır.

30.2. (Ek madde: 16/03/2019-30716 R.G/88. md., geçerlilik: 18/03/2020) Yüklenicinin tüzel şahıs olması ve ihalede sunulan iş deneyimini gösteren belgenin yüklenicinin yarısından fazla hissesine haiz ve 4734 sayılı Kanuna bakılırsa yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi mevzusunda temsile ve yönetime yetkili ortağına ilişkin olması halinde yüklenici, aşağıda yer edinen ifadeyi içeren beyanı her hakedişle beraber idareye sunar.

“[Teklif kapsamında sunulan belgenin düzenleme tarihi yazılacaktır.] tarihli Ortaklık Tespit Belgesinde yer alan bilgilerde bugüne kadar değişiklik olmadığını ve ortağımıza ait iş deneyimini gösteren belgelerin tamamının, başka bir tüzel kişiye kullandırılmadığını taahhüt ederiz.”

Madde 31- Yüklenicinin Tazmin Sorumluluğu

31.1. Yüklenici, taahhüdü çerçevesinde kusurlu yada standartlara uygun olmayan araç-gereç seçilmesi, verilmesi yada kullanılması, tasarım hatası, uygulama yanlışlığı, denetim eksikliği, taahhüdün sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirilmemesi ve benzeri nedenlerle ortaya çıkan zarar ve ziyandan direkt mesuldür. Bu zarar ve ziyan genel hükümlere bakılırsa Yükleniciye ikmal ve tazmin ettirileceği şeklinde, haklarında 4735 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükümleri de uygulanır.

 

Madde 32- Fikri ve sınai mülkiyete mevzu olan hususlar

32.1. Bu madde boş bırakılmıştır.

Madde 33- Montaj, işletmeye alma, eğitim, bakım, yedek parça şeklinde destek hizmetlerine ilişkin şartlar

33.1.  Bu madde boş bırakılmıştır.

Madde 34- Garanti ile ilgili şartlar

34.1. Bu madde boş bırakılmıştır.

Madde 35- Yargı bulunmayan haller

35.1. Bu sözleşme ve eklerinde yargı bulunmayan hallerde, ilgisine bakılırsa 4734 ve 4735 sayılı Kanun hükümlerine, bu Kanunlarda yargı bulunmaması halinde ise genel hükümlere bakılırsa hareket edilir.

Madde 36- Diğer Hususlar

36.1. Bu madde boş bırakılmıştır.

 

Madde 37- Anlaşmazlıkların Çözümü

37.1. Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde …………. Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

 

Madde 38- Yürürlük

38.1. Bu sözleşme taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer.

Madde 39 – Sözleşmenin imzalanması

39.1.  Bu sözleşme 39 maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafınca tam olarak okunup anlaşıldıktan sonrasında …/…/…… tarihinde bir nüsha olarak imza altına alınmıştır. Ayrıca İdare, Yüklenicinin talebi halinde sözleşmenin “aslına uygun idarece onaylı suretini” düzenleyip Yükleniciye verecektir.

 

 

                     İDARE          ………………..                    YÜKLENİCİ

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş