Eğitim

Panzehir – Jessica Shirvington Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Panzehir – Jessica Shirvington Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Panzehir kimin eseri? Panzehir kitabının yazarı kimdir? Panzehir konusu ve anafikri nedir? Panzehir kitabı ne konu alıyor? Panzehir PDF indirme linki var mı? Panzehir kitabının yazarı Jessica Shirvington kimdir? İşte Panzehir kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jessica Shirvington

Çevirmen: Aslı Tümerkan

Orijinal Adı: Corruption

Yayın Evi: Yabancı Yayınları

İSBN: 9786059585583

Sayfa Sayısı: 368


Panzehir Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sevdiğiniz kişiyi aldatmışken, kendinizle iyi mi barışırdınız?

Kurtarmak için cenk verdiğiniz şahıs sizi sırtınızdan bıçakladığında, hayatınıza iyi mi devam ederdiniz?

İki yıl ilkin Maggie Stevens ava başlamıştı.

Dört hafta ilkin ise aradığını bulduğunda ve Maggie’nin körü körüne güvenilmiş olduğu Quentin, onun tüm yalanlarını ortaya çıkardığında, yaşamı yerle bir olmuştu.

Şimdiyse Maggie karanlıkta yaşıyor, fakat orada kalmayı planlamıyordu. M-Corp’u alaşağı etmesi gerekirken öylece duramazdı. Onu geri kazanma ihtimali varken olmazdı.

Parazit’le süregelen maceranın bu baş döndürücü sonunda, Maggie’nin tüm dünyaya gerçekleri göstermesi gerekecekti. Peki ya bunun bedeli ne olacaktı?

Her şey.

“Macera dolu, kesinlikle nefes kesici ve sevip destekleyeceğiniz karakterleri olan bu seriyi yıllar boyu önereceğim.”

– YA MIDNIGHT Reads

“Jessica Shirvington’ın bir şeyi yanlış yapması mümkün değil.”

– Thoughts by BJ

“Bu kitap bana o kadar çok şey hissettirdi ki… Sürükleyiciliği ve macera dolu olması bu fantastik distopik ikilemeyi bitirmek için muhteşemdi. Bu ikilemeyi şiddetle öneriyorum!”

– Reading with Jenna


Panzehir Alıntıları – Sözleri

  • Karanlığa doğru haykırıyorum fakat yanıt gelmiyor. Sadece seçim var. Benim seçimim.
    Ölüyorum. Bunu biliyorum.
    Ancak hemen hemen ölmedim.
    Diğer rüyalardaki şeklinde ölüm saklanmıyor; zaferinden güvenli olduğundan etrafımda dans ediyor.
    Sonra yüzlerin, sonsuza dek taşıyacağımı bildiğim acının içinden ilerliyorum. Hepsinin içinden ilerliyorum. Bu sebeple seçimim o.
    Her süre onu seçeceğim.
  • Bakışlarını uzağa çevirerek, “Tek sahip olduğum sensin,” dedi. “Böyle olmasını planlamıştın zaten, değil mi?”
    Kalbim parçalandı. “Evet,” diye fısıldadım. “Eğer sana aldığım her şeyi geri verebilseydim bunu yapardım.”
  • “Tanrım.” Gus kapsülde etrafına bakınıp hızla geçtiğimiz kavşakları incelerken ıslık çaldı. “Burası bir bilgisayar oyunu gibi.”
    Quentin, “Evet ama kurşunlar gerçek,” dedi.
    Liam, “Ayrıca tek bir canın var.” diye ekledi.
  • İzlenecek yolun devamlı hazır olması ve bu yola insanoğlunun kendisini adaması gerekiyordu.
  • Başarısızlıklar hakkında kafa yormak, kendine acımaya doğru giden ıslak bir yoldu.
  • Fakat kim bilir, diye düşündüm, kim bilir bilmemek en iyisiydi. Kalp acısını görmezden gelmek, son darbesini vurmamışken daha kolaydı.
  • “Fera-tek birbirimize ilişik olduğumuzu söylüyor fakat ben sana güvenip güvenmeyeceğimi bilmezken iyi mi birbirimize ilişik olabiliriz?”
  • “Dünya tüm başarısızlıklarımıza karşın hâlâ harikalar ve güzellikler barındırıyordu… Karanlıkta bile…”
  • Nasıl bir oyun oynadığımızı bilmiyordum. Tek bildiğim, takımların eşit olmadığıydı.


Panzehir İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Disruption Serisi 2. Kitap: İlk kitaba nazaran daha azca sevdim. Buçuklu puanlama olsaydı 5.5 verirdim. İlk kitapta mantık hatası filan dikkatimi çekmemişti. Fakat bu kitapta bazı vakalar fazlaca belirgin bir halde ortadaydı. Ben genel anlamda göz ardı ederim, fazlaca ehemmiyet vermem lakin burada direk gözümüze sokmuşlar.
Şaşırdığım bir vaka vardı. Ama bu sefer hakikaten asla beklemiyordum.
Genel olarak seriyi ben fazlaca beğenmedim. İlk kitap incelemesinde de söylediğim şeklinde okumasanız da olur.
≈Spoiler≈
Bahsettiğim mantık hatalar hükümetin M-Corp karşıtı olup hiçbir şey yapmaması. Devamı olarak da kitabın finalinde dünyayı kurtaran Maggie ve Quin şeklinde gösterdikleri halde ikisini de sorgulamak istemeleri. Saçmalık resmen.
Birbirine aşık olmayan iki karşı cins olamayacağı için araya bir Gus-Maggie sıkıştırdığın için teşekkürler.(!) Tam diyorum ne güzel arkadaşlık hoop ‘aşık mı acaba’ sorusu ile karşılaşıyorum. Yine de aralarında ki arkadaşlığı seviyordum bu yüzden Gus’a üzüldüm.
Şaşırdığım vaka ise Evrim Yanlılarının başkanıydı. Hiç anlamamıştım.
≈Spoiler Bitti≈ (Ayşenur)

Baştan sona mantık hatalarıyla ve saçmalıklarla dolu olduğundan bu kitaba yorum yazmak bile istemedim fakat beni deli eden bazı görüntüler hakkında bir şeyler söylemezsem de rahat edemezdim. Yorumun tamamının da spoiler içerdiğini belirterek başlayayım.
Mantıksızlığın sınırını aşan görüntüler:
1) Maggie’nin özgür bırakılması: Güya Quentin’in babası, şov yapmak için kızı bırakıyor. Hiç kusura bakmayın fakat bu saçmalıktan başka bir şey değil. Yazar resmen Maggie’yi oradan iyi mi çıkaracağıyla uğraşmak istememiş de bu şekilde bir sahne yazmış. Kızı bırakıp, sonrasında yakalamak için falan uğraşıyorlar bir de latife şeklinde!
2-Koskaca hükümetin, bu çip şirketinden rahatsız olması fakat karşıt bir grup kurup, gizmen yetiştirmekten başka bir şey yapmaması: Ya, deli misiniz? Ülkenin başkanı, çip şirketinden rahatsız oluyor fakat Maggie ve hacker arkadaşının yaptığını yapmış olup, bu firmanın içine sızamıyor o şekilde mi? Koca hükümet? Resmen vaka şu şekilde:
Hükümet: Aa siz firmanın içine iyi mi sızdınız?
Maggie: Arkadaşım hacker. O hackledi ben girdim.
Hükümet: İnanmıyorum! O denli deneyimli askerimiz, hackerimiz var. Bu bizim aklımıza iyi mi gelmedi? Neyse sen bu isyanın başına geç Maggie. Biz seni izleriz uzaktan.
Latife şeklinde fakat gerçek. Yazar bildiğin okuyucunun aklıyla dalga geçiyor.
3-Maggie’nin babası: Aslında üstüne bir şey demeye gerek bile yok. Bu adam ve bu adamı bağlayan tüm vakalar mantıksız.
4- Quentin’in annesinin gizmen olması: Kocasını durdurmak için ne yapıyor peki? Hiçbir şey. O süre niçin gizmen? Bilmiyoruz. Yazar bizi delirtmek mi istiyor? Evet!
5-Tüm olayların Maggie’ye bağlanması: Şirket insanları öldürüyor. Niye? Maggie yüzünden. Hükümet isyan çıkarmak istiyor. Nasıl meydana getirecek? Maggie halleder. Vay be, ne Maggie’ymiş. Hükümetten, hükümetin korkmuş olduğu çip şiketinden bile daha kuvvetli kız! Yerseniz doğal olarak.
6-Kitabın sonu: Yani cidden bu sona ne denir bilmiyorum. Herkesin Maggie’nin kapısını geldiği o sahne, o final… Oldukça kötüydü, fazlaca.
Özetle; mantıksız, fazlaca mantıksız, feci mantıksız bir kitaptı Panzehir. İlk kitap da kötüydü fakat bu kitabın yanında o bile iyi kaldı. (Baştankara)

Uzun uzun araştırma yazmaya gerek görmüyorum. Bu seride coşku yok, inandırıcılık yok. Bilim kurgu yazıyorsanız ve bunu insanların günlük yaşamının değişmesi konusu üstünden yapıyorsanız kesinlikle sosyolojiye dikkat etmelisiniz. Toplumun bu ‘çip’ vakasına verdiği tepkiler kesinlikle asla inandırıcı değil.
Bununla beraber karakterler de bir o denli yetersiz. Her şeyden ilkin ana karakterimiz iki-üç senelik dövüş eğitimiyle ramboculuk oynuyor. Bunu yaparken de bir taraftan dünyanın en iyi okullarından birini kazanıp öteki taraftan bir işte tam gün çalışıyor. Ha, bir şeyi söylemeyi unutmuşum. Tüm bu tarz şeyleri yaparken -yine- bir taraftan dünyanın en büyük gücüne operasyonlar düzenliyor.
Kitap ne kadar inandırıcı, ne kadar mantıklı siz karar verin. Keyifli okumalar temenni ediyorum.
Sevgili okurlar, eğer ki değerlendirmemi beğendiyseniz sizleri beni takip etmeye ve youtube hesabıma abone olmaya çağrı ediyorum. Buyurunuz bağlantı: https://www.youtube.com/channel/UC8If-jF6yyHt83zEPj7qnGw (Onur Çalcalı)


Panzehir PDF indirme linki var mı?


Jessica Shirvington – Panzehir kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Panzehir PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jessica Shirvington Kimdir?

Girişimci, yazar ve anne olan Jessica, Sydney’de yaşamaktadır. 2011&2012 senesinde Cosmopolitan Senenin Kadını Ödüllerinde finalist olmuştur. Eşi Matt Shirvington’ la 17 yaşlarında tanışmış ve 12 yıl ilkin evlenip Sienna and Winter isminde iki çocuk sahibi olmuştur. Romanlarında aşkı ele alışında ise erken yaşta yaşamının aşkını bulmasının fazlaca büyük katkısı bulunduğunu anlatmaktadır.


Jessica Shirvington Kitapları – Eserleri

  • İki Hayat Arasında
  • Parazit
  • Panzehir
  • Uyanış


Jessica Shirvington Alıntıları – Sözleri

  • Eğer biri katmanlarımın altını, benim bile bilmediğim gerçek versiyonumu görebiliyorsa, O da Ethan’dı. (İki Hayat Arasında)
  • ” Talih cesurdan yanadır.” (Parazit)
  • Nasıl bir oyun oynadığımızı bilmiyordum. Tek bildiğim, takımların eşit olmadığıydı. (Panzehir)
  • “En güzel şeyler asla sıhhatli değildir. En güzel şeyler devamlı tam hayatla ölümün kenarında asılı kalır.” (Parazit)
  • Bu sebeple savaşımız insanlara karşı değil yönetimlere hükümranlıklara bu karanlık dünyanın güçlerine kötülüğün göksel yerdeki ruhsal ordularına karşıdır. (Uyanış)
  • Nihayetinde durmam gerekecekti fakat şimdi değil. Nihayetinde hayata devam edecektim, kendim için, Ethan için, fazlaca anlamlı olan kısa hatıramız için. Ama Kapalı kapıların ardında sonsuza kadar onun için ağlayacak bir parçam olacaktı. (İki Hayat Arasında)
  • “Dünya tüm başarısızlıklarımıza karşın hâlâ harikalar ve güzellikler barındırıyordu… Karanlıkta bile…” (Panzehir)
  • En güzel şeyler asla sıhhatli değildir. En güzel şeyler devamlı tam hayatla ölümün kenarında asılı kalır. (Parazit)
  • Başarısızlıklar hakkında kafa yormak, kendine acımaya doğru giden ıslak bir yoldu. (Panzehir)
  • İzlenecek yolun devamlı hazır olması ve bu yola insanoğlunun kendisini adaması gerekiyordu. (Panzehir)
  • Karanlığa doğru haykırıyorum fakat yanıt gelmiyor. Sadece seçim var. Benim seçimim.
    Ölüyorum. Bunu biliyorum.
    Ancak hemen hemen ölmedim.
    Diğer rüyalardaki şeklinde ölüm saklanmıyor; zaferinden güvenli olduğundan etrafımda dans ediyor.
    Sonra yüzlerin, sonsuza dek taşıyacağımı bildiğim acının içinden ilerliyorum. Hepsinin içinden ilerliyorum. Bu sebeple seçimim o.
    Her süre onu seçeceğim. (Panzehir)
  • “Fera-tek birbirimize ilişik olduğumuzu söylüyor fakat ben sana güvenip güvenmeyeceğimi bilmezken iyi mi birbirimize ilişik olabiliriz?” (Panzehir)
  • O akıllı bir çocuktu..Onu küçümsemek ahmakça olurdu. (Parazit)
  • Ayrıca bazı şeyler o denli gerçek ki onları iliklerine kadar hissedersin. Nereye gittiğinin önemi yoktur, seninle gelirler her yere. (İki Hayat Arasında)
  • Onun ışığına karşılık benim karanlığım. Onun gerçeğine karşılık benim yalanlarım. Onun fedakarlıklarına karşılık benim bencilliklerim. (Parazit)
  • Fakat kim bilir, diye düşündüm, kim bilir bilmemek en iyisiydi. Kalp acısını görmezden gelmek, son darbesini vurmamışken daha kolaydı. (Panzehir)
  • “Hayat başka planlar yapmakla meşgulken başına gelenlerdir.” (İki Hayat Arasında)
  • Bu kesinlikle bir hataydı.Yine de bu hatayı zihnimde çabucak haklı çıkardım. (Parazit)
  • Ama bir tek ilerleyip hayata devam etmek ürkütücü olduğundan bir şeylere tutunmanın hiçbir anlamı yok. (İki Hayat Arasında)
  • Son birkaç haftada bana senelerdir haiz olmadığım kadar yaşam verdin. (İki Hayat Arasında)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş