Güncel

Bitcoin ne kadar 6 Nisan? Bitcoin kaç TL ve kaç dolar? 2022 canlı kripto para piyasası

Bitcoin ne kadar 6 Nisan ve Bitcoin kaç TL sorgulamaları, her gün sık sık yatırımcılar tarafınca araştırılıyor. İşte 6 Nisan canlı kripto para piyasası…

Bitcoin ne kadar 6 Nisan ve Bitcoin kaç TL benzer biçimde sorular, kripto para yatırımcıları tarafınca sık sık sorgulanıyor. Peki Bitcoin kaç dolar? Bitcoin kaç TL 6 Nisan? İşte 2022 canlı kripto para piyasası…

Kripto para piyasası her gün binlerce şahıs tarafınca takip ediliyor. Kripto paralara yatırım icra eden kişiler yatırdıkları Kripto paranın düşüp yükseldiğini anbean denetim ediyor.

En oldukca yatırım meydana getirilen Kripto para birimlerinden Bitcoin, Ethereum, XRP benzer biçimde Kripto paraların kaç TL olduğu merak ediliyor. İşte 6 Nisan canlı kripto para durumu.

Bitcoin ne kadar oldu / CANLI?

Dünya üstünde güvenilir olan birçok Kripto para alıp satma işlemi gerçekleştirilebilen borsalar bulunuyor. Bunların en popüleri Binance olarak biliniyor. Türkiye’deki pek oldukca şahıs de bu borsaları kullanırken bazı kişiler ise Türk borsalarında işlem yapıyor. Peki Türkiye’de etkinlik gösteren Kripto para borsaları neler? Kripto para uygulamaları hangileri?

Bitcoin yada değişik kripto para türlerini alabileceğiniz Kripto para borsaları: 

  • BtcTurk
  • Paribu
  • Icrypex
  • Bitci
  • Bitexen
  • Bitlo
  • Xtremcoin

Kripto para nedir?

Kripto para, güvenlik açısından kriptoloji bilimini kullanan, dijital ve sanal bir para birimidir ve matematik temelli şifrelenmişlerdir. Banka kartlarımız, sanal kartlarımız ya da sanal ortamda yapmış olduğumuz her işlemde senelerdir bu paraları kullanıyorduk esasında. Bankaların kasalarından fizyolojik olarak paralar çıkmadan, sanal olarak paraları harcıyorduk ve bir bakıma bu paralar da kripto paralardı şundan dolayı yalnızca sistemlerde rakamsal değişimler meydana geliyordu. Yeni nesil kripto paralar da temelde bu mantıkla çalışıyor diyebiliriz. Dünyadaki öteki para birimlerine nazaran bu kadar oldukca ilgi görmesinin ve sevilmesinin ana sebebi ise organik bir yapıda olması. Yani herhangi bir hükümet ya da merkezi otorite tarafınca yönetilemiyor, hemen hemen. Bu da, bu para biriminin daha güvenilir olarak anılmasını sağlıyor.

Kripto para iyi mi üretilir?

Paraların merkezi bir otorite ya da hükümete bağlı olmadığını belirtmiştik. Bu paraların üretimi de tıpkı varlıkları benzer biçimde bütünüyle kullanıcı temelli bir modele haiz. İlk olarak bilmemiz lüzumlu olan şey, her kripto para biriminin belirli bir üretim sınırı vardır. Bitcoin’i örnek alacak olursak ilk piyasaya çıkan protokollerinde yalnızca 21 milyon Bitcoin bulunabilir maddesi yer almakta. Yani üretim açısından bir sınırı bulunuyor. Bu sebeple de her geçen gün bu paraya olan rağbet artıyor şundan dolayı bulunması giderek zorlaşıyor ve daha minik parçalara bölünüyor.

Üretim işlemine yine dönecek olursak kripto para üretim işlemi kelimenin tam manası ile madencilik (mining) biçiminde oluyor. Yani iyi mi altın bulmak için kazılar yapılıyorsa kripto para bulmak için de matematik sorunları, yazılımlar tarafınca çözülmeye çalışılıyor. Herkesin çözebilme ve üretebilme hakkı olduğundan de en oldukca çalışan, daha oldukca üretiyor diyebiliriz. Evet, siz de lüzumlu teknolojik sistemlere (temel olarak işlemci gücü ve web bağlantısı) sahipseniz siz de bu üreticilerden biri olabilirsiniz.

Bitcoin / Kripto para iyi mi alınır?

Kripto paraların en popüleri ve en oldukca yatırım meydana getirilen olan Bitcoin benzer biçimde değişik kripto para türlerini de alım satımı yapabileceğiniz birçok site bulmuyor. Peki Bitcion yada öteki kripto paralar iyi mi alınır? İşte Türkiye’deki kripto para borsalarından kripto para alım ve satış işlemlerini iyi mi yapacağınız ile ilgili bilgiler.

  • BtcTurk ile kripto para alım/satımı iyi mi yapılır? – TIKLA
  • Paribu ile kripto para alım/satımı iyi mi yapılır? – TIKLA
  • Icrypex ile kripto para alım/satımı iyi mi yapılır? – TIKLA
  • Bitci ile kripto para alım/satımı iyi mi yapılır? – TIKLA
  • Bitexen ile kripto para alım/satımı iyi mi yapılır? – TIKLA
  • Bitlo ile kripto para alım/satımı iyi mi yapılır? – TIKLA
  • StormGain ile kripto para alım/satımı iyi mi yapılır? – TIKLA
  • Xtremcoin ile kripto para alım/satımı iyi mi yapılır? – TIKLA

Mining nedir iyi mi yapılır?

Kriptopara madenciliği yapmanın çağımızda bir oldukca yöntemi vardır. Kârlılık, maliyet ve güçlük bakımından bu metotları ayırmak mümkündür.

‌ASIC Madenciliği

‌‌ASIC, şu demek oluyor ki Uygulamaya Hususi Entegre Devreler, kriptopara madenciliği odaklı sistemlerdir. İçlerindeki yazılım ve hususi donanımlar, bu devreleri kriptopara madenciliği hayata geçirmek suretiyle hususi birer donanım haline getirmektedir. Oldukca sayıda işlemciden oluşan ASIC cihazlar yüksek hesaplama kapasitesine haiz olmalarına karşın oldukca fazla enerji tüketmektedir. Bu sebeple ASIC cihazlar ile madencilik icra eden madencilerin elektrik tüketimini karşılayacak güçlü elektrik altyapılarına ihtiyacı vardır.

Bitcoin, Litecoin benzer biçimde İş Kanıtı (Proof of Work) madenciliği tabanlı kriptoparalar yüksek hesaplama kapasitesi ihtiyacı sebebiyle artık yalnızca ASIC madencilik cihazları ile üretilebilmektedir.

‌GPU Madenciliği

Bilgisayarların ekran kartlarının işlemcileri Grafik İşlemci Birimi (GPU) olarak adlandırılmaktadır. GPU madenciliği de, ekran kartlarının işlemcileri hesaplama yapılarak işlemlerin doğrulandığı madencilik türüdür. Grafik kartlarının işlemcileri, bilgisayarların işlemcilerine bakılırsa oldukca daha kuvvetlidür ve hesaplama odaklıdır. Bu sebeple Ethereum, Zcash benzer biçimde İş Kanıtı madenciliği tabanlı kriptoparaların işlemlerinin doğrulanmasında grafik kartları kullanılıyor.

Ekran kartları, ASIC cihazlara bakılırsa o kadar da uygun fiyatlıdır. Ancak bununla birlikte, madenciler, birden oldukca ekran kartını bir araya getirerek “Rig” isminde olan birden oldukca ekran kartının bir araya getirilmesiyle oluşan cihazlar kullanmaktadır.

‌CPU Madenciliği

‌‌CPU, şu demek oluyor ki merkezi işlem birimi (işlemci) ile de madencilik yapmak mümkündür. Evlerde kullanılacak olan bilgisayarlara bir madencilik yazılımı kurarak kolaylıkla ‌CPU madenciliği yapılabilmektedir.

Ancak çağımızda bu yöntem, öteki yöntemlere bakılırsa oldukca düşük performanslı olması sebebiyle artık nerdeyse asla kullanılmamaktadır. Popüler kriptoparaların büyük çoğunluğu için işlemcilerle madencilik yapmak olanaksız hale gelmiştir.

Bilgisayar işlemcileri artık iş kanıtı madenciliğinde kullanılmak yerine, Hisse Kanıtı (Proof of Stake – PoS) madenciliğinde kullanılıyor. Bu madencilik türünde, yüksek hesaplama gücüne gereksinim duyulmadığı için madencilik yazılımının çalışır halde olması ve cüzdanda gelir elde etmeye kafi oranda kriptopara olması yeterlidir.

Bulut Madenciliği

Bulut madenciliği, kriptopara madenciliği yapmak isteyen fakat kafi donanım, vakit, deneyimi yada sermayesi olmayanlar için gösterilmekte olan alternatif bir madencilik hizmetidir.

Madencilik yapmak isteyen kullanıcılar, bulut madencilik servislerinden işlemci gücü kiralar ve bu işlem enerjisini, istedikleri madencilik havuzuna yönlendirerek kriptopara madenciliği yapabilirler.

Bulut madencilik servisleri, dönemlik kontratlar ile değişik kriptopara madencilik türleri için işlemci gücü kiralamaktadır. Donanım, yazılım, soğutma, bakım, yazılım benzer biçimde değişik maliyetleri göz önünde bulundurarak kullanıcılarla çeşitli kontratlar sunmaktadır. İşletme maliyeti için ücret ödenen kontratlar daha pahalı görünse de madencilik gelirleri daha yüksektir. Daha düşük ücretli ve işletme maliyetlerinin bir kısmının madencilik gelirleriyle karşılandığı sözleşme paketlerinde ise, madencilik gelirleri daha da azalmaktadır.

Diğer madencilik türlerine bakılırsa daha uygun maliyetli görünmesine karşın bulut madencilik yöntemini yeğleyen kullananların kar edebilmesi her geçen gün daha da zorlaşmaktadır.

Blockchain nedir?

Kelime anlamı “blok zinciri” olan blockchain aslen bu anlamı karşılıyor. En oldukca bitcoin ile adı duyulan blockchain, aslen “veri” olan her yerde kullanılabilecek bir teknolojidir. Bitcoin’de bloklar kripto para alışverişine dair detayları barındırırken bir başka kullanım alanı olarak sıhhat sektöründe hastaların en minik tıbbi bilgilerini taşıyor olabilir. Bu sistem bloklar halinde ve dağıtık olarak kullanıldığı için takip edeni mümkün olmayacak bir hale geliyor. Sizden çıkan data, karşı tarafa ulaşana ve kodlar eşleşip bu data açığa çıkana kadar kimse tarafınca erişilemiyor, yönetilemiyor yada yönlendirilemiyor.

Bitcoinde kullanılan blockchain teknolojisini ele alacak olursak eğer bloklar üstünde para alışverişi detayları taşınıyor ve her bir işlemin doğruluğu, “bitcoin” kazanmak için sorun çözen madenci isminde olan kişiler tarafınca sağlanıyor. Böylece meydana getirilen işlemin doğruluğu kesinleşmiş oluyor.

Diyanet’e bakılırsa kripto haram mı, caiz mi?

Soru: Dijital kripto paraların kullanımının dini hükmü nedir?

Cevap: Kullanıcılar içinde değişiklik ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, deposu itibariyle kullanıcılara itimat veren her türlü paranın kullanımı caizdir.

Bu noktada mühim olan husus, para olarak malum değişiklik aracının kendi özünde şu demek oluyor ki üretim şeklinde, sürüm aşamalarında ve muhataplık durumunda büyük belirsizlik (garar) içerip içermemesi, bir aldatma (tağrir) aracı olarak kullanılıp kullanılmaması ve belli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine vesile olup-olmamasıdır.

Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital­-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir.

Buna bakılırsa kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda mutluluk zinciri olarak malum uygulamalar benzer biçimde belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine neden olan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir.

Bitcoin haram mı?

Diyanet’ten meydana getirilen açıklamaya bakılırsa kripto para/Bitcoin günah mıdır sorusuna “Kullanıcılar içinde değişiklik ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, deposu itibariyle kullanıcılara itimat veren her türlü paranın kullanımı caizdir.” denilerek, kripto paranın caiz olmadığı aktarılmış.

Kripto para (yada kripto varlık), işlemlerini güvenceye almak için kriptografi şu demek oluyor ki şifreleme kullanan, emek harcama şekli nakite alternatif bir değişiklik aracı olarak tasarlanmış bir dijital varlık, bir sanal unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal dövizdir. Kripto varlıklar, merkezi elektronik para ve merkezi bankacılık sistemlerin aksine tümüyle merkeziyetsizlerdir. Her bir kripto paranın merkeziyetsizliği, umumi işlem veri tabanı olan dağıtık muhasebe defteri (ledger) olarak işlev gören bir blok zincirinden gelmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş