Eğitim

Olur Öyle – İstiklal Akarsu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Olur Öyle – İstiklal Akarsu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Olur Öyle kimin eseri? Olur Öyle kitabının yazarı kimdir? Olur Öyle konusu ve anafikri nedir? Olur Öyle kitabı ne konu alıyor? Olur Öyle PDF indirme linki var mı? Olur Öyle kitabının yazarı İstiklal Akarsu kimdir? İşte Olur Öyle kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: İstiklal Akarsu

Yayın Evi: Okuyan Us Yayınları

İSBN: 9786055134341

Sayfa Sayısı: 229


Olur Öyle Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Senelerce okudum. İlkokul, ortaokul, lise demedim, hatta üniversite bile demedim okudum. Amacım neydi; elbet adam olmak, daha doğrusu insan olmaktı. Yalnız işkembeden sallıyorum şu an, nereye insan olmak için okuyorsun hayvan? Evet, bir deve bile, bir su aygırı bile insan olmak için 15 yıl okumaz, yüzlerce sınava girmez. Ben de her fâni benzer biçimde mezuniyet belgesi için, iyi bir işe girmek ve dolgun bir maaş almak için okudum, yalan yok.

Okudum da ne oldum; afedersiniz fakat bir bok olamadım. Zaten ekonomik krizin tavan yapmış olduğu bir dönemde mezun olmuşum, iş bulmayı geçtim, işi olan dahi kovuluyor. Dedim, “Ailece işlettiğimiz bir tükkan var, bari gideyim oranın başına geçeyim.” 

– Baba ben düşündüm, taşındım ve bir karara vardım. Ama sakın kızma bak.

– Hanım gel vaka var.

– Ben bir süre dükkânda takılmak isterim, kısaca iş bulana kadar.

– Olur, en güzeli, bana uyar oğlum.

– Baba kızmayacak mısın, madem dükkânda çalışacaktın, ne diye onca yıl okul okudun demeyecek misin?

– Demeyecem.

– Sen ne şekil babasın ya??

– Noluyo lan???

Bir Alex Değilim’le tanıdığımız, Olsa Dükkân Senin’le artık iyice “aileden biri” olarak gördüğümüz İstiklal Akarsu, hem tanıdığımız, hem de yeni tanışacağımız karakterlerin birbirinden şaşırtıcı ve hayret verici huyları, yer yer gülünç yer yer hüzünlü maceralarının yer almış olduğu “Olur Öyle” ile adeta zirve mücadelesinde ben de varım diyor. Latife lan nereye diyor, kitap işte, ne zirvesi …

(Tanıtım Bülteninden)


Olur Öyle Alıntıları – Sözleri

  • -Anne yemin töreni var gelecek misiniz?
    -Katılım mecburi mi?
    -Yok,tadı.
    -Sen kendin yemin et evladım,bizi katma asla.
    -Bravo anne ya.
  • Kaza geçiren yaralı bir insan öyleki ileri geri konuşamazdı, baygın olup her şeye göz yumardı. Zira bir kaza olmuşsa ve etrafta insanoğlu var ise ambulans beklenmezdi vatanımızda. Misal kaza yapan insan otomobile mı sıkıştı; aslolan kafasına, çıkart, çekerken kafa koparsa şansa artık, takdir-i tanrısal.
  • – Akarsu bu ağacı sen dikmiştin di mi?
    – Evet Komutanım!
    – Ulan sen bu ağacı mı diktin o gün?
    – Eee… Anlamadım Komutanım… (Büyük sıçtık bu kez)
    – Ulan 4 bin 999 tane kızılçam diktik fakat senin ağaç sarıçam ayı!
    – Aaa…
    – Aaa ya… Dua et kimse farkına varmadı.
  • -???
    -!!!!
    -Yok ablacim o değil, biz söylemesi ayip sana kısmet bulduk.
    -Nasil bana kısmet buldunuz anlamadim? BANA KOCA MI BULDUNUZ YANİİİ??
    -Evet fakat kızma derhal, bi dur dinle ilkin.
    -KOCAAG KOCAAA Dİ Mİİ, BİLDİĞİMİZ KOCAĞĞ!!
    -Evet de sakin ol abla kendine gel, otur bi soluklan.
    -Ben yüz görümlüğü de isterim açıklayın o adamaa!!
    -????
    -Ayrıca 5tane Trabzon bilezik, bi de 10 tane beşibiyerde.
    !!!!
  • -Acıyor mu İstiklal?
    -Yav kızım fazlaca açıyordu fakat sen koluma girince azaldi benzer biçimde sanki.
    -Ya İstiklal….
    -Öp de geçsin.
    -Oha bacağını mi öpelim??
    -Yok, yanağımı öp, ben onu bacağa iletirim.
    Öptüler….


Olur Öyle İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Olur Olur Öyle :): Yazarın eline koluna sıhhat kendi hayatından kesitlerle yüzümde inceden bazende açık bir halde sessiz yada haykırarak güldürmeyi acayip sesler çıkarttırmayı başardı.Deli dolu bir kitap kendi hayatımızdan da kesintiler var gülmeye gereksinim duyduğumda açıp yine okuyorum seri akıcı sürükleyici eğlendirici bir gülmece.
– Akarsu bu ağacı sen dikmiştin di mi?
– Evet Komutanım!
– Ulan sen bu ağacı mı diktin o gün?
– Eee… Anlamadım Komutanım… (Büyük sıçtık bu kez)
– Ulan 4 bin 999 tane kızılçam diktik fakat senin ağaç sarıçam ayı!
– Aaa…
– Aaa ya… Dua et kimse farkına varmadı. (AhmeT)

Cem Yılmaz’ın tüm gösterilerini izleye izleye ezberlediyseniz ve buna karşın boş zamanlarınızda yine seyredip kahkaha atabiliyorsanız, Ata Demirer’in gösterilerini devamlı başa sarıp bilhassa Trakyalıların taklidini yapmış olduğu yerde kopuyorsanız bu kitabından da aynı lezzeti alacağınızı güvence ederim. Birfazlaca bölümünü koşuşturmacamdan dolayı otobüslerde okumak zorunda kaldım her sayfada minimum iki kez kahkaha attım -insanların acayip bakışlarına karşın kendimi tutamadım-.
Eğlenmek istiyorsanız bu kitabı kaçırmayın derim :). (Gülcan)

Oldukca fazlaca iyi hazırlanmış gıyabında harmanlanmış , geliştirilmiş , pişirilmiş ve serpiştirilmiş bir komiklik kabiliyetiyle gene fazlasıyla ve layıkıyla katıla katıla güldürdü teşekkürler İstiklal Akarsu 🙂 (ibiaryu)


Olur Öyle PDF indirme linki var mı?


İstiklal Akarsu – Olur Öyle kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Olur Öyle PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı İstiklal Akarsu Kimdir?

Facebook’ta 3 yıl süresince yalnızca akrabalarına ve ilköğretim arkadaşlarına şakalar yazdıktan sonrasında bir arkadaşının “Twitter’a gelsene ne işin var Facebook’ta, burası tam sana nazaran!” demesiyle ekim 2009’da Twitter’a üye oldu. Burada yazdıklarıyla 3 yıl içinde 100.000’e yakın insana yetişme şansını elde etti. Akabinde bir de blog’um olsun dedi, hikâyelerini paylaştı. Sonra şansını kâğıt üstünde denemeye karar verdi. 2012 başlangıcında Bir Alex Değilim adlı ilk kitabı yayımlandı. Hikâyelerini yazmaya devam etti. Şimdi de “Olsa Dükkân Senin” ile macerasına devam ediyor.


İstiklal Akarsu Kitapları – Eserleri

  • Bir Alex Değilim
  • Olsa Dükkan Senin
  • Olur Öyle
  • O İş Bende
  • Kısmet bu işler


İstiklal Akarsu Alıntıları – Sözleri

  • Yalnızlığın benim için tek getirisi fastfood’çulardaki “bir alana bir parasız” olan hamburger menülerini tek başıma yemem oluyordu ki onu da abartırsam bir süre sonrasında
    önümde küçük bombe bir göbek beliriyor, bana dost olup yalnızlığıma son veriyordu. (Kısmet bu işler)
  • Hani beni seviyordu bu kız , kısaca ben öyleki düşünüyorum , kim bilir asla sevmedi beni. Belli ki vaka Sevgili Yılmaz Erdoğan’ın söylediği gibiydi : ” Ben onun beni sevebilme ihtimalini sevmiştim. ” (Olsa Dükkan Senin)
  • “Anneannemin kuşağı ise fazlaca değişik, komşuluğun kardeşlik ile eşdeğer olduğu bir zamandan geliyor. Onların zamanında komşu demek amca demek, yenge demek, teyze demek, kardeş demek, komşusunun külüne ihtiyaç duymak demek. Sobanın yerini kombinin almasıyla ne kül kaldı ne de komşuluk bu devirde.” (Olsa Dükkan Senin)
  • “… bir ergen ne kadar inek olursa, sekse de o denli aç olurdu.” (Olsa Dükkan Senin)
  • -Acıyor mu İstiklal?
    -Yav kızım fazlaca açıyordu fakat sen koluma girince azaldi benzer biçimde sanki.
    -Ya İstiklal….
    -Öp de geçsin.
    -Oha bacağını mi öpelim??
    -Yok, yanağımı öp, ben onu bacağa iletirim.
    Öptüler…. (Olur Öyle)
  • Tatil bitti…
    -komşu hoşgeldin, iyi mi geçti dinlence?
    -on numara ya. Bol bolca dinlendim, denizin güneşin tadını çıkardım.
    -İyi yaptın, keşke daha çok kalsaydın. Sezon açılmadı daha işler kesat
    -o süre ne yapıyoruz?
    -benim çay açık olsun
    Tavşan kanı caylarimizi içerken İsmet abinin şiirini dinliyoruz; işte gerçek refah budur.
    -caylarim leziz, içmeyen keriz. Aranızda marka paralarını vermeyenler var, onlara zehir zıkkım olsun çaylar.
    -yakışır İsmet abime, yakışır. (O İş Bende)
  • Dedim ya , geri zekalıydım o dönem diye , meğer derslik topyekün geri zekalıymış , 60 kişinin IQ ‘ sunun toplamı 100 filanmış. Tabi düzgüsel bir durum bu , adı üstünde çocuk. Bedenimiz benzer biçimde beynimizde küçücük. Cevabı ağır çekim ve uzata uzata söyleme hastalığı var.
    – Anladınız mı çocuklar?
    – Eeeeeeeeeeeeeeeeveeeeeeeeeeeeettt! (Bir Alex Değilim)
  • Güneş son kalan ışık kırıntılarını en kırmızı tonundan bizlere gönderiyor, “ulan bugün batıyorum ama yarın yine doğacağım, ben yokken efendi olun, uslu olun, yatın zıbarın” diyordu, fakat kime diyordu (Bir Alex Değilim)
  • Ondan sonrasında efendim, insanoğlu niçin kitap okumuyor! Zira okumayanlar rahat durmuyor, kitap okuyanın kafasına top atıyorlar. (O İş Bende)
  • Oldukca enteresan bir görüntü vardı ortada. Yirmi dört tane Erzurum yöresi kıyafetli çocuk birbirine girmişti. Kavga biteceğine daha da büyüyordu , ışığı gören geliyordu. (Olsa Dükkan Senin)
  • Mallık kurnaz bir hastalıktır, asla beklemediğiniz anda gelir sizi bulur. (Bir Alex Değilim)
  • Yılmaz Bey’in bile ağzı açık kalmıştı, bundan dolayı asla çalışmadığı yerden çıkmıştı toplantı. Normalde Sedat Bey’in “Bahçeye hortum alınacak, para verin acele,” demesi, Yılmaz Bey’in de “Eskisinin nesi var?” deyip kendisini eski hortumla dövmesi lazımdı. Piknik vakası bir ilkti. (Kısmet bu işler)
  • “…sevgili peşinden koşarken yorulacağıma, halı sahada top oynarken yorulurum daha iyi, hem bir ihtimal birazcık kilo veririm biçim tutarım, arada gol de atarım.” (Kısmet bu işler)
  • ..artık ne kadar saçmaladıysam,iç sesim bile oha dedi bana. (Bir Alex Değilim)
  • Zaman akıp gidiyordu ve ikimiz de gerekirse yaslanacaktik. Zamana kafa tutamazdik. (O İş Bende)
  • Benim için dinlence demek , fazlaca affedersiniz , g*tü devirip yatmak demekti ve bunun yaşla da ilgisi yoktu ; 15 yaşımdayken de böyleydim ben. Tembellik her daim ata sporum olagelmişti. (O İş Bende)
  • Bu dağ başlangıcında domuza, çakala meze olmak istemiyordum. Hasan amca bendeki bu urkekligi sevince, ‘ korkma evlat’ dedi Itimat veren bir sesle, “tabiatta en tehlikeli mahlukat insandır. İnsandan kork. Hayvanlar masumdur, zararsızdır, bak onlar bizlerden korkuyor, biz yaklaştıkça kaçıyorlar. ” adam haklıydı. İnsanoğlu, birçok hayvanın soyunun tükenmesine yol açmıştı. Yemeyi filan geçtim, sırf zevk için hayvan öldüren, acımasız varlıklardık. Bu kere insana gıcık olmuştum. İnsan kere tanrı tependen baksın senin. Boyundan posundan utan, ey insan. Hayati ve insanlığı sorgularken cesaret gelmişti bünyeme. Cesaretle birlikte domuzda cikageldi. Lan bismillah
    … bak iyi mi bakıyor melül melül, çok açık ki karnı aç. Hasan amca kendinden güvenli hayvanın üzerine gitti, fırından aldığımız taze ekmekten bir parça koparıp önüne koydu.domuz ekmeği kokladı ve sonrasında bizlere homurdanmaya başladı. Sanırım ekmeği beğenmemişti. İyice korkmuştum hayra alamet değildi bu bakışlar.
    Hasan amca bana döndü, vakur bir ifadeyle gözlerimin içine baktı.
    -istiklal kaç, bu domuz belamızı s*kecek.
    Kaçtım. İyi kaçtım hem de, fuleli kaçtım. Hasan amcada peşimden geldi. Yaşına nazaran fazlaca iyi performans sergiledi. Domuzdan kaçarken, insanoğlu zalimdir, hayvanlar gariptir diyen kendisi değilmiş benzer biçimde tüm hayvanların anasına avradına küfretmeyi de dikkatsizlik etmedi (O İş Bende)
  • Tam o sırada bu kız denizinin içinden angut bir Karadağ erkeği çıktı geldi yanımıza.
    – This is a Private Party!
    – Ne diyo İstiklal?
    – Hususi partiymiş amk!
    – Çıkalım abi o süre.
    – Nereye çıkıyosun lan. 500 km yol geldim , bir kız uğruna ülke değiştirdim ben , bu kadar kızın içinden yalnız çıkmam.
    – Please get out , this is private university party!
    – Çıkmıyoruz lan!
    – Abi Türkçe ne anlamış olur o.
    Ve ben o gazla gecemizin içine eden , dünyayı başımıza yıkan , ortamı dağıtan , curcunaya neden olan ; hadi özet geçelim , ağzımıza fare o cümleyi kurdum :
    – I am nah going out , sıkıyorsa take me out , fuck off , siktir git , fuck fuck fuck!… (Bir Alex Değilim)
  • – Akarsu bu ağacı sen dikmiştin di mi?
    – Evet Komutanım!
    – Ulan sen bu ağacı mı diktin o gün?
    – Eee… Anlamadım Komutanım… (Büyük sıçtık bu kez)
    – Ulan 4 bin 999 tane kızılçam diktik fakat senin ağaç sarıçam ayı!
    – Aaa…
    – Aaa ya… Dua et kimse farkına varmadı. (Olur Öyle)
  • Vapur ilkin Kınalıada’ya yanaştı. Bu adaya niçin kınalı dediklerini asla merak etmiyorum bundan dolayı sebebi fazlaca belli, toprağı kınalı benzer biçimde kıpkırmızı. Adaya isim verenler oldukça net bir tavır sergilemişler. Büyükada’nın adını verenler de maceraya girmemişler. Ada büyük, dolayısıyla tatava yapma Büyükada de geç. Heybeliada heybe şeklinde o da tamam da Burgaz ne, ne şekil isim takmışlar sana Burgazada? (Kısmet bu işler)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş