Eğitim

Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde – Tamer Demirdelen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde – Tamer Demirdelen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde kimin eseri? Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde kitabının yazarı kimdir? Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde konusu ve anafikri nedir? Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde kitabı ne konu alıyor? Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde PDF indirme linki var mı? Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde kitabının yazarı Tamer Demirdelen kimdir? İşte Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Tamer Demirdelen

Yayın Evi: Optimist Yayın Dağıtım

İSBN: 9786055090593

Sayfa Sayısı: 199


Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir farkındalık, iyileşme ve bulgu kitabı. Birini tanımanın en kolay yolu, ona insanoğlu ile alakalı düşüncelerini sormaktır. Tıpkı bu cümle kadar kolay gerçeklerin ışığında, sıradışı sonuçlara ulaşabilirsiniz. Beyin Oyunları, bilinçaltınızın enerjisini keşfetmeniz için yazıldı. Kendi gücünüzden ne kadar haberdarsınız? Çevrenizi ve doğru bildiğiniz yanlışları iyi mi değiştirebilirsiniz? Yazarın yaşanmış hikâyeleriyle bezeli Beyin Oyunları, kolayca okuyup, uygulayabileceğiniz tüyolarla dolu. Bu kitabı onlarca defa sindire sindire okurken devamını iple çekiyor olacağım.

-Alper Utku Management Centre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı-

Beyin Oyunları için yorum yazmamı isteyen e-posta bana ulaştığında saat 19’u gösteriyordu, Barcelona-A. Madrid şampiyonlar ligi müsabakasını seyretmeyi planlıyordum; sabahleyin 5 uçağıyla uzun bir seyahate çıkacaktım. Bir göz atayım diyerek okumaya başladım. Ne mi oldu? Birkaç sayfa derken koca kitabı bir çırpıda okudum, maç ise sona ermişti.

-Abdullah Karacık New Life Yaşam Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi-

30 senelik dostluğumuz süresince iş ve hususi hayatımda nerede sıkıştıysam Tamer yanımdaydı. Şimdi kitabı ilk okuyanlardan biri olma mutluluğuna eriştim ve kitabın satırlarıyla beraber bu seneler gözümün önünden film şeridi benzer biçimde geçti…

-Op. Dr. Levent Afşar-

İnsan zihni keşfedilmeyi bekleyen uçsuz bucaksız bir coğrafya. Yapabileceğimiz en kıymetli şeyse birbirimizin keşiflerine destek vermek. Sevgili Tamer kendi yolculuğunu başkalarının yolculuklarına bir rehber haline getirmiş…

-Psikiyatrist Doç. Dr. Kemal Kuşçu-

Bana gore sigorta sektörünün en iyi ekip kurucusu, satış koçları içinde yer edinen Tamer Demirdelen, birikimlerini kendine saklamıyor. Pazarlama ve satışta emek harcayarak kariyerini bu alanda yapmak isteyen her insana tavsiye edebileceğim bir kitap yazdığı için kendisine müteşekkirim.

-İhsan Çevik ING Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı-

İşiniz satış olup olmamasıyla ilintisiz olarak tüm yaşamınıza adapte edebileceğiniz kıymetli bilgilerle süslenmiş hikâyelerden öğrendiklerinizi dost sohbetlerinde paylaşacaksınız. İkinci kitabı şimdiden sabırsızlıkla umuyorum.

-Opr. Dr. Abdülkadir Göksel-

(Tanıtım Bülteninden)


Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde Alıntıları – Sözleri

  • Arada söylediğiniz bir çok şey gümbürtüye gider. En iyi ikinci kozunuzu başta, en iyisini sonda söylemeniz her türlü sunumda ideal olandır.
  • 1947 yılı 2. Dünya Savaşı sonrasında Marshall planı uyarınca Türkiye’nin de dahil olduğu 16 ülkeye yardım yapılır, bu yardımın ana şartı Türkiye’nin dünyanın en büyük mısır üreticisi abd’den mısır almasıdır.
  • Tanrının bir şeyi ertelediği reddettiği anlamına gelmez
  • Pers hükümdarı, idam mahkûmu iki suçluyu, son arzularını sormak için huzuruna çağırmış. Birinci mahkûm bir şey istememiş. İkinci mahkûmsa hükümdarın atına düşkünlüğünü bilerek, eğer yaşamını bağışlarsa ata bir senede uçmayı öğreteceğini söylemiş. Hükümdar kendisini atının üstünde uçarken hayal etmiş, ya becerirse diyerek mahkûmun son arzusunu kabul etmiş.
    Diğer mahkûm gözleri devasa, inanmaz bir ifadeyle arkadaşına bakmış ve “Atların uçamayacağını biliyorsun, nasıl olu da böyle delice bir fikirle ortaya çıkabildin? Kaçınılmaz olanı sadece geciktiriyorsun” demiş.
    bahçede kazmadık yer bırakmadılar fakat parayı da bulamadılar” diyerek oğlunu durumdan haberdar eder.
    Oğul “Baba, bahçenin kazılmasına çok sevindim, hapishaneden senin için yapabileceğimin en iyisi buydu” der.
    HİKÂYE 2
    Pers hükümdarı, idam mahkûmu iki suçluyu, son arzularını sormak için huzuruna çağırmış. Birinci mahkûm bir şey istememiş. İkinci mahkûmsa hükümdarın atına düşkünlüğünü bilerek, eğer yaşamını bağışlarsa ata bir senede uçmayı öğreteceğini söylemiş. Hükümdar kendisini atının üstünde uçarken hayal etmiş, ya becerirse diyerek mahkûmun son arzusunu kabul etmiş.
    Diğer mahkûm gözleri devasa, inanmaz bir ifadeyle arkadaşına bakmış ve “Atların uçamayacağını biliyorsun, nasıl olu da böyle delice bir fikirle ortaya çıkabildin? Kaçınılmaz olanı sadece geciktiriyorsun” demiş.
    “Pek değil” demiş, öteki mahkûm;
    “Kendime dört özgürlük şansı veriyorum.
    Birincisi: Sultan bu yıl ölebilir.
    İkincisi: Ben ölebilirim.
    Üçüncüsü: At ölebilir.
    Dördüncüsü: Belki ata uçmayı öğretebilirim.”
  • “Biz neye odaklanıp neye dikkatimizi verirsek onu yaratıyor, onu çoğaltıyoruz. Olumlu düşünüyorsak, beynimiz pozitif şeylere odaklanır, ona gore hormonlar salgılar, organların çalışmasını ayarlar.”
    “Yeni bir insanla tanıştığımızda bu kişinin %10’u kendisiyken, %90’ı kafamızda yarattığımız kişidir. Zamanla karşımızda ki insanı tanıdıkça bu oran da değişmeye adım atar. Daha %50’si bile kendisi olmadan oldukça değişmiş olduğu için, onu suçlarız.”
  • Hayat senin bakışınla anlam kazanır. Ya yalnız bir noktayı görürsün, yaşamın akıp gider, sen farkına varmazsın… Ya da görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında yaşamı yaşarsın, akıp giden dönemin anlam kazanır. Özetlemek gerekirse yaşamının anlamı senin bakışlarında gizlidir.
  • Yaşam rastlantı değil ;
    “Yaptıklarımızın yansımasıdır “


Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Okadar güzel ve hususi bilgiker varki gerçeklikleri beni oldukça şaşırttı.Kişilik testleri bilhassa oldukça oldukça iyi.Satış alanında çalışan herkez bu bilgilerden yararlanmalı. (Fatih sarıçam)

beyin oyunları: Fazlaca kolay bir dil ve akıcılığıyla ve her insanın günlük hayatta kulladığı yada karşılaşmış olduğu düşünce ve bilgiler veriyor. Ben Storytel’den dinledim fakat yazarın kendisi değil de başkası seslendirme yapsaydı daha iyi olurdu. (Mantık)

Kitabı tesadüfen edindim ve her zamanki geliştirmeyen kişisel gelişim kitaplarındandır önyargısıyla incelemeye başladım. Beynin karakter, kişilik ve davranış biçimleri üstüne ipuçları ve kısa kısa bilgilerden oluştuğunu farkedince okumaya devam ettim. Bugüne kadar okuduklarım içinde en kalıcı bilgiyi edindiğim bilimsel kitap bulunduğunu söyleyebilirim. Bunda en büyük etken bölümlerin cok kısa olması. Ayrıca data oldukça net aktarılıyor ve örneklendirmede kullanılan hikayeler oldukça samimi. (SelinGuzel)


Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde PDF indirme linki var mı?


Tamer Demirdelen – Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Tamer Demirdelen Kimdir?

Liseyi AFS ile burslu ABD’de tamamladıktan sonrasında, İstanbul Tıp Fakültesi’ne girdim. Pazarlamaya olan ilgim sebebiyle İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesine geçerek tamamladım. Satışçı olarak emek harcama hayatına başladım. Daha sonrasında kendi acenteliğimi kurdum, bu acentelik Anadolu Sigorta’ya yedi yüz bin poliçe üretti. Daha sonrasında Bayındır Hayat Sigorta şirketini kurdum. Genel Koordinatör ve ortak olarak değişiklik yönetimini başarıyla uyguladım, yüz on bin sıhhat poliçesi üreten şirketi ve operasyonlarını yönettim. Şirket Acıbadem grubu tarafınca satın alındıktan sonrasında faaliyetlerine halen Acıbadem Sigorta olarak devam ediyor. Medlife şirketini kurarak, acil tıbbi yardım mevzusunda, doktorlardan oluşan davet merkezi departmanının oluşturulması, anlaşmalı ambulans ağının Türkiye geneline yayılması, data işlem sisteminin oluşturulması, bayi ağının kurulması ve dört yüz seksen beş bin üye kaydının gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulundum. Ondan fazla firmanın yönetim kurulu üyeliği ve yönetim danışmanlığını yaptım. Dört firmanın de CEO’su olarak çalıştım. Biroldukça vakıf ve dernekte etken vazife aldım.Bugün keyifle danışmanlık ve koçluk yapıyorum


Tamer Demirdelen Kitapları – Eserleri

  • Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde
  • Satış Oyunları
  • İkna


Tamer Demirdelen Alıntıları – Sözleri

  • Hayat senin bakışınla anlam kazanır. Ya yalnız bir noktayı görürsün, yaşamın akıp gider, sen farkına varmazsın… Ya da görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında yaşamı yaşarsın, akıp giden dönemin anlam kazanır. Özetlemek gerekirse yaşamının anlamı senin bakışlarında gizlidir. (Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde)
  • Tanrının bir şeyi ertelediği reddettiği anlamına gelmez (Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde)
  • Başkaları hakkında konuşan insan dedikoducudur.Size kendisi hakkında konuşan da can sıkıcıdır.Fazlaca iyi konuşmacı ise sizi dinleyen size sizden söz edendir. (Satış Oyunları)
  • Yaşam rastlantı değil ;
    “Yaptıklarımızın yansımasıdır ” (Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde)
  • Arada söylediğiniz bir çok şey gümbürtüye gider. En iyi ikinci kozunuzu başta, en iyisini sonda söylemeniz her türlü sunumda ideal olandır. (Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde)
  • Sizin için, neyin iyi ya da fena olduğuna karar vermeden ilkin, size hangisinin daha uygun olduğuna karar verin.
    Karar vermeden ilkin “beş” kuralını uygulayın.
    Kararı verdikten beş dk. sonrasında, beş gün sonrasında, 5 yıl sonrasında kendinizi iyi mi hissedeceğinizi hayal edin. (İkna)
  • Siyasi partilerin hep bir tehlikeden bahsetmesinin en mühim sebebi, hayatta kalmaya programlı ilkel beyin kendini tehlikede hissederse daha beteriyle karşılaşmamak için mevcut durumu korumaya çalışır. (İkna)
  • Size meydana getirilen teklifler inanılmaz derecede muhteşem ise, o tekliften uzak durun. (İkna)
  • Hiç bir balıkçı, kendi seviyor diye, oltada ki iğneye pasta takmaz. (Satış Oyunları)
  • Gerçek olduğuna ikna olduğunuz birçok şey, aslen gerçek değildir. (İkna)
  • Kaybetme korkusu yoksa tutku’da kaybolur.
    Bir şeyin kıt hale gelmesi,
    o şeyin daha çok arzu edilmesiyle doğru orantılıdır. (İkna)
  • Hayatta istediğin neticeleri elde edemiyorsan ilk bakman ihtiyaç duyulan yer günlük alışkanlıkların ve rutinlerindir. (Satış Oyunları)
  • Bir köleyi köle olmaktan kurtarmanın en zor yanı,
    o köleyi köle olmadığına ikna etmektir. (İkna)
  • Çevreni değiştir,dünyan değişsin. (Satış Oyunları)
  • İnsan beyni 2,6 saniyede karar verebilir.
    Satış temsilcilerinin satış girişimleri;
    %48 1.Satış girişiminden,
    %25 2.Satış girişiminden,
    %15 3.Satış girişiminden sonrasında satışdan vazgeçer.
    %12 4. ve üstü satış girişiminde bulunan satış temsilcileri tüm satışların %80’ni gerçekleştiriyor. (İkna)
  • Hiç kimse sizin izniniz olmadan size kendinizi değersiz hissettiremez.Siz kendinizi ne kadar önemserseniz karşıdaki de o denli kıymet verecektir. (Satış Oyunları)
  • “Kader, gayrete âşıktır.”
    —Muhiddin Arabî (Satış Oyunları)
  • İkna edeceğiniz kişiye, neleri kazanacağından daha oldukça, neleri kaybedeceğini anlatın. (İkna)
  • “Biz neye odaklanıp neye dikkatimizi verirsek onu yaratıyor, onu çoğaltıyoruz. Olumlu düşünüyorsak, beynimiz pozitif şeylere odaklanır, ona gore hormonlar salgılar, organların çalışmasını ayarlar.”
    “Yeni bir insanla tanıştığımızda bu kişinin %10’u kendisiyken, %90’ı kafamızda yarattığımız kişidir. Zamanla karşımızda ki insanı tanıdıkça bu oran da değişmeye adım atar. Daha %50’si bile kendisi olmadan oldukça değişmiş olduğu için, onu suçlarız.” (Beyin Oyunları – Algıda, İknada, İletişimde)
  • İkna etmek için, pozitif mesajlardan oldukça, negatif mesajlar daha etkilidir.
    İkna için, ne istediğimizden oldukça ne istemediğimizin önemi daha önemlidir. (İkna)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş