Kripto Para

Harmonik Kelebek Formasyonu Nedir? Kelebek Formasyonu Nasıl Çizilir, Amacı Nasıl Belirlenir?

Teknik traderlar, yükselen ve düşen pazarlardan daha ufak ama daha sık kârlarla kâr elde etmek için alım satım kalıplarını ve sinyallerini kullanarak piyasayı inceleme eder. Bazı teknik göstergelerin doğruluğu tartışılabilir olsa da, çoğu model, traderların piyasa tavrını ölçme ve giriş ve çıkış noktalarını tenkidi olarak tanımlamaya destekçi olma mevzusunda güvenilirliklerini ispatlamıştır.

Yeni haber gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Belli bir şekle ve modelin her bir meyli arasındaki mesafelere sahip bir ticaret modelidir.

Harmonik kelebek, kripto gibi rastgele bir likit piyasada ve rastgele bir zaman dilimi çizelgesinde kullanılabilir. Kelebek, Gartley, yarasa, yengeç ve AB=CD gibi öteki yaradılışları kapsayan harmonik desen ailesinin bir parçasıdır.

:

Harmonik maliyet kalıplarının doğuşu, 1935’te HM Gartley tarafından heyetti.
Yapılandırmalardaki noktaların her biri arasındaki ilişkisel mesafeler dahil edilerek harmonik formasyonlar geliştirildi. Bu, traderların gelişen modelin ihtimalini anlık olarak inceleme etmelerine destekçi olmak için incelemeye Fibonacci oranları ilave edilerek reelleştirildi.

Pek Çok şahıs Gartley’nin çalışmalarını geliştirmek için çalıştı. Belki de en kapsamlısı Scott Carney’nin Harmonik Ticaret üzerine kitap dizisinde bitirdiği kitaptır .

Harmonik Kelebek Neye benziyor?

Harmonik kelebek modeli, X, A, B, C ve D olarak etiketlenmiş noktalara sahip beş noktalı bir modeldir.
X’ten A’ya olan trend bir düşüş trendiyse, o zaman model bir kelebek gibi görünecek ve düşüş meyline neden olacaktır.

X’ten A’ya trend bir yükseliş trendiyse, desen baş aşağı bir kelebek gibi görünecek ve yükselişin tersine dönmesiyle sonuçlanacaktır.

Harmonik kelebek hem yükseliş hem de düşüş senaryolarında görünür. Yeni bir doruğa doğru bir yükseliş rallisi (yükseliş kelebeği) ile sonuçlanan kelebek deseni, baş aşağı bir kelebeğe benziyor.

Bir düşüş düzenlemesi (düşüş kelebeği) ile sonuçlanan desen, dik bir kelebeğe benziyor.

Bu model, finansal piyasalar fraktal olduğu için kripto gibi rastgele bir piyasada veya rastgele bir grafik zaman diliminde görünebilir.
Esasen, bir kullanmakta olan beş noktayı bulduğunda, A noktasının ötesini kasteden bir ticaret yapabilirler.

Harmonik Kelebek Kalıplarını Belirleme

Kelebek modeli “harmonik” olarak adlandırılıyor zira yaradılış, finansal piyasalarda tekrar tekrar ortaya çıkan biçim ve matematiğin bir kombinasyonu. Bu geçimin esası, 0.618 ve 1.618 oranlarını oluşturan Fibonacci dizisinin bir türevidir. Bu oranlar deniz kabuğu veya ayçiçeği gibi natürel yapılarda bulunur.
Fibonacci düzenleme vasıtanızı X noktasından A noktasına uygulayın, ardından %78.6 ve %127 seviyelerini etkinleştirin (daha sonra %127 seviyesini kullanacağız.)

B noktasından başlayarak, piyasa C noktasına doğru başka bir düşüş trendi yaşar. Bununla birlikte, ikinci ayağın (BC) eforu, ilk XA trendinin düşüşü kadar eforlu değildir.

Ek olarak, C noktası genellikle AB bacağının takribî %38.2 ila %88.6’sını geri alır. Netice olarak, C noktası AB’nin kısmi bir düzenlemesidir ve A noktasındaki düşük maliyetin altına düşmez.
C noktası, Fibonacci düzenleme seviyeleri tarafından oluşturulan o kısmın içine düşmelidir .

Düşüşteki bu yanlış meyil sona erdikten sonra, piyasa sert bir biçimde derlenir ve X noktasının üzerine çıkar. Bu yeni doruk D noktası olur. D noktası ölçülebilir ve XA uzunluğunun 1,27 faktörüyle bir uzantısı olacağı evvelden hipotez edilebilir ve hipotez edilebilir. İlk Fibonacci düzenleme çizimimizden elde edilen %127 sayıyı, potansiyel bir hedef sağlamak için geri döndü.

Bu geri çekilme seviyelerinin ve hedef bölgelerin bütün de bu bölgeler olduğunu unutmayın.
Bu sebeple, yakınlarda reelleşecek bir tepkin arayın. Bazı gidişatlarda maliyetler azıcık düşebilir veya bu bölgelerin azıcık ötesine geçebilir. Maliyetler bu bölgelerin ötesine geçerse, piyasanın bu pivot bölgelere hürmet dinlediğini gösteren apaçık bir geri dönüş bakmak istersiniz.

Bitcoin Örneği

Bitcoin’in maliyeti 2021’in başlarında yükselirken, momentum yavaşlamaya başladı ve Bitcoin, düşüş meyli gösteren bir kelebek deseni oluşturan bir doruk süreci başlattı.

:

13 Mart 2021’de Bitcoin, 25 Mart’ın düşüğü için minik bir düzenlemeye başlıyor.
Ardından, maliyet 1 Nisan’da 60.365$’a yükseldi ve B noktasını gösterir. Bu yüksek maliyet takribî %85,8’lik bir düzenlemedir, ideal %78,6’dan azıcık daha büyüktür.

Ardından, başka bir alt düzenleme, A’dan B’ye yükseliş trendinin %49,0’lık bir düzenlemesi olan C noktasına yol açar. Bu, kelebek modeli için normal kabul edilen %38,2 ila %88,6 düzenleme bölgesinin bütün ortasındadır.

7 Nisan’dan itibaren Bitcoin, yaradılışı bitirmek için son bir ralliden geçiyor.
Bu vaziyette, Bitcoin için 1.27 uzantısının 65.573 dolar olduğu varsayım ediliyor. Bu ralli, gelmiş geçmişlerin yeni azami seviyelerine çıkıyor ve hipoteze göre %1’den daha az olan 64.999 $’da doruk yapıyor ve 1.26’lık bir uzantıya erişiyor.

Nisan 2021’de Bitcoin’in doruğunda, güzel bir düşüş kelebek formasyonu bitirildi.

Harmonik Kelebek Formasyonuun Ticareti Nasıl Yapılır?

Potansiyel bir kelebek formasyonu bulduğunuzda, bir ticaret fırsatı oluşturmak oldukça kolaydır.
Bu biçimde, maliyet o kısma doğru yol alırsa, trenddeki bir farklılığın bulgularını arayabiliriz.

Ağustos sonundan Eylül 2021’e kadar Ether (ETH), yükseliş geçimli bir kelebek formasyonu çiziyor gibi görünüyor. Formun geometrisi idealize edilmiş parametreleri karşılar.

:

Örneğin, B noktası XA trendinin %99,8’ini takip eder.
Bununla birlikte, bu derin geri çekilme müşterilerle hemen karşılanır ve maliyet, çok uzun bir aşağı doğrultulu fitil bırakarak yükselir. Önümüzdeki birkaç gün içinde, Ether (ETH) %78,6 geri çekilme seviyesine geri dönmeye çalışır ve hemen müşterilerle buluşur. İlk düşüş %78,6’dan daha büyük olsa da, piyasa geometrisinin bu modeli nasıl oymaya çalıştığını bakabilirsiniz.

C noktasına yapılan müteakip ralli, normal olan AB trendinin %67.0’sini geri sürüklüyor.

Bir trader bu ticaret fırsatını nasıl idarer?

Uzun Giriş Pozisyonu Yerleştirme

Ether hedef bölgeyi etiketlediğinde, arkasında büyük bir negatif fitil bıraktı. Bu, ETH’nin iyi bir değer olduğuna inandıkları için müşterilerin piyasanın maliyetini desteklemek için ivedi ettiğinin ispatıdır.

Uzun girişi ayarlamanın en kolay yolu, bir koparma ticareti kullanmaktır. Bu, kırıldığında giriş sinyali olarak hareket edebilen aşağı doğru meyilli bir mukavemet trend çizgisi ile kurulabilir.

Veya yatay mukavemet seviyelerini tanımlayabilir ve uzun bir giriş sinyali vererek maliyetin yukarıya çıkmasını bekleyebilirsiniz.

Tipik olarak, bir trader ticaret yapmak için bu mukavemet seviyelerinden birini tercih edecektir, ancak ikisinin nasıl görünebileceğini bakabilmeniz için ikinize de gösteriyorum.

Özünde, maliyet bir kere bir araya gelip mukavemet seviyesini kırdığında, uzun bir pozisyon sinyali verecektir.

Ticaretinizi Yönetmek

Yukarıdaki örnekte, ETH kullanıldığında, maliyet sonunda mukavemeti kırmak için yükselir.
Bu biçimde, maliyetler düşmeye devam ederse, o zaman başka bir model oyundadır ve ticaretten çoğunluğu ile ticaretten çıkabiliriz.

Çıkış taktiği

Pozisyon girildikten ve hasarı durdurma ayarlandıktan sonra, kar hedefini tasarlayabiliriz. Pek Çok vaziyette, zaferli bir harmonik kelebek, A noktasının ötesindeki fazla maliyeti hedefler.

Yukarıyadaki ETH örneğimizde A noktası 4.035 dolara yakın. Bu seviye erken bir hedef olarak bakılabilir. Bu maliyet seviyesine erişilirse, trader pozisyonun bir kısmını kapatmak ve kalanının dalgalanmaya devam etmesine müsaade etmek isteyebilir.

Bu biçimde, şayet trend gerçekten eforlu hale kazançsa, trader hasar durdurmayı takip edebilir ve çok daha yüksek seviyelerde kar elde edebilir.

ETH’nin eğiliminin afallatıcı derecede eforlu olduğu ortaya çıktı ve kelebekten gelen koparma ihtarı başlangıçta 3.100 dolar etrafında tetiklenmiş olmasına karşın 4.800 doların üzerine çıktı.

Bir Kopma Olursa Ne Olur?

Piyasanın %127 potansiyel geri dönüş bölgesinden geri dönmediği bazı vaziyetler olabilir.
Bir an için Ether’in %127 bölgesinde bir araya gelemediğini zannedelim. Yatay mukavemette bir yükseliş koparma ticareti kurarsak ve maliyet kırılma sinyaline erişemezse, o zaman asla yükseliş ticaretine girmeyiz (aşağıdaki fotoğrafın sol tarafına bakın). Esasen kaybedilen bir ticaretten kurtulduk.

Bu yükseliş koparma kumpasının, sizi tüm esnaf kaybetmekten alıkoyamayacağını unutmayın. Piyasanın yükseleceği ve yatay mukavemette yükseliş koparma sinyalinizi bir yere çarpacağı, ancak daha sonra aşağıyı düzenleyeceği zamanlar vardır.

Bu sebeple, her ticarette bir stop loss koymak ehemmiyetlidir.
Ancak, minik bir kayıp ticaret, büyük bir kayıp ticaretten daha iyidir – bu da hesap bakiyenizi mahvedebilir.

Boğa ve Ayı Geçimli Kelebek

Temel Değişiklikler

Kelebeklerin “ters” ve “sağ taraf yukarıya” yükseliş ve düşüş versiyonları dışında, aralarındaki en büyük fark her bir formasyonun nasıl başladığıdır.

XA bir yükseliş trendi olarak başlarsa, formasyon düşüş kelebeği olarak çözülecektir.

XA bir düşüş trendi olarak başlarsa, model yükseliş kelebeği oluşturuyor.

Noktalar arasındaki geometri ve oran seviyeleri gibi değişik bileşenlerin tümü birbirine bağlıdır ve aynı kalır.

Harmonik Kelebek Modeli Güvenilir mi?

Harmonik kelebek modelinin değişik grafik okuma modelleriyle bazı eşlikleri ve değişiklikleri vardır.
Ancak reel şu ki, bir kalıbın güvenilirliği analistin onu doğru okuma marifetine bağlıdır.

Artıları

Scott Carney’nin kapsamlı bir biçimde incelediği modelin geometrik doğası, bir grafik üzerinde yaradılışı alenen tanımladıklarında traderların daha emin olmalarını sağlayabilir. Ayrıca, modelin belirlenmesini daha güvenilir kılmak için belli bir oranlar kümesi vardır. Bu oranlar ve yapılar mevcutsa, desenin de mevcut olma kaderi o kadar yüksek olur.

Engellemeler

Ticarette hiçbir kalıp %100 doğru değildir.
Yukarıyadaki rehberi kullanarak, çok fazla veya çok az tehlike almadan hasarı durdurmayı ayarlamak için bir yeri doğru bir biçimde tanımlayabilirsiniz.

Son Sözler

Harmonik kelebek formasyonu, tecrübeli traderlar tarafından takip edilen popüler bir yapıdır. Fibonacci düzenleme seviyelerine bilindik olan traderlar için bu model, modelin her bir trendi arasında belli bir görünüm ve oran oluşturur.

Bununla birlikte, desen engellemeler olmadan değildir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş