Eğitim

İhtiras Çağı – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İhtiras Çağı – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İhtiras Çağı kimin eseri? İhtiras Çağı kitabının yazarı kimdir? İhtiras Çağı konusu ve anafikri nedir? İhtiras Çağı kitabı ne konu alıyor? İhtiras Çağı PDF indirme linki var mı? İhtiras Çağı kitabının yazarı Jude Deveraux kimdir? İşte İhtiras Çağı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jude Deveraux

Çevirmen: Melda Dinçel

Orijinal Adı: Days of Gold

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053434382

Sayfa Sayısı: 360


İhtiras Çağı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Birbirinden tamamen değişik bir karı ve bir adam Gerçeğe dönüşen hayaller, inatla yeşerip çiçek açan bir aşk…

Edilean Talbot, babasının vefatıyla yatılı okul ve arkadaşlarının evleri içinde göçebe bir yaşam yaşayan fazlaca güzel, akıllı ve sevinç dolu genç bir hanımdır. Ancak onu parası için korkulu bir insanla evlendirmek isteyen zalim dayısı tarafınca zorla İngiltere’den İskoçya’ya getirilir. Edilean’ın dayısının el koyduğu arazilerin gerçek reisi olan ve klanı tarafınca fazlaca sevilip sayılan Angus McTern, genç kadının altınlarıyla beraber Amerika’ya kaçmasına yardım ederken kendini onun peşinden bu yeni ülkeye giden gemide bulur.

Bildikleri ve birbirinden tamamen değişik olan dünyalarını geride bırakan ve inatları yüzünden sık sık ayrı düşen Edilean ile Angus, geleceklerini şekillendirmeye çalışırken Amerika’nın ve geçmişlerinin önlerine çıkardığı tehlikeli engelleri aşarak hem hayallerindeki kasabanın hem de bu yeni ülke kadar hoyrat bir aşkın temellerini atacaklardır.

“Deveraux, yürekli hanımefendiler, kötü karakterler ve karşı konulmaz kahramanlar ile incelikle kaleme alınmış destek karakterler yaratmak mevzusunda bir usta… Hikâye hızla akıyor ve romantizm kıvılcımlarıyla okuyucuyu romana bağlıyor.”

-Publishers Weekly-

“Şaşırtıcı ve garip Edilean’la ilgili yeni maceralar vadeden usta hikâyeci Deveraux, kendine özgü, sempatik ve sivri dilli karakterlerini biri geçmişte biri bugünde geçen iki romansta bir araya getirerek en keyifli ve keyifli masallarından birini kaleme almış.”

-Booklist-

“Deveraux, onu fazlaca satanlar listelerinden düşürmeyen, masalsı mekânları, aile bağları, minik kasaba değerleri ve beklenmedik

aşklarla dolu bir romanla yine aramızda… Okuyucular bu seri süresince bir malikâne, kasaba ve gizemlerle dolu bir karı olarak karşımıza çıkan Edilean’ın çekiciliğine karşı koyamayacaklar.”

-Publishers Weekly-

“Sempatik karakterleri ve destek oyuncuları için bile tatminkar sonları, bu kitabı unutulmaz kılıyor.”

-BookPage-

(Tanıtım Bülteninden)


İhtiras Çağı Alıntıları – Sözleri

  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir.
    #8mart
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir.
  • Kendisini kurtarabilecek tek kişinin gene kendisi bulunduğunu fark etmişti.
  • Ama seni ölesiye ozleyecegimi bil.
  • Aşk böyledir; biran buz gibiyken, sonrasında ki anda alev alevdir.
  • Gerçek aşk, kitaplardan okurken güzel, yaşarken değil. Gerçek aşk, insana kendini iyi hissetmekten fazlaca, canını yakıyordu.
  • Okumayı bilen hanımefendileri severim.


İhtiras Çağı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu yazarı serinin ilk kitabıyla tanımış, yazımını ve kitabın konusunu fazlaca beğenmiştim, derhal de serinin üç kitabını daha aldım, o denli ki sevdim. Ama serinin ikinci kitabı olan bu kitap mevzusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Serinin ikinci kitabı fakat bana kalırsa ilk kitabı olması gerekiyormuş, doğal ilk kitap bu olsa seriyi o denli sever miydim, bilmiyorum. Şu şekilde ki; bu kitap, Edilean nahiyesinin kurulmadan önceki hikâyesini ve kurulma nedenini konu alıyor.
Edilean, babasının ona bıraktığı miras ile sevilmiş olduğu insanla evlenmeyi amaçlarken, vasisi olan dayısının himayesi altında, onun seçtiği iki erkekten biri ile evlenmek zorunda olduğu bir yaşamın içine düşüyor. Yapılan planlar ve yaşanmış olan vakalarla karmaşık bir serüvene dönen hikâye, birçok şeye ev sahipliği yapıyor.
Kitap o şekilde bir başlıyor ve o şekilde bir aşama kaydediyor ki, aslen başlangıçta bu durum acayip değildi fakat sonrasından araya giren seneler ve yaşananlarla gelinen nokta kesinlikle garipti. Yazar, hikâyeyi uzatmak isterken bozmuş gibiydi. Edilean’ın bir şeyler mevzusunda uğraş verme sonucu, hanım olmanın gücüyle yaptıkları güzeldi fakat bu tarz şeyleri üstünkörü okumuş olmaktan dolayı yeterince tadına da varamadım. Agnus ile aralarındaki aşk, güzel başladı fakat sonrasında bir ayrıl bir sulh şeklinde ilerlemesiyle kabak tadı vermedi desem yalan olur. Herkes tarafınca durumlar tatlıya bağlanıp bitmesi gene de hoşuma gitti. Ama kesinlikle daha iyi bir son beklerdim.
Oldukca sevdiğim serinin ikinci kitabı bu şekilde olunca hayal kırıklığına uğradım fakat üçüncü kitabın iyi olacağına inanırım. (Senag)

İhtiras Çağı, ilk kitapta sıkça bahsedilen bir çiftin, Edilean Kasabasının kurucularının hikayesi. Bir sandık dolusu altın ile İngiliz bir kızı kaçıran İskoç’un hikayesi…doğal bu Lavanta Kokulu Sabahlar kitabında bahsedilen kısmı. Aslında neyin ne işe yaradığını yazar anlatmak için Angus ve Edilean’ın öyküsünü ele almış. Ancak şöyleki bir gerçek var ki bu kitap ile seriye başlaması daha mantıklı olurmuş. Bir kasabanın ilk olarak iyi mi kurulduğunu okuduktan sonrasında o kasabadaki insanların yaşamını okumak daha mantıklı bundan dolayı.
Edilean Talbot, güzel ve varlıklı bir İngiliz kızı. Angus McTern ise kendi kabilesinden başka şeyi olmayan bir İskoç. Olaylar Edilean’ın İskoçya’da bulunan ve aslen Angus’un hakkı olan kalenin sahibi dayısının yanına gitmesiyle başlıyor. Bu kısımdan sonrasında duygusal bir historical okuyacaklarını düşünen kesim lütfen hayal kurmasın. Zira kitap da o şekilde bildiğiniz İskoç-İngiliz aşkı mevzu edilmemiş. Yazarın daha gerçekci ve zamanı derinlemesine araştırıp, ona gore kurgularını şekillendiren bir kalemi var. Haliyle İngiliz sömürgesindeki İskoçlar ve İskoç barbalardan nefret eden İngilizler var karşınızda.
Üstelik kurgu aslolan Amerika’da geçiyor. Karakterlerin Amerika’da yeni bir yaşam telaşı ile aşk içinde bocalamaları ve kendi benliklerini bulmaları ağırlıkta. Aslında her iki karakterede bu yüzden fazlaca kızdım. Gerçekten gereksiz direnme yaptıkları fazlaca fazla yer vardı. Ancak bir mevzuya açıklık getirmek gerekirse yazar hanım karakterlerini bir yerden sonrasında sarsıp, kendi güçlerinin farkına varmalarını sağlıyor. Kendi varlıklarını gösteriyor.
Angus’un İskoç damarı ve devamlı ‘ben fazlaca şey yaşadım’ havaları ile Edilean’ın başlangıçta ki halleri sinir bozucu olsa da kitabı sevdim. Ama bir gerçek var ki yazar zamanı vakaları ele alma noktasında fazlaca gerçekçi olsa da iş duygulara ulaşınca birazcık noksan kalmış bence. Sonuçta da daha gerçekçi kalemleri okumayı sevenlerin bir talih verebileceği bir kitap ortaya çıkmış. (Ümmühan)


İhtiras Çağı PDF indirme linki var mı?


Jude Deveraux – İhtiras Çağı kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de İhtiras Çağı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jude Deveraux Kimdir?

Jude Deveraux, For All Time, Morning Ayışığı ve Parlayan Zırhlı Bir Şövalye benzer biçimde kırk üç New York Times bestselcisinin yazarlarıdır. Seçkin kariyeri için 2013’te Romantic Times Pioneer Ödülü ile onurlandırıldı. Bugüne kadar, kitaplarının altmış milyondan fazla kopyası dünya genelinde basıldı.


Jude Deveraux Kitapları – Eserleri

  • Lavanta Kokulu Sabahlar
  • Yasemin Kokusu
  • Kadife Geceler
  • Dilek Taşı
  • İhtiras Çağı
  • Vahşi Orkideler
  • Yaz Evi


Jude Deveraux Alıntıları – Sözleri

  • Gerçekte, dedi içinden, suçlularla uğraşmak “iyi” insanlarla uğraşmaktan daha kolay. (Kadife Geceler)
  • Mitzi kurbanlarına ümit veriyordu. Onlara isteklerine gore aşk, evlat, kısmet vaat ediyor ve zavallı hanımefendiler da bir kayığa tutunur benzer biçimde ona tutunuyorlardı. Umut onların her şeyiydi; onun için yaşıyor, onun için nefes alıyorlardı. (Kadife Geceler)
  • Bana uygun biri mi? (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • “Seni şenliğe katılmaya iyi mi ikna etti?”
    “Seçme şansım var mıydı kısaca? Anladığım kadarıyla daha ben oraya gitmeden karar vermişti. Tess bu kasabada haberlerin ne kadar süratli yayıldığından hep bahsederdi fakat annenin bu kadar kısa sürede bu kadar fazlaca şey öğrenmesine şaştım.”
    Sara başını salldı. “Sen Tess’e söyledin; Tess, Rems’e; Rems, Luke’a ve Luke da Joyca’a söylemiş oldu. Joyce da annemi aradı.”
    Mike güldü. “Keşke hükümet de bu kadar etkin çalışsa.”
    “Hükümet her işe bu kasaba kadar burnunu sokmuyor. Ee, kiltlerden bahsediyordun..”
    “Annen..” Mike bardağını bıraktı.
    “Yüzün mü kızardı, yanlış mı görüyorum? Ne yaptığını sormaya korkuyorum.”
    “Ceketimi çıkarttı, gömleğimi kaldırdı ve kollarını etrafıma sardı.” (Kadife Geceler)
  • • .. kim bilir gurur ve hanımefendiler birlikte yürütülemiyordu .. (Yasemin Kokusu)
  • Öfkeyle başa çıkmak, yastan daha kolaydı… (Kadife Geceler)
  • Bana kendimi hep iyi hissettiriyorsun. Hayatımdaki en fena şeyleri alıp katlanılabilir seviyeye getiriyorsun. (Yasemin Kokusu)
  • Pekâlâ,” dedi Adam. “Yarın New Orleans’ta dolaşan beş adam olacağız. Ama Cay, sen…” Alex’in bakışları onu susturdu.
    “O ne?” diye sordu Alex. Sesinden kavgaya hazır olduğu belli oluyordu.
    Üç ağabey dönerek Cay’e baktılar.
    “Sence o ne yapmalı?” diye sordu Nate, Alex’e.
    Alex, Cay’e döndü. “Bence o ne istiyorsa onu yapmalı.” (Yasemin Kokusu)
  • Okumayı bilen hanımefendileri severim. (İhtiras Çağı)
  • Gerçek aşk, kitaplardan okurken güzel, yaşarken değil. Gerçek aşk, insana kendini iyi hissetmekten fazlaca, canını yakıyordu. (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir.
    #8mart (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir. (İhtiras Çağı)


  • … gerçeği saklamak adam onurunun garip bir kanunu gibiydi.. (Yasemin Kokusu)
  • “Ama kaderin hayatımızı değiştirebilmek için hep bir oyunu vardır.” (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Ama seni ölesiye ozleyecegimi bil. (İhtiras Çağı)
  • İffetli ve erdemli diye düşündü. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Antrenör ,boksörün almış olduğu ağır darbe yüzünden söylenmesine sempatiyle yaklaşmazdı fakat boksör yere yığılırsa yanına koşan ilk şahıs antrenörü olurdu. (Dilek Taşı)
  • Tek gercek aşk…. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Aşk böyledir; biran buz gibiyken, sonrasında ki anda alev alevdir. (İhtiras Çağı)
  • “Evlatları aşağı götürmeme yardın eder misin ? Herkes onları görmek istiyor ve onlar da ilgi odağı olmayı fazlaca seviyor.”
    “Aslında fazlaca isterim. Mike..”
    “Seni dövmek istiyor,” dedi Luke.
    “Deneyebilir. Ben fazlaca hızlıyım, o ise yaşlanıyor. Kaç yaşlarında, kirk mı?”
    Luke sırıttı. “Lütfen bunu Mike’a söylediğine tanık olayım. Bunu duyarsam bir sonraki kitabımı sana ithaf ederim. Ve ona vurursan..” Sustu bundan dolayı bu şekilde bir görüntüye eşdeğer güzellikte bir şey düşünemedi.
    “Tek yapmam ihtiyaç duyulan Mike’ın suratına baktığımda Colin Frazier’ı düşlemek.”
    Luke’un gözleri dev gibi açıldı. “Colin’i hepimiz sever.”
    “Şimdi sevmeyen biriyle tanıştın işte.” (Dilek Taşı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş