Eğitim

İyi Gıda Kötü Gıda – Kemal Özer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İyi Gıda Kötü Gıda – Kemal Özer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İyi Gıda Kötü Gıda kimin eseri? İyi Gıda Kötü Gıda kitabının yazarı kimdir? İyi Gıda Kötü Gıda konusu ve anafikri nedir? İyi Gıda Kötü Gıda kitabı ne konu alıyor? İyi Gıda Kötü Gıda PDF indirme linki var mı? İyi Gıda Kötü Gıda kitabının yazarı Kemal Özer kimdir? İşte İyi Gıda Kötü Gıda kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Kemal Özer

Yayın Evi: Hayykitap

İSBN: 9786059841726

Sayfa Sayısı: 232


İyi Gıda Kötü Gıda Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Temiz besin arayanlara temiz kılavuz!

Nefsinin, neslinin, ailesinin ve sevdiklerinin sıhhatini düşünen derhal her insanın derdi aynı: Tamam! Hepimiz gıdanın iyisini, temizini istiyoruz! Peki, iyiyi iyi mi anlayacağız, kötüyü iyi mi ayırt edeceğiz? Dahası iyi besin ne demek, hangi kıstaslar gıdayı iyi yapar? İyi gıdayı nereden bulacağız?

Kemal Özer tam da bu sorulara yanıt veriyor. Hazcılıktan uzak bir mutfakta olması ihtiyaç duyulan temel gıdaların iyisini ve kötüsünü konu alıyor. Bunu yaparken öncelikli rehberi, bizi açık açık uyaran Kur’an ayetleri; sonrasında gıdaların fıtratıyla oynanmadan meydana getirilen geleneksel ziraatın o kadim güzelliği. Ve senelerdir Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı olması sebebiyle edinmiş olduğu engin deneyim…

İşte ekmekten ete, kefirden peynire, tereyağından margarine, meyve-sebzelerden tavuğa, süt ve mayadan baharatlara uzanan tertemiz bir seyahat. İşte Türkiye’nin ilk İyi Gıda-Kötü Gıda Kılavuzu!


İyi Gıda Kötü Gıda Alıntıları – Sözleri

  • “Yeme ve içmede dengeli olmayan kimsenin düşmanı karnıdır.”
    (Hz. Ali k.v)
  • İnsanın nefsinin arzularını frenleyen ve şeytanın telkinlerinden uzak tutan ahlâk nizamının adı İslam’dır. İnsanlık zamanı süresince da bu isim asla değişmemiştir. İyinin de, kötünün de ölçüsünü koyan Allah’tır.
  • Gençler hem güzel, hem sıhhatli, hem genç, hemde varlıklı arıyor. İman ve terbiye umurlarında değil. Onlar dünyevi olanı istiyorlar bu sebeple ebeveynlerinden gördüklerini yansılamak ediyorlar. Hepsini elde ediyorlar fakat mutlu değiller, bir türlü huzura erişemiyorlar. İnsanlar leziz, ekonomik, güzel duyu ve kolay erişebildiklerine talipler. Allah kim neyi isterse, onu veriyor. Vahye uygun, helal ve Tayyib olup olmamasını umursamıyorlar. Bu yüzden sağlıklı değiller. Sağlıklı iseler de hesap verebilir durumda değiller.
  • Mesela Anadolu Ajansı’nın 20 Haziran 2011 tarihindeki haberinin başlığı şöyleydi: “Bu çaylar tavşankanı değil , domuz kanı!” Adana, Mersin, Rize, Hakkâri ve Van’da düzenlenen eşzamanlı operasyonda, yasa dışı yollardan İran’dan Türkiye’ye getirilen kaçak çayda hınzır kanı tespit edilmişti. Bazı kamu görevlileri de bu suça ortaklık etmişti. Çayın renginin daha güzel gözükmesi için çaya domuz kanı ekleniyor, tıpkı pek fazlaca besin ve sigara filtrelerine eklendiği benzer biçimde.
  • British Medical Journal’da yeni gösterilen bir makalede, “Şeker, tütün kadar tehlikeli, zarar verici ve bağımlılık yapıcı olduğu için uyuşturucu sınıfına sokulmalıdır” diyor.
  • İlk dönemde tohumlara müdahale edilmesinin zararı olan olabileceğini iddia edenlere yalnız gülmediler, “deli” diye alay ettiler. O şekilde propaganda yapılmış oldu ki, zararsızlığını, hatta insanlığı açlıktan kurtardığını ve gıda değerinin yükseldiğini bile iddia ettiler. Hakkında emek harcama yapılmasını engellediler. Oysa gerçek tam aksiydi.
  • Ve bu çağ,insanlık zamanı süresince biriktirdiğimiz ne kadar informasyon ve kıymet var ise hepsinin modernlik adına çöpe atılmış olduğu, üstünden buldozer benzer biçimde geçilmiş olduğu karanlık bir çağ!
  • Unutmayın, biz zaferle değil seferle mükellefiz!
  • Hangi yöntemle yapılırsa yapılsın, tohuma müdahale, bitkinin bir hususi durumunu bozmaya dayanır. Yapılan bu bozmanın adını, tepki çekmemesi için ıslah koyarlar. Oysa her melezleştirme faaliyeti artan genetik farklılıklar meydana getireceğinden, tüm canlıları geri dönülmez bir felakete sürükleyebilir. Unutulmamalıdır ki, erkekle hanımı yalnız tek bir kromozom belirler.
  • Gençler hem güzel, hem sıhhatli, hem genç, zem de varlıklı arıyor. İman ve ahlâk umurlarında değil.


İyi Gıda Kötü Gıda İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Nefsinin, neslinin, ailesinin ve sevdiklerinin sıhhatini düşünen derhal her insanın derdi aynı: Tamam! Hepimiz gıdanın iyisini, temizini istiyoruz! Peki, iyiyi iyi mi anlayacağız, kötüyü iyi mi ayırt edeceğiz? Dahası iyi besin ne demek, hangi kıstaslar gıdayı iyi yapar? İyi gıdayı nereden bulacağız?
Kemal Özer tam da bu sorulara yanıt veriyor. Hazcılıktan uzak bir mutfakta olması ihtiyaç duyulan temel gıdaların iyisini ve kötüsünü konu alıyor. Bunu yaparken öncelikli rehberi, bizi açık açık uyaran Kur’an ayetleri; sonrasında gıdaların fıtratıyla oynanmadan meydana getirilen geleneksel ziraatın o kadim güzelliği. Ve senelerdir Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı olması sebebiyle edinmiş olduğu engin deneyim…
İşte ekmekten ete, kefirden peynire, tereyağından margarine, meyve-sebzelerden tavuğa, süt ve mayadan baharatlara uzanan tertemiz bir seyahat.
İşte Türkiye’nin ilk İyi Gıda-Kötü Gıda Kılavuzu! (huzursokağı)

Okuyun, Okutun, Okunmasına vesile olun.!: Nefsinin, neslinin, ailesinin ve sevdiklerinin sıhhatini düşünen derhal her insanın derdi aynı: Tamam! Hepimiz gıdanın iyisini, temizini istiyoruz! Peki, iyiyi iyi mi anlayacağız, kötüyü iyi mi ayırt edeceğiz? Dahası iyi besin ne demek, hangi kıstaslar gıdayı iyi yapar? İyi gıdayı nereden bulacağız?
Kemal Özer tam da bu sorulara yanıt veriyor. Hazcılıktan uzak bir mutfakta olması ihtiyaç duyulan temel gıdaların iyisini ve kötüsünü konu alıyor. Bunu yaparken öncelikli rehberi, bizi açık açık uyaran Kur’an ayetleri; sonrasında gıdaların fıtratıyla oynanmadan meydana getirilen geleneksel ziraatın o kadim güzelliği. Ve senelerdir Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı olması sebebiyle edinmiş olduğu engin deneyim… (《 Meryem kılıç 》)

İyi Gıda Kötü Gıda: Kitabı okumaya başladığınızda merak hissini en baştan uyandırıyor. Kitabı okuduğumda dedelerimizin ve ninelerimizin asırlardır uyguladığı yaşam tarzının daha sıhhatli bulunduğunu delilleriyle anlamış oldum.Tayyip besin mevzusunun aslen {hiç de} baside indirgenecek bir mevzu olmadığını anlıyorsunuz.En acısı da bugüne dek yediğim hazır gıdaların aslen besin olmadığını, hastalık yapıcı birer kimyasal madde bulunduğunu anladığımda şok tesiri yapmıştı.Zaten bu etkiden sonrasında bilinçlendiğimi farkettim.
Kitapta geçen tarifler de kitabın çözüm odaklı yazıldığını gösteriyor.İyi düşünülmüş hakkaten. (Mahmut E.)


İyi Gıda Kötü Gıda PDF indirme linki var mı?


Kemal Özer – İyi Gıda Kötü Gıda kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de İyi Gıda Kötü Gıda PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Kemal Özer Kimdir?

– 1968 Konya Bozkır Armutlu’da dünyaya geldi.

– Gazeteciliğe 1988’de Türkiye’de Yarın Gazetesi’nde başladı. Çeşitli medya kuruluşlarınca muhabir, editör, gösterim danışmanı, haber müdür, genel gösterim yönetmeni benzer biçimde görevlerde bulunmuş oldu. Muhtelif sivil cemiyet müesseselerinde yöneticilik yapmış oldu. Bilişim ve kamuoyu araştırma şirketlerinde çalıştı.

– Kendisini “emanetin izinde Müslüman düşünce işçisi” olarak tanımlayan Kemal Özer, evli ve İstanbul’da yaşıyor.

– Kemal Özer’e Feta Medeniyet, Emanet Fetası Ödülü verilen Özer, son olarak 15 Mart 2018’e kadar YENİSÖZ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak vazife yapmış oldu.

– Halen Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanlığını görütüyor.

– Yazılarına İlim İrfan Dergisi ile akkalemler.com ‘da devam ediyor.


Kemal Özer Kitapları – Eserleri

  • Müslüman’ın Diyeti
  • Deccal Tabakta
  • Şeytan Ye Diyor!
  • Yediklerinizin İçinde Ne Var?
  • İyi Gıda Kötü Gıda
  • Şeytan Çıplak
  • Bir Yaşam Ramazan
  • Ramazan Kitabı
  • Gülen Şeytanlar Tarihi
  • Hikmetli Kıssalar Gençlere Hisseler
  • Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler
  • Hangi Suyu İçmeli?
  • Hasta Değil Susuzsunuz
  • Ramazan Diyeti


Kemal Özer Alıntıları – Sözleri

  • Unutmayın, biz zaferle değil seferle mükellefiz! (İyi Gıda Kötü Gıda)
  • Geçmişte, elde edilmiş her informasyon, deneyim ile birleştirilir, sonrasında da yeni nesillere aktarılırdı. Mesela günümüzde kaç marangoz, ağacın tıpkı mıknatıs benzer biçimde artı ve eksi kutbunun bulunduğunu ve eğer ağaç kutbuna bakılırsa işleme doğal olarak tutulmazsa problem çıktığını bilir? Günümüzde kaç genç kız, sirke, yoğurt, tarhana, hoşaf, şerbet, sadeyağ, ayran, peynir, pekmez, maya, ekmek, bulgur benzer biçimde ürünleri yapmasını bilir? Kaç şahıs, deterjan bulamadığında meşe külüyle çamaşırlarını yıkayabilir? Kaç insan, bitkileri tanır ve onları sıhhatli kullanabilir? Kaç delikanlı bez yakıp külünü yaraya basarak, kanamanın durdurulabileceğinden haberdar? (Şeytan Ye Diyor!)
  • British Medical Journal’da yeni gösterilen bir makalede, “Şeker, tütün kadar tehlikeli, zarar verici ve bağımlılık yapıcı olduğu için uyuşturucu sınıfına sokulmalıdır” diyor. (İyi Gıda Kötü Gıda)
  • Adları demokratik ülkeler sıralamasında yer alsa bile hepimiz bi­liyor ki o ülkelerin yasaları da küresel güçlerin arzuları doğrul­tusunda yapılır. Türkiye de bunlardan biridir. (Deccal Tabakta)
  • “Yeme ve içmede dengeli olmayan kimsenin düşmanı karnıdır.”
    (Hz. Ali k.v) (İyi Gıda Kötü Gıda)
  • Dünyada ilk kahve 16. asırda Yemendeki Osmanlı vilayet konağında, arkasından da Topkapı sarayında içildi. Bir elli yıl öncesine kadar da devam edip geldi. Ama sanayi kendi bileşik içeceğini gerçek kahvenin yerine ikame etmek için ‘Türk kahvesi’ diye bir isim uydurdu. Kahve, Türklerin pişirdiği usulde içilen içecek olup gerçekte şekersiz içilir. Şeker ekleme işi de yakın devrin uyduruk eylemlerinden biridir.
    Onlarca çeşit kimyasalı bir araya getirip sunanlar bunu ‘kahve’ diye takdim ettiler. Ilkin Batı hayranı kitlelerimiz, sonrasında da onların değersiz hayatlarına öykünen dindarlarımız düştü bu tuzağa. Şimdi bir de kahve derseniz ‘mütevazi mi’ sütlü mü’ diye merak ederler. Sade dedikleri kahve değil, sütlü dediklerindeki de süt değil. Hepsi kimsayal. Gerçek kahve istiyorsanız, size zorla ‘Türk kahvesi’ dedirtirler. Buna direnme, ne içersiniz dendiğinde ‘kahve’ demeye devam ediniz. ‘Sade mi’ denildiğinde ‘evet’ deyiniz. Muhtemelen size sensetik boyayı getirecekler kahve diye. Bu durumda, bu kahve değil ki ben gerçek kahveden istemiştim. Biz bu zararı olan şeyleri içmiyoruz’ diyerek ıtiraz edebilirsiniz. ‘Türk kahvesi mi’ diye soracaklardır. Bu durumda ‘hayır Türk kahvesi diye bir şey yok, küçük fincanda içilen kahve var ve ondan isterim’ diyerek koymalisinuz tepkinizi. Yoksa gerçek kaybolup gidecek. (Ramazan Kitabı)
  • İman kalpte olur, dışa yansır fakat!
    Kalp bir denizdir, dil ise bir kıyı!
    Denizde ne var ise, dışa ,kıyıya o vurur. Dıştaki sorunlarımız içten kaynaklanıyor. Mikroplar bedeni düzmece ilah ve rabler de ruhu işgal etti.
    Onları kovmadan…
    Bakın, Allah (c.c) ayette ne diyor: “Bu Kur’an’ı, sadece temiz akıl(hikmet) sahipleri anlayabilir.”Bakara 269.Ayet
    Allah! Allah! Herkes Kur’an’ı okuyor! İdrak edemiyor.
    Neden?
    Bilgisayarın beyni,hard diski,kafasına virüs girmiş olduğu süre format atıp temizlemezsen istediğin kadar informasyon yükle. Boştur kardeşim! Beyni temizleyeceksin! Peygamberimiz(s.a.v) hadis-i şerifte şöyleki buyuruyor:” İman ile sövgü bir kalpte yan yana olması imkansız.” Yine Peygamberimiz(s.a.v) gene buyuruyor ki: “Haram lokma yiyen kalbe Allah girmez!”
    ” Allah diyor ki, Temizle Ben gireyim! Temizlemeden girmem. Temizle Ben içeri gireyim!” (Gülen Şeytanlar Tarihi)
  • Amerika’da meydana getirilen kontrol sonuçlarına bakılırsa, dünyada içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan tek su olan Zemzem suyudur. (Hikmetli Kıssalar Gençlere Hisseler)
  • Bugün yiyip içtiğimiz sözde gıdalar, bizlere ‘şifa’ şöyleki dursun, ‘dert’ getiriyor. Elbette midemizi doyuruyoruz, fakat aslolan yiyecek değil, beslenmektir. Yediğimiz şeyler bizleri beslemeyip yalnız doyuruyor, hatta üstelik bir de çeşitli hastaliklara yol açıyor ise, acaba bu gıdalar, Kur’an’ı Kerim’in arzu etmiş olduğu ‘tayyib’ vasfını taşır mı? (Bir Yaşam Ramazan)
  • Artık işgaller toprak üstünden değil, mide ve zihinler üstünden yapılıyor. (Deccal Tabakta)
  • Zihnî/aklı kirleten şey batıl informasyon, bedeni kirleten şey necis besin, ruhu kirleten şey ise sapkın inanışlardı. (Gülen Şeytanlar Tarihi)
  • Bayramsa…
    Bayram benzer biçimde kutlansın!
    Bayramsa…
    Bayram dinlence değil, sıla-ı rahim olsun!
    Bayramsa…
    Bayram israf ve ifratla değil, mutlulukla anılsın!
    Bayramsa…
    Bayram kan değil, gül koksun!
    Bayramsa…
    Bayramınız kutsal olsun! (Bir Yaşam Ramazan)
  • Yiyecekler üzeride oynanan oyunlar, insani hasletlerimizin korunup korunmayacağıyla da yakından ilişkilidir. Bozuk yiyeceklerle beslenen insanoğlu vücudunun birliğini iyi mi muhafaza edecek?
    CANLIYI HER AÇIDAN ŞEKİLLENDİREN ŞEY VE BİR MİDE KENDİSİNE SUNULAN ŞEYLERİN GIDA ,DİL İSE TATTIĞI ŞEYİN ZEHİR OLUP OLMADIĞINI ANLAYAMAZ HALE GELMİŞSE , ACABA BOZULAN ŞEY SADECE GIDA MI YOKSA BİZLER Mİ? (Yediklerinizin İçinde Ne Var?)
  • Kişi herhangi bir hastanede vefat etmiş ise ve göz korneası sağlam ise cenaze yakınları itiraz etmediği sürece onlara sorulmadan göz korneası alınır.Buna izin vermemek için cenaze sahiplerinin o anda itiraz etmeleri gerekir.(Türkiye yasalarına bakılırsa) (Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler)
  • “Midenize gönderdiğiniz her lokma, hastalıklardan korunmak için aldığınız her hap, haberiniz bile olmadan çocuğunuza meydana getirilen aşılar, temizle(n)mek için kullandığınız deterjanlar, hepsi küresel amaca araçlık eden eşyalara dönüştürülmüşlerdir.” (Yediklerinizin İçinde Ne Var?)
  • Halka baş olmak büyük ve ağır bir iştir; daima başa dert olur ve insana eziyet verir. Nereye baksan orada bir çekince vardır, sevincini sorsan o daha azdır. Sevmeyeni fazlaca, seveni nadirdir, didinmesi fazlaca, rahatı azdır.
    Kutadgu Bilig- Yusuf Has Hacib (Şeytan Çıplak)
  • İnsanın nefsinin arzularını frenleyen ve şeytanın telkinlerinden uzak tutan ahlâk nizamının adı İslam’dır. İnsanlık zamanı süresince da bu isim asla değişmemiştir. İyinin de, kötünün de ölçüsünü koyan Allah’tır. (İyi Gıda Kötü Gıda)
  • Meşhur kapitalis eğitimci, gerçeği şöyleki dile getiriyor:
    Geri ülkelerde ekonomik , toplumsal ve politik ortamı istenilen yöne değiştirebilmek için , bizlerden yana 200 bilim adamı( !) hizmete sokmamız yeterlidir! (Yediklerinizin İçinde Ne Var?)
  • Gazze’nin kim bilir en rahat süreci, Mursi’nin iktidarında oldu. (Şeytan Çıplak)
  • …Ruha giydirilen gövde insana verilmiş bir emanetse, bu emaneti korumak her insanın kişisel sorumluluğunda olan bir eylemdir. Bu eylemden kendini azad edenler büyük dava adamı Necip Fazıl’ın,”Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbet .İster dünyada pişer, ister ahirette !” cümlesinden her anlamda faydalanabilirler. (Şeytan Ye Diyor!)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş