Eğitim

Bilginin Sesi – Don Miguel Ruiz Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bilginin Sesi – Don Miguel Ruiz Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bilginin Sesi kimin eseri? Bilginin Sesi kitabının yazarı kimdir? Bilginin Sesi konusu ve anafikri nedir? Bilginin Sesi kitabı ne konu alıyor? Bilginin Sesi PDF indirme linki var mı? Bilginin Sesi kitabının yazarı Don Miguel Ruiz kimdir? İşte Bilginin Sesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Don Miguel Ruiz

Çevirmen: Semra Ayanbaşı

Yayın Evi: Akaşa Yayınları

İSBN: 9789756793640

Sayfa Sayısı: 155


Bilginin Sesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bilginin Sesi’nde, Miguel Ruiz bizlere tamamımız için fazlaca mühim olan derin bir gerçeği hatırlatmaktadır: Duygusal ıstırabımıza son vermemizin, hayatta yeniden mutlu olmamızın, bütünlüğümüze tekrardan kavuşmamızın tek yolu yalanlara, bilhassa kendi hakkımızdaki yalanlara inanmayı bırakmaktır. Kadim Toltek bilgeliğine dayanan bu aydınlatıcı kitap bizlere gerçeğe olan imanımızı yeniden iyi mi kazanabileceğimizi ve kendi sağ-duyumuza iyi mi geri dönebileceğimizi fazlaca açık halde göstermektedir. Ruiz bu kitapla kendimizi ve öteki insanları idrak etme biçimimizi çarpıcı bir halde değiştirmekte ve bir-iki yaşlarındayken algıladığımız bir realitenin, bir gerçek, sevgi ve mutluluk realitesinin kapılarını açmaktadır.


Bilginin Sesi Alıntıları – Sözleri

  • Gerçek şu ki, biz bir tek bildiğimiz şeyi biliriz ve hakkaten bildiğimiz tek şey kendi hikayemizdir.
    #Fikir
  • İman inançlarımızı bir arada tutan ve tüm rüyaya anlam ve yön veren harçtır.
  • Şu anda bir seçime sahipsiniz. Bu bilgiyle ne yapacaksınız? Eğer yalanlara inanmazsanız ne olur? Bir an durup dikkatinizi hislerinize verin, imanınız artık kör olmadığında yaşamınız için tüm olasılıkları hissedin. Eğer imanınızı yalanlardan kurtarırsanız, ıstırabınız biter, yargılarınız biter. Artık
    suçluluk ve utanç duygusuyla, hiddet ve kıskançlıkla yaşamazsınız. Artık, kendiniz dahil, asla kimse için yeterince iyi olma ihtiyacı duymazsınız. Ne olduğunuzu bilmeseniz bile, her neyseniz onu kabul edersiniz. Ve artık bilmeyi umursamazsınız. Bilmek mühim değildir ve bu bilgeliktir.
  • Kendinizi koşulsuz olarak sevdiğinizde, algıladığınız her şeyi sevginin gözleriyle doğrular ve açıklarsınız. Dikkatiniz sevgiye odaklanır ve bu hikayenizdeki tüm ikincil karakterlere karşı koşulsuz sevgi duymanızı kolaylaştırır.
  • Sağduyu bilgeliktir ve bilgelik bilgiden farklıdır. Siz artık kendi aleyhinizde davranmadığınızda bilgesinizdir. Kendinizle, öteki insanlarla, tüm yaratılışla uyum içinde yaşadığınızda bilgesinizdir.
  • Elinizden gelenin en iyisini yapmak kendinize güvenmekle ve yaratmaya, yaşam kuvvetine güvenmekle ilgilidir. Bir hedef saptar ve ona erişmeye asla bağlılık. duymadan fakat: kendinizi yüzde yüz vererek ona doğru ilerlersiniz. Hedefinize erişip erişemeyeceğinizi bilmez ve bunu umursamazsınız da.
    Ona doğru ilerlersiniz ve hedefe eriştiğinizde bu mükemmel bir şey olur. Ve eğer hedefe erişemezseniz, bu da harikadır. Her iki durumda da, siz tamamsınızdır, zira hareket halindeki sevgi mükemmel bir şeydir. Eyleme geçmek kendinizin bir ifadesidir, ruhun bir ifadesidir ve o sizin yaratımınızdır.
  • Duygular hikayenizin en mühim parçası­dır, zira onlar size hayatınızın iyi mi bulunduğunu, hayatta ne yapmış olduğu­nızı söylemektedirler. Duygularınızı izleyerek, koşullarınızı değiştire­bilirsiniz.
  • Sizi mutlu eden şey öteki insanların size karşı hissettikleri sevgi değil, sizin onlara karşı hissettiğiniz sevgidir.
  • Hikayenizi sevgiyle yazmak fazlaca kolaydır. Sevgi sizin gerçek doğanızken niçin onu karmaşık ve zor hale getiresiniz ki?
    Gerçek siz olmayarak, sevgiye direnirsiniz; ve sevmeye korkarsınız, zira en büyük yalanlardan birine, “sevgi incitir” yalanına inanırsınız. Daha ilkin söylediğim şeklinde, sevgi incitmez. Sevgi bizlere luk ve zevk verir. Ama siz kendinizi incitmek için sevgiyi bile kullanabilirsiniz. Birisi sizi hakkaten sevebilir, fakat siz kendi yalanlarınızı işitmekte olduğunuzdan o sevgiyi takdir etmezsiniz. “Bu insan benden ne istiyor? O benden yararlanmak istiyor,” kabul edebilirsiniz. Hikayecinin size neler söyleyeceğini kim bilebilir ki?
  • Yaşam fazlaca süratli değişmektedir ve siz daima dönüşüm geçirdiğinizi görebilirsiniz, fakat artık değişime direnmediğinizde dönüşüm mevzusunda ustalaşırsınız. Ona direnmek yerine, değişimden yararlanır ve zevk alırsınız. Dönüşümde ustalaşmak devamlı şimdiki anda yaşamaktır. Yaşam sonsuz bir şimdi’dir, zira yaşam kuvveti her şeyi şu anda yaratmakta, her şeyi şu anda dönüştürmektedir.


Bilginin Sesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yalanlar ile kurulmuş bir yaşamı yaşıyoruz. Yalanlarımız yüzünden kendimizden uzaklaştık ve mutsuzluk çekiyoruz. Peki insanoğlunun kendine ulaşması iyi mi gerçekleşecek?
1. Sözünde kusursuz ol, kendine ve çevrene yalan söyleme
2. Hiçbir şeyi kişisel idrak etme, zira hepimiz kendi dünyasını yaşıyor ve aslen söyledikleri kişinin iç dünyasının yansıması
3. Varsayımda bulunma, kimsenin ne düşündüğünü tahmin edebilirsin, ne de hissettiğini. Varsayımda bulunmak kendimize acı çektirmenin yollarından biri bir tek
4. Daima elinden gelenin en iyisini yap. Bu sayede kendi özüne kavuşacak ve beyninin sana söylediği yalanlardan uzaklaşacaksın.
İçsel rahatlık arayanlar için yol gösterici bir kitap, okuması süratli ve sürükleyici sadece basımda bir miktar yazım hataları bulunmaktadır. (Hilal Kılıç)

Doğru olan gerçektir.
Doğru olmayan gerçek değildir.
O bir illüzyondur, fakat gerçek şeklinde görünür.
Sevgi gerçektir.
O yaşamın en yüksek ifadesidir.
Don Miguel Ruiz (Evren Balgöz)


Bilginin Sesi PDF indirme linki var mı?


Don Miguel Ruiz – Bilginin Sesi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Bilginin Sesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Don Miguel Ruiz Kimdir?

Don Miguel Ruiz 1952 senesinde dünyaya gelmiştir. Meksika’nın kırsal bir bölgesinde büyümüştür. Don Miguel tıp fakültesinde okudu ve bir cerrah oldu.

Don Miguel Ruiz İspanyolca ve İngilizce bilmektedir. Devamlı konferanslar verir ve ABD’de inzivaya çekilir. 202 yılı Şubat ayında ciddi bir kalp krizi geçirir ve kalbinin bir tek %16’sı çalışır duruma gelir. 9 Ekim 2010 senesinde bir kalp nakli ameliyatı olur.

Yazarın eserleri yeni çağ felsefesine benzemektedir. mutluluğu elde etmek için Antik Toltek öğretileri üstünde durmaktadır. 2014 senesinde Watkins listesinin 100 En Ruhsal Etkili Yaşayan İnsanlar listesine girmiştir.


Don Miguel Ruiz Kitapları – Eserleri

  • Dört Anlaşma
  • Ustaca Sevmek
  • Beşinci Anlaşma
  • Bilginin Sesi
  • Ateş Çemberi
  • Yaşam ve Ölüm
  • Korkunun Ötesi
  • Don Miguel Ruiz’den Özlü Sözler ve Öyküler


Don Miguel Ruiz Alıntıları – Sözleri

  • Teslim olmak her türlü durumda mutlu olmanın bir yoludur. (Korkunun Ötesi)
  • “İnsanlar kelimelerin gücünü dedikodu yapmak ve birbirlerini incitmek için kullanırlar. Kelimelerin yanlış kullanımı duygusal zehir oluşturur ve tüm bu duygusal zehir rüyanın içindedir. Duygusal zehir dünyayı dolaşır ve işte çoğu insanın beslendiği şey budur.” (Ateş Çemberi)
  • Sizi mutlu eden şey öteki insanların size karşı hissettikleri sevgi değil, sizin onlara karşı hissettiğiniz sevgidir. (Bilginin Sesi)
  • Özgürlüğüm benim için en mühim şeydir, kendimi ya da başkalarını yargılayarak onu elimden kaçırmayacağım. (Don Miguel Ruiz’den Özlü Sözler ve Öyküler)
  • Hikayenizi sevgiyle yazmak fazlaca kolaydır. Sevgi sizin gerçek doğanızken niçin onu karmaşık ve zor hale getiresiniz ki?
    Gerçek siz olmayarak, sevgiye direnirsiniz; ve sevmeye korkarsınız, zira en büyük yalanlardan birine, “sevgi incitir” yalanına inanırsınız. Daha ilkin söylediğim şeklinde, sevgi incitmez. Sevgi bizlere luk ve zevk verir. Ama siz kendinizi incitmek için sevgiyi bile kullanabilirsiniz. Birisi sizi hakkaten sevebilir, fakat siz kendi yalanlarınızı işitmekte olduğunuzdan o sevgiyi takdir etmezsiniz. “Bu insan benden ne istiyor? O benden yararlanmak istiyor,” kabul edebilirsiniz. Hikayecinin size neler söyleyeceğini kim bilebilir ki? (Bilginin Sesi)
  • Eğer ıstırap çekiyorsanız, başkası size çektirdiğinden değil, kafanıza hükmeden zor­baya boyun eğdiğiniz içindir. (Beşinci Anlaşma)
  • Eğer mutlu olduğumu söylersem, beni anlayabilir­siniz. (Korkunun Ötesi)
  • Asırlar ilkin, insanoğlu dünyanın düz olduğuna inanır­lardı. (Beşinci Anlaşma)
  • Biri onaylamadığınız bir seçim yaptığında tercihine saygı göstermeyi hatırlamalısınız. Cehennemde yaşamayı seçiyorsa sorumlusu siz değilsiniz; bunu o seçmiştir, siz değil. (Don Miguel Ruiz’den Özlü Sözler ve Öyküler)
  • Yaşam fazlaca süratli değişmektedir ve siz daima dönüşüm geçirdiğinizi görebilirsiniz, fakat artık değişime direnmediğinizde dönüşüm mevzusunda ustalaşırsınız. Ona direnmek yerine, değişimden yararlanır ve zevk alırsınız. Dönüşümde ustalaşmak devamlı şimdiki anda yaşamaktır. Yaşam sonsuz bir şimdi’dir, zira yaşam kuvveti her şeyi şu anda yaratmakta, her şeyi şu anda dönüştürmektedir. (Bilginin Sesi)
  • Mirasımız sevgidir; coşku­dur; mutluluktur. (Beşinci Anlaşma)
  • . Bir insanoğlunun zihnindeki korkular dışarı yansıtıldı­ğında daha da büyür. İçinde bulunduğumuz cemiyet, korku, adaletsizlik ve ceza toplumudur. (Korkunun Ötesi)
  • Ana babanızı, eşinizi, çocuklarınızı, arkadaşlannızı fazlaca iyi tanıdığınızı sanıyordunuz. Gerçek o ki, onların yaşamlarında olup bitenlerden, ne düşündük­lerinden, ne hissettiklerinden, hayallerinden bihabersiniz. Daha da şaşırtıcı olan, kendinizi tanıdığınızı sanmış olma­nız! (Beşinci Anlaşma)
  • Eğer hiddet ve üzüntü dolu gözleriniz var ise, gördüğünüz görünüm bozulacaktır. Sevgi dolu gözler her şeyi güzel kılar. (Korkunun Ötesi)
  • Şu anda bir seçime sahipsiniz. Bu bilgiyle ne yapacaksınız? Eğer yalanlara inanmazsanız ne olur? Bir an durup dikkatinizi hislerinize verin, imanınız artık kör olmadığında yaşamınız için tüm olasılıkları hissedin. Eğer imanınızı yalanlardan kurtarırsanız, ıstırabınız biter, yargılarınız biter. Artık
    suçluluk ve utanç duygusuyla, hiddet ve kıskançlıkla yaşamazsınız. Artık, kendiniz dahil, asla kimse için yeterince iyi olma ihtiyacı duymazsınız. Ne olduğunuzu bilmeseniz bile, her neyseniz onu kabul edersiniz. Ve artık bilmeyi umursamazsınız. Bilmek mühim değildir ve bu bilgeliktir. (Bilginin Sesi)
  • Gerçek şu ki, hepimiz büyük bir gizemiz… (Korkunun Ötesi)
  • Bu dünyada dolaşıp du­ran milyarlarca ölü insan var fakat öldüklerinden haberleri yok. (Beşinci Anlaşma)
  • Bir insanoğlunun yaşamını binlerce kayda kıymet an oluşturur fakat sadece pek azına anlamlı denirdi. (Yaşam ve Ölüm)
  • İnsan insanı evcilleştirmek için korkuyu kullanır. Korkumuz, deneyimlediğimiz her haksızlıkla birazcık daha büyür. (Ustaca Sevmek)
  • Ölen şeyin rüyayı gören şahıs değil de rüyanın kendisi bulunduğunu kabullendiğimiz vakit, ölüm de üzerimizdeki enerjisini kaybeder. (Korkunun Ötesi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş