Güncel

O Hastalığı da İyileştiriyor! Defne Yaprağının Faydalarını Duyan Kulaklarına İnanamıyor

Defne yaprağı dört mevsim süresince yapraklarını dökmeyen fazlaca senelik nebat türüdür.  Latince adı Laurus Nobilis olarak bilinmektedir. Defne yaprağı başta vitamin olmak suretiyle potasyum, kalsiyum, demir. Magnezyum, çinko, manganez ve bakır açısından oldukça varlıklı olarak karşınıza çıkmaktadır. Boylarını incelediğimizde genel olarak en kısası 2 metre en uzunu ise 6 metreyi bulabilir.

Bilhassa belirtilmesi gerekir ki Antik Yunan döneminde dört mevsim yeşil kaldığından dolayı defne yaprağına ölümsüzlük iksiri adı verilmiştir. Bu sebepten dolayı defne yaprağı fazlaca eski dönemlerden beri her şeyde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra defne yaprağının kullanım alanı oldukça geniştir. Başta alternatif tıp alanında olmak suretiyle kozmetik sektöründe, mutfakta, ilaç sanayisinde, besin sektöründe tercih edilmektedir.  Defne yaprağı bunun yanı sıra pek fazlaca hastalığa da iyi gelmesi ile bilinmektedir. Keskin aromasından dolayı yiyeceklere ve içeceklere lezzet katmaktadır.  Dünya, defne yaprağı ihtiyacının ortalama olarak %80’nini Türkiye’den karşılamaktadır.

Türkiye’de defne yaprağı Karadeniz, Akdeniz ve Ege Kıyılarında yetiştirilirken dünyada ise defne yaprağı başta Belçika olmak suretiyle Cezayir, Fransa, Kanarya Adaları, Portekiz, Yunanistan, İspanya Meksika, ve Fas şeklinde ülkelerde de yer verilmiştir.  Bilhassa Avrupa’da defne yaprakları salça yapımında kullanılır.

Değişik kokusu ve aroması ile yiyeceklere değişik bir lezzet katmaktadır. Bunun yanı sıra defne yaprağı tütsü olarak tercih edilmiş olduğu vakit ortamdaki fena enerjinin yayılmasını engellemektedir.  Aynı zamanda çölyak hastalığını tedavisinde defne yaprağı tercih edilir. Ateşiniz var ise ateş düşürücü etkisiyle defne yaprağı birebirdir .Defne yaprağının çayını yapmış olursanız vücut direnciniz artar Yağını vücudunuza sürerseniz vücudunuz nemlenir.

Defne Yaprağının Kimyasal Bileşeni Nedir?

Defne (Laurus Nobilis L. )’nin kurutulmuş yaprakları ve esansiyel yağı ile bilhassa  besin endüstrisinde besin koruyucu ve lezzet verici olarak  tercih edilir. Yapılan çalışmalara bakılırsa defne bitkisinin  ana bileşenleri sabinen, linalol, transsabinen hidrat, 1,8-cineole ,a-terpinil-asetat, öjenol, metil öjenol olarak tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra ana bileşenlerinde uçucu yağ, durağan(durgun) yağ, Seskiterpenoidler ve Flavonoidler yer verilmiştir.

Defne Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Bakır, potasyum, demir, selenyum ve manganez açısından oldukça varlıklı olan tıptan mutfağa,  ialç sanayisinden kozmetiğe kadar pek fazlaca alanda çok çok fazla tercih edilmekte olan Defne Yaprağının yararları neredeyse saymakla bitmemektedir.

  • Defne yaprağı bilhassa kuvvetli bir antioksidana haizdir. Bilhassa solunum yolu hastalıkları ile karşı karşıya kaldıysanız defne yaprağı yağını merhem ile karıştırıp göğsünüzün üstüne sürerseniz öksürüğünüz kesilir.
  • Eğer buğu yöntemiyle defne yaprağını solursanız balgamınız kesilir.
  • Soğuk algınlığı ve grip hastalıklarına karşı oldukça iyi gelmektedir.
  • Defne yaprakları kandaki kolesterol, gliserin ve trigliserit seviyelerinin düşürülmesinde oldukça mühim bir rol oynamaktadır.
  • Yaraların tedavisinde destek sunar. Hatta eski dönemlerde ölümsüzlük iksiri olarak bilinmektedir.
  • Tip 2 diyabet tedavisinde defne yaprağı tercih edilir. Bilhassa iyi bir netice alınabilmesi için hastaların diyabet 2 tedavisinde tabip kontrolü altında 30 gün süresince kullanmaları gerekmektedir.
  • Defne yaprağı romantizma ağrılarını hafifletilmesinde de tercih edilmektedir. Eğer kemik ve kas ağrınız var ise kesinlikle defne yaprağı yağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
  • Migren ve baş ağrıları çeken hastalar için defne yaprağı ağrıların dindirilmesinde oldukça etkili bir çözüm yoludur.
  • Böbrek hastalıklarına karşı yarar sağlamaktadır.
  • Kozmetik sektöründe cildi güzelleştirip nemlendirdiği için tercih edilmektedir.
  • Saçların hacmini arttırır. Ferah bir kokuya haiz olduğundan dolayı kişiye canlılık ve ferahlık hissi vermektedir.
  • Defne yaprağını bilhassa çay halinde tüketmenizi tavsiye ederiz. Hastalıklara karşı adeta kalkan görevi oynamaktadır.
  • Çay olarak tüketildiği vakit yiyeceklerden sonrasında şişkinliğe oldukça iyi gelmektedir.
  • Defne yaprağı çayı mide ve bağırsak problemlerine, kalp hastalıklarına iyi gelmesi ile bilinir.
  • Vücudunuzdaki zararı dokunan maddeleri boşaltım yöntemiyle kolay bir halde dışarı atmak istiyorsanız defne yaprağı birebirdir.
  • Göz rahatsızlığı problemlerine karşı oldukça iyi gelir.
  • Kan ve cilt kanserine karşı defne yaprağı tüketilmesi önerilmektedir.
  • Uykusuzluk problemi yaşıyorsanız defne yaprağı birebirdir.
  • Arı sokması durumunda defne yaprağı kullanabilirsiniz.
  • Kırkkilit otu ile beraber kaynatıp içtiğiniz taktirde mide sorunlarınız ortadan kaldırılmış olunur. Yemeklerden sonrasında şişkinlik problemi ile karşı karşıya kalıyorsanız defne ağacı yaprakları oldukça yarar sağlamaktadır.
  • Baş ve bel ağrılarınız var ise migren problemi yaşıyorsanız kesinlikle rahatlatıcı ve ferahlatıcı özelliğinden dolayı defne ağacı yaprağı tercih etmelisiniz.

Defne Yaprağı Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Antiseptik özelliği ile malum defne yaprağı tohumu vücuttaki zararı dokunan mikropların öldürülmesinde mühim bir rol oynamaktadır. Defne yaprağı tohumu yağı ile beraber bilhassa vurgulanması gerekir ki kozmetik ürünlerinde çok çok fazla tercih edilir. Defne yaprağı tohumu irin kurutucu özelliğe haizdir.

Vücut direncini arttırdığından dolayı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde oldukça önemlidir. Doktorunuzun kontrolünde her gün 2 tane defne tohumunu bir bardak suyun içine atarak tüketebilirsiniz. Defne tohumunun yağını cildinize uygulandığınızda cildiniz nemlenir. Saçlarınıza uyguladığınızda saçınız beslenir ve saçınızda kepek oluşumu azalır. Depresyon ve stres ile karşı karşıya kaldıysanız sinirlerinizin gevşemesi ve rahatlaması için kesinlikle defne yaprağı tohumu yağını vücudunuza susam yağı ile karıştırıp sürmeyi deneyebilirsiniz.

Defne Yaprağı Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Kullanım alanları oldukça geniş olan defne yaprağı çiçeği ile beraber de fazlaca fazla yarar sağlamaktadır. Zehirli hayvan ısırıkları tedavisinde, kolestrol sorununda, saç diplerindeki yaraların iyileştirilmesinde ve buluğluk sivilcelerinin yok edilmesinde defne yaprağı çiçeği fazlaca mühim bir rol oynamaktadır.

Defne Yaprağının Saça Faydaları Nelerdir?

Kuvvetli bir antioksidan özelliğe haiz olan hem kokusu hem de tadıyla ferahlatan defne  yaprağı bilhassa belirtilmesi gerekir ki saçlara  pek fazlaca yarar sağlamaktadır. Saç bitkilerinin ve kırıklarının oluşumunun engellemesine destek sunar. Saçınızda kepek var ise kesinlikle defne yaprağı yarar elde edecektir.

Defne Yaprağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Defne yaprağının cilde yararları saymakla bitmez. Bilhassa kozmetik sektöründe cildin nemlendirilmesi için tercih edilir. Ciltteki siyah noktaların giderilmesinde, buluğluk sivilcelerin yok edilmesinde hatta cilt kırışıklıklarının giderilmesinde defne yaprağı kullanılmaktadır. Cildinizi besler. Cildinizi gençleştirir. Yağlı ve bitkin bir cilde sahipseniz canlandırıcı tesiri ile cildinizi yağlı görünümden defne yaprağı ile kurtarabilirsiniz. Defne yaprağını cildinizde kullanmadan ilkin yaprağını suda 5 dakika kadar kaynatın. Ardından sıcak suyun ısısının düşmesini bekleyip defne yapraklarını sürün.

Sıcak su cildinizle temas ettiğinizde cildinizi tahriş edebilir. Bu sebepten dolayı birazcık suyun ısısının düşmesini bekleyin ve tertipli olarak defne yaprağı suyunu vücudunuza sürün. Yaklaşık 1 ay kadar süre içinde tertipli olarak kafi oranda cildinize uygularsanız cildinizin bebek şeklinde yumuşadığını far edebilirsiniz. Aynı zamanda cildinizin yağlanma problemi da ortadan kalkmış olur. Bu noktada göz ardı edilmesi ihtiyaç duyulan bir husus var ki eğer cildiniz alerjenliğe direkt tepki veriyorsa birkaç gün kontrol edin. Eğer alerjen durum ile karşı karşıya kalırsanız defne yaprağı kullanımını bırakmalısınız.

Defne Yaprağının Zararları nedir?

Her ne kadar defne yaprağının yağının, tohumunun ve ağacının faydalarını saymakla bitiremesek de ne yazık ki her bitkide olduğu şeklinde defne bitkisinde de bilinçsiz kullanımdaki zararları göz ardı etmemek gerekir. Bu noktada bilhassa altının çizilmesi gerekir ki defne yaprağı hamilelik sürecinde ve emzirme döneminde hem anneye hem de çocuğa ciddi zararlar vermektedir. Doktor kontrolü olmadan kesinlikle defne yaprağı tüketilmemelidir. Defne yaprağı şiddetli bir halde koklandığı taktirde kişinin solunum sistemine ciddi derecede zarar verebilir.

Bilindiği suretiyle her bitkinin yada her yiyeceğin azı karar bir çok zarardır. Aşırı oranda düzensiz olarak kullanılan defne yaprağı başta kişilerin alerjik sorunlarla karşılaşmasına yol açmaktadır. Ameliyata girecek olan kişiler ameliyat öncesinde minimum 2 hafta defne yaprağı tüketmemelidir. Bunun sebebi ise anestezi ile bir araya gelmiş olduğu zaman ilacın tesirinin arttırılmasında defne yaprağı tesir edebilir. Defne yaprağı kan şekerinin düşürülmesine destek olduğundan bilhassa şeker hastaları kullanım miktarına dikkat etmelidir.  Hatta kronik hastalar defne yaprağı çayını ve tohumunu tüketmeden ilkin kesinlikle doktoruna başvurmalıdır.

Unutulmamalıdır ki tabip kontrolü haricinde tüketilen besinler yada bitkiler kişilerin sağlığını negatif yönde etkileyebilir. Bunun yanı sıra bazı defne yaprakları zehirlidir. Bunları bilinçsiz bir halde tüketen kişiler yaşamını kaybedebilirler. Dolayısıyla burada dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan en mühim husus defne yaprağını tabip kontrolünde kafi oranda tertipli olarak kullanmanızdır. Her bitkinin yararları kadar zararlarını da göz ardı etmemek gerekir. Tertipli olarak kullanılan sonucunda tüketilen ve tabip tavsiyesi ile tavsiye edilen bitkiler insan sağlığına yarar sağlarken bilinçsiz ve aşırı oranda tüketilen bitkiler insan sağlığını daima negatif şekilde etkilemektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş