Eğitim

Beklediğim Sendin – Amor Towles Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Beklediğim Sendin – Amor Towles Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Beklediğim Sendin kimin eseri? Beklediğim Sendin kitabının yazarı kimdir? Beklediğim Sendin konusu ve anafikri nedir? Beklediğim Sendin kitabı ne konu alıyor? Beklediğim Sendin PDF indirme linki var mı? Beklediğim Sendin kitabının yazarı Amor Towles kimdir? İşte Beklediğim Sendin kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Amor Towles

Çevirmen: Süreyya Çalıkoğlu

Orijinal Adı: The Rules of Civility

Yayın Evi: Ephesus Yayınları

İSBN: 9786055358280

Sayfa Sayısı: 432


Beklediğim Sendin Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yirmi beş yaşındaki Kate Kontent 1937 yılının son gecesini oda arkadaşıyla birlikte Greenwich Village’daki ikinci derslik bir caz kulübünde geçirmektedir ve ikisi, ceplerindeki toplam üç doları mümkün olduğunca idareli kullanmak zorundadırlar. Masmavi gözlere ve etkisinde bırakan bir gülüşe haiz yakışıklı bankacı Tinker Grey kulübe gelir ve yanlarındaki masaya oturur. Bu tesadüfi tanışma ve şaşırtıcı neticeleri, Katey’yi Wall Street firmasının yazman odasından New York sosyetesinin üst basamaklarına ve Condé Nast’ın yönetici ofislerine; kıvrak zekâsı ve kendine özgü soğukkanlılığından başka dayanak bulamayacağı seçkin ortamlara taşıyan bir senelik yolculuğun başlangıcı olur.

“Muhteşem! Zekice, nüktedan ve büyüleyici.”

-David Nicholls-

“Büyük Buhran döneminde Manhattan’da savaşım etmek ve hayatta kalabilmek üstüne yazılmış, ilgiyi hak eden, fazlaca başarı göstermiş bir ilk roman…”

-Wall Street Journal-

“Bu hareketli dönem hikâyesiyle Towles filmlerden aşina olduğumuz siyah-beyaz Manhattan’ı, acayip komiklikleri, hanım-adam arkadaşlıkları ve duygusal fesatlıklarıyla tekrardan canlandırıyor. Towles’un karakterleri karışık bir dönemde yaşayan, kendilerine gerçek yaşamlar kurmaya çalışan genç Amerikalılar.”

-The New York Times-

“En garip olan, Towles’un hikâyeyi anlatma, günümüz kültüründe nadiren tasvir edilen bir yeri ve zamanı resmetme şekli. Erkek yazarın, bir kadının ağzından anlatılan öyküye bu kadar başat olması da etkisinde bırakan.”

-USA Today-

“İçinde kaybolmanın fazlaca kolay olduğu, büyüleyici bir hikâye.”

-The Observer-

“Belli ki yazar, kitapta anlattığı seçkin yaşamlara haiz, yaşam dolu ve kimi zaman pervasız karakterleri fazlaca iyi tanıyor.”

-People-

“Tarz sahibi.”

-The Boston Globe-

“Olağanüstü bir ilk kitap…”

-Publishers Weekly-

“Yazar zarif ve kuvvetli bir anlatıma haiz.”

-Kirkus Reviews-

“Elden bırakmanın mümkün olmadığı bir roman.”

-O, The Oprah Magazine-

(Tanıtım Bülteninden)


Beklediğim Sendin Alıntıları – Sözleri

  • Eğer yalnız bizim için muhteşem kişilere aşık olsaydık, aşk denen şey için bu kadar yaygara kopmazdı aslına bakarsan
  • Anılarımı paylaşmak içimden gelmiyordu şundan dolayı etkilerini kaybetmelerini istemiyordum.
  • Eğer yalnız bizim için muhteşem kişilere aşık olsaydık, aşk denen şey için bu kadar yaygara kopmazdı aslına bakarsan.
  • Hangi özelliğinizle gurur duyduğunuza dikkat edin, şundan dolayı dünya, onu size karşı kullanmak için her şeyi yapmış olacaktır.
  • Eski günler, derdi babam, öyleki bir canına okur ki, bağırsakları sökülüp atılmış balığa dönersin.
  • Bana sorarsanız hepimizin geçmişten kalan, bakıma gereksinim duyan yada parça parça satılacak yüklerimiz var. Sadece bu yük çoğumuz için meyve bahçesi değil de bir şeye yada bir kişiye dair fikirlerimiz oluyor.
  • “Hayat yanıltıcı işaretlerle dolu.”
    “Evet, resimli bulmacalar, labirentler. Bir başkası için bulunduğumuz yeri nadiren biliriz, iki kişinin birbirlerine gore yerlerini ise hiçbir vakit bilemeyiz.
  • İster hiddet yada kıskançlıkla, ister utanç ve kızgınlıkla tetiklenmiş olsunlar, duyguların coştuğu bu anlarda ağzınızdan çıkacak söz siz kendinizi daha iyi hissettirirse muhtemelen söylenmemesi ihtiyaç duyulan bir şeydir.
  • Hangi özelliğinizle gurur duyduğunuza dikkat edin, şundan dolayı dünya, onu size karşı kullanmak için her şeyi yapmış olacaktır.
  • Bana sorarsanız hepimizin geçmişten kalan, bakıma gereksinim duyan yada parça parça satılacak yüklerimiz var. Sadece bu yük çoğumuz için meyve bahçesi değil de bir şeye yada bir kişiye dair fikirlerimiz oluyor.
  • Anılarımı paylaşmak içimden gelmiyordu şundan dolayı etkilerini kaybetmelerini istemiyordum.
  • “Hangi özelliğinizle gurur duyduğunuza dikkat edin, çünkü dünya, onu size karşı kullanmak için her şeyi yapacaktır.”
  • Eğer yalnız bizim için muhteşem kişilere aşık olsaydık, aşk denen şey için bu kadar yaygara kopmazdı aslına bakarsan.
  • Eski günler, derdi babam, öyleki bir canına okur ki, bağırsakları sökülüp atılmış balığa dönersin.


Beklediğim Sendin İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu kesinlikle bir aşk romanı değil ilk olarak! Ephesus yayınlarını toplama saplantım neticesiyle aldığım pek bir fikrimin olmadığı bir romandı.Okumaya başladığım süreçte zamansal sıkıntılarım yüzünden düzgüsel okuma performansımı sergileyemediğim bir romandı. Başlarda bu duruma üzülürken romanın sayfaları ilerledikçe ilk kez bu denli uzun sürece yayılmış bir okuma durumundan müthiş keyif aldım. Kitaplarıma asla kıyamamama yönümle cenk verip pek fazlaca cümlenin altını çizmemek için kendimle cebelleştim. Fazlaca felsefik bir kitap olmasından mı diyeceksiniz;hayır. Belki de romandan birazcık anlatmak lazım. 1830’lu seneler New York’unda işçi sınıfından gelen Rus göçmeni bir genç kızın (Kate) yaşamın akışında kendini ve yerini bulma sürecinde yaşamış olduğu duygusal bir ilişki işleniyor.Hani aşk romanı değildi diyeceksiniz. Değil aslına bakarsan.Duygusal ilişki kısmının işlenme sebebi aslına bakarsak başkahraman olan adamın (Tinker) genç kızın bakış açısından anlatılabilmesi adına işlenmiş. Roman bana fazlaca fazla duyguyu yaşattı. Ilk olarak entellektüellik düzeyini yüksek buldum. Manhattan, New York’a dair o süreci kapsayan her mevzuda betimleme ile doluydu. Kate’in bir kitap kurdu olması ve bir halde dahil olduğu çevrelerin de bu yönde zenginlikle bezenmiş kişiliklerle çevrili olması mütemadiyen çeşitli romanlara ve yazarlara göndermeler içeriyordu. Okuma şevki adına korkulu teşvik ediciydi en başta. Kate’in yaşama dahil oluş şekli, en yıkım anlarında dahi başı dik kalabilirliği, okuduklarını ruhuyla damıtabilme becerisi fazlaca etkileyiciydi. Her vakit baş karakterin hanım olduğu başarı göstermiş romanların yazarlarının adam oluşu beni romana daha değişik yaklaştırmıştır. Duygusal anlamda farklılığımızı baştan kabullendiğimiz bir cinsin başarı göstermiş bir türdeş karakteri yaratabilme becerisine hep fanatik kalmışımdır. Bu roman da bu şekilde bir şeydi.Ve romanın sonu. Belli bir noktadan sonrasında aşk romanı okumadığımı ziyadesiyle kabullenmişliğime karşın son sayfalarda yüreğime bir “kürk mantolu madonna” acısı çöreklenip kaldı ne yazık ki. Kızımızın tüm sindirmişliğine, dinginliğine ve pişmanlıksızlığına karşın ben gene de arka kapağı boğazımda bu yumru ile kapatmadan edemedim. Bilmiyorum. İçimde hala vakit duvarlarını yıktığım ilk anda bu romanı yine elime alıp doya doya satırların altını çizerek okuma isteği capcanlı durduğuna gore okuyun demekten başka diyebileceğim başka bir şey yok. (Librarian)

Genel olarak fazlaca durgun bir kitaptı, hep aynı çizgide aşama kaydediyor bir şeyler olacak diye bekleye bekleye ben kitabı bitirdim ve bulunduğunu da düşünmüyorum. Kitap fazlaca durgundu fakat içinde güzel şeyler yok değildi doğal ki. Başta o dönemin Amerika’sı ve New York yaşamı fazlaca güzel anlatılmış, kitap o zamandan fırlamış şeklinde. Yazar adam olmasına karşın bir kadının bakış açısından yaşamı fazlaca güzel anlatmış. Kitaptaki bir fazlaca şeyi okurken yazarı takdir etmemek elde değil, yazar görmüş ve yaşamış şeklinde fazlaca güzel konu alıyor.
Karakterler de genel olarak güzel kurgulanmış. Kate’in yapmış olduğu tespitler ve bu tarz şeyleri anlatış seçimi hoşuma gitti. Kızın kitap kurdu oluşu ve yorumlarını da ek olarak sevmiş olarak okudum.
Daha fazlası için; http://yorumatolyesi.blogspot.com/2015/11/bekledigim-sendin-amor-towles-kitap.html (Esma T)

fazlaca şiiirsel bir anlatımı olan keyifle okunan yazarın başarı göstermiş anlatımı kitaptaki karakter kate kontent oldukça keyifli bir üslupla konu alıyor (gökhan biçer)


Beklediğim Sendin PDF indirme linki var mı?


Amor Towles – Beklediğim Sendin kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Beklediğim Sendin PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Amor Towles Kimdir?

Amor Towles Boston’da hayata merhaba dedi. İlk romanı Rules of Civility 2011 senesinde yayımlandı. Yazarın ikinci romanı Moskova’da Bir Beyefendi uzun süre New York Times’ın fazlaca satanlar sıralamasında kaldı. Towles Manhattan’da eşi ve iki çocuğuyla yaşıyor.


Amor Towles Kitapları – Eserleri

  • Moskova’da Bir Beyefendi
  • Beklediğim Sendin
  • Rules of Civility


Amor Towles Alıntıları – Sözleri

  • “sabır, kolayca sınanan bir şey olsaydı, erdem olarak kabul edilmezdi.” (Moskova’da Bir Beyefendi)
  • “Hayat yanıltıcı işaretlerle dolu.”
    “Evet, resimli bulmacalar, labirentler. Bir başkası için bulunduğumuz yeri nadiren biliriz, iki kişinin birbirlerine gore yerlerini ise hiçbir vakit bilemeyiz. (Beklediğim Sendin)
  • Aksanında belirgin bir aristokrat havası vardı; birazcık hazırlık okulu, birazcık İngiliz, birazcık ahlakçı. (Rules of Civility)
  • “Hangi özelliğinizle gurur duyduğunuza dikkat edin, çünkü dünya, onu size karşı kullanmak için her şeyi yapacaktır.” (Beklediğim Sendin)
  • Ama bana gore güzel bir restaurant lüksün zirvesiydi. Medeniyetin en yüksek seviyesiydi. (Rules of Civility)
  • Ömrü kısa olan aşkı yalanlayacak tek şey kalp kırıklıklarıdır (Moskova’da Bir Beyefendi)
  • Eski günler, derdi babam, öyleki bir canına okur ki, bağırsakları sökülüp atılmış balığa dönersin. (Beklediğim Sendin)
  • Emily Post kendinden söz etmek kibarca bir şey değildir der. (Rules of Civility)
  • Bana sorarsanız hepimizin geçmişten kalan, bakıma gereksinim duyan yada parça parça satılacak yüklerimiz var. Sadece bu yük çoğumuz için meyve bahçesi değil de bir şeye yada bir kişiye dair fikirlerimiz oluyor. (Beklediğim Sendin)
  • Eski kiliselere arkadaşlık etmek bana rahatlık veriyor. (Rules of Civility)
  • Ama dünyayı da istekleri gereksinimlerini aşanlar yönetir. (Rules of Civility)
  • Ne tür bir tanrısal hakkaniyet Emil? Beethoven’ı sağır, Monet’yi kör edenle aynı tanrısal hakkaniyet doğal ki. Bu sebeple Tanrı ne verdiyse, bir süre sonrasında geri alır. (Moskova’da Bir Beyefendi)
  • Yaşadığımız çağda cahilliğin ve zulmün sona ermesine, kardeşliğin tesis edilmesine şahit olabiliriz. (Moskova’da Bir Beyefendi)
  • Eğer yalnız bizim için muhteşem kişilere aşık olsaydık, aşk denen şey için bu kadar yaygara kopmazdı aslına bakarsan. (Beklediğim Sendin)
  • “İnsan yaşamının bir gerçeği de, kişinin eninde sonunda bir felsefe benimsemek zorunda olmasıdır.” (Moskova’da Bir Beyefendi)
  • “Yalnız içmeye aldırmam” dedim. (Rules of Civility)
  • “Hayat insana hayallerinin peşinden gitmeyi imkânsız kıldığında, insan gizlice de olsa hayallerinin ardında dolaşır.” (Moskova’da Bir Beyefendi)
  • Var olmanın kendi içinde bir tesellisi vardır (Moskova’da Bir Beyefendi)
  • New York fazlaca çarklı bir makineyse, “düşüncesizlik” geri kalan hepimiz için çarkların düzgünce dönmesini elde eden makine yağıydı. (Rules of Civility)
  • Anılarımı paylaşmak içimden gelmiyordu şundan dolayı etkilerini kaybetmelerini istemiyordum. (Beklediğim Sendin)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş