Eğitim

Mitolojik Aşk Efsaneleri – Adem Suad Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mitolojik Aşk Efsaneleri – Adem Suad Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mitolojik Aşk Efsaneleri kimin eseri? Mitolojik Aşk Efsaneleri kitabının yazarı kimdir? Mitolojik Aşk Efsaneleri konusu ve anafikri nedir? Mitolojik Aşk Efsaneleri kitabı ne konu alıyor? Mitolojik Aşk Efsaneleri PDF indirme linki var mı? Mitolojik Aşk Efsaneleri kitabının yazarı Adem Suad kimdir? İşte Mitolojik Aşk Efsaneleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Adem Suad

Yayın Evi: Tutku Yayınevi

İSBN: 9786054962587

Sayfa Sayısı: 272


Mitolojik Aşk Efsaneleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Aşk, varoluştan bu yana, insan yaşamındaki önemi korumuş ve yüceleştirilmiş bir duygudur. Biroldukça inanışta mukaddes olan aşkın, mitolojide de mühim bir yeri vardır. Tüm Anadolu ve Akdeniz coğrafyasına yayılmış olan çeşitli topluluklara ilişik mitolojilerde, aşka dair söylemler çoktur. Bu söylemler, iki ana grup altında toplanabilir: Tanrıların ve ölümlülerin aşkı.

Her iki tema da sanatçılar tarafınca etraflıca işlenmiştir. Bilhassa, kökeni Anadolu ve Akdeniz dünyası olan Yunan mi-tolojisinde, mühim bir yer meblağ. Bu mitolojinin bu mevzuda en oldukça işlenmiş tanrısı Zeus’tur. Tanrıların tanrısı, tanrıların babası, büyüğüdür Zeus. Yağmuru yağdıran, göğü gürleten, şimşeği çakıp savurandır. Zeus, hakka dayanan insanca bir düzenin kurucusu ve koruyucusu sayılır. Bunun yanı sıra onun çapkınlıkları ve karısı Hera’nın kıskançlığı da dillere destandır.

Zeus’la Hera, evlenmeden de sevişmişlerdir, fakat sonrasında da düğünleri törenle kutlanmıştır. En büyük tanrı çift arasındaki bu mukaddes düğün, efsanelerde de kültte de sık sık tekrarlanan bir motiftir (Hieros Gamos). Yunanlı, aşkını anlatırken erotizme varmaktan sakınmaz, onlara bakılırsa aşk ve zevk aynı andadır. Aşk ve cinsellik, var olmanın ve soy vermenin temelidir onlara bakılırsa. Bu nedenle utanılacak bir şey de yoktur. Bu kitapta tarih süresince mitolojik aşkları ile insanlara örnek olmuş büyük aşklara tanık olacaksınız!

(Tanıtım Bülteninden)


Mitolojik Aşk Efsaneleri Alıntıları – Sözleri

  • Gene Eros, elimi, kolumu çözen,
    hem tatlı hem acı Eros.
    O karşı gelinmez mahluk
    sarsıyor beni.
  • “Aşkımızın sırrını kalbinde taşıdığın sürece mutlu olacaksın.” dedi Eros; “Beni görmeyi aklından bile geçirme, kim olduğumu ya da kimin oğlu olduğumu öğrenme, bilmeden, tanımadan beni körü körüne sev. Senden gizlenen şeyleri öğrenmeye çalışarak, mutlu olma fırsatını elinden kaçırma.”
  • Ey, varlıklara huzur ve rahatlık veren uyku! Fâni insanların başlarına bela olan dertler, üzüntüler, acılar, ıstıraplar; senden ürker, kaçar. Yorgunluklarla harap olmuş vücutlara, esrarlı uykuyu sen lütfedersin, onları sen dinlendirir, çalışma gücünü sen ihsan edersin.
  • Hera; dırdırcı, kıskanç, hırçın ve inatçıdır. Düzen kurar ama hiçbir işi açık değildir, saman altından su yürütür. Gizli kapalı yapar her ne yaparsa, sevgi ve nefretleri de hiçbir mantığa dayanmaz. Sanki zamanımızda örneklerine rastlanan bencil burjuva kadınını simgeler.
  • Deniz dibine giderken bile, senin adını dudaklarımdan düşürmedim. Sen de benim için birkaç damla gözyaşı dök. Ölüler diyarına giderken, arkamdan bir ağlayanım olsun.
  • “Ben ışığın ve müziğin tanrısı güçlü, yakışıklı, korkusuz Apollon’um. Niye çekiniyorum ki? Gidip şu ormanın güzel kızıyla konuşayım. Aşkından dalgalanıp, göğsümü delen kalbimin acısını bastırayım.”
  • Kutuyu açar açmaz tüm dertler, kötülükler, üzüntüler, sıkıntılar saçılmış etrafa… Prometheus derhal atlamış kutunun üzerine, kapağını kapatıvermiş. Böylece tek bir şey kalmış kutuda: Umut…
  • Zeus, insanı yarattıktan sonrasında, onun 25 yıl yaşamasını kafi görüyordu. İnsan ise sızlandı, bunun yetersiz bulunduğunu, aslına bakarsanız yarısının uykuyla geçeceğini, çocukluk sürecini de çıkarınca geriye pek bir şey kalmayacağını söylemiş oldu. Uzun yaşam de dâhil tüm iyi özellikler, öteki yaratılmışlara verilmişti. O anda insanoğlunun yanında altı hayvan bulunuyordu bunlar; tırtıl, kelebek, tavus kuşu, at, tilki ve maymun. İnsan bu yaratıkları göstererek Zeus’dan, onların ömürlerinden kendi ömrüne eklemesini istedi. Zeus ise öteki hayvanlara haksızlık olacağını söylemiş oldu, fakat insanoğlunun, yaşamının belli dönemlerinde o hayvanlar şeklinde yaşamasını insana koşul koşarak, onun ömrünü uzattı.
  • Bilmeden kendini arzuluyor, severken onu
    kendini seviyor,
    isterken kendini istiyordu, içini yakan ateşi
    tutuşturan da kendisiydi.
  • Zagreus’un saflığı, temizliği, iyiliği ve güzelliği ile Titanların kötülüğü ve çirkinliğinin bir karışımı… İnsanın içinde hem iyilik hem de fenalık bulunmasının miti bu olsa gerek.


Mitolojik Aşk Efsaneleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yeniden okunanlardan…
Efsane kitaplardan diyebilirim. Yunan ve Roma mitolojisinde mevcud neredeyse bir kaç aşk öyküsü hariç hepsi var. Kitapta olmayan o bir kaç öykünün de aslen hangi milletin miti olduğu tam bilinmediği için buraya konulmamış olabilir. Bundan dolayı aynı coğrafyada aynı dönem yaşayan bir oldukça uygarlık vardı bunların bir çok sözlü edebiyatın konusu olduğundan kitapta yer verilmemiştir muhtemelen. Ancak hikayeler görseller ile desteklenmiş ve kesinlikle güzel bir kitap. (Maya Bella Liy)


Mitolojik Aşk Efsaneleri PDF indirme linki var mı?


Adem Suad – Mitolojik Aşk Efsaneleri kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Mitolojik Aşk Efsaneleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Adem Suad Kimdir?

1976 senesinde Zonguldak’ta doğan yazar bilimsel,bilimsel niteliği olan ve inanç üstüne gösterilen birçok kitaba imza atmıştır. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlanmıştır. Halen çeşitli sahalarda yeni kitaplarını yayına hazırlamakta ve eğitimler vermektedir.


Adem Suad Kitapları – Eserleri

  • Osmanlı Padişahları ve Büyükleri
  • 100 Meşhur Aşk
  • Mitolojik Aşk Efsaneleri
  • Bilgelik Yolunda Nasihatlar
  • Hz. Muhammed’den Hayat Dersleri
  • Dünyanın En Meşhur Aşkları
  • Ermeni Sorunu
  • Şehit Mektupları
  • Bilgece Yaşamanın 44 Evresi
  • Manevi Terapi
  • 100 Osmanlı Büyüğü


Adem Suad Alıntıları – Sözleri

  • Bu dünyada artık nedir umudum!
    Allah senden razı olsun, ben köyümden hoşnudum.
    Gönlüm gözüm bu yerlerde ne şenlikler görmüştür,
    Hepsi yalan, geldi geçti; fani dünya bir düştür.Rıza Tevfik Bölükbaşı (Osmanlı Padişahları ve Büyükleri)
  • Cahil ve ahmaklarla münakaşa! Bundan dolayı kazanamazsın. Onların kalpleri gerçeğe karşı mühürlüdür. Peygamber bile onlardan kaçmışsa, sen onların sınırına bile yaklaşma! (Manevi Terapi)
  • “İnsanın gözleri öyleki kelimelerle konuşur ki, dil onları anlamakta yetersiz kalır.” (Bilgece Yaşamanın 44 Evresi)
  • Cahilin sevgisinden kork! Zira onun sevgisi, senin informasyon tırnaklarını ve hikmet kanatlarını törpüler. Seni muhafaza ettiğini sanırda, engin gönül dünyasında seyrü-sefer etmemen için, seni mahpus eder. (Manevi Terapi)
  • “su şeklinde olmalıyız. Her şeyden aşağıda, fakat kayadan bile güçlü.” (Bilgece Yaşamanın 44 Evresi)
  • Usanmaz kendini insan bilenler halka hizmetten Namık Kemal (Osmanlı Padişahları ve Büyükleri)
  • ”Sakın iyice bilmedikçe yargı verme! Allah için tevazu göster.Allah seni yükseltir.” diye buyurdu… (Hz. Muhammed’den Hayat Dersleri)
  • …aşkın beni hem insanların en mutlusu ve hem de en mutsuzu yapıyor… (100 Meşhur Aşk)
  • “Can, sensiz her şey renksiz.“ (Dünyanın En Meşhur Aşkları)
  • Musa (a.s.) “Ya Rabbi! Bana cennetteki arkadaşımı göster!” dedi.
    Allah : “Filan şehrin, filan çarşısına git. Orada bir kasap vardır. Yüzü şu şekilde, boyu şöyledir. Senin cennetteki arkadaşın odur.” buyurdu.
    Hz. Musa o dükkana gitti. Bir parça et alarak zembiline koydu. Dükkandan ayrılırken, Musa (a.s) : “Ey genç;konuk için yanında yer var mı?” buyurdu. Genç “Evet” deyip, birlikte gittiler. Eve ulaşınca zembılındekı etı çıkardı. Evın bır kosesındekı bır etı daha cıkarttı. Pişirdi. Evınde oldukça yaşlı, kuvvetsiz, zayıf bır hanım vardı. Onu doyuncaya kadar besledı. Sonra elbısesını yıkadı kuruttu ve yıne ona gıydırdı. Bu esnada yaşlı annesının agzı kıpırdadı. Bunları gören Hz. Musa:”Bu yaptıkların nedir?”
    Genç:”Bu benım annemdır. Oldukça yaşlandı;gücü takatı kalmadı. Çarsıdan gelınce ben yemeden ona yedırmeden ne yerım ne içerim.” dedi bunun üstüne
    Hz. Musa:”O esnada annenizin dudaklarını kımıldattığını gördüm.” buyurdu.
    “Ya Rabbi ;oğlumu Cennet’te Musa’ya dost eyle!” Diye yakarış eder dedi.
    O süre Hz. Musa:”Gözün aydın olsun, Musa benim ve benim cennetteki dostum sensin!” buyurdu. (Manevi Terapi)
  • Bir bilge, bir göletin başlangıcında oturmaktadır. Susuzluktan kırılan bir köpeğin, sürekli olarak gölete kadar gelip, tam su içecekken kaçması dikkatini çeker. Dikkatle izler vakası. Köpek susamıştır fakat gölete vardığında sudaki yansımasını görüp korkmaktadır. Bu yüzden de suyu içmeden kaçmaktadır. Sonunda köpek susuzluğa dayanamayıp kendini gölete atar ve kendi yansımasını görmediği için suyu içer.
    Kişinin istekleri ile arasındaki engel, bir çok süre kendi içinde büyüttüğü korkularıdır;kendi içinde büyüttüğü engelleridir. İnsan bunu aşarsa, istediklerini elde edebilir. (Manevi Terapi)
  • Gene Eros, elimi, kolumu çözen,
    hem tatlı hem acı Eros.
    O karşı gelinmez mahluk
    sarsıyor beni. (Mitolojik Aşk Efsaneleri)
  • “Benim için dünya binlerce ‘bir ihtimal’ ile dolu… Dürüst bir insanım Milena. Esaretin izin verdiği kadar dürüst… Bir şeklimle her insana benzemeyen değişik bir yön var bende. Huzur içinde bir dakika bile oldukça görülmüştür bana. Her şeyi savaşarak kazanmak mecburiyetindeyim. Sadece geleceğimi değil geçmişimi de kendim yaratmak zorundayım. Dünya sağa dönüyorsa bu ritme uymak için, benim sola dönmem gerekiyor. Palto giymeye üşenirken, bu koca dünyayı sırtım da iyi mi taşırım ben? İçinde bulunduğum durumu hiç kimseye anlatamam. Sen de anlamazsın. Ben bile anlayamıyorum ki başkalarına iyi mi anlatırım!” (Dünyanın En Meşhur Aşkları)
  • Günümüzde insanoğlu bilgiyi arar oldu, hikmeti değil. Oysa informasyon mazidir, hikmet ise istikbal.. (Bilgece Yaşamanın 44 Evresi)
  • “Lanet olsun ne muazzam şey seni sevmek! Sen benim aşkım, sen benim kızım, sen benim yoldaşım, sen benim küçük annemsin. Canım, bir tanem, seni sevmeden önce dünyayı sevmesini bile bilmiyormuşum. Bu şehir güzelse senin yüzünden, bu elma tatlıysa senin yüzünden, bu insan akıllıysa senin yüzünden…” (100 Meşhur Aşk)
  • Kutuyu açar açmaz tüm dertler, kötülükler, üzüntüler, sıkıntılar saçılmış etrafa… Prometheus derhal atlamış kutunun üzerine, kapağını kapatıvermiş. Böylece tek bir şey kalmış kutuda: Umut… (Mitolojik Aşk Efsaneleri)
  • “Ben ışığın ve müziğin tanrısı kuvvetli, yakışıklı, korkusuz Apollon’um. Niye çekiniyorum ki? Gidip şu ormanın güzel kızıyla konuşayım. Aşkından dalgalanıp, göğsümü delen kalbimin acısını bastırayım.” (Mitolojik Aşk Efsaneleri)
  • N’ola tacım şeklinde başımda götürsem daim
    Kadem-i resmini ol Hazreti Şahı Rusülün
    Gül-i Gülzarı Nübüvvet,o kadem sahibidir
    Ahmeda durma yüzün sür kademine ol gülün.
    Sultan 1.Ahmet (Osmanlı Padişahları ve Büyükleri)
  • Deniz altına giderken bile, senin adını dudaklarımdan düşürmedim. Sen de benim için birkaç damla gözyaşı dök. Ölüler diyarına giderken, arkamdan bir ağlayanım olsun. (Mitolojik Aşk Efsaneleri)
  • Zagreus’un saflığı, temizliği, iyiliği ve güzelliği ile Titanların kötülüğü ve çirkinliğinin bir karışımı… İnsanın içinde hem iyilik hem de fenalık bulunmasının miti bu olsa gerek. (Mitolojik Aşk Efsaneleri)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş