Eğitim

Konsantrasyon – Mouni Sadhu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Konsantrasyon – Mouni Sadhu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Konsantrasyon kimin eseri? Konsantrasyon kitabının yazarı kimdir? Konsantrasyon konusu ve anafikri nedir? Konsantrasyon kitabı ne konu alıyor? Konsantrasyon PDF indirme linki var mı? Konsantrasyon kitabının yazarı Mouni Sadhu kimdir? İşte Konsantrasyon kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Mouni Sadhu

Çevirmen: Murat Sağlam

Yayın Evi: Hermes Yayınları

İSBN: 9789756130083

Sayfa Sayısı: 240


Konsantrasyon Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ortalama bir insan rüzgârda savrulan ince bir yaprak gibidir, zihni nereye sürüklerse oraya gider. İki dakika sonrasında ne düşüneceğini, hangi duygunun tesiri altına gireceğini bilmesi imkansız. Oysa amaç ister ruhani, ister maddi olsun, hedefine gitmek isteyen insanoğlunun atacağı ilk adım zihinsel ve duygusal hâkimiyettir.

Elinizdeki kitap konsantrasyon mevzusunda bugüne dek yazılmış en iyi eserlerden biri olarak biliniyor. Okuyucuya en oldukça gerekseme duyduğu kuramsal detayları vererek onu ergonomik çalışmalarla adım adım mutlak zihin hâkimiyetine götürüyor. Büyük bir keyifle okuyacağınız bu kitabı sonuna kadar etüt ettiğinizde, önünüzde bilmediğiniz dünyalar açılacak, yeni geliştirdiğiniz duyularınızla istediğiniz yaşamın size gelmesini sağlayabileceksiniz. Şu sebeple;

“Zihin acımasız bir efendi, fakat sadık bir köledir.”

-H.B.Blavatsky-

(Tanıtım Bülteninden)


Konsantrasyon Alıntıları – Sözleri

  • İsa açık bir halde gözleri ve kulakları olup görmeyen, işitmeyen insanların olduğundan bahsetmiştir.
  • Bizim bir gerçek olarak bildiğimiz şeyi, zihnin insanoğlunun her bastırma müdahalesine direndiğini teoride bile kabul etmek sizin için iyi olacaktır. Şu sebeple zihnin ilişkin olduğu süptil enerji biçiminin devamlı insanınki ile aynı olmayan kendine ilişkin aptallaşmış bir bilinci vardır. Bir çok süre zihnin ve insanı çıkarı birbirine karşıttır.
  • Ama bir etiket en fazla iyi bir şişe şarabı gösterir, peki üstünde etiket olmayan dolu bir şişe?
  • Bir makineye hakim olmak, onu denetlemek, onu harekete geçirmenin, hızını belirlemenin ve nihayet gerek duyduğumuzda durdurmanın mümkün olması anlamına gelir. Disipline olmuş bir zihinin gerek duyduğu şey de budur.
  • “Evrensel yaşamın tezahürü devamlı akan bir dere gibidir. Dalgalar devamlı şekil değiştirir, hatta dere bile yatağını değiştirir.”
  • “Ortalama bir insanoğlunun zihni sayısız düşüncelerle doludur, dolayısıyla bu bireyler son aşama zayıftırlar. Sayısız faydasız düşüncenin yerine tek bir fikir vardığında kendi başına bir güce dönüşür bu ve oldukça kapsamlı etkilere haizdir.”
    Sri Ramana Maharşi
  • Neyi kabul edip çağırıyor, neyi reddedip kendinizden uzaklaştırıyorsunuz?
  • Herkes yalnızca kendisine oldukça faydası dokunan şeylerden bahsediyor, öte taraftan yardım, daha çok yardım arayanların sayısı artıyor. Kuşkusuz bu yanlıştır. Eğer insanoğlu yalnız baston yada koltuk değnekleriyle yürümeye karar verseler bacak kasları oldukça geçmeden takatten düşer ve kullanılmaz hale gelir. Günümüzün bu yanlış tutumu, tıpkı bir kedinin yavrusunu boynundan yakalayıp kavraması şeklinde bizim dışımızda bir şeyin bizlere desteğe gelebileceğine dair bilinçaltı inançtan meydana gelmektedir. Kişinin kendi içsel gücüne ve değerine duyduğu inancın eksikliğinden başka bir şey değildir bu.
  • Biroldukça düzgüsel hanım ve adam kıvanç verici neticelerle üniversite mevzunu olabilirken, oldukça azca insan içlerinde daha ilkin varolmayan bir şey yaratabilmekte, doğrusu bir sürü zihinsel yükler yüklenmek yerine konsantre olma kabiliyetini kazanabilmektedir.
    Tarih süresince var olmuş sayısız ressamın hepsi bir Rafael ya da bir Rembrandt olamamıştır.
  • Dua eden, zalim bir tanrıdan bir şey isteyen biri değil, bizzat aynı Mutlak’tan çıkmış bir ışık ışınının kaynağına başvurması ve sonsuz merkezi Işık’a saygı göstermesidir. O yalnızca görünürde (yalnız görünürde) ve geçici olarak cüzi bir varlıktır.
  • Latin Amerika’da kendi zihinlerine hakim olamayan ve bir fikirden ötekine savrulup duran insanlara, latife yollu, fakat oldukça yerinde olarak “quinhendos pensamentos” diyorlar, aniden “beş yüz fikir”.
  • “Hazır” hakikatler hiç kimseye yararlı değildir. Nasıl asla kimse yaşamanız için lüzumlu gücü sağlamak adına yemeğinizi sizin için yiyip sizin için sindiremezse, her şey şahıs tarafınca şahsen keşfedilmeli, şahsen denenmelidir.
  • Doğru ruhsal anlayış zihninizle sizin aynı şey olmadığını bilmenizdir; zihin efendiniz değil, köleniz olmalıdır. H.P. Blavatsky bunu şu sözüyle oldukça güzel ifade eder: “Zihin iyi bir hizmetkâr, ama acımasız bir efendidir.”
  • Gerçekten iradesini kullanarak zihnini can can sıkan yada takıntılı bir düşünceye kapatabilir mi? Düşünceleri ona nereden geliyor?
  • Konsantrasyonu uygulamalı olarak etüt etmek bizi yalnız sonuçların değil, sebeplerin de hayatına götürerek kontrolsüz düşüncelerin ve duyguların köleliğinin ötesine yükseltir.


Konsantrasyon İncelemesi – Kişisel Yorumlar

bir kişisel ekleme, çokça insan: Kitap başlangıçta ve sonda alanı(meditasyon) hakkında bilgiler vermiş, doğu-batı farkları, ustalığı ve süreçleri.
Ortasında ise adım adım meditasyona başlamış.
Bir süredir odaklanmakta mesele yaşıyordum buradaki konsantrasyon kısmı dikkatimi çekmişti evet bu kitap sizi düşüncelerden uzaklaştırıp kendi bilincinizin kontrolünü ele almanızı sağlıyor fakat bunun için de bazı şartları var zayıf olmamanız.
Zayıflığını sorguluyor ve adım adım imgelemeye ve zihninizi, bedeninizi denetim etmeye, bilincinizi ele almaya geçiyorsunuz.
Bu biçim alanlar ilgimi çekerken hem de ürkütüyordu da, konsantrasyon ile başladığım yolda yalnız okuyarak bitirme sonucu aldım şu sebeple hemen hemen kuvvetli değilim ve benim ardında koştuğum konsantrasyon bu aşama detaylı değil, güç gerektirici değil.
O şekilde kısımlar var ki tesirleri ve sonuçlarının ciddi bulunduğunun altı çizilmiş. Ama irade gücü ve saf niyet mühim.
Bilgilendiriciydi, öğreticiydi kendi alanı açısından.
Biz en iyisi enerji, frekansa dikkat edip iyi niyetli düşüncemize, temiz yüreğimizi ilave ederek yola devam edelim.
Ne de olsa doğuştan merhameti bolca bir toplumduk, çokça insan. (Melis A)

Yoga, konstrasyon şeklinde mevzulara ilgiliyseniz okuyabilirsiniz. Benim ilgimi çeken mevzular fakat hakikaten 3. Gözümü keşfedebilir miyim, nirvanaya ulaşabilir miyim bilemiyorum. Sanırım birazcık daha maddeci biriyim. Bu nedenle benim için o kadar da etkili olmadı. Zaten kitap da şahıs hakikaten öğrenmek istiyorsa etkili olacağını söylüyor bazı aşamalarla konstantrasyonumuzu sağlamak için görevler veriyor. İlgiliyseniz ve görevleri yerine getirecekseniz güzel fakat benim şeklinde yalnız bir bakmak için okuyacaksanız süre kaybı bence. (Betül)

Kesinlikle süre kaybı, kim bilir kişilik bir kitap olmayabilir …
Kesinlikle konsantrasyon mevzusunda yetersiz bir kitap …
Ancak arkadaşlarıma önerebileceğim bir kitap değil …
Bu kitabı bitireyim diye zorla okudum diyebilirim … (Ayşe)


Konsantrasyon PDF indirme linki var mı?


Mouni Sadhu – Konsantrasyon kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Konsantrasyon PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Mouni Sadhu Kimdir?

Mouni Sadhu (17 Ağustos 1897 – 24 Aralık 1971), tinsel, mistik ve ezoterik konuların yazarlarından Mieczyslaw Demetriusz Sudowski’nin mezunudur. Polonya’da doğan olmasına ve II. Dünya Savaşı yılına kadar orada yaşamasına karşın, sonunda Avustralya’ya yerleşti ve 1950’lerin başlangıcında vatandaşlığa kabul edilmiş bir Avustralya vatandaşı oldu.

Bir yazar olarak ilk olarak Batı ve Doğu maneviyatı, ek olarak Hermetikizm ve Hindistan’ın Yoga geleneği de dahil olmak suretiyle Batılı ve Doğu’dan oluşan okültizm ile ilgilendi. En büyük kişisel tesiri Ramana Maharshi’ydi.

Edebi mülkiyetini, üyesi bulunmuş olduğu Avustralya Yazarlar Derneği’ne bırakılmıştır. Mülkten elde edilmiş telif hakları, şimdi Avustralya yazarlarına hizmet sunmaktadır.


Mouni Sadhu Kitapları – Eserleri

  • Konsantrasyon


Mouni Sadhu Alıntıları – Sözleri

  • Doğru ruhsal anlayış zihninizle sizin aynı şey olmadığını bilmenizdir; zihin efendiniz değil, köleniz olmalıdır. H.P. Blavatsky bunu şu sözüyle oldukça güzel ifade eder: “Zihin iyi bir hizmetkâr, ama acımasız bir efendidir.” (Konsantrasyon)
  • Neyi kabul edip çağırıyor, neyi reddedip kendinizden uzaklaştırıyorsunuz? (Konsantrasyon)
  • Konsantrasyonu uygulamalı olarak etüt etmek bizi yalnız sonuçların değil, sebeplerin de hayatına götürerek kontrolsüz düşüncelerin ve duyguların köleliğinin ötesine yükseltir. (Konsantrasyon)
  • Latin Amerika’da kendi zihinlerine hakim olamayan ve bir fikirden ötekine savrulup duran insanlara, latife yollu, fakat oldukça yerinde olarak “quinhendos pensamentos” diyorlar, aniden “beş yüz fikir”. (Konsantrasyon)
  • Ama bir etiket en fazla iyi bir şişe şarabı gösterir, peki üstünde etiket olmayan dolu bir şişe? (Konsantrasyon)
  • “Ortalama bir insanoğlunun zihni sayısız düşüncelerle doludur, dolayısıyla bu bireyler son aşama zayıftırlar. Sayısız faydasız düşüncenin yerine tek bir fikir vardığında kendi başına bir güce dönüşür bu ve oldukça kapsamlı etkilere haizdir.”
    Sri Ramana Maharşi (Konsantrasyon)
  • Herkes yalnızca kendisine oldukça faydası dokunan şeylerden bahsediyor, öte taraftan yardım, daha çok yardım arayanların sayısı artıyor. Kuşkusuz bu yanlıştır. Eğer insanoğlu yalnız baston yada koltuk değnekleriyle yürümeye karar verseler bacak kasları oldukça geçmeden takatten düşer ve kullanılmaz hale gelir. Günümüzün bu yanlış tutumu, tıpkı bir kedinin yavrusunu boynundan yakalayıp kavraması şeklinde bizim dışımızda bir şeyin bizlere desteğe gelebileceğine dair bilinçaltı inançtan meydana gelmektedir. Kişinin kendi içsel gücüne ve değerine duyduğu inancın eksikliğinden başka bir şey değildir bu. (Konsantrasyon)
  • Gerçekten iradesini kullanarak zihnini can can sıkan yada takıntılı bir düşünceye kapatabilir mi? Düşünceleri ona nereden geliyor? (Konsantrasyon)
  • “Hazır” hakikatler hiç kimseye yararlı değildir. Nasıl asla kimse yaşamanız için lüzumlu gücü sağlamak adına yemeğinizi sizin için yiyip sizin için sindiremezse, her şey şahıs tarafınca şahsen keşfedilmeli, şahsen denenmelidir. (Konsantrasyon)
  • Bizim bir gerçek olarak bildiğimiz şeyi, zihnin insanoğlunun her bastırma müdahalesine direndiğini teoride bile kabul etmek sizin için iyi olacaktır. Şu sebeple zihnin ilişkin olduğu süptil enerji biçiminin devamlı insanınki ile aynı olmayan kendine ilişkin aptallaşmış bir bilinci vardır. Bir çok süre zihnin ve insanı çıkarı birbirine karşıttır. (Konsantrasyon)
  • “Evrensel yaşamın tezahürü devamlı akan bir dere gibidir. Dalgalar devamlı şekil değiştirir, hatta dere bile yatağını değiştirir.” (Konsantrasyon)
  • Biroldukça düzgüsel hanım ve adam kıvanç verici neticelerle üniversite mevzunu olabilirken, oldukça azca insan içlerinde daha ilkin varolmayan bir şey yaratabilmekte, doğrusu bir sürü zihinsel yükler yüklenmek yerine konsantre olma kabiliyetini kazanabilmektedir.
    Tarih süresince var olmuş sayısız ressamın hepsi bir Rafael ya da bir Rembrandt olamamıştır. (Konsantrasyon)
  • İsa açık bir halde gözleri ve kulakları olup görmeyen, işitmeyen insanların olduğundan bahsetmiştir. (Konsantrasyon)
  • Bir makineye hakim olmak, onu denetlemek, onu harekete geçirmenin, hızını belirlemenin ve nihayet gerek duyduğumuzda durdurmanın mümkün olması anlamına gelir. Disipline olmuş bir zihinin gerek duyduğu şey de budur. (Konsantrasyon)
  • Dua eden, zalim bir tanrıdan bir şey isteyen biri değil, bizzat aynı Mutlak’tan çıkmış bir ışık ışınının kaynağına başvurması ve sonsuz merkezi Işık’a saygı göstermesidir. O yalnızca görünürde (yalnız görünürde) ve geçici olarak cüzi bir varlıktır. (Konsantrasyon)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş