Memur ve Personel Alımı

Sivil Memur Nasıl Olunur? (Askeriye Bünyesinde) 2022

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında tarafından her yıl yapılan sivil memur alımlarına katılmak için ne yapılmalı, sivil memur nasıl olunur, Emniyet, Askeriye, MSB sivil memur nasıl olunur, kadro açan kurumlar hangileridir, sivil memur nedir, maaşları 2022 yılında ne kadar içeriğimizde detaylandırdık.

2022 Güncel:

  • Sivil Memur Nasıl Olunur?
    • Sivil Memur Kadrosu Açan Kurumlar 2022
  • Emniyette Sivil Memur Nasıl Olunur?
  • Askeriyede Sivil Memur Nasıl Olunur?
  • Askeriyede Çalışan Sivil Memurlar
  • MSB’ de Sivil Memur Nasıl Olunur?
  • MSB Sivil Memur Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Askeri Sivil Memur Maaşı Ne Kadar?

Sivil Memur Nasıl Olunur?

Sivil memur olmak için başvuracak adayların öncelikle lise, önlisans ve dil eğitim kademelerinden birinden mezun olmaları gerekmektedir. Daha sonra başvuru sahibinin başvuracağı başlık ile ilgili alandan KPSS’ ye girmesi ve istenilen puana sahip olması gerekmektedir. Ayrıca adayların en az 18 yaşında olmaları gerekmektedir.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında sivil memur alımları her yıl yapılmaktadır. Açıktan personel alım sınavları uygulamalı sınav ve mülakat aşamalarından oluşmaktadır. Her yıl olmak üzere Kuvvet Komutanlıklarının Personel Temin Merkezi Komutanlığınca yapılmaktadır. Bu sınavlara 18 yaşını tamamlamış ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yazılı sınavda Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başarılı olan adaylar katılabilmektedir. Kontenjana giren adayların sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmalarına müteakip aday memur olarak atamaları yapılmaktadır.

Sivil Memur Kadrosu Açan Kurumlar 2022

Sivil memur (İSTİSNAİ memur) kadrosu açan, sivil memur olabileceğiniz ve ilan veren başvuru yapabileceğiniz kurumlar:

  • MSB Personel Temin Daire Başkanlığı.
  • Jandarma Genel Komutanlığı.
  • Milli Savunma Üniversitesi Atama ile devlet memuru.
  • İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı.
  • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi gibi kurumların ilanlarını inceleyerek ve duyurularında hangi kadro için ne şartı aranıyorsa bunlar sağlamak gerekir.

Alım yapılan memur kadroları:

  • Şoför,
  • Avukat,
  • Veteriner,
  • İstatikçi,
  • Büro memuru,
  • Psikolog,
  • Uzman,
  • Tahmil ve Tahliye Memuru,
  • Çevre mühendisi,
  • Makine, Endüstri, Tekstil, Elektronik, İnşaat Mühendisi,
  • Kimya, Bilgisayar, Fizik, Metalürji, Gemi inşaat Mühendisi ve benzeri kadrolarda personel alımları yapılmaktadır.

İlanlar güncellendiğinde başvuru şartları ve tarihleri gibi tüm bilgileri devletdestekli.com’da bulabilirsiniz.

Emniyette Sivil Memur Nasıl Olunur?

Emniyette sivil memur olmak için her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan personel alım ilanlarına başvuru yapmak gerekmektedir. 2022 yılında da EGM tarafından belirlenen illerde Emniyet Müdürlükleri, Özel Harekat ve Başkanlıkları, Terörle Mücadele, Tank Koruma, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Kriminal Polis Laboratuvarı ve takviye hazır kuvvet birimlerine hizmetli kadrosu ile memur alımları yılın ilk aylarında gerçekleştirildi.

EGM Memur alımı başvuruları belirlenen tarihlerde yapıldı. Bu müracaatlar il emniyet müdürlüklerinde bulunan personel daire başkanlıklarına 81 il için yapılabilmektedir. EGM sivil memurluk için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşımak, kadro ile ilgili eğitim bilgileri koşulunu sağlamak, sağlık şartlarına uygun olmak, müdürlüğün yapacağı sözlü ve yazılı mülakatta başarı göstermek gerekmektedir. Genel idare hizmetleri, büro personeli, engelli personel, tekniker gibi kadrolara alımlar olmaktadır.

Askeriyede Sivil Memur Nasıl Olunur?

Askeriyede sivil memur olmak için, başvuru yapan adaylar arasında seçim aşamasında uygulamalı yani pratik sınav yapılmaktadır. Yapılan sınavdan başarılı olan adaylar ayrıca mülakata alınarak mülakattan da başarılı olmalıdır. Mülakattan başarılı olan adaylar bundan sonraki süreçte sağlık muayenesi olmalı ve sağlık kontrolünden sivil memur adayı olur kararlı sağlık raporu alarak görevi yapmak için herhangi bir engelinin bulunmadığını ispatlamalıdır. En son aşama ise güvenlik soruşturması aşamasıdır. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TSK bünyesine alınacak askeri personellerin güvenlik soruşturmaları FETÖ ve herhangi bir terör örgütü ile ilişiğinin bulunmaması için ayrıntılı olarak yapılmaktadır. Güvenlik soruşturmasından başarılı geçen ve geçtiğine dair yazılı olarak evine çağrı alan adaylar Hava kuvvetleri komutanlığında görev almaya hak kazanmış olurlar. Adayların bu aşamayı başarılı ile geçtikten sonra diğer askeri personellere tanınan haklar bunlara da tanınmaktadır.

Örneğin: askeri hastanelerde muayene olma ve sağlık hizmetlerini alma hizmetlerinden de yararlanabilir. Servis araçları, sosyal tesisler sağlık hizmetleri gibi birçok ayrıcalıktan sadece bu meslekte görev alanların yararlanabilmesi için kullanıma açık sosyal tesisler bulunmaktadır.

Askeriyede Çalışan Sivil Memurlar

Askeriyede çalışan sivil memurlar, Kuvvet Komutanlıklarının ayrılmaz mensubu olan görevlilerin görev sorumlulukları diğer memurların görev sorumlulukları ile aynıdır. 

Askeriyede çalışan sivil memurlarda aranan şartlar şunlardır:

  • Sivil memurluğa başvuracak adayların öncelikle lise, ön lisans ve lisan eğitim kademelerinin birinden mezun olması gerekir.
  • Sivil memur olarak TSK’lerinde çalışan görevliler başka bir işte çalışamaz gelir getirici ticari faaliyette bulunamaz.
  • Ticaret ve sanayi kurumlarında görev alamadığı gibi ailesinden en yakını eşi veya reşit olmayan çocukları işe başlayarak gelir getirecekse memurlar hediye alamaz ve veremezler.
  • Personelin greve siyasi partiye siyasi toplantılara katılma ve üye olma hakları yoktur.
  • TSK bünyesinde görev alan sözleşmeli ve istisnai sivil memurların görevleri ve yükümlü oldukları sorumlulukları Anayasaya göre belirlenir.
  • Sivil memurlar T.C Anayasasına, kanunlara uymak zorundadır. Kuvvetler Komutanlığı’nın ayrılmaz mensubu olan sivil memur statüsünde memur olmak isteyenler bazı süreçlerden geçmek zorundadır.

MSB’ de Sivil Memur Nasıl Olunur?

Askeriye bünyesinde sivil memur alım sınavları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilen ilanlara başvuru yapan adaylara uygulamalı ve mülakat sınavı olarak iki sınavdan başarılı olan adayların atamaları yapılmaktadır. Açıktan memur alımları her yıl olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlıkları Personel Temin Merkezi Komutanlığı tarafından yapılmaktadır.

Personel ilanlarına başvuru yapacak olan adayların yapılacak olan sınavlara giriş şartları da bulunuyor. Başvuru yapacak kişilerde aranan şartlar: Sivil memur adaylarının 18 yaşını tamamlamış olmalı ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yazılı sınavda KPSS sınavından başarılı puan alan adayların başvuruları kabul edilmektedir. Sınavları geçenler için belirlenen kontenjanlara girenlerin daha sonrasında ise doktordan sağlık muayeneleri yapılır ve en son olarak güvenlik soruşturması olumlu olan adaylar aday memuru olarak atamaları yapılır.

MSB Sivil Memur Başvuru Şartları Nelerdir?

Sivil memurluğa başvuru yapacak olan adaylarda aranan şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Sivil memurluğa başvuracak adayların öncelikle lise, ön lisans ve lisan eğitim kademelerinin birinden mezun olması gerekir.
  • Eğitimlerine uygun olan ortaöğretim, lise, ön lisans ve lisans mezunları için en son yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş ve her bir unvan için belirlenen puan ve üzerinde bir puan almaları gerekmektedir.
  • Ortaöğretim KPSS için P94, ön lisans P93 ve lisans mezunlarından P3 puanı istenmektedir.
  • Sınava girecek olan erkek adayların askerlik ile ilgisi bulunmamakla ile birlikte askerlik çağına gelmemiş ve 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor.
  • Daha öncesinden kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olacak görevlerde daha önceden çalışıyor olmaması gerekiyor.
  • Askeriye bünyesinde sivil memur temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde komutanlığın internet üzerinden yayımlanan online başvuru formunu doldurarak yapılmaktadır.

MSB tarafından Askeri Personel Alımları ilan.gov.tr sivil memur alımı kategorisinde yayınlanmaktadır. Buradan da askeriye sivil memur ilanlarını takip edebilirsiniz.

Askeri Sivil Memur Maaşı Ne Kadar?

Askeriye’de Jandarma GK, EGM vb. sivil memur olarak görev yapan sivil memurların maaşları en düşük 4.000 TL’dir, n yüksek 4.500 TL’dir. En yüksek askeri sivil memur maaşı 6.000 TL’yi aşmaktadır.

Askeriyede memur olmak isteyenler tüm aşamalarını geçtikten sonra hizmetlerine başlayabilirler. TSK’da 2022 yılında görevli olanların maaşları sözleşmeli ve istisnai olmak üzere iki farklı kadroda yer aldıkları için farklılık gösterir. Sözleşmeli sivil memurların maaşları istisnai memurların almış oldukları ücretlerden biraz daha düşüktür.

Sivil Memur Başvuruları Nereye Yapılır?

Milli Savunma Bakanlığı ,Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları bünyesinde Askeriye’de sivil olarak devlet memuru olmak istiyorsanız web sayfasına giderek tüm açık ilanlar ve duyurulardan haberdar olabilirsiniz.
Başvurularınızı devlet memuru temin edileceği zaman personel temin sitesinden online başvuru formu doldurularak yapılır. Posta vb. yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmiyor. Daha sonra 657’ye tabi devlet memurluğu şartları, sağlık, yaş, KPSS gibi koşullar sağlanmalıdır.

Jandarma Sivil Memur Ne Kadar Maaş Alıyor?

Jandarma bünyesinde çalışan sivil memurlar, 3.500 TL ile 6.000 arasında kadrolara göre ücret almaktadır.

Sivil Memurlara Nöbet Ücreti Var mı?

Sivil memurlara nöbet ücreti verilmektedir. Ancak, 24 yıl sivil memur olarak hizmet veren sivil memurlar nöbetten muaf tutulmaktadır.

Milli Savunma Bakanlığı Memur Ne İş Yapar?

Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen savunma politikası çerçevesinde, Genelkurmay başkanlığı tarafından belirlenen ilkelere bağlı kalarak Barış veya savaş halinde askeri personel temininin gerçekleştirilmesinde ve askere alınacak olan vatandaşların belirlenmesinde sorumludur

Sivil Memur Nedir?

TSK’da çalışan devlet memuruna askeriye bünyesinde sivil memur denir. Jandarma sivil memur da bunlardan biridir.

Kaç Tür Sivil Memur Vardır?

TSK da görev alan sivil memurlar, statülerine göre istisnai memur ve sözleşmeli olarak ayrılır.

Sivil Memur Olmanın Avantajları Nelerdir?

TSK Personellerinin özellikle sözleşmeli olan personelin görevleri, çalışma ve ücretlerinde bazı ayrıcalıklar vardır.
Her ne kadar normal devlet memurlarının tabi olduğu hususlara uymakla yükümlü olsa da sivil memurlarının bu ayrıcalıklı durumları genellikle ücret bakımında kadrolu memurlara göre biraz daha aşağıdadır.
Atandıkları kadronun rütbesine ve unvanına göre istisnai memur olarak atanabilirler.
İstisnai memurlar atandıkları rütbede görev alan diğer subayların ayrıcalıklarından yararlanabilirler.
Özellikle lojman ordu evi ve özel eğitim merkezi haklarından istisnai sivil memurlar yararlanabilirler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş