Finans

Halk Süt Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2022 Desteği (Tüm İller)

İBB tarafından lüzum sahibi ailelere yapılan destekler arasında ”Süt her çocuğun hakkıdır’‘ sloganıyla başlatılan Millet süt desteklerinde bulunuyor. Çocukların en esas gıda lüzumları arasında olan süt gereksinimlerini karşılamak emeliyle dar kazançlı ailelerin çocuklarına Millet Süt Projesi’ni uygulaması kapsamında İBB ve birçok belediye tarafından fiyatsız bir biçimde süt dağıtılmaktadır. Belediyeler tarafından yaşama geçirilen Millet Süt Projesi kapsamında Belediye süt desteği müracaatında yaşanan yoğunluktan kaynaklı pek çok lüzum sahibi aile, millet süt desteği müracaat koşullarını ve değişik bilgileri ayrıntılandırdık.
Fiyatsız süt dağıtılan çocuk rakamı, 2019’da 86 bin çocuğumuz iken, 2020’de 118 bine; 2021 senesinde 125 bin olurken 2022 senesinde 150 binden fazla çocuğa erişilecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2022 senesinde ulus sütün 150 bin çocuğa daha eriştirilmesi güzergahında açıklamalarda bulundu. Belediye tarafından ilk safhada her ay lüzumu olan ailelere her hafta her çocuk için 2 litre süt tahsis ediliyor ve hali hazırda toplamda 750.000 litre süt desteği yapılıyor ve bu sayının Koronavirüs sebebiyle yapılan müracaatlar kapsamında çoğalış göstermektedir.

Ulus Süt Desteği Müracaat Koşulları Nelerdir?

Ulus süt desteği müracaat koşulları arasında en ehemmiyetli şart İBB’den sosyal yardım alan ailelerin 3 ila 6 yaş arasındaki çocuklara sahip olması zorunluluğudur. Ulus süt desteği müracaat koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Ulus Süt projesi kapsamında verilen süt desteğinden yararlanmak isteyen lüzum sahiplerinin müracaatta bulunabilmeleri için yoksul aileler kapsamı içerisinde yer alıyor olmaları gerekmektedir.
  • Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kazanç tespiti yapılarak tanımlanan yoksul vaziyetteki ailelere yapılacak olan süt dağıtımında çocukların temel alınmasından kaynaklı olarak bu desteğin alınabilmesi için aynı zamanda bir çocuğa sahip olunması gerekmektedir.

Bu şartlar Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İBB sosyal analiz takımları tarafından ele alındığıp, analizler neticesinde desteğe yoksul aile tespitleri yapılmaktadır.

Halk Süt Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İhtiyaç sahibi, maddi anlamda zorluk yaşayan ve geçinmekte zorlanan ailelerin 3-6 yaş aralığındaki çocuklarına verilen belediye süt yardımı 2019 yılının Ekim ayından bu yana devam etmektedir. İBB tarafından düzenlenen yardımlar, pek çok muhtaç aileye destek vermektedir. Peki halk süt yardım başvurusu nasıl yapılır? bakalım. Halk süt yardım başvurusu yapmak için;

  • İBB Halk süt yardımından faydalanmak isteyen aileler ALO 153 Beyaz Masa telefon numarasından,
  • İç İşleri Bakanlığı’na bağlı e-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talebi ve Sorgulama ekranından,
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi süt yardımı başvurusu için İBB Portal üzerinden T.C.

    İBB Halk süt ile ne kadar süt dağıtılıyor?

    Haftada çocuk başına 2 litre süt verilecek.

    Teslimat Süresi Nedir?

    Bir litrelik UHT sütler ailelere çocuk sayısına göre aylık ya da 15 günlük teslim edilecek.

    Süt Dağıtımları Nasıl Yapılır?

    Süt dağıtımları İBB ekipleri tarafından gerçekleştirilecektir.

    Halk Süt Yardımı Kimlere Verilir?

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan Halk Süt yardımları, 3-6 yaş aralığında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaktadır. Yardım kapsamında çocuk başına haftalık 2 litre, yani aylık 8 litre süt yardımı verilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Maddi Yardım Başvurusu için hemen detaylı bilgi alabilirsiniz!

    İBB Süt Kaç Yaşa Kadar Veriliyor?

    İBB süt yardımı 3 ve 6 yaş aralığında olan çocuklara verilmektedir. 6 yaş üzerindeki çocuklar maalesef belediye süt yardımı hizmetinden yararlanamamaktadır.

    İBB Süt Ne Zaman Dağıtılacak?

    Kalite denetimleri İBB tarafından fiziksel ve laboratuvar koşullarında yapılan sütler, daha sonra kamyonet, şoför ve sosyolog/sosyal hizmet uzmanı aracılığıyla bu depolardan alınarak, İstanbul’un belirlenen ilçelerinde binlerce çocuğa Dünya Gıda Günü olan tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanıyor. Sorgulama ekranında yer alan başvuru no ve güvenlik numarası bilgilerini girerek, sorgulamayı başlatabilirsiniz.

    Halk Süt Başvuru Formu Doldur

    Belediyeler tarafından yapılan Halk süt başvuruları devam ediyor. Siz de belediyeler tarafından dağıtımı yapılan Halk Süt Başvuru Formu üzerinden süt talebinizi oluşturarak, çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu süt yardımından faydalanabilirsiniz. Belediye Süt yardımı başvuru formu için;

    Antalya Halk Süt Projesi 2022

    Antalya’da halk süt yardımı 2-5 yaş aralığındaki çocuklara verilmektedir. Süt yardımı başvurusu yapmaları durumunda 24-60 aylık çocukların günlük süt ihtiyaçları karşılanmaktadır. Her bir çocuk için aylık 8 litre süt verilmektedir.

    Antalya Kepez Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Antalya Kepez halk süt başvurusu yapmak için Antalya Belediyesi sitesinde yer alan başvuru formu üzerinden online süt talebinizi oluşturabilirsiniz. Başvuru ekranından ebeveyn T.C. kimlik numarası, ad, soyadı, telefon numarası, çocuğun yaşı, çocuğun T.C. Vermiş olduğunu bilgiler Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görevli Meslek Elemanları tarafından incelendiğinden doğruluğu önemlidir.

    Merkezefendi Belediyesi Süt Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Merkezefendi Belediye internet sayfasında yer alan başvuru formu üzerinden çocuğunuzun T.C. Belediye süt yardımı hakkında daha detaylı bilgi almak için 444 86 62 numaralı çağrı merkezi hattını kullanabilirsiniz.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu Projesi Başvuru Şartları

    Halk süt yardımlarının yanında Süt kuzusu projesi kapsamında İzmir Büyükşehir belediyesi 2022 yılında 30 ilçe, 601 mahallede 78 ekip ile dağıtımlarımız devam etmekte olup 157.000 çocuğumuzun süt alma hakkı tanıyor. Süt kuzusu projesi başvuru koşulları ve istenecek olan belgeler aşağıdaki gibidir:

    • Başvuru Dilekçesi,
    • Anne, baba ve projemizden faydalanacak çocuk/çocukların kimlik fotokopileri, Boşanma durumlarında ek olarak:
    • Boşanma Mahkeme Kararı (Çocuğun velayetinin başvuru yapan ebeveynde olduğunu gösterir sayfanın evraklar içinde olması zorunludur.)
    • Resmi nikah olmadığı durumlarda ek olarak:
    • Nüfus Müdürlüğünden alınacak Nüfus Kayıt Örneği (İçeriğinde Çocuk Tanıma ibaresinin yer aldığı belge getirilmesi gerekmektedir.)
    • Projemizden yararlanmaya devam eden veya 5 yaşını doldurmuş olması nedeni ile süt alma hakkı sona eren çocuklarımızın kardeş/kardeşleri olması halinde yeniden başvuru yapılmasına (boşanma gibi durumlar hariç) gerek yoktur. Hal böyle olunca hiçbir kurumdan yararlanmayan ve sosyal yardım almayan vatandaşlarda yardım başvurularını nereye yapacaklarını merak ediyor. Kamu kurumlarına başvuruda bulunarak elleri boş dönen kimse kalmasın diye yapılan tüm yardım kampanyalarını başta Belediyeler olmak üzere Bakanlığın başlattığı tedbirler kapsamında veriliyor. Belediyelere yardım başvuruları ise ihtiyaç sahibi ailelerin yerinde tespit edilmesi ve gerçekten ihtiyaç sahibi olduklarının tespit edilmesi halinde verildiğinden, korona sebebiyle işinden olmuş, işsiz kalmış parası olmayan faturalarını dahi ödeyemeyen kira ödemelerini aksatan kişilerin ise nereye başvuracakları merak ediliyor. kimlik belgesi ve ikametgah belgesi ile birlikte başvuruda bulunulması gerekiyor.
    • Genel anlamda çoğu belediyenin kişilerden istediği belgeler hemen hemen aynı olduğundan dolayı belediyelere bu evraklar ile müracaat edilmesi gerekiyor.
    • Belediyeler başvurular artık e-Devlet üzerinden e-belediye başvuru sayfası üzerinden, yaşadığınız il ve ilçe seçimini yaparak kolaylıkla online bir şekilde yapılmaktadır.

    Belediye Yardımları Neler?

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve çoğu belediyenin Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar için yardım kampanyaları çığ gibi büyüyor. Belediyelere yapılacak olan başvurular da kişilerin gelir durumları göz önüne alınarak değerlendirme yapıldığından koronavirüs sebebiyle işsiz kalındığını ayrıca belirten kişilere de ayrıcalık tanınıyor. Belediyeler tarafından yapılan yardımlar ise;

    • Belediye yardım parası
    • Odun ve kömür parası
    • Gıda ve erzak yardımı
    • Muhtaç asker ailesi yardımı
    • Belediye yaşlı bakım hizmetleri
    • Kırtasiye yardımı
    • Öğrencilere okul yardım
    • Belediye bursu
    • Giyecek yardımı
    • Bebeklere süt yardımı
    • Sosyal yardım kartı
    • Şehit ve gazi yakınlarına yardım
    • Fakir ailelere kira yardımı
    • Sağlık ve ilaç yardımı
    • Bebekler için bez ve mama yardımı
    • Engelli yardımları
    • Belediye bayram yardımlarıdır.

    Bu yardımların yanında ‘‘Süt Her Çocuğun hakkıdır” sloganı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu süt yardımı desteği de vermektedir. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere belediyeler tarafından ayni ve nakdi yardımlar yapılmasının yanında gıda erzak yardımları da koliler halinde dağıtılması şeklinde de olabiliyor. Belediyeler tarafından sağlanan gıda erzak nakit gibi destek ve yardımlardan faydalanmak isteyen kişilerin belediye tarafından istenen belgeleri tamamlaması ve bazı kriterleri taşıyor olması gereklidir. İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından milyonlarca ihtiyaç sahibine yapılacak yardım kampanyası da büyük ses getirmiştir.

    İBB Maddi Yardım Başvuru Hatları

    İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı yardım kampanyasına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar iletişim numaraları ve adresleri üzerinden detaylı bilgi alabilir ve başvurularını yapabilirler. Koronavirüs nedeni ile vatandaşların belediye ve diğer kamu kurumlarına acil ihtiyaç durumunda ulaşabilecek iletişim bilgileri;

    • Sosyal Vefa Destek: 0212 293 20 39
    • Evde Sağlık Hizmetleri: 444 38 33
    • Nakdi Yardım Başvuruları için: 0 212 256 48-34 ve 0 212 256 43 91
    • Kriz nedeni ile işten çıkarılanlar: 0 212 444 75 87 
    • Sosyal Yardım hattı: 144
    • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı: 0 212 256 48 34
    • Seyahat Yol izin belgesi için: 155– 199- 0 212 238 10 18

    .

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş