Eğitim

Bir Mükemmel Günün Hikayesi – Ayşegül Akakuş Akgün Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Mükemmel Günün Hikayesi – Ayşegül Akakuş Akgün Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Mükemmel Günün Hikayesi kimin eseri? Bir Mükemmel Günün Hikayesi kitabının yazarı kimdir? Bir Mükemmel Günün Hikayesi konusu ve anafikri nedir? Bir Mükemmel Günün Hikayesi kitabı ne konu alıyor? Bir Mükemmel Günün Hikayesi PDF indirme linki var mı? Bir Mükemmel Günün Hikayesi kitabının yazarı Ayşegül Akakuş Akgün kimdir? İşte Bir Mükemmel Günün Hikayesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ayşegül Akakuş Akgün

Yayın Evi: Nesil Yayınları

İSBN: 9786051621999

Sayfa Sayısı: 112


Bir Mükemmel Günün Hikayesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bazen asla hesapta olmayan bir plan devreye giriverir ve hep hemen sonra diyerek ertelediğiniz dopdolu bigün yaşarsınız.

Günlerini verimli geçirmek isteyen bir genç kız, ailesi kent dışına çıktığında bigün süresince yalnız kalır. Evde yalnız kalan bir genç kızın normal olarak tek programı dostlarıyla gezmektir. Oysa bigün daha muhteşem geçirilebilir. 

Peki, bir genç kızın aslolan planı ne olmalı?

İki günü birbirine eşit yaşamayı kendisine zarar sayan bir genç kızın hikâyesi…

Bir Mükemmel Günün Hikâyesi, günlük yaşamını boşa harcadığını düşünen gençlerin aslen manevî planlarla iyi mi mutlu olduklarının hikâyesini konu alıyor.

(Tanııtm Bülteninden)


Bir Mükemmel Günün Hikayesi Alıntıları – Sözleri

  • Bileceğim ki ben kendimi iyileştirir ve geliştirirsem bundan insanoğlu etkilenecektir. Evet tüm insanlık tarihini etkileyemem bir ihtimal fakat bana yakın olanlar, hayatımda etkileşim içinde olduğum kişiler değişecektir. Bir iyilikten birçok şey etkilenecektir.
  • …Aksi takdirde, sabahleyin namazına kalkamadığım sabahların hesabı bir türlü bitmiyor vicdanımda. “Bu iyi mi inanmaktır ve bu iyi mi ‘sevmek’ iddiasıdır?” diye kendimi suçlayıp duruyorum.
    .
  • “İnanan bir insan hayatında Peygamber Efendimiz aleyhissalâtu vesselamın şu hadis-i şerifini prensip edinse,kendisine güzel bir ömür planı çıkarabilir:”Hiç ölmeyecekmiş benzer biçimde dünyaya,yarın ölecekmiş benzer biçimde ahirete çalışın.”
  • ” Ruhumu serinleten, yüreğimi yakan fakat acıtmayan, bir umut üfledi ezan bana. Ümitli dualarımı, Rabbime yüceltti. Ezanı dinleyenlerin duaları yankılandı kulaklarımda. Sessiz çığlıklardı onlar, isyandan uzak. Semaya uçuşan saf kelebeklerdi dualar. Sahibine pervane, döne döne semada dalgalanan ezana karıştılar…”
  • Yola çıkmadan ilkin yol arkadaşını, Ev almadan ilkin komşunu iyi seç…
  • Rahatını düşünenler yüzünden, rahatsızdır bu dünya…
  • Niyet ve azim, engelleri tek tek ortadan kaldırır…
  • İslamda vaktin hayırlısı ve şerlisi diye bir fark yoktur. İslam, uğursuzluğa yer vermemiştir. Dolayısıyla tüm vakit, hayırlı faaliyetlere açıktır. Hayır ve şer vakit için değil, sadece niyet ve fiil için söz konusu olabilir. Zararlı ve yıkıcı niyetler ve eylemler, içinde cereyan etmiş olduğu zamana mâl edilemez.
  • Çiçekler de aynı insanoğlu gibiydi. Kimi çiçek kendisini kokusuyla fark ettiriyordu kimisi de dikenleriyle. Kimi hoşluk ve zevk verir, kimi de acı…
  • Zararlı ve yıkıcı niyetler ve eylemler, içinde cereyan etmiş olduğu zamana mâl edilemez.
    Mesela cenk, zelzele, yangın, sel, kasırga ve salgın hastalıklar benzer biçimde felaketlerin meydana geldiği günler, uğursuz ya da bereketsiz sayılamazlar.


Bir Mükemmel Günün Hikayesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Dini kişisel gelişim tarzında kendini rahatça okutturabilen ve bilhassa namaz kılmanın fazileti başta olmak suretiyle kişinin kendine,çevresine saygısı benzer biçimde mevzuları vurgulayan söyleşi tadında bir kitap. (bir akrabalarım bir de kitaplarım)

Dini öğrenmeyi ve yaşamayı hedef alan biri olarak eksiklerim bulunduğunu düşünüyorum. Bu kitapta da bir genç kız var. Günlük yaşantısı ve inancını beraber iyi mi yürüttüğünü görüyoruz. Bana bir şeyler katacağını ümit ederek okumayı karar verdim ve bana fazlasıyla katkısı oldu oldukca şükür ki. Önümüz yaz tatili ve pek oldukca gencimiz okul yoğunluğundan sıyrılıp ibadetlerine vakit ayıracak zaman bulabilecek. Kendilerine örnek olması dolayısıyla bu kitabı okumalarını tavsiye ederim. (Hilal Mavi)


Bir Mükemmel Günün Hikayesi PDF indirme linki var mı?


Ayşegül Akakuş Akgün – Bir Mükemmel Günün Hikayesi kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Bir Mükemmel Günün Hikayesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ayşegül Akakuş Akgün Kimdir?

İstanbul doğumlu olan yazarımız, İlk öğrenimini Çapa İlkokulunda tamamladı. 1 yıl Kur’an kursunda temel eğitim aldıktan sonrasında orta ve lise tahsilini Eyüp İmam Hatip Lisesi’nde yapmış oldu.

Edebiyata olan yoğun ilgisi çocuk yaşlardan itibaren onu yazmaya sevk etti. Sakarya Üniversitesinde İşletme okurken, Hikaye şiir tecrübe etme ve öteki araştırma yazıları yazdı. Bu arada diksiyon-fonetik (güzel konuşma) dersleri aldı. Mesleğiyle ilgili çeşitli kurumlarda çalışırken, Radyo ve Tv Programlarının yapımcı ve sunuculuğunu da yapmış oldu.

Yerel gazetelerde yapmış olduğu sayfa editörlüğü ve köşe yazarlığının yanı sıra çeşitli dergilerde de araştırma yazıları yayımlandı. Kadın- aile- çocuk-inanç ve sıhhat mevzularındaki araştırmaları ağırlıklı olup bu mevzularda çeşitli kurumlarda seminerler verdi. Halen bir çocuk dergisinde yazmakta olan Ayşegül Akakuş Akgün, çeşitli belediyelerin hanım-aile birimlerinde de hizmet vermiştir.

Evli ve iki çocuk annesidir.


Ayşegül Akakuş Akgün Kitapları – Eserleri

  • 9 Ay 99 Esma
  • Esma-i Hüsna İle Çocuk Terbiyesi
  • Bir Mükemmel Günün Hikayesi
  • Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak
  • 9 Ay 99 Dua


Ayşegül Akakuş Akgün Alıntıları – Sözleri

  • Çiçekler de aynı insanoğlu gibiydi. Kimi çiçek kendisini kokusuyla fark ettiriyordu kimisi de dikenleriyle. Kimi hoşluk ve zevk verir, kimi de acı… (Bir Mükemmel Günün Hikayesi)
  • Kim demiş ‘anne’ olanın ‘anne’ye ihtiyacı olmaz diye… (9 Ay 99 Esma)
  • Niyet ve azim, engelleri tek tek ortadan kaldırır… (Bir Mükemmel Günün Hikayesi)
  • İnsan’ kelimesinin ilk manası, gözbebeğidir. Bu, bizlere ne kadar kıymet verildiğini göstermez mi? …Yahut başkalarının bizim yaratılışımıza, varoluşumuza hatta varoluş amacımıza müdahale etmesine niçin müsaade edelim? (Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak)
  • İnsan kendini düşünmeli, tartmalıdır. Kendini tanımalıdır. Hayatını aslen ailesine, görenek ve inancına uygun olarak mı yaşıyor yoksa başkalarının ona dayattığı benzer biçimde mi sürdürüyor? “Bunları neden ve niçin yapıyorum?” diye kendine sormalıdır insan. İnsan kendini ve varlığının gerçek amacını bilip her görmüş olduğu şeyin hevesine kapılmazsa, bu mevzuda da sıkıntıya düşmeyecektir. Eğer insan sıkıntıyı hissettiği an Allah’ı hatırlayacak ve bu dünyada niçin var bulunduğunu sorgulayacak olursa ruhu huzura erecek ve yaşamı dengelenecektir. Eğer bu dengeden uzaklaşırsa içindeki duygular onu rahat bırakmayacak, değişik arayışlara ve ruhsal doygunluk yollarına götürecektir. (Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak)
  • Çocuğun din eğitiminde büyükler ,çocuğa ne vakit iyi mi yakarma etmesi icap ettiğini zamani geldikce göstermelidir.Ona bu mevzunun ciddiyetini Kur’an_i Kerim de ne kadar oldukca yer ettiğinden bahsederek anlatabiliriz. Ona bak Allah her mevzuda bizim yanimizda diyerek şu ayetleri okuyalım;” O alay edenlere karşı biz sana yeteriz. Hicr 95/ Hesap görücü olarak Allah yeter. Ahzab 39 (Esma-i Hüsna İle Çocuk Terbiyesi)
  • Hz. Muhammed (a.s.m.) “Sizden her birinizin yaratılışı, nutfenin 40 gün ana karnında bulunmasıyla olur. Sonra nutfe 40 gün içinde alaka, alaka da 40 gün içinde mudğaya dönüşür sonra da cenine ruh üflenir.”
    Bu hadis-i şerife gore anne karnında kırkar günden üç aşama geçiren (ortalama 4 aylık olan) bebeğe, Allah tarafınca bir melek gönderilir. Görevli melek ruh üfler. Bu, günümüz tıbbının deneylerle ortaya çıkardığı gerçekle de uyumludur. (9 Ay 99 Esma)
  • ” Ruhumu serinleten, yüreğimi yakan fakat acıtmayan, bir umut üfledi ezan bana. Ümitli dualarımı, Rabbime yüceltti. Ezanı dinleyenlerin duaları yankılandı kulaklarımda. Sessiz çığlıklardı onlar, isyandan uzak. Semaya uçuşan saf kelebeklerdi dualar. Sahibine pervane, döne döne semada dalgalanan ezana karıştılar…” (Bir Mükemmel Günün Hikayesi)
  • İslamda vaktin hayırlısı ve şerlisi diye bir fark yoktur. İslam, uğursuzluğa yer vermemiştir. Dolayısıyla tüm vakit, hayırlı faaliyetlere açıktır. Hayır ve şer vakit için değil, sadece niyet ve fiil için söz konusu olabilir. Zararlı ve yıkıcı niyetler ve eylemler, içinde cereyan etmiş olduğu zamana mâl edilemez. (Bir Mükemmel Günün Hikayesi)
  • Gözü gören insan gözü vereni görmezse kör sayılır (9 Ay 99 Esma)
  • Zararlı ve yıkıcı niyetler ve eylemler, içinde cereyan etmiş olduğu zamana mâl edilemez.
    Mesela cenk, zelzele, yangın, sel, kasırga ve salgın hastalıklar benzer biçimde felaketlerin meydana geldiği günler, uğursuz ya da bereketsiz sayılamazlar. (Bir Mükemmel Günün Hikayesi)
  • Halbuki çocuklarımıza olmayan kahraman Süpermen’i öğreteceğimize, Bedir Savaşı’na katılabilmek için güreşe tutuşan çocuk kahraman Rafi’yi anlatmalıyız. Batı’nın hayal gücüyle uydurmuş olduğu çakma kahramanlarına asla ihtiyacımız yok! Çocuklarımız gerçek kahramanları tanısalar onlar asla gereksinim da duymazlar esasen. (Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak)
  • Dayanılmaz bulunduğunu düşündüğünüz doğum sancılarının birçok hikmeti var:
    – Bu sancılar 9 ay süresince suyun içinde kalan bebeği kuru ortama hazırlar.
    – Sancı vurmuş olduğu an, bir ucu anneye bağlı olan kordondan almış olduğu, sıvı oksijen akımı durur ve bebek kendi ciğerinde – rezervde – tuttuğu oksijeni kullanmaya adım atar. Yani her doğum sancısı bebeğinizin akciğerini çalıştırır.
    – Sancılar bebeği doğum kanalına doğru iter, bu da doğumu kolaylaştırır. Bu arada sancılarla beraber bebeğin beynine, doğumun başladığı, ilerlediği ve tamamlandığına dair sinyaller iletilir. Bu da bebeğin anne karnından çıkmış olduğu an, plasentadan (eşten) ayrılmasını ve annede de süt hormonlarının (prolaktin) salgılanmasını sağlar. (9 Ay 99 Esma)
  • “Anne” unvanı ile ilgili oldukca güzel bir öykü anlatılır:
    Bebek, ruhlar âlemindedir ve dünyaya geçiş vakti gelmiştir. Kendisine “Hadi artık dünyaya gidiyorsun, anne karnındaki zamanın doldu.” denilir. Bebek orada süper ötesi işlem görüyordur ve korunuyordur ki, meleklere, dünyaya gitmekten korktuğunu söyler. Melekler de, korkmaması icap ettiğini, burada kendisini kim yaratıp koruduysa, dünyada da kesinlikle korumaya devam edeceğini, yaratıcısına güvenmesi icap ettiğini söyler. Bebek hâlâ endişelidir. Bir ihtiyacı ya da sıkıntısı olduğunda meleklerle konuşmaya alışıktır, fakat dünyayada bunu iyi mi yapacağını bilmemektedir. Israrla oldukca sevilmiş olduğu hem yardımcısı, hem de arkadaşı olan meleklerden ayrılmak istemediğini söyler. Melekler ona, “Endişelenme. Yüce Yaratıcı, senin dünyada da, tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, sana arkadaş olacak, her an yanında olacak bir melek görevlendirdi.” derler. Bebek rahatlar, artık doğmayı kabul eder. Ama son bir sorusu daha vardır:
    “Ben o meleği nasıl tanıyacağım, onu nasıl bulacağım? Benimle ilgilenmekle görevli olan meleğin adı ne?” diye sorar.
    Bebeğe şöyleki yanıt verilir:
    “O melek doğar doğmaz senin yanında olacak. Sen ona ‘Anne’ diye sesleneceksin.” (9 Ay 99 Esma)
  • Bileceğim ki ben kendimi iyileştirir ve geliştirirsem bundan insanoğlu etkilenecektir. Evet tüm insanlık tarihini etkileyemem bir ihtimal fakat bana yakın olanlar, hayatımda etkileşim içinde olduğum kişiler değişecektir. Bir iyilikten birçok şey etkilenecektir. (Bir Mükemmel Günün Hikayesi)
  • Kadını taçlandıran, erkeği olgunlaştıran, aileyi şendendiren ve bereketlendiren şüphesiz ‘çocuk’un varlığıdır. Evlat sahibi olmak için çabalayan bu sebeple maddi- içsel sıkıntılara giren tüm anne-baba adaylarına da ısrarla şu tavsiyeyi bulunmak isteriz: Sabahları Saffat sûresini, akşamları yatmadan ilkin de Mearic sûresini okumayı ya da dinlemeyi dikkatsizlik etmeyin. Allah’ın izni ve hayırlısı ile umulur ki, ayet-i kerimelerin yüzü suyu hürmetine dualar kabul olunur. Yine bu iki sûresinin hikmetine mazhar olunarak, evlat
    bahşedilir. (9 Ay 99 Esma)
  • …Aksi takdirde, sabahleyin namazına kalkamadığım sabahların hesabı bir türlü bitmiyor vicdanımda. “Bu iyi mi inanmaktır ve bu iyi mi ‘sevmek’ iddiasıdır?” diye kendimi suçlayıp duruyorum.
    . (Bir Mükemmel Günün Hikayesi)
  • “Ey çamurdan mis kokulu çiçek yaratan Rabbim,çamurdan tatlı meyve yaratan Rabbim ,güzelliği dillere destan gülü yaratan Rabbim ;benim de evladımın huylarını güzel kıl.” (Esma-i Hüsna İle Çocuk Terbiyesi)
  • Yaratıldığı fıtrat suretiyle yol alabilmeyi başaran insan, Allah’ın ahlakıyla ahlaklanmış, ahsen-i takvimdedir. (Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak)
  • “Ey çamurdan mis kokulu çiçek yaratan Rabbim,
    çamurdan tatlı meyve yaratan Rabbim,
    güzelliği dillere destan gülü yaratan Rabbim;
    benim de evladımın huylarını güzel kıl…” (Esma-i Hüsna İle Çocuk Terbiyesi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş