Eğitim

Suikastçının Hançeri – Sarah J. Maas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Suikastçının Hançeri – Sarah J. Maas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Suikastçının Hançeri kimin eseri? Suikastçının Hançeri kitabının yazarı kimdir? Suikastçının Hançeri konusu ve anafikri nedir? Suikastçının Hançeri kitabı ne konu alıyor? Suikastçının Hançeri PDF indirme linki var mı? Suikastçının Hançeri kitabının yazarı Sarah J. Maas kimdir? İşte Suikastçının Hançeri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Sarah J. Maas

Çevirmen: Seyhan Dönmez

Orijinal Adı: The Assassin’s Blade

Yayın Evi: Dex Kitap

İSBN: 9786258021493

Sayfa Sayısı: 424


Suikastçının Hançeri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Cam şato serisinin karakterlerinin bilinmeyen hikayeleri..

Celaena Sardothien’in coşku verici destanının iyi mi doğduğunu keşfedin.

Celaena Sardothien, Adarlan Krallığı’nın en korkulan suikastçısıdır. Kuvvetli ve acımasız Suikastçılar Loncası için çalışmasına karşın başına buyruktur ve güvenilmiş olduğu tek şahıs bir kiralık katil olan arkadaşı Sam’dir.

Celaena’nın entrikacı ustası Arobynn Hamel, onu uzak adalardan düşman çöllerine götürmüş olan görevlere gönderdiğinde Celaena kendini onun isteklerinden bağımsız hareket ederken ve ustasına olan bağlılığını sorgularken bulur. Yol süresince hem dost hem de düşman edinir ve Sam için arkadaşlıktan oldukca daha fazlasını hissettiğini keşfeder. Ancak Arobynn’in emirlerine uymayan Celaena korkulu bir ceza alma riskiyle karşı karşıya kalır. Sadece kendininkini değil, Sam’in yaşamını da tehlikeye atmıştır.

Artık Arobynn’in pençelerinden kurtulmayı umuyorlarsa her şeyi göze almak zorunda kalacaklar ve başarısız olurlarsa bir tek özgürlük şanslarını değil, hayatlarını da kaybedeceklerdir…

Cam Şato’nun öncesine dair beş kısa hikâyeden oluşan bu kitap, sizi kurnaz suikastçı Celaena Sardothien’in geçmişine ve onun büyüleyici –bununla beraber ölümcül- hayatına daha derinden bakmaya çağrı ediyor…


Suikastçının Hançeri Alıntıları – Sözleri

  • “Ve bugünden itibaren hep yanında olmak isterim.Sen nereye gidersen ben de oraya geleceğim. Cehenneme bile gitsen geleceğim, sen neredeysen olmak istediğim yer orası sonsuza kadar.”
  • Her şey sinirini bozuyordu, bu kent, bu krallık, bu kahrolası dünya.
  • “Acıya katlanmayı öğrenirsen ne olursa olsun ayakta kalabilirsin. Bazı insanoğlu acılarına sarılmayı öğrenir… acılarını sevmeyi. Bazıları acılarını kederle boğarak ya da unutarak katlanır. Kimi acısını öfkeye dönüştürür.”
  • “Sam,” diye mırıldandı genç insanın göğsünde.
    “Hmm?”
    Celaena kollarından sıyrılıp Sam’den birazcık uzaklaştı. “Sana sarıldığımı birine söyleyecek olursan… bağırsaklarını deşerim.”
  • Sessizlik hayatta duyduğu en fena şeydi. Sessizlik çevresinde ne var ise geri getirirdi.
  • “Adın ne?” diye sordu yabancı gürleyen müziğin arasından.
    Celaena yabancıya doğru eğildi. ” Adım Rüzgar,” diye fısıldadı. “Ve Yağmur. Ve Kemik ve Toz. Adım yarım yamalak hatırlanan bir şarkının tamamlanmamış dizesi.”
  • “En derinlerimde,” dedi Celaena. “Ben bir korkağım.”
  • “Bir şeyi istiyorsan gider alırsın.”
  • “Beni dövdükten sonrasında kendime geldiğim an gitmek zorunda olduğumu anladım. Şu sebeple gitmezsem onu öldürecektim. Ama yapamadım.” Celaena’nın yüzünü inceledi. “Sen dönene kadar gidemezdim. İyi bulunduğunu bilmeden, güvende bulunduğunu görmeden gidemezdim.”
  • “Yabancı sisin içinden çıktı. İki elinde iki uzun hançer vardı. Hançerlerin ikisinden de kan damlıyordu.”


Suikastçının Hançeri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Cam Şato serisini ne kadar sevdiğimi artık bilmeyen yok sanırım. Yazarın en sevdiğim serisi ve en aşık olduğum karakterleri bu seride.
Bu kitapla biz hikayenin oldukca öncesine gidiyoruz. Aslında seri süresince neredeyse bu kitapta okuduğumuz herşeyi biz öğrendik. Yani yeni şeyler okumuyoruz aslen. Sadece daha detaylı bir bakışı açısı kazanmak için yazılmış bir öykü.
Bizim kızımızın hayatına kimler kimler girdi çıktı biliyoruz Cam Şato’da. Tabii başından beri Rowan’cıyım altına kadar fakat ondan sonrasında Aelin’ı kimle okumak isterdin diye sorulsaydı bana, kesinlikle Sam derdim.
Cam Şato’dan ve Aelin’ın Rowan’a olan aşkından daha bağımsız okudum ben bu hikayeyi ve Sam’e bayıldım.
Başıma ne geleceğini bilerek, hikayeyle ilgili yaşayacağım herşeyi bilerek kendimi bu ateşe attım resmen.
Valla acı çektim okurken ya.
Evet öncesini detaylı bir halde okumam oldukca güzeldi fakat göz bakılırsa bakılırsa de ciğer sökmek insafsızlık be SJM!
Sam karakteri muhteşem bir adam… Kalbimde derin bir yara olarak duracak.
Eğer seriye asla başlamadıysanız direk bu kitapla başlayıp basit devam edin. Ama seriyi okuduysanız da aslına bakarsanız bildiğiniz şeyleri detaylı okuyacaksınız.
Bu kısım birazcık beni sıkmadı diyemem. Cam Şato başlı başına detaylı anlatılan bir seri aslına bakarsanız. Sam’in olduğu ve bir kaç olayın anlatıldığı görüntüler dışındakilerden oldukca keyif almadım.
Ama Aelin’ın ilk aşkını, Sam’in Aelin’a olan duygularını okumak oldukca güzeldi.
Ve malum sahne! Fazlaca kötüydü ya. Bildiğim halde bu kadar fena olacağımı düşünmemiştim.
Seriyi okumadıysanız bekletmeyin derim. (Tuğba Atıcı Coşar)

İlk kitabı okuyup devam kitaplarını okuyamamıştım. Bu kitap çıkınca da bari diğerlerini okumadan bunu okuyayım deyip aldım. Zaten Celaena’nın Sam’le olan geçmişini oldukça merak ediyordum. Kitabı heralde de sevdim ilk kitabı okuyup evreni sevmiştim aslına bakarsanız fakat nedense yazar bu kitabı yazmak için yazmış benzer biçimde geldi. 8 verdim cidden sevdim fakat sevmediğim yönleri de vardı. Sam’le olan ilişkisini daha derin ve detaylı beklerdim açıkçası. Fazlaca yüzeysel geldi bana. Yazar herhalde okurlar merak ediyor diyerek acelece yazmış benzer biçimde geldi. Bu beni üzdü valla. Daha oldukca Sam sahnesi görmek arzu ederdim. Seriye başlamayan bu kitabından başlayabilir bence bundan dolayı ilk kitabı okurken Celaena’nın neler yaşadığını, Sam’le olanları, Suikatçıların Hisarı’nı falan baya merak etmiştim. Cevap oldu mu? Evet. Yeterli geldi mi? Eh. Malum vakası biliyordum aslına bakarsanız fakat gene de o sahnelerde baya kalbim kırıldı. Kitapta bir de Celaena’nın bazı şeyleri anlayamaması beni delirtti. Gözünün önündeki şeyleri anlayamadı fakat onu da bir miktar duygusal davranmasına veriyorum. Eğer Sam ile sahneleri bu kadar azca olmasa 10 vermiş olurdum. (Yüs)

Celaena Sardothien size bir şey ifade ediyor mu? O masum, güzel ve hırsılı bir kız lakin onu tek anlamla ifade edersek Suikastçılar locasının minik yaşta eğitilen en yetenekli kızı diyebiliriz.
Fazla kolay bir giriş oldu fakat şimdi sana onu gerçek manasında anlattabilirsem sıradanlıktan oldukca uzakta bulunduğunu anlayacaksın. Ünü o şekilde yaygın ki pek azca şahıs Celaena’yı gerçek manasında tanıyor. Bir suikastçı olsa bile kendi sınırları olan ve haksızlıklara boyun eğmeyen bir karakterdir.
Cam Şato serisine başlamadan hatta Celaena’nın madenlere köle olarak gönderilmeden öncesini konu alıyor. Beş bölüme ayrılan kitapta; ilk aşkı olacak olan Sam ile bir iş için gittiği Korsan Lordu Rofle’la tanışmasıyla başlıyoruz. İkinci bölümde; yapmış olduğu bir tercihten dolayı Suikastçiler Kral’ı Arobynn onu cezanlandırır. Sürgün edilerek Sessiz suikastçilerin yolunu tutarken bir barda şifacı Yrene ile tanışmasını okuyoruz. Üçüncü bölüm Kızıl Çöl’e sıkıntılı bir yol kat edip gittiğinde ustasından alacağı eğitim, orada tanıştığı Ansel’in dostluğu ve sonrasında gelişecek bambaşka vakaları izliyoruz. Dördüncü bölüm eve dönüştür fakat Celaena burada hayatında güveneceği ya da ona ihanet edecek insanları daha iyi tanımaya adım atar. Son bölüm bir dönüm noktasıdır. Ayrılık ve bambaşka bir yaşam seçenekler arasındadır. Fakat umulmadık bir vaka Sam ve Celaena’yı bekleyecektir.
Seri durağan başladı fakat son iki bölüm oldukça tempolu ilerledi. Kesinlikle seriye devam edeceğim. Yol uzun ve Celaena’nın kendi ayaklarının üstünde yenilmeden durması adeta hayranlık uyandırıcı.
Söylenildiği kadar var mı? Okur, başta söylediğim benzer biçimde Celaena Sardothien size ne ifade ediyor? Bu kitaba başlamadan ilkin benim adıma hiçbir şeydi fakat şimdi yüzünde koca bir tebessüm, sıradaki avını merak eden parıltılı gözlerle kuvvetli bir bayan suikastçı zihnimde canlanıyor. Ve inan bana intikam almayı öylesine hak eden bir karakteri uzun süreden beri görmemiştim!
#suikastcininhanceri #thassassinsblade #sarahjmaas #dexpub (Aslihan Yayla)


Suikastçının Hançeri PDF indirme linki var mı?


Sarah J. Maas – Suikastçının Hançeri kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Suikastçının Hançeri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sarah J. Maas Kimdir?

Sarah Janet Maas (5 Mart 1986 doğumlu) New York Times ve USA Today’in en oldukca satan Amerikalı düşlem yazarı. İlk romanı Throne of Glass, Bloomsbury tarafınca 2012’de gösterildi.


Sarah J. Maas Kitapları – Eserleri

  • Dikenler ve Güller Sarayı
  • Sis ve Hiddet Sarayı
  • Cam Şato
  • Kanatlar ve Küller Sarayı
  • Karanlık Taç
  • Ateşin Varisi
  • Gölgeler Kraliçesi
  • Buz ve Yıldızışığı Sarayı
  • Fırtınalar İmparatorluğu
  • Gümüş Alevler Sarayı
  • Şafak Kulesi
  • Hilal Kent – Toprak ve Kan Hanesi
  • Kül Krallığı
  • Suikastçının Hançeri
  • Catwoman-Ruhçalan
  • House of Sky and Breath


Sarah J. Maas Alıntıları – Sözleri

  • Korkularımı ve acılarımı derinlere gömeyim derken günbegün boğulmuş,az az ölmüştüm. (Kanatlar ve Küller Sarayı)
  • “Duymak ve görmek değişik şeylerdir.” (Kanatlar ve Küller Sarayı)
  • Bedeninin bir bez bebek benzer biçimde dikiş yerlerinden kopup döküleceği hissine tutuldu (Ateşin Varisi)
  • Sığmadın. Seni tıktıkları kalıba. İçine doğduğun ve yürümeye zorlandığın yola. Denedin fakat gene de sığmadın, sığamadın. Derken, yol değişti. (Kanatlar ve Küller Sarayı)
  • “Ve bugünden itibaren hep yanında olmak isterim.Sen nereye gidersen ben de oraya geleceğim. Cehenneme bile gitsen geleceğim, sen neredeysen olmak istediğim yer orası sonsuza kadar.” (Suikastçının Hançeri)
  • “Yolun sonundayız. Hayır… Bir sonraki yolun başındayız…” (Gölgeler Kraliçesi)
  • “Acıya katlanmayı öğrenirsen ne olursa olsun ayakta kalabilirsin. Bazı insanoğlu acılarına sarılmayı öğrenir… acılarını sevmeyi. Bazıları acılarını kederle boğarak ya da unutarak katlanır. Kimi acısını öfkeye dönüştürür.” (Suikastçının Hançeri)
  • Sevdiğin insanoğlu sana karşı kullanılacak silahlardır. (Ateşin Varisi)
  • Aşk, merhem olmasıyla birlikte, zehir de olabiliyordu. (Sis ve Hiddet Sarayı)
  • Ivy, boğuk fakat net bir sesle, “Bu geriye sekiz canın kalmış olduğu anlamına mı geliyor”? diye sordu. (Catwoman-Ruhçalan)
  • “Demek buradasın. Seni arıyordum.” (Dikenler ve Güller Sarayı)
  • ” Bu zor, “dedi dokumacı bakışlarını gözlerimden ayırmadan, “ve canımı yakıyor, fakat duracak olsaydım, bu tezgahın ya da bu çarkın susmasına izin verecek olsaydım… “Sonunda bakışlarını benden alıp duvar halısına çevirdi. “Boşlukta parlayan bir Umut olmazdı.” (Buz ve Yıldızışığı Sarayı)
  • “Savaş onay gören cinayettir. Hangi tarafta olursan ol.” (Fırtınalar İmparatorluğu)
  • Genç kraliçe neşeli bir kahkaha atıp kollarını Chaol’un boynuna doladı. Chaol da Aelin’i kucakladı. “Biliyordum. Başaracağını biliyordum.”
    Chaol “Tek başıma başarmadım,” dedi. Aelin’i bırakarak kolunu arkasına uzattı. Orada, bir eli madalyonun üstünde, dikildiğini bilmiş olduğu hanıma doğru. (Kül Krallığı)
  • Değişime alışmak süre alır. (Gölgeler Kraliçesi)
  • “Askerlerin harap görünüyor.”
    “Onlar hep öyle görünürler. Ne kadar iç güzellikleri kadar dışlarına da odaklanmalarını sağlamaya çalışsam da… erkekleri bilirsin işte.” (Fırtınalar İmparatorluğu)
  • “Sen bende yaşama isteği uyandırıyorsun Aelin Galathynius,” dedi. “Var olma değil, yaşama isteği.” Aelin’m yanağını avucuna aldı. Sonra sakinleşmek için bir nefes alıp son üç gün süresince söyleyeceği her kelimenin üstüne düşünmüş benzer biçimde konuşmaya başladı. “Yüzyıllar boyunca dünyayı dolaştım, imparatorluklardan çorak topraklara kadar her yeri gezdim. Asla belli bir yere yerleşmedim. Hiç durmadım. Bir an ol­ sun. Hep ufka bakıyordum. Hep bir sonraki okyanusun, bir sonra­ ki dağın ardında beni neyin beklediğini merak ediyordum. Fakat sanırım… sanırım tüm o zaman, tüm o yüzyıllar boyunca sadece seni bekliyormuşum.” (Gölgeler Kraliçesi)
  • “Aşk, aşırıya kaçarsa, zehire dönüşebilir.” (Sis ve Hiddet Sarayı)
  • Şu sebeple biz aynı madalyonun iki yüzüyüz (Catwoman-Ruhçalan)
  • “Güvenin olmadığı yerde sevgi var olması imkansız.” (Şafak Kulesi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş