Para Kazanma Rehberi

Kreş Açmak İstiyorum – Kreş Nasıl Açılır?

Son zamanlarda teşebbüsçülük fikirleri içinde öne çıkan fikirlerden biri de hususi anaokulu açmak. Son senelerde çocuklu bayanların iş yaşamında daha etkin rol almasından dolayı anaokululara olan arz da çoğalmış vaziyette. Peki anaokulu iyi mi açılır?

Çalışmış oldukları saatlerde çocuklarını güvenilir bir yere güven ederek evlatların müddetlerini eğlenerek bilme biçiminde geçirmelerini isteyen anne ve babalar hususi anaokulu arayışında oluyor.

Bu yazımda anaokulu açmak ile ilgili tüm merak edilenleri anlatmaya çalıştım.
Eğer uygun bir yerde özenli ve kumpaslı bir emek verme neticesinde bir anaokulu açarsanız hem hoş bir işiniz hem de kazancınız olmuş olur.

kreş açmak

Bu Yazıda Neler Tespit Edeceksiniz?

  • Anaokulu Açmak İçin Zorunlu Koşullar 2022
  • Anaokulu Açmak İçin Devlet Yardımı 2022 Senesinde Var Mı?
  • Anaokulu Açma Maliyeti 2022 Senesinde Ne Kadar?
  • Anaokulu Açmak İçin Zorunlu Dokümanlar Nelerdir?
  • Anaokulu Açmak Karlı Mıdır? Ne Kadar Kazandırır?
    • Anaokulu Açmak Manalı Mı?

Anaokulu Açmak İçin Zorunlu Koşullar 2022

Anaokulu açmanın koşulları nedir diye bakacak olursak Aile ve Sosyal Siyasetler Bakanlığının anaokulu açma idaremeliğinde yer edinen detayları gözden geçirmemiz gerekiyor.
Maddede yer edinen kararlara nazaran kurucularda aranan koşullar aşağıdaki gibidir:

MADDE 5 – (1) Kuruluş kalemtıraş yada açılmış bir kuruluşu devir alacak olan bireylerde

aşağıdaki koşullar aranır:

  • a) Türkiye Cumhuriyeti tebaalı olmak,
  • b) En azca ilköğretim mezunu olmak,
  • c) 26/9/2004 tarihindeki ve 5237 rakamlı Türk Ceza Yasasının 53 üncü maddesinde belirtilen müddetler geçmiş olsa dahi; isteyerek işlenen bir kabahatten dolayı bir yıl yada daha çok zaman içinde mapus cezasına ya da bağışlamaya uğramış olsa dahi devletin güvenliğine karşı kabahatler, Anayasal kumpasa ve bu kumpasın işleyişine karşı kabahatler, ulusal savunmaya karşı kabahatler, devlet sırlarına karşı kabahatler, topluma karşı kabahatler, şahıslara karşı kabahatler ile beynelmilel kabahatler ve ajanlık, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, itimatı fenaya kullanma, şikeli batkı, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, kabahatten meydana gelen mal varlığı değerlerini aklama yada firaricilik ve cinsel dokunulmazlığa karşı kabahatlerden mahkum edilmemiş olmak.
  • Bakıldığı suretiyle bu koşulları elde eden hepimiz anaokulu açabilme hakkına haizdir.
    İkisi sıkça karıştırıldığından anaokulu açmak için mecburi koşullar mevzusu değişik açıklanabilmektedir.

    Anaokulu müdürü olma koşulları ise tekrardan aynı idaremelikte belirtilmekte. Anaokulu müdürü olmak için ihtiyaç duyulan koşullar ise aşağıdaki gibidir:

  • a) Anaokulu ve gündüz bakımevlerinde; toplumsal hizmet kısmı, kılavuzluk ve ruhsal danışmanlık kısmı, eğitimde ruhsal hizmetler kısmı, psikoloji kısmı, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği, mektep evveli eğitimi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi kısmı, çocuk gelişimi kısmı, derslik öğretmenliği alanlarından birinde dört senelik yükseköğretim yapmış olmak ya da toplumsal hizmet, çocuk gelişimi, anaokulu öğretmenliği önlisans mezunu olup, mezun olduktan sonrasında minimum iki yıl resmi yada hususi mektep evveli eğitim kurumlarında misyon yapmış olmak,
  • b) Çocuk kulüplerinde; toplumsal hizmet kısmı, kılavuzluk ve ruhsal danışmanlık kısmı, eğitimde ruhsal hizmetler kısmı, psikoloji kısmı, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği, mektep evveli eğitimi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi kısmı, çocuk gelişimi kısmı, derslik öğretmenliği alanlarında dört senelik yükseköğrenim yapmış olmak, eğitim fakültesi mezunu ya da toplumsal hizmet, çocuk gelişimi önlisans mezunu olup, mezun olduktan sonrasında minimum iki yıl resmi yada hususi mektep evveli eğitim kurumlarında misyon yapmış olmak,
  • c) Anaokulu ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin bir arada açılması halinde; toplumsal hizmet kısmı, kılavuzluk ve ruhsal danışmanlık kısmı, eğitimde ruhsal hizmetler kısmı, psikoloji kısmı, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği, mektep evveli eğitimi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi kısmı, çocuk gelişimi kısmı, derslik öğretmenliği alanlarından birinde dört senelik yükseköğrenim yapmış olmak ya da toplumsal hizmet, çocuk gelişimi, anaokulu öğretmenliği önlisans mezunu olup, mezun olduktan sonrasında minimum iki yıl resmi yada hususi mektep evveli eğitim kurumlarında misyon yapmış olmak.
  • Anaokulu Açmak İçin Devlet Yardımı 2022 Senesinde Var Mı?

    Anaokulu açmak için devlet yardımı bulunuyor.
    Devlet tarafınca verilen anaokulu yardımları içinde yatırım ölçüsünün toplamının %70 kadarı kadar kredi kullanma bulunuyor. Bu kredilerde 5 puanlık faiz indirimi de sağlanıyor.

    Ayrıca anaokulu açmak isteyenler için inşaat hariç %18 KATMA DEĞER VERGISI muafiyeti veriliyor. Bunun içinde anaokulu için kullanılacak materyaller, makine ve gereçler alınırken KATMA DEĞER VERGISI indirimi kullanılabilir.

    Senelik kazanç vergileri ise KATMA DEĞER VERGISI oranına nazaran minimum %80 indirimli olarak ödenecek. Yatırım için katkı hissesinde de %35 indirim sağlanmakta.
    Eğer anaokulu için yurtdışından materyal ithal edilirse bunlardan gümrük vergisi alınmamaktadır.

    Bunlara ek olarak kent Milli Eğitim Müdürlüğünden 49 seneliğine arsa yardımı da veriliyor. Eğer sıfırdan anaokulu inşaatına başlanırsa arsa tahsisi de devlete ilişkin oluyor. Minimum fiyat üstünden ele alındığan patrona katkı hisseyi ödemeleri de devlet tarafınca karşılanıyor. Bu, çalışanlar için SGK muafiyeti ihtimali anlamına geliyor.

    Anaokulu açmak için KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLI SANAYIYI GELIŞTIRME DESTEKLEME IDARESI BAŞKANLIĞI yardımı adı altında verilen bir yardım bulunmuyor sadece teşebbüsçülük kurslarını tamamlayıp sertifika aldıktan sonrasında KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLI SANAYIYI GELIŞTIRME DESTEKLEME IDARESI BAŞKANLIĞI bağışlama müracaatı yaparak 50 bin liraya kadar yardım alma şöhretsiniz bulunuyor.
    Satın alınacak teçhizatlar, anaokulu materyallerinin ne kadar yakalayacağı benzer biçimde hususlar anaokulu açmanın maliyeti ile direkt alakalıdır.

    Ancak tekrardan de varsayımı bir maliyet hesabı yapılabilir. Ortalama anaokulu açma maliyeti 200.000 ila 700.000 lira içinde gösterilebilir. Bu ölçü size oldukça gelmiş olabilir sadece anaparanın büyüklüğü bakımından büyük anaokulu açılabileceğini ihmal etmeyin.

    Bu maliyeti karşılayabilmek için devlet yardımının yanında anaokulu açmak için kredi veren bankalar ile de çalışabilirsiniz.
    Boş yere faiz yükünün altına girmeniz hemen hemen açılış evresinde sizi zorlayabilir.

    kreş açmak için gerekli şartlar 2020

    Anaokulu Açmak İçin Zorunlu Evraklar Nelerdir?

    Anaokulu açmak için gerekenler içinde bazı evraklar da bulunuyor. Aşağıda bu dokümanların hangileri olduğu maddeler halinde yer almakta.

    • Kuruluş açmak isteyen şahıslar tarafınca, açılması tasarlanan müessese binasının adresini belirten bir arzuhal ve binaya ilişkin yapı kullanım izin belgesi ile kent müdürlüğüne müracaat etilir.kimlik numarasının bulunmuş olduğu nüfus cüzdanı yada geçişlik yada sürücü belgesi,
    • Adli sicil belgesi,
    • Tahsil durumunu gösterir belge, yurtdışında tahsil görüldüğü takdirde yetkili kurumlardan alınacak denklik belgesi,
    • Kurucu tüzel şahıs ise müessese amaçları içinde hususi kreş ve gündüz bakımevi yada çocuk kulübü işletmeciliği yapılabileceğine ilişkin ifadenin de yer almış olduğu ve tüzel kişinin niteliğine nazaran Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanmış ana sözleşme, tüzük ya da vakıf senedinin aslı yada il müdürlüğünce onaylı örneği,
    • Kurucu temsilcisinin kuruluşu açma, kapatma, devir ve benzeri işlemleri yürütme yetkisine haiz bulunduğunun belirtildiği yönetim kurulu kararının il müdürlüğünce onaylı örneği.
  • Kuruluşun açılacağı bina ile ilgili olarak aşağıdaki belgeler istenir:
    • Binanın kapasitesinin hesaplanabilmesi için belediyelerin bayındır ve şehircilik müdürlüklerinden ya da çevre ve şehircilik müdürlüklerinden alınacak odaların büyüklüğü ve ölçümünü gösterir belge ve tasdikli mimari proje,
    • Bina kurucuya ilişkin ise tapu senedinin il müdürlüğünce onaylı örneği; bina kiralık ise minimum bir senelik kira sözleşmesinin aslı yada il müdürlüğünce onaylı örneği,
    • Bina ve ortak bahçesinin kullanılacak olması halinde, kat maliklerinin oy birliği ile verdiği karar örneği,
    • Binanın, 27/11/2007 tarihindeki ve 2007/12937 sayılı Bakanlar Kurulu sonucu ile yürürlüğe konulmuş olan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun bulunduğunu gösteren itfaiye raporu,
    • Binanın trafik emniyetinin olduğuna ve alkollü içki tüketilen ve satılan bölgeler ve genel ahlâk kurallarına uygun olmayan mekânların var ise bahçe kapıları, yoksa bina kapıları ile içinde, minimum 100 metre mesafe bulunduğuna dair, il yada ilçe güvenlik müdürlüğünden alınacak rapor,
    • Binanın ve çevresinin sıhhat yönünden uygun olduğuna ilişkin, il yada ilçe cemiyet sağlığı merkezlerince düzenlenen rapor,
    • Binanın kat yada katları, odaları, bahçesi için ayrı ayrı üç nüsha 35×50 santimetre yada A3 ebadında kâğıtlara çizilmiş yerleşim plânı örneği,
    • Binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin; çevre ve şehircilik il müdürlükleri, yapının proje müellifleri ya da yetkili özgür proje büroları yada üniversitelerin ilgili bölümlerince düzenlenen teknik rapor,
    • Numarataj belgesi.
  • Kreş Açmak Karlı Mıdır? Ne Kadar Kazandırır?

    Kreş açmanın kazançlı bir iş bulunduğunu söylemek mümkün.
    Toplam çocuk rakamı, giderlerin toplamı benzer biçimde değişkenler olduğundan her anaokulu için aynı kazanç seviyesinden anlatmak olası değil.

    Yeniden de anaokulu açma 2022 senesinde karlı bir iş olarak ele alındığabilir. Arzın olduğu her iş kolunda olduğu benzer biçimde burada da iyi bir kazanç elde edilebilir. Ehemmiyetli olan iyi bir iş tasarıyı sonucunda doğru çalışan tercihi ve reklam taktikleriyle hareket edip evlatları ve velileri aldıkları hizmetten hoşnut etmektir. Bunları yaptıktan sonrasında kazanç zati kendiliğinden gelecektir.

    Anaokulu Açmak Manalı Mı?

    Bir işe başlamadan evvel o iş için manalı bir yatırım sonucu olup olmadığı illa ki sorulur.
    Bu çehreden evvelinde iyi araştırma yapılmalı.

    Anaokulu açmak isterim diyen hepimiz bu işi enine boyuna araştırmalı ve ona nazaran hareket etmeli. Anaokulu açma mevzusu hem eğitim alanına hem de çocuklar benzer biçimde son aşama tehlikeli sonuç bir alana dahil olduğundan ihtiyaç duyulan tüm duyarlılık gösterilmeli.

    Toplumda ehemmiyetli gereksinimlerden biri haline gelen anaokulular, kendi işini oluşturmak isteyenlerin de değerlendirmeyi düşündüğü bir iş kolu olarak karşımıza çıkıyor.

    Her işte olduğu benzer biçimde anaokulu açmanın da bazı zorulukları bulunuyor.
    Bu çehreden bir ailede artık hem kadın hem de adam emek verme gidişatında kalıyor. Eğer bu aile bir çekirdek aileyse ve 2 yaşlarında bir evladı var ise ebeveyn çalışıyorken evladı anaokuluna yazdırmaktan başka takatleri kalmıyor. Vaziyet böyleyken anaokulu açma görüşü anlamlı hale geliyor.

    .

    İlgili Makaleler

    Başa dön tuşu
    Oto Aksesuar toptan çakmak
    Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş