Eğitim

Düşmanlar – Muhalifler 2 – Marissa Meyer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Düşmanlar – Muhalifler 2 – Marissa Meyer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Düşmanlar – Muhalifler 2 kimin eseri? Düşmanlar – Muhalifler 2 kitabının yazarı kimdir? Düşmanlar – Muhalifler 2 konusu ve anafikri nedir? Düşmanlar – Muhalifler 2 kitabı ne konu alıyor? Düşmanlar – Muhalifler 2 PDF indirme linki var mı? Düşmanlar – Muhalifler 2 kitabının yazarı Marissa Meyer kimdir? İşte Düşmanlar – Muhalifler 2 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Marissa Meyer

Çevirmen: Serkan Göktaş

Orijinal Adı: Archenemies (Renegades #2)

Yayın Evi: Dex Yayınevi

İSBN: 9786050965834

Sayfa Sayısı: 518


Düşmanlar – Muhalifler 2 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Muhalifler triosunun heyecanı ikinci kitapta tüm hızıyla sürüyor….

Zaman daralıyor…

Aşkları dünyayı kurtarabilir.

Ama birbirlerinin en fena kâbusu da olabilirler.

Nova her adımda yol ayrımına birazcık daha yaklaşıyor ve ikiye bölünen yaşamı giderek karmaşıklaşıyor…

O, bir tarafıyla Uykusuz. Her geçen gün Muhaliflerin itimatını kazanan, Adrian ve ekibiyle beraber Gatlon şehrindeki zayıfları korumak, düzeni sağlamak için savaşan bir dâhi.

Diğer tarafı ise Kâbus; Muhalifleri yok etmeye kesin bir Anarşist. En oldukca gereksinim duyduğu anda onu yapayalnız bırakan, ailesinin ölümüne göz yuman sözde kahramanlardan alacağı intikamın hayallerini kuruyor.

Ama o en o kadar da Nova… Birbirine zıt roller arasına sıkışmış; baş düşmanlarının oğluna, Adrian’a duyduğu hisler yüzünden ne yapacağını bilemeyen bir kahraman.

Muhalifler triosunun ikinci kitabı Düşmanlar’da sınırlar belirsizleşiyor, iyilikle fenalık arasındaki çizgi bulanıklaşıyor. Gizli silahlar, suçlular, sırlar ve ikiye bölünmüş karakterler içinde, karşı konulmaz duygular filizleniyor.


Düşmanlar – Muhalifler 2 Alıntıları – Sözleri

  • Veya kim bilir özgüven denilen şey esasen buydu: bir rol.
  • “…biz mutlak gücü ele geçirdiğimizde, fena olmamızı engelleyecek ne kalır?”
  • “Süper kahramanlar sadece inançları kadar güçlüdür.”
    “Bazen elimizdeki en kuvvetli tabanca gülümsemedir.”
  • Kahramanın içinde ben yoktur.
  • “Bazen elimizdeki en kuvvetli tabanca gülümsemedir.”
  • Nova ilk kez, Oscar’ın özgüvenli tavırlarından ne kadarının rol bulunduğunu merak etti.
    Veya kim bilir özgüven denilen şey buydu: Bir rol.
  • Gökdelenlerle dolu bir şehirde yaşamı sürdürmenin en garip yanı, kimsenin yukarı bakmamasıydı.
  • “Bazen elimizdeki en kuvvetli tabanca gülümsemedir.”
  • Hugh Everhart’ın ona açık seçik olmasa da babacan bir ifadeyle baktığını fark etti. Nova’yla yada onun başarılarıyla gurur duymaya hiçbir hakkı yoktu bu sebeple şu an Nova’nın ona bu şekilde bakacak bir babası olmaması onun suçuydu.
  • “Takdir edilmeli,” dedi Nova. “Ama kesinlikle ilahlaştırılmamalı.”
    Adrian ona güldü. “İnsanın doğası bu şekilde, değil mi? İnsanlar hep birilerini bir kaidenin üstüne koymak ister. Belki de bu sayede hayal edebilecekleri bir şeye kavuşmuş oluyorlar.”


Düşmanlar – Muhalifler 2 İncelemesi – Kişisel Yorumlar

6/10: Muhalifler serisinin ikinci kitabı olan “Düşmanlar” kitabı an itibariyle bitmiştir. Birinci kitabı beğenmeme ve bir yabancı dizi tadında bulunduğunu söylemiştim fakat, bu kitap için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bunun sebebi ikinci kitapla ilgili daha büyük bir beklentimin olmasıydı. Birinci kitabın sonundan sonrasında Düşmanlar kitabını almam oldukca süratli olmuştu ve o gazla son kitabı da aynı merak ve heyacanla satın almıştım. İlk kitapta vazife bilinci olan bir amaç için verilen savaşım vardı. Nova ne yaptığını bilen akıllı bir karakterden, yalnız bir ergene kendine itimatı olmayan bir karaktere dönüştü. Neden ?!
Adrian karakterimizin hem herkesten saklamış olduğu bir zırhı varken ve bu zırhtayken kaide tanımaz bir adam olup zırhı çıkardıktan sonrasında resmen at gözlüklü “bu siyah bu da beyaz” diyen ikiyüzlü bir karakter oldu. Ergen hallerinden bahsetmiyorum bile. Nerde benim o birinci kitapta okuduğum kurgu ve karakterler ?! Resmen bir grup süper güçleri olan ergenin kendi içlerinde yaşadıkları çatışmaları okudum. Bu benim ikinci kitapla ilgili olan tüm merakımı ve heyecanımı öldürdü. As’ın sahnelerinin oldukca azca olması, Ajan N denilen maddenin ortaya çıkaracağı kaostan yalnız Nova’nın rahatsız olması ve oluşabilecek güç yozlaşmasının kitapta yalnız şöyleki bir görünüp çıkması, ve kim bilir tüm kitap süresince karakterlerimizin ergen ergen davranışları yüzünden kitap elimde bir haftadır dolaşıp durdu. Muhaliflerden bu kitapta daha oldukca nefret ettim bu sebeple bir Süper Kahraman’dan daha oldukca varlıklı birer iş adamları benzer biçimde yada politikacı benzer biçimde davranması benim için onları daha da itici hale getirdi. Tüm kitabın “ergen” hareketleriyle geçmesi son 120 sayfada olan tüm olayların kitabı benim için kurtarmaya yetmedi. Ve üçüncü kitapla ilgili azca birazcık tahmin ettiğim olayların olmasını umuyorum. Üçüncü kitap olan “Süper Nova”ya derhal başlamayacağım. Bu kitapta yaşadığım hayal kırıklığını unutmam gerekiyor ilkin. Yinede okumak isteyen arkadaşlara fena bir yorum benzer biçimde görünmesin ilk kitabı hakikaten beğenmiştim. Belki son kitabı daha oldukca beğenirim. Sadece bu kitapta ilk kitabından aldığım heyecanı hissedemedim. (Cansu G.)

|Düşmanlar-Marissa Meyer|

Muhalifler serisinin ikinci kitabına da büyük bir merakla başladım bu sebeple bu kitapta birçok sırrın açığa çıkacağı baya bu şekilde olaylı bir şey olacak sanmıştım fakat klasik bir seri ortası kitabıydı. Olaylar daha bir yavaş ve durgun ilerliyordu fakat kitabın içindeki o gizem sizi daha çok sayfa okutturuyordu.

Keyifli bir okuma süreciydi pek sıkıldığımı da söyleyemem bu kitapta üçüncü kitaptaki bazı vakaları etkileyecek yeni bir buluşlar falan da çıkıyordu ve de gizem söylediğim benzer biçimde oldukca üst seviyelerdeydi fakat bu kadar da anlamamaları beni hep oldukca kızdırdı.

Gözleri resmen tamamen kör olmuş gibiydi doğrusu o denli oldukca belli ediyordu ki bazı parçaları birleştirseler her şey anlaşılacakken yazar bu şekilde bizi merakta bırakmaya devam ettirdi fakat sanırım eğer ki ikinci kitapta bu şekilde gizemi korumasaydı da bence akmayadabilirdi. Karakterleri de seviyorum fakat kişiliklerle aramızda o şekilde oldukca büyük bir sevgi bağları da oluşmadı.

Sanırım en oldukca Max’i seviyorum bir de Oscar ile Ruby’i de. Adrian’ı da seviyorum aslına bakarsak ve öteki ekip üyesi Danna bence onu diğerlerine nazaran hep daha azca okuduk bu yüzden ona karşı ne diyeceğimi bilmiyorum fakat aralarında en zekisi de o. Nova’ya karşı nötrüm tamamen bu sebeple bence devamlı yanlış bir bakış açısıyla vakalara bakıyor esasen şu an üçüncü kitapta da bunu fark ediyor benzer biçimde de bazı yapmış olduğu şeyler beni gıcık da ediyor.

Gözünü fazlasıyla intikamla bürümüş bir karakter ve bundan başka hiçbir şeyi gözü görmüyor ve sanki o dilediği şeyi yapınca her şey daha iyi olacakmış benzer biçimde düşünüyor fakat bence büyük yanılıyor her her neyse şu ana kadar benim için averaj bir seri olarak gidiyor okursanız da keyif alarak okuyabileceğinizden inanırım 4/5 yazar/i11156 kitap/kitap–186552 (Betül Sena)

Fazlaca güzeldi bu seri ve Marissa Meyer tüm övgüleri hak ediyor Ay Günlükleri kadar iyi bir seri bence bayıldım mükemmel. Nova’yı oldukca seviyorum aslına bakarsak bu biçim kitaplarda baş karakterleri pek sevmem severim fakat favorim değildir ve bir çok süre aptallık yaparlar fakat nova asla o şekilde değil aklı başlangıcında ve benim favorim. Ayni şekilde Adrian’ı da oldukca seviyorum hatta kimi zaman Nova’dan daha oldukca seviyorum Adrian’ı aklı başlangıcında kafası karışık duygusal oldukca iyi bir karakter Adrian.
SPOILER OLABİLİR
Kitapla ilgili beni üzen şeyler var aslına bakarsak tam olarak üzmek de denilemez fakat bilmiyorum üzüldüm galiba niçin her şey ters gitti son sayfalarda tüm her şey alt üst oldu ve öteki kitapta ne olacak da bu karmaşayı düzeltecek bilmiyorum bana asla düzelemeyecek benzer biçimde geliyor umutsuzum fakat bununla beraber umudum da var benzer biçimde jsjdkrjr Marissa Meyer sonuçta bu beklentim yüksek elbet bizi bu işin içinden kurtarmış olur. (sel)


Düşmanlar – Muhalifler 2 PDF indirme linki var mı?


Marissa Meyer – Düşmanlar – Muhalifler 2 kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Düşmanlar – Muhalifler 2 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Marissa Meyer Kimdir?

Meyer , Washington Tacoma’da hayata merhaba dedi ve Pacific Lutheran Üniversitesi’ne girdi ve burada yaratıcı yazarlık üstüne aşama aldı. Cinder’i yazmadan ilkin , Meyer, beş yıl süresince bir kitap editörü olarak çalıştı ve Alicia Blade’in kalem adı altında Sailor Moon hayranı kurgu yazdı . The News- Tribune’ye verdiği röportajda, fanatik kitlesinin yapımının yazılı el sanatlarını öğrenmesine destek bulunduğunu, anlık geri bildirimini verdiğini ve ona eleştiri almanın yollarını öğrettiğini söylemiş oldu.

Meyer, o başlangıçta yazmak için esin kaynağı oldu belirten kül 2008’de katıldıktan sonrasında Ulusal Roman Yazma Ay o fütüristik bir sürümü odaklanan bir öykü yazdı yarışmasında Çizmeli Kedi . Ayın Günlükleri , Cinderella , Minik Kırmızı Başlıklı Kız , Rapunzel ve Kar Beyazılığının hikayelerine dayanan dört kitap dizisidir (tetraloji). İlk kitap olan Cinder , New York Times’ın en oldukca satan kitabıydı.

Meyer, 2013’te Alice Harikalar diyarı olan Queen of Hearts’un yer almış olduğu genç bir erişkin seriyle Feiwel & Friends’den iki kitaplık bir antak kalma imzaladı . İlk kitap olan Heartless , 2016 sonbaharında bir gösterim için hazırlandı . Tek başına bir roman. Yayıncılar Haftalık sonradan bir süper kahraman serisi yazacağını deklare etti.


Marissa Meyer Kitapları – Eserleri

  • Cinder
  • Scarlet
  • Cress
  • Winter
  • Levana
  • Uzak Yıldızlar
  • Kalpsiz
  • Muhalifler
  • Düşmanlar – Muhalifler 2
  • Supernova
  • Instant Karma
  • Wires and Nerve: Volume 1
  • Wires and Nerve Volume 2


Marissa Meyer Alıntıları – Sözleri

  • O yalnız bir çocuktu.
    Normal, çocukça şeyler yapmayı hak ediyordu. Bir yaşamı hak ediyordu. (Supernova)
  • “Scarlet genç ve körpe bir parçaydı ve kurt biliyordu ki babaannesinden bile daha leziz olmalıydı.” (Scarlet)
  • Her şeyden vazgeçip seni seçiyorum. (Kalpsiz)
  • Güzel olduğuna ilkin kendini inandırırsan diğerlerini buna inandırmak daha kolaydır sadece aynalar gerçekleri göstermek benzer biçimde benzersiz bir özelliğe haizdir. (Cinder)
  • Ümitsizlik onun kitabında yazmazdı. (Supernova)
  • “Yine de bir şeyde iyi olmak güzel bir his. Annemlerin başarı göstermiş olmamı istediği türden bir şey olmasa da asla yoktan iyidir.” (Kalpsiz)
  • ”Aşk bir fetihtir. Aşk bir savaştır, harp. Ben aşktan bunu anlıyorum işte.” (Levana)
  • “Bazen elimizdeki en kuvvetli tabanca gülümsemedir.” (Düşmanlar – Muhalifler 2)
  • Nefrete karşı sevgi.
    Öfkeye karşı acıma.
    Tekrar yeniden. (Supernova)
  • “Farklılıklarımıza karşın, birbirimizi sevme gücüne sahibiz. Zayıflıklarımıza karşın, birbirimize destek olmak da bizim elimizde” (Cinder)
  • Hiçbir yere ilişik olmayan kız evladı için ağladı. Herkesten daha oldukca çabalayan ve tüm emekleri boşa giden kız için… (Levana)
  • Yüzyıllar süresince dünyanın geri kalanı dahilerden korktu. Bizi avladılar. İşkence ettiler. Korktular, zulmettiler. Bizi birer iblis olduğumuza inandırdılar. Cadı dediler bizlere. Ne ucubeliğimiz kaldı ne iğrençliğimiz. Taşlandık, asıldık ve etrafımızda toplanıp zalim gözlerle bizi izleyen kalabalık, dünyayı bir dışlanmıştan daha temizlemenin gururunu yaşarken ateşe verildik. (Muhalifler)
  • “Sadece kendini nasıl koruyacağını bilmeni istiyorum. Ne de olsa, bir yabancının ne zaman seni istemediğin bir yere götürmeye kalkışacağını bilemezsin.” (Uzak Yıldızlar)
  • Cress ellerini kucağında kavuşturdu. “Seni sandığından daha iyi tanıyorum, Kaptan Thorne. Bir kere zekisin. İkincisi cesursun. Düşüncelisin, iyi kalplisin ve..”
    “Çekiciyim.”
    “Ve…”
    “Karizmatik.”
    “Evet, karizmatik ve..”
    “Yakışıklı.” (Cress)
  • Korkusu olmayanın cesareti de olmazmış… (Supernova)
  • “Seni seviyorum.”
    “Hayır. Sen o kelimenin ne demek olduğunu bile bilmiyorsun. Keşke anlamanı sağlayabilseydim.” (Levana)
  • “Umarsızlık hata yaptırır.” (Winter)
  • “Onu iyi tanıdığım söylenemez…” (Kalpsiz)
  • Kahramanlık neler yapabildiğinle değil, yaptıklarınla ilgiliydi.Kurtarılmaları gerekenleri kurtarıp kurtaramadığınla ilgiliydi (Muhalifler)
  • “Duvarlar kanıyor. Avizeden omzuna kanlar damlıyor. Kokusunu alıyorum. Tadını… Ah, Jacin! Bu saray niçin bu kadar acı çekiyor? Neden hep ölüyor?” (Winter)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş