Eğitim

Alamut – James Boschert Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Alamut – James Boschert Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Alamut kimin eseri? Alamut kitabının yazarı kimdir? Alamut konusu ve anafikri nedir? Alamut kitabı ne konu alıyor? Alamut PDF indirme linki var mı? Alamut kitabının yazarı James Boschert kimdir? İşte Alamut kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: James Boschert

Çevirmen: Nur Yener

Orijinal Adı: Assassins of Alamut (Talon #1)

Yayın Evi: Yurt Kitap Yayın

İSBN: 9786055290047

Sayfa Sayısı: 576


Alamut Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Elbruz Dağlarının Doruklarında

Seyduna Hasan Sabbahın Fedai Yetiştirdiği Bir Kale Vardır 

Adı Alamut’tur Yani “Kartal Yuvası”

İki Alamut fedaisi Rıza ile Talon yaklaşan adamların önünde müdafa pozisyonuna geçtiler. İki fedai için bu nefes almak kadar doğaldı. Onlar bıçakla öldürmek için eğitilmişlerdi. Vurmayı bekleyen uzun pençeli iki ölümcül kedi gibiydiler. Rıza bir yılan benzer biçimde hamle yapmış olup çekildi ve adamlardan biri yerdeydi bağırsakları dökülmüştü ve iki eliyle onları tutmaya çalışırken feryat atıyordu. Talon göğsüne nişan alarak savrulan bıçağı kolayca engelledi. Sonra bıçağını insanın göğüs kemiğinin altına sapladı. Bağırsakları dışarı dökülen adam yerde yatıyordu. İç organların kanlı elleriyle tutarak acı içinde inliyordu. Tuniği ve pantolonu kan ve idrar içindeydi. Talon ona yaklaşıp başını kaldırarak ölmekte olan insanın terli yüzüne baktı. “Siz aptallar fedailere bıçakla saldırmamalıydınız” dedi dişlerinin arasından. Adamın gözleri devasa açıldı ve ağlamaya başladı. Talon süratli bir hareketle onun boğazını kesti…


Alamut Alıntıları – Sözleri

  • Sağırlar bülbülün şakımasını işitemezler.
  • Heraklit,zamanı renkli taşlarla oynayan bir çocuğa benzetiyordu.Çocuk taşları dilediği benzer biçimde ayırmakta vaya birleştirmekteydi.
  • Yüksek bir algı seviyesine ulaşmış bir insan için,düşlemek,binlerce başka güzel hususi durumunun yanı sıra,her fiil ve her ilerlemenin süsü ve itici gücüdür.
  • Neden güzel olan her şey vaktinden oldukca sonrasında geliyor..?
  • Ve aptallar dünyanın tüm bilgelikleri ile alay ederler.
  • “Konu başkaları olunca hakkaniyet dağıtmak kolaydır normal olarak “
  • Kendi gururunun kölesi olduğundan bu kadar fena…
  • Uyumak için nafile çabalıyordu. Bu garip belirsizlikle oldukca huzursuz olmuştu.
  • Yatmak, uyumak ve tekrar da asla uyanmamak arzusuyla dolmuştu içi.
  • Sanki her şey bir sis perdesinin ardına gizlenmiş gibiydi. Ne düşünürse düşünsün, idrak etmek için ne kadar çaba gösterirse göstersin sonunda içinde derin bir acı ve aşağılanma duygusuyla kalakalıyordu.
  • Bilinç seviyesi ne kadar düşerse fanatiklik de o denli artar.


Alamut İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İçerisindeki tek bir ayrıntıyı bile yazmaktan imtina ediyorum. Kitabın her sayfasını kendiniz keşfetmeli ve bence Hasan Sabbah ile ilgili filmleri bir kenara bırakarak okumalısınız. Tek kelime ile anlatılması kolay olan kitaplara bayılıyorum. Bu kitabın kelimesi bana bakılırsa kesinlikle “ ETKİLEYİCİ “ . (Göxel T.)

Tehlikeli sadece Muazzam!: Aslında söyleyeceğim o denli oldukca şey var ki! İnanılmaz bir siyaset, inanılmaz bir öykü, inanılmaz bir deha. Hasan Sabbah kendi devrinde nam salmış, muhteşem zekâsıyla bölge bölge insanları çevresinde toplanmış, kendi öğretisini öteki insanlardan ayırmış adeta değişik bir Ütopya kurmuş bir karakter. Kitap o denli akıcı ki kimi zaman yüzlerce sayfa okuduğumun bilincinde olmuyorum. Yetiştirdiği fedailer, onları aden vaadiyle kandırması ve daha sonrasında muhteşem bir güce dönüşmesini konu alıyor. Alamut hakkında daha öncesinden birçok şey duymuştum sadece bu kadar detaylı bir halde data almamıştım. Kur’an’ı, İslam’ı, peygamberi, halifelik sürecini kendi felsefi bilgisi ile yoğurarak tüm bunlara yepyeni bir perspektiften bakarak çevresinde toplamış olduğu kitleleri bu aşama kandırmış olması inanılmaz. Sultan Arslantaş’ın 30.000 kişilik ordu ile üstüne doğru gelmesinden sonrasında tüm her şeyi değiştirecek olan planı ortaya koymaya başlıyor.
Oldukca yakın dostu Ömer Hayyam ile beraber yaşamış oldukları ve ek olarak Nizamülmülk ile yakın dostluklarından sonrasında kanlı bıçaklı olmasını ele alan vakalar silsilesi…
Hiçbir şeyden korkmayan, inanılmaz testlerden geçen, ölümü adeta arzulayan, bunun için her şeyini veren ve hiçbir şekilde itiraz etmeden itaat eden dünyaya nam salmış olan fedailer…
Hiçbir şeyden habersiz yalnız rol yapmakla görevli sözde Cennet hurileri…
Gelelim kitabın Neden tehlikeli olduğuna;
Eğer dini ve felsefi olarak belli bir seviyede kafi bir bilginiz yoksa, kitapta geçen felsefi akımlar ve sekülerist bir perspektif olarak meydana getirilen anlatımlar ciddi anlamda kafanızı bulandırabilecek seviyede. Bu yüzden kitabı okumadan ilkin kesinlikle dini ve felsefi bilginizi tazelenmiş olmanız gerekiyor.
Şimdiden İyi okumalar dilerim. (Nusret Şanal)

ALAMUT ; kitap 11.yy’da Selçuklu egemenliğindeki yirmi senelik intikam alma ihtirasini konu alıyor. Haşhaşilerin kurucusu Hasan Sabah oldukca uzun süreler süresince gezip görmüş olduğu ve öğrendiği her şey sonucunda insanları ve dinleri oldukca iyi bir halde tanımlamıştır. Bunlardan bazıları derslik arkadaşları olan Ömer Hayyam ve düzen mülktür. Okul yıllarında birbirlerine söz vermişlerdir, ileride yine karşılaştıklarında kesinlikle birbirlerine yardım edeceklerdir. Ömer Hayyam şiir ve şaraplarla ilgilenmiş ve başka bilim dallarına yönelmiştir. Nizamül mülk ise Selçuklu Devleti’nde baş vezirliğe kadar terfi etmiştir . Hasan Sabah ise hemen hemen ne yapacağına karar vermemiş hem Ömer Hayyam hem de düzen-ı ziyaret ettikten sonrasında tercihini nizamdan yana kullanmıştır nizamülmülk’ü Okul yıllarında birbirlerine verdikleri sözleri pek önemsememiş ve Hasan sabbahi küçümsemiş, fakat gene de ona sarayda bir iş bulmuştur. Kısa sürede kendini gösteren hasan sabahleyin sultanının dikkatini çekmiş ve bigün kimsenin yapamayacağı bir hesaplama işini kendisi hazırlamıştır. nizamül mülk bunu öğrenince derhal bu detayları değiştirmiş ve Sultan’ın karşısına çıkan Hasan Sabah elinde başka kağıtlarla ortada kalmıştır. Hasan Sabah saraydan kovulmuştur. İşte bugünden itibaren Nizami mülk onun en büyük düşmanı olmuştur.Hasan sabahleyin Uzun süre içinde yeni planlar yapmış ve Alamut kalesini ele geçirmiştir. Bu Kaleyi oldukca başka amaçlar için kullanmıştır. Muhteşem bir kurgu ve dahi bir delinin dini kullanarak düzmece bir ütopik bir cenneti kurmuş.Ve o cennetin kölesi olmuş.
Burayı fedailerin eğitildiği yer haline getirmiş ve kendisini peygamber olarak duyuru etmiştir tüm dünyaya korku salmayı başarmıştır.İnsanlar (haşhaş tesirinde iken hariç) insani değerlerini kaybetmemeleri dikkat çekiyor.Gerek fedailer içinde gerekse aden bahçelerinde ki kızlar içinde sağlam bir dostluk bağları görülüyor.Yine eserde İsmaili hareketinin düsturu olarak “Hiçbir şey gerçek değil, her şey mübah.” fikri ön plana çıkmaktadır.
.
.
Oku, dünyayı tanı. Hiçbir şeyden korkma. Her türlü önyargıdan uzak dur. Hiçbir şeyi aşırı yüceltme gözünde. Hor da görme. Her şeyi araştır. Cesur ol (Hümeyra karahanli)


Alamut PDF indirme linki var mı?


James Boschert – Alamut kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Alamut PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı James Boschert Kimdir?

James Boschert 1950’lerin başlangıcında Malaya kolonisinde büyüdü. On beş yaşlarında İngiliz Ordusu’na katıldı. Daha sonrasında Ortadoğu’da yaşadı ve Umman, Lübnan, İsrail ve İran ordusunda çalıştı. Boschert, 1978’de İran şahı devrildiğinde İngiltere’ye geri döndü.

Kuzey Denizi’ndeki bir tankerde mühendis olarak çalışmaya devam etti. California’daki Lawrence Livermore’daki Ulusal Ateşleme Tesisi’nde lazer teleskopların geliştirilmesinde optik mühendisi olarak çalışmıştı.


James Boschert Kitapları – Eserleri

  • Alamut
  • Alamut Fedaisi
  • Fedai
  • Yunan Ateşi
  • Bir Şahin Uçuyor
  • Ejderhanın Nefesi
  • Kantara Fedaileri
  • İntikam Fırtınaları


James Boschert Alıntıları – Sözleri

  • Dün bugünün deliliğini hazırladı
    Yarının sessizliğini, zaferini yada umutsuzluğunu:
    İç! Zira ne nereden geldiğini ne de nedenini biliyorsun
    İç! Zira ne nereye gittiğini ne de nedenini biliyorsun.
    Ömer hayyam (Fedai)
  • Hiddet sadece insanoğlunun başını derde sokar. (Kantara Fedaileri)
  • Keşke, keşke bir denizci olsaydım,
    Keşke birisi bana bir tekne verseydi,
    Her akşam sarardım yelkenlerimi
    Gözlerinin mavi limanında. (Bir Şahin Uçuyor)
  • Bilinç seviyesi ne kadar düşerse fanatiklik de o denli artar. (Alamut)
  • “Şunu bil ki düşmanlarımızla savaşacağın kadar onlarla ahbaplık da edeceksin. ” “Şimdi bile dostla düşman mevzusunda kafa karıştıran başka bir dünyada yaşıyorsun. ” (Fedai)
  • Mühim hiçbir harp coşkusuz kazanılmaz. (Ejderhanın Nefesi)
  • “Şunu bil ki düşmanlarımızla savaşacağın kadar onlarla ahbaplık da edeceksin,” diye uyardı Montague’yu. “Şimdi bile dostla düşman mevzusunda kafa karıştıran başka bir dünyada yaşıyorsun.” (Fedai)
  • Bir grup yırtıcı barbar dağlardan indi vadiye sel benzer biçimde
    Sürülerimizi ezip geçerek.
    Çobanlar kaçıp gitti.
    Sadece ben bükük yayım ve içi ok dolu kılıfımla, Düşmanın çevresinde dolanıp
    Mimledim gittiği yolu.
    John Ross, The Book of Scotish Poems (Bir Şahin Uçuyor)
  • Daran gururla sırtını dikleştirdi. “Ben bir Kürdüm, lordum.” (Bir Şahin Uçuyor)
  • Kendi gururunun kölesi olduğundan bu kadar fena… (Alamut)
  • Bir ara Yasemin, Talon’a dönerek sordu. “Neden bayanlar yiyeceklerini kocalarıyla yiyemiyor, Süleyman?” (Fedai)
  • İnsanları mağrur kılmak için mütevazılığı kullan (Ejderhanın Nefesi)
  • senin hatrına, aceleyle gidiyorum karada ve suda:
    Senin hatrına geçiyorum çölü ve ayırıyorum dağı ikiye,
    Ve yüz çeviriyorum her şeyden,
    Ta ki ulaşana dek
    Seninle yanlız olduğum yere. (Bir Şahin Uçuyor)
  • Limanda kölelerin kırbaçlarla çalıştırıldığını görmek rahatsız ediciydi. Bunlar savaşlarda ya da kuşatmalarda ele geçirilen esirlerdi; fidye veremeyenler köle oluyordu. Talon hem Müslümanların hem de Hristiyanların bunu yaptığını biliyordu. Bu iyi bir kaynaktı, şundan dolayı savaşlar asla son bulmuyordu ve bu vasıtayla sonsuz bir işgücü sağlanıyordu. Esirler nadiren altı aydan uzun hayatta kalıyor, hastalık yada bitkinlikten düşüp ölüyorlardı. Cesetler çürümesi için bir hendeğe atılıyor ve leşçil kuşlar tarafınca yeniliyor ya da eğer nehrin kıyısında çalışıyorlarsa muhtemelen timsahlara yem oluyorlardı. Son aşama rahatsız olan Talon bu İnsanların gözlerine bakamıyordu. (Fedai)
  • Fedailerin görevlerini yerine getireceğinden asla şüphesi yoktu. Başarılı olmamaları düşünülemezdi bile. (Fedai)
  • Sanki her şey bir sis perdesinin ardına gizlenmiş gibiydi. Ne düşünürse düşünsün, idrak etmek için ne kadar çaba gösterirse göstersin sonunda içinde derin bir acı ve aşağılanma duygusuyla kalakalıyordu. (Alamut)
  • Devenin tek bir hörgücü vardır;
    Çöl devesininse iki;
    Ya da bunun tersi.
    Hiç güvenilir değilim. Ya siz?
    Ogden Nash (Ejderhanın Nefesi)
  • “Bir intikam yolculuğuna çıkmadan evvel iki gömüt kaz.”
    Konfüçyüs (Ejderhanın Nefesi)
  • Ah, işte şimdi fark ediyorum
    Korsanların uzaktaki yelkenlisini.
    Ve hayalim için yas tutuyorum;
    Feryat edip yakaran hacılar benzer biçimde.
    Zira artık biliyoruz kaderimizi.
    Graham (Fedai)
  • Ve ağacın çevresinde dans edip neselenecegiz
    Her yıl panayıri görmeye gidecegiz;
    Ve kafaları çekip can bunaltan kaygılara kafa tutacağız
    Ve mutlu olacağız Temmuzun ilk Cuma si (Alamut Fedaisi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş