Eğitim

Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek – Michael J. Gelb Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek – Michael J. Gelb Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek kimin eseri? Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek kitabının yazarı kimdir? Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek konusu ve anafikri nedir? Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek kitabı ne konu alıyor? Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek PDF indirme linki var mı? Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek kitabının yazarı Michael J. Gelb kimdir? İşte Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Michael J. Gelb

Yayın Evi: Beyaz Yayınları

İSBN: 9789758261574

Sayfa Sayısı: 384


Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Doğayı daha çok anlamamıza ve zekanın çapını arttırmamıza ilave olarak, uygar ruhsal araştırmalar potansiyelinizin genişlemesi için çarpıcı gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Sonuçları şu ifadeyle özetleyebiliriz: Beyniniz sandığınızdan oldukça daha iyidir. Beyninizin organik kabiliyetlerini değerlendirmek ergonomik olarak Da Vinci benzer biçimde düşünme emek harcamaları için muhteşem bir çıkış noktasıdır. Şunları dikkatle düşünün: Beyniniz herhangi bir süper bilgisayardan daha esnek ve oldukça boyutludur. Hayatınız süresince, her saniyede yedi şeyi öğrenebilir ve daha da oldukça öğrenecek kafi yeri bulursunuz, eğer doğru şekilde kullanırsanız yaşlandıkça gelişecektir. Hemen derhal sınırsız sayıda kromozom bağlantısı yapma kabiliyetine yada fikir durumu potansiyeline haizdir. Bu son noktada ilk olarak Moskova Üniversitesi`nden, psikolojinin efsanevi öncücü İvan Pavlav`un talebesi, Pyotr Anokhin tarafınca ortaya konmuştur. Anokhin 1968`de yayınladığı araştırmasında, averaj bir beyinin yapabileceği asgari potansiyel fikir paterninin 1`den sonrasında daktilo ile yazılmış 10.5 milyon kilometre sıfır ile meydana gelecek sayı kadar bulunduğunu gösterdiğinden tüm bilim dünyasını derinden sarsmıştı. 


Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek Alıntıları – Sözleri

  • Pratik filozoflar: Hayatımı iyi mi daha anlamlı hale getirebilirim, diye sorar.
  • Varlık nedenim ne?
    Yaratana iyi mi hizmet edebilirim?
  • Dünyaya onun açısından bakarken, dehanın getirmiş olduğu yalnızlığın hüznünü de hissedebilirsiniz.
  • Görülmemiş derecede gürültülü, kirli, ve süratli bir dün­yada yaşıyoruz. Ama siz de güneşte doğdunuz ve ona doğru yürüyorsunuz.
  • Beyniniz ;
    • herhangi bir süper bilgisayardan daha esnek ve oldukça boyutludur.
    • hayatınız süresince, her saniye, saniyede yedi şeyi öğ­renebilir ve daha da oldukça öğrenecek kafi yeri bulu­nur.
    • eğer doğru şekilde kullanırsanız yaşlandıkça gelişe­cektir.
  • … daha hava karanlıkken etraftaki hepimiz daha uyueken oldukça erken uyanan bir adama benzetmiştir.
  • Teorik olarak sınırsız bir öğrenme ve yaratıcılık ye­teneğine sahipsiniz.
  • Yaşlandığınızda beyninize ne olur? Biroldukça insan yaşı ilerledikçe zihinsel ve bedensel yeteneğin mecburi olarak azaldığını varsayar; yirmi beş yaşından sonrasında günlük olarak mühim bir beyin kapasitesini kaybetmiş olduğu­mizi zanneder. Gerçekte, averaj beyin yaş ilerledikçe gelişebilir . Nöronlarınıız yaşamımız süresince giderek artan karmaşıklıkta yeni bağlantılar yapabilme kabili­yetindedirler. Ve, nöronların organik kabiliyeti o denli büyüktür ki, hayatımızın sonuna kadar her gün bin beyin hücremizi kaybetsek bile, bu toplamın yüzde birinden azdır (doğal hakkaten kullandığınızın yüzde birini kaybetmemek önemlidir).
  • Bakıp görmeyenlerden,
    konuşup dinlemeyenlerden,
    dokunup hissetmeyenlerden uzak durun..
  • Belki, birçok dostum benzer biçimde, sizin için de en mühim so­run her yönden artarak gelen baskılar karşısında dengeli ve dolu bir yaşam yaşamaktır.


Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bana öğrenmeyi öğreten ilk kitaptı. Kendisiyle lisede tanıştım ve karakterimin gelişiminde büyük tesiri olmuştur. Büyük fikirler her yerde bir tek görmemizi anlamımızı sağlayacak fenerlere ihtiyacımız var, doğrusu büyük beyinlerin kitaplarına. (Tarık Emin)

Leonardo Da Vinci diyince aklımıza Mona Lisa’nın ressamı gelir ve bir çoğumuz onu bir tek ressam olarak biliriz fakat aslına bakarsak Leonardo Da Vinci periyodunun mühim bir düşünürü, felsefecisi, mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı, botanisti, jeoloğu, yazarı ve ressamıdır. Evet hakkaten oldukça şaşırtıcı fakat o şekilde. İşte bu kitap’da böylesi değişik alanlarda oldukça başarı göstermiş bir kişinin fikir yapısını, sanatını ve felsefesini bulacaksınız. Ben bu kitabı üniversite yıllarımda bundan ortalama 12 yıl ilkin okumuştum ve oldukça istifade etmiştim. Hala kitabı ara sıra elime alır ve altı çizili bölgeleri yeniden okurum. Bir oldukça kişisel gelişim kitabına gore oldukça varlıklı ve hem de oldukça toplu bir kitap. Devamlı başka başka insanların başarı hikayelerini okumaktansa hakkaten büyük bir dahinin yolundan gitmek oldukça daha gerçekçi ve sürükleyici. Hayatın anlamını, güzelliğini ve standardını derinleştirmek isteyenler bu kitabı kesinlikle okusun derim. (Bekir İstanbul)

Dünyanın en tanınmış insanları içinde ilk sıralarda yer edinen Leonardo Da Vinci, bir bilim insanı ve usta bir sanatçı olmasının yanı sıra gizemli kişiliği, oldukça yönlü varlığı ve insanlığa katmış olduğu muhteşem değerler ile seneler boyu popülaritesini korumuştur. Hatta eserleri ile gelecek kuşaklar için bile kesinlikle öncü adlardan biri olarak yaşayacak ve her daim gündemde kalacaktır. Bu kitapta onun fantastik yaşamının yanı sıra fikir tarzını, bakış açısını anlamaya emek harcayarak, kitap içinde verilen keyifli egzersizler ile onu anlamaya yaklaşıp, birazcık da olsa onun benzer biçimde düşünmeyi deneyimleyebiliriz. Kitabın hakettiği ilgiyi görmediği kanısındayım. Zira bundan oldukça daha rahat ve amaç olarak verimsiz eserler bile daha çok gündemde kalırken, bu yapıt birazcık kıyıda köşede kalmış benzer biçimde gözüküyor. Belki onun benzer biçimde düşünemeyiz. Ama en azından kitabın bizde yaratacağı tesir ile kendi fikir tarzımızı geliştirip, kendimizi farkedebiliriz. (A. Levent IŞIK)


Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek PDF indirme linki var mı?


Michael J. Gelb – Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Michael J. Gelb Kimdir?

1994 yılından beri çeşitli radyolarda müzik direktörlüğü ve gösterim yönetmenliği icra eden MICHAEL, “Akdeniz Rüzgârı” ve “Michael Show” adlı yayınlarını o tarihten günümüze kadar sürdürürken çeşitli mecmua ve gazetelerde müzik eleştirmenliği yapmıştır. Müzik hayatına söz yazarı ve besteci olarak çeşitli şarkıları da kazandıran Michael ek olarak “Michael Show Hits”, “Michael Show GreekHits” – “Akdeniz Rüzgârı Vol. 1 – Vol. 2” “Best Of GiannisParios” adlı albümlerin de hazırlayıcısı olarak imza attı. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Eğitiminde lisans, Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Pazarlama alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Micheal şu an Marmara Üniversitesi’nde Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Doktora programında ve medya ve müzik ekonomisi ve pazarlaması üstünde araştırmalarına devam etmektedir.


Michael J. Gelb Kitapları – Eserleri

  • Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek
  • Düşünmenin Tam Zamanı
  • Da Vinci Çözümü
  • Dehanızı Keşfedin
  • Edison Gibi Buluş Yapmak
  • Janglörlük Sanatı Üstüne Dersler
  • Bağ Kurma Sanatı


Michael J. Gelb Alıntıları – Sözleri

  • Belki de değişime egemen olmak isteyenlerin önündeki en büyük problem, belirsizliğe karşın harekete geçme isteği duymamaktır. (Düşünmenin Tam Zamanı)
  • İnsanların kaos dönemlerinde çekmiş olduğu gereksiz acının büyük bir kısmı; eskimiş etkisiz kontakt stratejilerinden oluşur. Biroldukça kurum ve ailede , yanlış anlama yaygın ve yüksek derecede bulaşıcıdır. Ama bir umar var. (Düşünmenin Tam Zamanı)
  • Canı yürekten edilen yakarış, dünyada başka hiçbir şeyin başaramayacağı şeyleri başarabilir..
    Gerektiği benzer biçimde anlaşılır ve uygulanırsa, en güçlü fiil aracıdır …
    .
    .
    MAHATMA GANDHI (Dehanızı Keşfedin)
  • “Dinlemek ,bir liderlik edimidir ve cesaret ister.” (Düşünmenin Tam Zamanı)
  • ” Dua ve derin fikir, yaratıcılığın kaynağına kanal açar. ” (Düşünmenin Tam Zamanı)
  • Beyniniz ;
    • herhangi bir süper bilgisayardan daha esnek ve oldukça boyutludur.
    • hayatınız süresince, her saniye, saniyede yedi şeyi öğ­renebilir ve daha da oldukça öğrenecek kafi yeri bulu­nur.
    • eğer doğru şekilde kullanırsanız yaşlandıkça gelişe­cektir. (Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek)
  • “Soruları biçimlendirmek için evvelinde konulmuş kurallar olmasa da, geniş bir genelleştirme ile aşırı özelleştirme, esneklik ve odaklanma içinde bir denge aramak faydalıdır. İyi biçimlenmiş bir sual kışkırtıcı, enerji ve esin vericidir. ” (Düşünmenin Tam Zamanı)
  • Bakıp görmeyenlerden,
    konuşup dinlemeyenlerden,
    dokunup hissetmeyenlerden uzak durun.. (Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek)
  • Beklemesini bilen şahıs istediği şeyi elde edebilir… fakat bir tek, telaşlı davranan kişilerin elde edemediği şeyi elde edebilir. (Edison Gibi Buluş Yapmak)
  • Yaşlandığınızda beyninize ne olur? Biroldukça insan yaşı ilerledikçe zihinsel ve bedensel yeteneğin mecburi olarak azaldığını varsayar; yirmi beş yaşından sonrasında günlük olarak mühim bir beyin kapasitesini kaybetmiş olduğu­mizi zanneder. Gerçekte, averaj beyin yaş ilerledikçe gelişebilir . Nöronlarınıız yaşamımız süresince giderek artan karmaşıklıkta yeni bağlantılar yapabilme kabili­yetindedirler. Ve, nöronların organik kabiliyeti o denli büyüktür ki, hayatımızın sonuna kadar her gün bin beyin hücremizi kaybetsek bile, bu toplamın yüzde birinden azdır (doğal hakkaten kullandığınızın yüzde birini kaybetmemek önemlidir). (Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek)
  • Güzellik doğruluktur, doğruluk da güzellik… (Dehanızı Keşfedin)
  • Bir insanın akıllı olup olmadığını yanıtlarına bakarak söyleyebilirsiniz. Mantıklı olup olmadığını ise, sorularına bakarak.
    ~Nobel ödüllü yazar Necip Mahfuz~ (Düşünmenin Tam Zamanı)
  • Yaşam oyun benzer biçimde yaşanmalıdır. (Dehanızı Keşfedin)
  • ” Bir başkasına kulak vermek için, ilkin kendinize kulak verin. Öyleyse, dinleme sanatının ilk adımı, kendinizi ‘ Merkezlemek ‘tir.’ ” (Düşünmenin Tam Zamanı)
  • Pratik filozoflar: Hayatımı iyi mi daha anlamlı hale getirebilirim, diye sorar. (Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek)
  • … daha hava karanlıkken etraftaki hepimiz daha uyueken oldukça erken uyanan bir adama benzetmiştir. (Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek)
  • Belki, birçok dostum benzer biçimde, sizin için de en mühim so­run her yönden artarak gelen baskılar karşısında dengeli ve dolu bir yaşam yaşamaktır. (Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek)
  • Teorik olarak sınırsız bir öğrenme ve yaratıcılık ye­teneğine sahipsiniz. (Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek)
  • ” Eşim bir sanatçı ve organik olarak , sinesteziktir.Bir güz akşamı penceremizin önünde, rüzgarla hafifçe hışırdayan yaprakları seyrediyorduk. Eşim , ‘ Yapraklar beni gıdıklıyor ‘ deyiverdi. O anda , yaprakları yepyeni bir tarzda yaşadım. Kendimi ,onların devinimini ‘ sezmek ‘ için özgür bırakdıkça, renk ve dokuları canlanıvermişti.” (Düşünmenin Tam Zamanı)
  • Ya Ölmek ?
    Meçhulle gitmek..
    ..Şu dünyadaki en aşağılık yaşam bile..Açlık,sefalet, hastalık, hapis..
    Ne olursa olsun, ölüm korkusundan beter olması imkansız!
    .
    .
    William Shakespeare (Dehanızı Keşfedin)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş