Finans

Amazonda Satış Yapmak için Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar 2022

Amazon satıcılar ile alıcıları bir araya getiren Dünya genelinde popüler olmuş bir platformdur. Her geçen gün satıcıların artan talepleri karşısında FBA hizmetini Amazon devreye girdi. Yapılan yeni hizmet ile birlikte platformun ağından ve alan kişi tabanından yararlanma hizmeti satıcılara hizmet olarak sunuldu. Böylece Amazonda satış yapmak nispeten daha kolay hale geldi.

Ağ hizmeti açısından bakıldığında Amazon’un en büyük online alışveriş platformları içinde bulunduğunu görebiliyoruz. Amazonda satış yapabilmek için ilk olarak sistemin iyi mi işlediği hakkında data sahibi olmak gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere Amazonda satış yapmak için hangi adımları izleyeceğinize dair derinlemesine ifade sunulmaya çalışılacaktır. Yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

FBA Nedir?

Makalemizde Ne Okuyacaksınız?

  • FBA Nedir?
  • Amazon Prime Programı ve Avantajları
    • Amazonda Satış Yapmak İçin Sahip Olmam ihtiyaç duyulan Para Miktarı Nedir?
  • Amazon ile Nasıl Satış Yapmaya Başlayabilirim?
    • Kendinize Nazaran Bir Plan Oluşturun
    • Niş(niche)’nizi Belirleyin
    • Satış Yapacağınız Pazarı Araştırın
    • Ürünlerinizi Temin Edeceğiniz Satıcıları Belirleyin
    • Sipariş verin ve Satışa başlayın
    • Amazonda Firmanıza ilişik bir hesap açın
    • Ürünlerinizi sırasıyla Listeleyin
    • Ürün Stoklarınızı Kontrol edin
    • Ürün satın Alan Müşterilerin yorumlarını Takip edin

FBA kısacası “Amazon tarafından gönderim” anlama gelir. Bir satıcı olarak Amazon FBA kullanacaksanız ilk olarak Amazon hesabı açmalı ve hesabınıza FBA eklemelisiniz. Bu aşama da işletmenizi kurallara gore kurmanız önemlidir.

Pek oldukca şirket açısından baktığımızda Amazon’da satış yapmak bir unvan yada prestij olarak algılanmakta. Elbette bu unvan neticesi olarak firmalara gelir olarak yansımakta. Peki fakat Amazonda iyi mi satış yapılıyor? Dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan hususlar nedir?

Amazon üstünden satış yapacaklar için ilk tavsiye ürün listeleri ve envanter emek harcaması yapılması. Teslim edeceğiniz ürünleri özenle hazırlayın ve sonrasında Amazona ilişik depoya gönderin.

Satın alan tarafınca sipariş verildiği andan itibaren Amazon FBA sipariş işlemlerini yerine getirmektedir. Bu aşamada müşterinin gereksinim duyan nakliye ve takip numaralarını müşteriye direkt iletmekledir. Ayrıca alan kişi için olmasıyla birlikte satıcı içinde 7/24 ulaşabileceği bir alan kişi hizmetleri bulunmakta.

Amazona katılan satıcılar için en büyük avantajlar içinde paketleme ve sevkiyat aşamalarını Amazonun halletmesi ve satıcıya bu aşama da herhangi bir iş düşmemesi. Platformun haiz olduğu büyük lojistik alt yapısı yardımıyla işlerinizi küresel anlamda büyütebilirsiniz. Belli bir miktar üstündeki kargolarınızı parasız gönderim hakkınızda bulunuyor. Bu sayede bazı ürünlerden daha çok kazanç sağlayabilmektesiniz.

Kendi işinizi kuruyorsanız yada mevcut işinizi büyütmek arayışındaysanız yazımızı okuyarak amazonda satış yapmak üstüne detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Amazon Prime Programı ve Avantajları

Satıcı olarak amazon prime programına hak kazanmanız halinde müşterilere sınırsız ve ücretsiz bir şekilde iki günlük gönderim ya da bigün parasız gönderim hakkı kazanabilirsiniz. harcamalar açısından daha uygun maliyetli görünüyor. Ayrıca bu uygulama ile değişik kanallar üstünden satış yapabilmektesiniz. Amazon haricinde, E-bay üstünden yada e-ticaret mağazalarından satış yapmanız mümkün.

Amazonda Satış Yapmak İçin Sahip Olmam ihtiyaç duyulan Para Miktarı Nedir?

Amazonda Satış YapmakAmazonda Satış Yapmak

Bu mevzu birden oldukca faktöre bağlı olarak değişmektedir. Bu sayede Amazona kayıt olabilir ve satış yapabilmeniz mümkündür. Yeni başlıyor ve bütçeniz kısıtlıysa bireysel hesapla işlemlere başlayabilirsiniz. Daha sonrasında satışlarınız iyi giderse Pro hesabına geçebilir ve gelirlerinizi fazlalaştırabilirsiniz. Amazonda satış yapmak belli bir ana para gerektiriyor.

Yeterli sermayeniz yoksa değişik yönlerde şansınızı deneyebilirziniz. Bu mevzuda ek kazanç elde etmek amacıyla hazırlamış olduğumuz para kazandıran oyunlar ve para kazandıran uygulamalar isminde yazımızı okuyabilirsiniz. Adımlarımızı dikkatlice okuyarak amazonda satış yapmak mevzusunda yeterince data sahibi olabilirsiniz. Bu mevzuda atılması ihtiyaç duyulan adımları sırasıyla anlatalım.

Kendinize Nazaran Bir Plan Oluşturun

Yalnızca satış mevzusunda değil, derhal her işe başlamadan ilkin kendinize gore bir plan oluşturmak ve yol haritası çizmek bu mevzuda başarıya ulaşmış olmak için önemlidir. İş planları sektörünüz ile ilgili pazarlar hakkında analizler, işinizdeki görevler, ürünler ve hizmetler, satışlarınız ve finansal planlarınız hakkında bilgiler aktarmalıdır.

İş planı hakkında bilmeniz gereke mühim detaylar bulunuyor. Bu mevzu vazgeçilmezlerinizden birisi. Sektörünüzdeki trendlerin araştırılması, rakiplerinizin kimler bulunduğunu öğrenmek, satmak istediğiniz ürünleri belirlemek, pazarlama, reklam ve promosyonlar için ayırılacak bütçe şeklinde kalemleri belirlemelisiniz.

Niş(niche)’nizi Belirleyin

Ilk olarak Niş doğrusu Niche ne demek onu açıklayalım. Bilhassa web dünyasında sıkça kullanılan bu terim, kategorilerin kısıtlanması, yalnızca belli bir kesime hitap etmek, emek harcama alanını daraltmak anlamında kullanılmaktadır. Bunu başarabilmek için de Pazar araştırması yapmak koşul. Modaya uyan, içinde bulunulan dönemde sıkça araştırma mevzusu olmaya başlamış, rekabeti bulunan ürünler tespit etmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Ürünleri araştırın ve duygusal etkilerini öğrenmeye çalışın. Bu ürünlerin pazarlanabilmesi için meydana getirilen stratejileri inceleyin. Mevsimsel olarak satılabilen ürünleri bile incelemenizi bu aşamada tavsiye ederiz.

Satış Yapacağınız Pazarı Araştırın

Amazonda çalışacağınız Niş alanı belirlediniz ve bir satış yapmak için bir adım daha attınız. Bu aşamada Pazar araştırması yapmak atılması ihtiyaç duyulan en doğru adım. Kimlerle rakip olduğunuzu görün ve onları adım adım takip edin. Satış yapma mevzusunda izledikleri stratejileri not alın. Taklit etmeyin sadece geliştirilen strateji üstüne bir şeyler koyarak daha iyisini bulmak sizi bir adım öne çıkaracaktır.

Müşteriler ile görüş alışverişinde bulunmak faydalıdır. Her türlü alan kişi önerisine açık olun. Hatta onlara önerileri olup olmadığı hakkında sorular yöneltin. Anketlerin niçin mühim bulunduğunu hangi anketler ile para akzanıldığı öğrenmek için Google anket para kazanma isminde yazımızı okuyabilirsiniz.

Pazarınızda istediğiniz satış rakamlarına ulaştıysanız bu aşamadan sonrasında bir öteki adıma geçebilirsiniz. Adımları yavaş ve yerinde atmak büyümeniz yolunda size itimat kazandıracaktır.

Ürünlerinizi Temin Edeceğiniz Satıcıları Belirleyin

Amazonda Satış yapmak için tedarikçi edininAmazonda Satış yapmak için Tedarikçi Edinin

Niş alanınızı belirlediniz ve Pazar araştırması ile seçtiğiniz kategorinin yerinde olduğuna güvenilir oldunuz. Ürünleri almanız gerek kişiler tedarikçilerdir. Yurt içinden tedarikçi bulabileceğiniz şeklinde isterseniz daha ucuza ürün edinebileceğiniz yurt dışı tedarikçiler ile anlaşabilirsiniz. Aliexpress ve Alibaba bu mevzuda başı çekenler içinde. Birbirinden değişik ve rekabete dayalı bir oldukca tedarikçi bulabilirsiniz.

Bir öteki tedarikçi bulma yöntemi web üstünden ticari fuarlarda satışlar icra eden kişilerle iletişime geçerek tedarikçi aramaktır. Bu ürünleri satışa ilk çıkarak siz olabilirsiniz.

Ürünlerle ilgili tedarikçilerle yapacağınız görüşmelerde örnek ürün istemeyi ihmal etmeyin. Bu uygulama Alibaba için standart bir durum. Satıcılar dilerlerse ürünle ilgili bir tane sipariş bu mevzuda müsaade eden tedarikçilerden ücretini ödeyerek alabiliyor. Sonrasında ürünü beğenmeniz halinde toptan sipariş geçebiliyorsunuz.

Ürünlerle ilgili pazarlık yapmayı ihmal etmeyin. En iyi ürünü en uygun fiyattan almayı deneyin. İlk sipariş verirken büyük bir alım yapmamaya dikkat edin. Yapacağınız işe yavaş adımlarla davranışlarında ölçülü ilerleyin. Ufak sipariş ile Pazar payını kontrol edebilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz tüm adımları uygulamış olsanız da gözden firar etmiş bir detay olabilir ve bu sizin ürünlerinizi satamamanıza niçin olabilir. Bu durumda büyük bir zararla karşılaşabilir hatta ticaretin derhal başlangıcında batkı etmenize niçin olabilir. Bu sebeple ilk siparişi ufak verin ve satılıp satılamayacağına dair gözlem yapın.

İkincil dikkat etmeniz gerek bir öteki mevzu tedarikçileriniz ile iletişimi koparmamanız. Sipariş verdiğiniz ürünün kaliteli olması müşterileriniz içinde isim yapabilmeniz için mühim. Tedarikçilere bu ürünler hakkında kalite kontrolle ilgili sorular sormayı ihmal etmeyin.

Amazonda Firmanıza ilişik bir hesap açın

Buraya kadar anlattığımız içerikleri uygulayabilmek için amazon üstünden firmanıza ya da şahsına bir hesap açmanız gerekiyor. Amazon satıcı hesabınız buraya tıklayarak oluşturabilirsiniz. Bunlar bireysel satıcı hesabı ve ustalaşmış satıcı hesabı. Bireysel satıcı hesabı oluşturduğunuzda ücret ödemiyorsunuz. Ancak bu durumda ürün satışı gerçekleştirirseniz her ürün için 1$ komisyon alınıyor. İkinci özellik olan Profesyonel satıcı olmak isterseniz daha çok detaya haiz olabilirsiniz. Bu detaylara haiz olabilmenin bedeli aylık 39$ ödemekten geçiyor. Kendi bütçenize gore dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Ürünlerinizi sırasıyla Listeleyin

Amazonda satış yapmak için ürünlerinizi sıralı şekilde listelemeniz gerekiyor. Bu şekilde müşterilerinizi ilk bakışta ilgisiniz çeker ve ürün içinde gezinmesine sebep oluşturabilirsiniz. Yüksek çözünürlüğünde olan resimlerden bahsetmişken, bu alanda en iyi resimleri bulabileceğeniz ve ek olarak ek kazanç elde edebileceğiniz siteleri listelediğimiz Stok fotoğrafçılığı yazımızı okumadan geçmeyin.

Ürünlerinizden parasız gönderim seçeneğinden prime üyeler yaralanabilir. Bu nedenle prime uygun olup olmadığı mevzusunda ürünlerinizi denetleyin. Açıklamalarda satışa koyduğunuz ürünlerle ilgili kafi içeriğe yer verin ve müşterilerin kafasında sual işareti bırakmayın.

Ürün Stoklarınızı Kontrol edin

Amazonda satış yapmak mevzusunda bir karara vardınız ve ürünlerinizi listelediyseniz bundan sonrasında satış yaptıkça elinizde kalan öteki ürünlerin adetini denetim etmeli, ürün stoklarını güncellemelisiniz. Stok seviyenizi kafi seviyede tutmak, müşterilerinize negatif yanıt vermemek için gereklidir. Acil durumlarda tedarikçinin elinde ürün olması halinde alan kişi ile iletişime geçerek ürünün gecikebileceğini kibar yollar ile belirtebilirsiniz. Ancak bu duruma düşmemek için ürün stoklarını sık sık güncellemenizi tavsiye ederiz.

Ürün satın Alan Müşterilerin yorumlarını Takip edin

Online olarak satıla ürünlerde ürün satışını en oldukca etkileyen faktörler içinde önceki müşterilerin ürünler ile ilgili yorumları yer alır. Bu nedenle daha ilkin alışveriş icra eden müşterilerin yorumlarını dikkatle takip edin. Bu nedenle yeni kurulan bir işletmeyseniz fiyatlarınızı rakiplerinize oranla başlangıç aşamasında daha makul seviyede tutarak ilk satışınızı gerçekleştirin ve böylece müşteriler yorum yapsın.

Müşterilerinizin yorumları sizin birer toplumsal kanıt oluşturur. Bu geri bildirimler sonraki alışverişleri mutlak olarak etkileyecektir.

Özetle;

Amazonda satış yapmak özelliklede yeni başlayanlar için zor görünebilir. Ancak size anlattığımız ip uçları yardımıyla işinizin kolaylaşacağını düşünüyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş