Eğitim

Assassin’s Creed – Sırlar – Oliver Bowden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Assassin’s Creed – Sırlar – Oliver Bowden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Assassin’s Creed – Sırlar kimin eseri? Assassin’s Creed – Sırlar kitabının yazarı kimdir? Assassin’s Creed – Sırlar konusu ve anafikri nedir? Assassin’s Creed – Sırlar kitabı ne konu alıyor? Assassin’s Creed – Sırlar PDF indirme linki var mı? Assassin’s Creed – Sırlar kitabının yazarı Oliver Bowden kimdir? İşte Assassin’s Creed – Sırlar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Oliver Bowden

Çevirmen: Erhan Gülşen

Orijinal Adı: Assassin’s Creed: Revelations

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9786051730851

Sayfa Sayısı: 494


Assassin’s Creed – Sırlar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

HAKİKAT KANLA YAZILACAK!

Eskisinden daha tecrübeli, daha bilgili ve daha tehlikeli olan Usta Assasin Ezio Auditore, Altaïr’in yitik kütüphanesini –kim bilir Tapınakçıları sonsuza dek yok etmenin çözüm yolunu içeren bir kütüphaneyi– bulmak suretiyle destansı bir yolculuğa çıkacaktı. Ancak korkulu bir bulgu onu beklemekteydi.

Kütüphane yalnızca gizli saklı bir bilimsel değil, bununla birlikte dünyanın o güne kadar öğrenmiş olduğu en sarsıcı sırrı içeriyordu; Tapınakçıların insanlığın kaderine hükmetmek için kullanmayı ummuş olduğu bir sırrı… Kütüphaneye girmek için beş anahtara gereksinim vardı – onları bulmak için de Ezio’nun giderek büyüyen bir Tapınakçı ordusunun Osmanlı İmparatorluğu’nun istikrarını tehlikeye attığı bir şehre, çalkantılar içindeki Konstantinopolis’e gezi etmesi gerekecekti.

Atası Altaïr’in izinden yürüyen Ezio’nun Tapınakçıları son kez yenmesi gerekiyordu. Zira durum asla bu kadar eleştiri olmamıştı ve mukaddes bir seyahat olarak süregelen macera zamana karşı yarışa dönüşmüştü…

Hakikat kanla yazılacak! Kanla ve

Suikastçının İnancı’yla!..


Assassin’s Creed – Sırlar Alıntıları – Sözleri

  • Gençken özgürlüğüm vardı, fakat onu görmüyordum;
    zamanım vardı , fakat bunu bilmiyordum ; ve sevgim vardı , fakat onu hissedemiyordum.
  • “Gençken özgürlüğüm vardı, fakat onu görmüyordum; zamanım vardı, fakat bunu bilmiyordum; ve sevgim vardı, fakat onu hissetmiyordum. Üçünün anlamını kavramam uzun seneler alacaktı. Ama şu anda, hayatımın akşamında, bu kavrayış gönül rahatlığına dönüşmüş durumda. Bir zamanlar emrime amade olan sevgi, özgürlük ve süre şeklinde değerler, şu anda beni ileri götürmüş olan birer yakıt.”
  • “Altaïr şu şekilde yazmış: Zamanla, yeterince uzun bir süre ve yeterince yüksek sesle dile getirilen bir kelam zihinlerde yer edinir. Elbette ki fikrî muhalefetten oldukça daha kalıcı olduğun ve rakiplerini susturduğun sürece. Başarılı bulunduğunu, meydan okuyan herkesi ortadan kaldırdığını düşün, geriye ne kalır? Hakikat. Bu, nesnel manadaki hakikat midir? Hayır. Peki ya şahıs iyi mi nesnel bir perspektif kazanır? Cevap şu ki nesnel perspektif kazanılmaz. Bu, kelimenin tam anlamıyla ve somut olarak imkânsızdır. Oldukça fazla değişken söz mevzusudur. Dikkate alınması ihtiyaç duyulan oldukça fazla data alanı ve oldukça fazla yordam vardır. Sokratik yöntem bunu çözümlemiş. Hakikat için asimptotik (kavuşmaz) bir yaklaşım öngörmüş. Bir doğru bir eğriyle asla mutlak noktada buluşmaz, der. Fakat asimptotun kendi tanımı sonsuz bir mücadeleyi ima eder. Bir açımlamaya adım adım yaklaşırız fakat ona asla ulaşamayız. Hiçbir süre…”


Assassin’s Creed – Sırlar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitabı sindire sindire okudum. 4. Kitap olan sırlar en beğendiğim oldu. İçinde bol miktarda istanbul maceraları mevcut. Yeni silahlara da kavuşuyor. Ne olduklarını okuyanlar öğrensin . Bu seriye süregelen olanak dahilinde son kitabını da okuyacağı için sıradaki kitaba geçelim. (ömer özgedik)

Geldik Altaïr ve Ezio’nun hikâyelerinin son olarak anlatıldığı serinin dördüncü kitabına. Ezio artık bu kitapta ellili yaşlarına gelmiş olgun bir adam olarak karşımıza çıkıyor. İlk kitap (Rönesans) hariç önceki iki kitabından (Yoldaşlık ve Gizli Sefer) daha oldukça beğendiğimi söyleyebilirim Sırlar’ı, bunun sebebi bu sefer yazar Oliver Bowden’ın oyun serisinden değişik olarak kitaba daha çok katkıda bulunmuş olması.
Kitap genel anlamda 16. yüzyıl başlarında II. Bayezit ve Yavuz arasındaki taht kavgasının kasvetinin üstüne çöktüğü, 10 yıl ilkin “Ufak Kıyamet” olarak adlandırılan büyük bir depremde hasar görmüş İstanbul’da geçiyor. Fakat Masyaf, Floransa, Roma ve Kıbrıs’ta geçen bölümleri de var kitabın. İstanbul’un tasviri oldukça iyi yapılmış. Ayrıca Assassinlerin amaçlarına, köklerine ve kurallarına yönelik ayrıntılar da birçok değişik bölümde yerini almış.
Genel anlamda güzel bulduğum bir kitap oldu, fakat eksikleri de yok değil elbet. Bazı olayların üstü oldukça örtülü geçilmiş ve İstanbul’da geçen bölümlerin bir çok oyunu oynayanlara tıpa tıp aynı gelecektir ki kitabın yarısından fazlası İstanbul’da geçiyor. Macera-aksiyon türü kitapları sevenlere tavsiye edebileceğim bir seri Assassin’s Creed, bu da benim için serinin son kitabı oldu. Oyunlarını oynamış olanlar ise nostalji olsun diye kitaplarını “yeniden” okuyabilirler, yeniden dememin sebebi bu kitabın haricinde neredeyse oyunla aynı kurguyu göreceklerdir.
Assassin’s Creed: Revelations oyununun trailerını ve trailerda çalan parçayı buraya bırakıyorum. Trailer, bununla birlikte oyunun başlangıcıdır ve oyun tarihinin en iyi başlangıçlarından birisidir, bilginize 🙂
https://youtu.be/HMsbMK9Odoc trailer
https://youtu.be/vSkb0kDacjs trailer şarkısı, Woodkid-Iron (Mert)

Ezio Auditore de Konstantiniyye: Osmanlı imparatorluğunda Bizanslı tapınakçıların kökünü kazıtıp Masyaf’taki ilim dolu kütüphanenin anahtarlarını arayan bir assassin. Ezio Auditore de la la la… (Ömer Sincar)


Assassin’s Creed – Sırlar PDF indirme linki var mı?


Oliver Bowden – Assassin’s Creed – Sırlar kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Assassin’s Creed – Sırlar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Oliver Bowden Kimdir?


Oliver Bowden Kitapları – Eserleri

  • Assassin’s Creed – Rönesans
  • Assassin’s Creed – Yoldaşlık
  • Assassin’s Creed – Gizli Sefer
  • Assassin’s Creed – Sırlar
  • Assassin’s Creed Suikastçının İnancı / Sahipsiz
  • Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem
  • Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7
  • Assassin’s Creed – Birlik
  • Assassin’s Creed – Renaissance
  • Assassin’s Creed – Revelations: Die Offenbarung
  • Assassin’s Creed – Die Bruderschaft


Oliver Bowden Alıntıları – Sözleri

  • Öğrenmek bilgiyi, data de özgürlüğü ve gücü getirir. (Assassin’s Creed – Gizli Sefer)
  • Üstüme yüklenen beklentilerin ağırlığı altında kamburum çıkıyor.
    Hâlbuki yalnızca on yaşındayım. (Assassin’s Creed – Birlik)
  • “In a world without gold, we might have been heroes!”
    “Altınsız bir dünyada olsaydık, kahraman olabilirdik.” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • …hanım-adam ilişkileri böyleydi işte. Bahtı açık ilişkiler bitmiyordu sadece biten ilişkilerin birçoğu sonsuza dek bitmiş oluyor ve aradaki sevginin yerini büyük bir boşluk, kimsesizlik, kuraklık alıyordu… (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • Du Casse: ”Gideceğin cehennem kendi yarattığın olsun.” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • Öfkenin kıvılcımıyla derinlerde kaybolup gitmiş bir hüzündü bu… (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Doğruyla yanlış arasındaki ayrımın çoğu zaman belirsiz olduğu soğuk siyaset dünyası, anladığı sadece reddettiği bir alemdi.. (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Savaş… Gaddarca ve insafsızca… Vahşice ve çocukça… hepsi bu.
    Özgürlük, acıma ve sevgi … Savaşmaya ve öldürmeye değecek yegâne şeyler. (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • Yaşamayı öğrendim sanırken,
    Ölmeyi öğreniyormuşum meğer.
    Leonardo da vinci (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Bir şeyi istemek sana ona haiz olma hakkını vermez..
    ☆Ezio Auditore (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • ”Hayat bir cenk değildir bu sebeple savaşlar kazanmak ya da yitirmek içindir. Hayat ise deneyimlenir,” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • Her şey uygulamaya konulana kadar teoriden ibarettir. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • Demem o ki işin doğrusunu bilmiyorum ve senin anlattıklarına bakılırsa bilmemem en iyisi fakat şunu oldukça iyi biliyorum ki senin devasa bir yüreğin var ve bu dünyada seninki şeklinde yüreği olanlara yer yok. Bu dünya seninki şeklinde yüreği olan insanları yer. Onları çiğner sonrasında da tükürür. Bana endişeleniyor muyum diye sordun. Evet,evlat endişeliyim. Nedeni sorarsan sebebi işte bu. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • “Altaïr şu şekilde yazmış: Zamanla, yeterince uzun bir süre ve yeterince yüksek sesle dile getirilen bir kelam zihinlerde yer edinir. Elbette ki fikrî muhalefetten oldukça daha kalıcı olduğun ve rakiplerini susturduğun sürece. Başarılı bulunduğunu, meydan okuyan herkesi ortadan kaldırdığını düşün, geriye ne kalır? Hakikat. Bu, nesnel manadaki hakikat midir? Hayır. Peki ya şahıs iyi mi nesnel bir perspektif kazanır? Cevap şu ki nesnel perspektif kazanılmaz. Bu, kelimenin tam anlamıyla ve somut olarak imkânsızdır. Oldukça fazla değişken söz mevzusudur. Dikkate alınması ihtiyaç duyulan oldukça fazla data alanı ve oldukça fazla yordam vardır. Sokratik yöntem bunu çözümlemiş. Hakikat için asimptotik (kavuşmaz) bir yaklaşım öngörmüş. Bir doğru bir eğriyle asla mutlak noktada buluşmaz, der. Fakat asimptotun kendi tanımı sonsuz bir mücadeleyi ima eder. Bir açımlamaya adım adım yaklaşırız fakat ona asla ulaşamayız. Hiçbir süre…” (Assassin’s Creed – Sırlar)
  • Kötülüğü kullanarak fenalık ile savaşmak fenalık müdür ? (Assassin’s Creed – Revelations: Die Offenbarung)
  • Diğer taraftan sevdiklerin olmadan hayata devam etmenin ne anlamı vardı? (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • Gençken özgürlüğüm vardı, fakat onu görmüyordum;
    zamanım vardı , fakat bunu bilmiyordum ; ve sevgim vardı , fakat onu hissedemiyordum. (Assassin’s Creed – Sırlar)
  • . ..
    Ne sen (Fransız komutan Volais) , ne Cesare Borgia (Tapınakçılar) ne de Papa (Rodrigo Borgia) ; barıştan ve adaletten yana olmayan asla kimse ben hayatta olduğum sürece İtalya’yı yönetemeyecek !
    ☆ Ezio Auditore da Firenze (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • O oldukça hassastı, Aubrey’nin problemi buydu. Bu dünya için fazla iyi yürekli biriydi. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • “Her şeyden oldukça hastalıktan korkarlardı. Sanırım bunun sebebi hastalığın ikna edilememesi; ona rüşvet verilememesi ya da ona karşı silahlanılamaması…” (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı / Sahipsiz)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş