Eğitim

Evernight Akademisi 3 – Kum Saati – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Evernight Akademisi 3 – Kum Saati – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Evernight Akademisi 3 – Kum Saati kimin eseri? Evernight Akademisi 3 – Kum Saati kitabının yazarı kimdir? Evernight Akademisi 3 – Kum Saati konusu ve anafikri nedir? Evernight Akademisi 3 – Kum Saati kitabı ne konu alıyor? Evernight Akademisi 3 – Kum Saati PDF indirme linki var mı? Evernight Akademisi 3 – Kum Saati kitabının yazarı Claudia Gray kimdir? İşte Evernight Akademisi 3 – Kum Saati kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Claudia Gray

Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan

Orijinal Adı: Hourglass (Evernight #3)

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053435709

Sayfa Sayısı: 312


Evernight Akademisi 3 – Kum Saati Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ölüm ve sonsuz yaşam arasındaki ince çizgide yürüyen Bianca, hayata tutanabilecek mi?

Bianca ve Lucas, tanıştıkları vampir okulu Evernight Akademisi’nden kaçıp Siyah Haç adlı fanatik vampir avcıları topluluğuna sığınmıştır. Bianca avcıların içinde hayatta kalmak için doğaüstü kökenini gizlemek zorundadır fakat Siyah Haç, genç kızın arkadaşı Balthazar’ı ele geçirince saklanmak benzer biçimde bir seçeneği kalmaz. Oldukca geçmeden Bianca ve Lucas gene kaçmaya adım atar sadece bu sefer peşlerinde hem Siyah Haç hem de Evernight Akademisi’nin kuvvetli liderleri vardır. Ancak ne kadar uzağa giderlerse gitsinler genç kız kaderinden kaçamayacaktır. Bianca, aşklarının her şeye göğüs gerebileceğini düşünmüştür… Peki, aşkı onları bekleyen felaketten de sağ çıkabilecek midir?

Gray bir kez daha, kesintisiz serüven ve tutku dolu aşkı kitabın şaşırtıcı finaline kadar dengede tutmayı başarmış. Okurlar, bir sonraki kitabı sabırsızlıkla bekleyecek.”

-Booklist-

“Serinin bu kitabında oldukca daha çok serüven ve sonunda çözülmemiş oldukca daha çok mesele var. Okurlar bir sonraki kitabı heyecanla bekleyecek.”

-School Library Journal-

“Atlatılan büyük tehlikeler, son dakikada meydana getirilen kurtarma operasyonları ve dudak uçuklatan bir son… Serinin fanatikleri daha fazlasını istemeden duramayacak.”

-Voya-

“Gray’in evreninde vampirler ve hayaletler arasındaki cenk hem yeni hem de ilgi çekici.”

-Children’s Literatur’e-


Evernight Akademisi 3 – Kum Saati Alıntıları – Sözleri

  • Ölümden oldukca daha fena şeyler var.
  • Yalanlar seni daha çok koruyamaz.
  • “Sen buna değersin. Biliyorum. Bir şeyleri yüzüne gözüne bulaştırdığın vakit bile. Bundan dolayı Tanrı biliyor ya, ben de bir şeyleri yüzüme gözüme bulaştırıyorum.”
  • Kolunu omzuma sarınca sızlayan başımı ona yaslayıp gözlerimi yumdum. Böylece etrafımızda gülüp konuşan birkaç düzine insan yokmuş benzer biçimde davranabilirdim. Lastik kokan gri ve çirkin bir depoda değilmiş benzer biçimde. Dünyada Lucas ve benden başka kimse yokmuş benzer biçimde.
  • Vic, ”Ah, evde kesinlikle yapmamız ihtiyaç duyulan bir şey daha var,” diyerek dikkatimi dağıttı.
    ”Neymiş o?
    ”Hayaletle tanışmalısınız.”
  • ”Sana bir nasihat vereyim,” dedi. ”Düşmanının düşmanı illa dost olacak diye bir şey yok.”
  • Balthazar’ın söyledikleri aklımdan çıkmıyordu:”Türümüz için ölüm bir tek bir başlangıçtır.”
    Bu bizim en büyük kabusumuz olacaktı. Ama kim bilir, kabusumuz olmak yerine tek kurtuluş umudumuz olabilirdi.
  • ” Bana Romeo’ mu verin ve öldüğü vakit, onu alın ve onu ufak yıldızlara ayırın. Cennetin çehresini öylesine güzelleştirecek ki tüm dünya geceye aşık olacak ve cafcaflı güneşe tapınmaz olacak.”
  • “Her gün aklımdasın.”


Evernight Akademisi 3 – Kum Saati İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Serinin 3.kitabı ile her insana merhaba,
Şu ana kadar okuduklarım içinde en oldukca bunu sevdim. Basit vampir kitaplarının haricinde mevzular barındırması sanırım bu seriyi sevmeme niçin oldu.
Ben yazarın bazı şeyleri oldukça akıllı bir halde kurguladığını düşünüyorum. Bu yüzden kitapları benim için okunması mümkün kıldı. Tarzımın oldukca haricinde olmasına karşın zevkle okuyorum açıkçası kitapları. Araya kitaplar alıyorum ki derhal bitmesin diye. Şimdilik 5 kitabından oluşuyor devamı gelir mi asla bilmiyorum.
Biraz kafam dağılsın değişik şeyler okuyayım diyorsanız bu seriyi tavsiye ederim.
Herkese keyifli okumalar dilerim. (Halime Şimşek)

Evet sonunda Biancanın vakasını çözmeye başladık. Vampir çiftler çocuk sahibi olmak için hayaletlerden yardım almak zorundaymış. Biancanın ailesi bu yola başvurmuş sadece hemen sonra bebek üstünde 2 taraf hak iddia etmeye başlayınca ortalık karışıyor. Bianca insan kalmak isterken (vampir bebekler kısmen vampir güçlerine haiz olsalar da bir insanı kanını içerek öldürmezse asla tam bir vampire dönüşemiyor) ailesi tek şansının vampir olmak bulunduğunu söyleyip eğer bunı yapmazsa nasıl biteceğini asla söylemiyor. Tüm bu sırlardan sıkılan ve Lucasla olmak isteyen Bianca kaçıyor ve avcılarla yaşamaya başlıyor. Tabi bir süre sonrasında ne olduğu anlaşılınca ordan kaçmak zorunda kalıyorlar. Lucas ve Bianca eski bir kaç dosttan yardım alarak kaçıp saklanıyor ve yeni bir yaşam kurmaya çalışıyorlar. Ancak vampirler ve avcıların peşlerinde olduğu yetmezmiş benzer biçimde hayaletlerde meğer okulun değil Biancanın izini sürmekteymiş. Bianca vampire dçnüşmediği vakit nasıl biteceğini zor yoldan öğreniyor, Lucas kendini asla istemediği noktada buluyor.. bakalım bu iş nereye gidecek? (GizAlp)

Bu kitap ilk 2 kitabından daha harikaydı ve git gide aksiyon ve coşku artmakta. Daha ilkin okuduğum vampir kitaplarından ve vampir klişelerinden daha değişik ele almış vampirleri ve bu kitapta vampirlerin düşmanı kurtadamlar değil hayaletler!! Yazar vampirler için klişe bir düşman yerine yeni bir düşman yaratmış ve hayaletleri vampirlere düşman etmiş doğal olarak niçin düşmanlar ve niçin anlaşamıyorlar bunun için seriyi okumanız lazım 😀 Gelelim kitabın mevzusuna; Evernight Akademisi’nden kaçan Bianca, Lucas ve Raquel Siyah Haç doğrusu vampir avcılarının yanına sığınır fakat bu Bianca için oldukca tehlikeli bir durumdur bu sebeple kendisi bir vampir bunun içinde biran ilkin para biriktirip vampir avcılarının yanından ayrılmak zorundadırlar. Fakat işler bekledikleri benzer biçimde gitmez ve Siyah Haç bir vakadan sonrasında Balthazar’ı ele geçirirler ve Bianca’nın saklanmak benzer biçimde bir seçeneği kalmıyor. Ve Bianca asla beklemediği biri tarafınca ihanete uğraınca Bianca ve Lucas yine kaçmaya adım atar fakat bu sefer peşlerinde hem Siyah Haç hem de Evernight Akademisi’nin liderleri hemde yeni edindikleri düşmanları vardır. Kitabı okurken yerimde duramadım coşku ve aksiyondan oldukca oldukca iyiydi hele Bianca’nın başına gelenlerden sonrasında şimdi ne olacak diyip durdum. Bu kitapta Vic karakterine iyice bayıldım ne kadar rahat bir karakter ya 😀 ve Balthazar bu kitapta beni oldukca sinirlendirdi ümit ederim öteki kitapta ona olan sinirim geçer. (Aylinn)


Evernight Akademisi 3 – Kum Saati PDF indirme linki var mı?


Claudia Gray – Evernight Akademisi 3 – Kum Saati kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Evernight Akademisi 3 – Kum Saati PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Claudia Gray Kimdir?


Claudia Gray Kitapları – Eserleri

  • Bin Parça Sen
  • Evernight Akademisi – Sonsuz Gece
  • Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı
  • On Bin Sema
  • Evernight Akademisi 3 – Kum Saati
  • Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi
  • Bir Milyon Evren
  • Evernight Akademisi 5 – Balthazar
  • Kayıp Yıldızlar
  • Kan Bağı
  • Master and Apprentice
  • Defy the Stars


Claudia Gray Alıntıları – Sözleri

  • Korku ve ümit bizlere her biri bir evvelkinden daha olasılıksız yalanlar söylemek için sıraya giriyordu. Hayal gücümüz sevdiklerimizi zihnimizde onlarca defa öldürüyordu ve biz şahit olmaya zorunlu bırakılıyorduk. Ancak nede olsa bu bile umudun aptallığı kadar dayanılmaz değildi. Bizi gerçek olmayacak mucizelere inandıran da umuttu. Bizi katlanılamaz gerçekle ezen ümit… (On Bin Sema)
  • “Sen buna değersin. Biliyorum. Bir şeyleri yüzüne gözüne bulaştırdığın vakit bile. Bundan dolayı Tanrı biliyor ya, ben de bir şeyleri yüzüme gözüme bulaştırıyorum.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • ”O insanlara, onlara duyduğunuz sevgiye tutunmak zorundasınız. Bundan dolayı öldüğü vakit bir insanı yitirmiş olmuyorsunuz. Onu sadece paylaştığınız sevgiyi unuttuğunuz vakit kaybediyorsunuz.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Her evrende, her yerde insanoğlu illa bir şeyleri mahvederdi. (Bir Milyon Evren)
  • “Her ittifakın bir lideri vardır. Her savaşın bir generali olduğu benzer biçimde.” (Bin Parça Sen)
  • Yalnızsın… O denli uzun süreden beri yalnızsın ki var olmanın değişik bir yolu olabileceğini unutmuşsun. (On Bin Sema)
  • ”Yıldızlara bakıyorsunuz demek?” Vic yüzünde her zamanki çarpık gülümsemesiyle kendini çimenlerin üzerine, yanımıza bıraktı. ”Meraklı bulunduğunu unutmuşum.”
    ”Teleskopumu görseydin, asla unutmazdın.”
    ”Büyük mü?” diye sordu.
    ”Kocaman.” dedim keyifle. Teleskopum en oldukca gurur duyduğum eşyalarımdan biriydi. ”Keşke bu akşam buraya getirmiş olsaydım.” Sema inanılmaz açık.”
    ”Ve şu, Andromeda, öyleki mi?” Başımla onayladım. ”Görüyor musun, Ranulf?”
    Ranulf tereddütle yanımıza otururken, ”Gökyüzündeki şekilleri mi?” diye sordu.
    ”Evet. Takımyıldızlar. Sana göstermemizi ister misin?”
    Ranulf sabırla, ”Gökyüzüne bakınca, biçim görmüyorum,” diye deklare etti. ”Bizden ilkin ölüp her an bizi izleyenlerin ruhlarını görüyorum.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Ama Lucas, düzgüsel bir yaşam sürmek ne olacak?”
    “Normali unut.” Sırıttı. “Biz muhteşem olacağız.” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Zamanın ilaç olduğu söylenirdi fakat insanların aslolan kastettiği, zaman içinde acıya alışıldığıydı. O acı olmadan ilkin kim olduğunuzu, yara izlerinizin neye benzediğini unutuyordunuz.” (Bin Parça Sen)
  • “Her gün aklımdasın.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Bundan dolayı olabilecek her şey, eninde sonunda kesinlikle olurdu. (Bir Milyon Evren)
  • “‘Sevdiğin insan seni umutsuzca dilediğinde,’ dedi Christopher, ‘başka bir yerde olmak imkânsız gelir.'” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Seni delice olduğu, ürkütücü olduğu, olanaksız olduğu vakit da isterim bu sebeple içindeki hiçbir şey beni benimle olmamanın yarısı kadar bile incitemez.” (On Bin Sema)
  • “İltifat kabul etmeyi öğrensen iyi olur çünkü sana iltifat etmekten asla vazgeçmeyeceğim.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Hayatın adım adım yürünmesi ihtiyaç duyulan bir şey bulunduğunu hatırlamalıyız. Geçmiş ya da geleceğin için kaygılanamazsın. Mutluluk şu andadır.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • ” Bana Romeo’ mu verin ve öldüğü vakit, onu alın ve onu ufak yıldızlara ayırın. Cennetin çehresini öylesine güzelleştirecek ki tüm dünya geceye aşık olacak ve cafcaflı güneşe tapınmaz olacak.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • “Hiç kimse, fena bir şey hakikaten olana kadar, olabileceğine olasılık vermez.” (Evernight Akademisi – Sonsuz Gece)
  • “Bir ölümlü için, doğaüstü biriyle olmak tehlikelisir.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Vic, ”Ah, evde kesinlikle yapmamız ihtiyaç duyulan bir şey daha var,” diyerek dikkatimi dağıttı.
    ”Neymiş o?
    ”Hayaletle tanışmalısınız.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Biz acı çekerken insanoğlu, aş bunu, ileriye bak, o denli da fena değil demekte oldukca acil ederlerdi. Ama kederi inkâr ederek aşamazdık. Onu hissetmeliydik. Hakkını vermeliydik. Bazen bu “ileriye bakmanın” tam tersini yapmak anlamına gelirdi. Kederimizin derinlerine dalmalı, korkulu anları yine yaşamalı ve eskiden neler olabileceğini ve şimdi neler olacağını kendimize sormanın işkencesine dayanmalıydık.
    Kalbimizin tekrardan çarpabilmesi için son damlamıza kadar kanamalıydık. (Bir Milyon Evren)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş