Eğitim

Trendeki Kız – Paula Hawkins Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Trendeki Kız – Paula Hawkins Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Trendeki Kız kimin eseri? Trendeki Kız kitabının yazarı kimdir? Trendeki Kız konusu ve anafikri nedir? Trendeki Kız kitabı ne konu alıyor? Trendeki Kız PDF indirme linki var mı? Trendeki Kız kitabının yazarı Paula Hawkins kimdir? İşte Trendeki Kız kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Paula Hawkins

Çevirmen: Aslıhan Kuzucan

Orijinal Adı: The Girl on the Train

Yayın Evi: İthaki Yayınları

İSBN: 9786053754428

Sayfa Sayısı: 360


Trendeki Kız Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Rachel her gün aynı trene binip aynı çifti izliyordu. Çiftin başına gelenleri tüm ülke duyduktan sonrasında, hayatlarına dâhil olmaya karar verdi.

“Büyüleyici, sürükleyici, üst düzey bir gerilim. Mutlaka okuyun!” 

-S.J. Watson-

“Hem karakter yaratımı hem vaka örgüsü görkemli, mükemmel bir kitap! Yeni neslin Alfred Hitchcock’u.” -Terry Hayes-

“Zeki, gerilim dolu ve baştan aşağıya sürükleyici bir roman.” 

-Lisa Gardner-

“Aklınızı başınızdan alacak, zekice yazılmış bu ruhsal-gerilim romanı hem görkemli hem de tren enkazı kadar korkulu!” 

-Publishers Weekly-

“Nefesleri kesen bir ilk roman. En dikkatli okurlar bile, Hawkins vakaları teker teker açığa çıkarıp, aşkın ve takıntının şiddetle olan kaçınılmaz bağını ortaya koyarken şaşırmaktan kendilerini alamayacaklar.” -Kirkus-

“Trendeki Kız, her şeyi anladığınızı düşündüğünüz an sizi değişik bir sürprizle karşılıyor.” 

-Entertainment Weekly-

(Tanıtım Bülteninden)

 


Trendeki Kız Alıntıları – Sözleri

  • Koşan insanları, bebek arabalı insanları ve turistleri görmemek için sırtımı yola döndüm. Ben onları göremiyorsam, çocuk şeklinde onların da beni göremediklerini farz edebilirdim.
  • Henüz tüm gerçeği anlatmaya hazır değildim.
  • Bazen içimden hiçbir yere gitmek gelmiyordu, galiba burnumu tekrar evden dışarı çıkarmazsam oldukça mutlu olacaktım.
  • O gülümsemesini ve alaycılığını unutamıyordum. Zafer kazanmış bir havası vardı sanki.
  • …beynimde devamlı bir şeyler dönüyor, dönüyor, dönüyordu ve gene uykusuz bir gecenin beni beklediğini biliyordum.
  • Genelde kibarmışım şeklinde görünmeye çalışırdım fakat bu sabahleyin kendim şeklinde gerçek hissediyordum. Kafam iyiymiş şeklinde hissediyordum ve denesem de düzmece bir halde gülümseyemedim.
  • Acı çekmek için kendimi özgür bırakmalıydım bu sebeple bırakmayıp uyuşturmaya devam edersem, asla tamamen geçmeyecekti.
  • “Ben iyi bir yalancıyımdır,” derkenki planlı gülüşü aklımdaydı. İyi bir yalancıydı, doğuştan.
  • Feryat atmak istedim. Fazlaca basit, oldukça hissiz, oldukça kolay konuşuyordu.


Trendeki Kız İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Rachel her gün aynı trene binip aynı çifti izliyordu. Çiftin başına gelenleri tüm ülke duyduktan sonrasında,hayatlarına dahil olmaya başladı.
Aslında çoğumuz polisiye, gerilim, gizem kitapları okuyoruz. Ortada bir katliam vardır. Polis araştırmaya adım atar, tüm şüphelileri sorgular fakat asla biri düşündüğümüz kişiler çıkmaz. Bazen buluruz kimi zaman ters köşe oluruz. Trendeki Kız için de aynı şeyi söyleyebilirim. Dikkatli okursanız katilin kim bulunduğunu derhal çözersiniz. Kitabın yarısına kadar Rachel ve Megan’ın sonrasında da Anna’nın dönüşümlü olarak başlarından geçen,günlük hayatlarını okuduk.Açıkçası yarısına kadar beni içine pek çektiğini söyleyemiyorum. Bana tek düze bir polis kitabı geldi. Aslında ruhsal desek daha doğru olur.Hem alkolik hem de eski eşe saplantılı olan Rachel karakterinin sabahları her gün işe gidiyormuş şeklinde tren seyahatlerini yeniden yeniden okudum.Gittiği hat üstünde tren ışıkta durduğunda favori evi olan 15 numarayı kıskacına almış o evde yaşayan kişiler hakkında kafasına bakılırsa hayaller kurar,bu çifte adlar verir,eşinden boşanmasaydı kendisinin de onlar şeklinde mutlu ve rahat bir birlikteliği olucağını düşünüp karşılaştırmalar yapar. Ta ki bigün asla beklemediği bir haber alır ve bu ailenin hayatlarına girer.Hikayemiz aslolan şimdi adım atar.
Uzun zamandır polisiye seçimi okumadım ve okumam için getiren hocam yardımıyla kitaba büyük bir hevesle başladım.İlk yarıya kadar beklentimi karşılamadı. Karakterlerin her birisi saplantı ve depresyon ağırlıklıydı.Kurguyu beğendim fakat ilk yarıya kadar hiçbir şey hissedemedim. Ama ikinci yarıdan sonrasında elimden bırakamadım.Gizem çözüldükçe tüm taşlar yerine oturuyor. Ne kadar polisiye şeklinde gözükse de ruhsal tarzının daha ağır basmış olduğu bir kitaptı. Okudukça katilin kim olduğu belirgin bir halde belliydi.Kalp çarpıntılarıyla okuduğum bir kitap olmamasına karşın sevdim.Bu kitapta dışardan baktığında asla
bir şey görünmüş olduğu şeklinde değildir. İçimizdeki insanoğlu da öyleki değil midir? Kitapla kalınca. Sevgiyle kalınca:)) (Dilara Korkmaz)

Merhaba,
Paula Hawkins’ in Trendeki Kız romanı ne oldukça iyiydi, ne de oldukça kötüydü. İkisinin içinde kalmış gibiydi. Okunabilir bir kitap; başlangıçta birazcık durağan ortalara doğru hareketleniyor, sonlara doğruysa katilin kim bulunduğunu merak ettiğiniz için durmadan okuyorsunuz.
Yazar kitabın sonunu daha etkisi altına alan yazabilirmiş ve final kısmı sönük kalmış şeklinde…
Polisiye-gerilim seçimi kitapları seviyorsanız tavsiye ederim. Ayrıca kitabın filmi de bulunmakta, filmi seyredecekseniz eğer size tavsiyem ilkin kitabı okumanız. Keyifli okumalar 🙂 (Sevgi’nin Kitap Dünyası)

Sanırım bu, bu platformda yazdığım ilk araştırma yazısı olacak. Ilk olarak Trendeki Kız beklentilerimin oldukça oldukça üstünde bir kitap oldu. Uzun zamandır polisiye okumaya bir türlü fırsat bulamayan ben kütüphanede gezerken karşıma çıkan bu kitapla polisiye okumanın bana ne kadar zevk verdiğini yeniden hatırlamış oldum. Kitap ilk başta oldukça yavaş ilerledi ve bu beni birazcık çileden çıkardı. Hatta ana karakterin depresif ruh hallerini ve geçmiş yaşantısını o denli fazla okuduk ki “Bu kitap polisiye değil miydi ya? Cinayet neredeee???” falan oldum. Ama sabredip birazcık ilerledikten sonrasında kitap birden açıldı ve resmen beni içine çekti. Okumayı bırakamadım, kapağı her kapattığımda 5 dakika geçmeden geri açtım. Bıraktığım o 5 dakikalık süre içinde de devamlı aklımda “Acaba şimdi nolacak??” seçimi sorular dönerek durdu. Yazar son ana kadar katil hakkında açık vermiyor. Ama okudukça taşlar öyleki bir yerine oturdu ki sonu tam anlamıyla bir süpriz oldu diyebilirim. Trendeki Kız Paula Hawkins’in okuduğum ilk romanıydı. Yazarın üslubunu ve ifade tarzını oldukça sevdim. Üstüne düşünülmüş fazlasıyla uğraşılmış ve emek verilmiş bir kitap olduğu oldukça açık. Okumak isteyen her insana gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. rose’)


Trendeki Kız PDF indirme linki var mı?


Paula Hawkins – Trendeki Kız kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Trendeki Kız PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Paula Hawkins Kimdir?

Britanyalı gazeteci ve yazar. Paula Hawkins 26 Ağustos 1972 senesinde Rodezya’nin Salisbury (günümüzde Zimbabve’nin başkenti Harare) şehrinde hayata merhaba dedi. Babası bir iktisat profesörü ve finans gazetecisiydi. Hawkins, 1989’da 17 yaşlarında Londra’ya taşınmadan ilkin, Harare, Zimbabwe’deki Arundel Okulu’na devam etti, arkasından Batı Londra’daki Kensington’da bağımsız bir kolej olan Collingham College’da A-Levels okudu. Üniversite eğitimini Oxford Üniversitesi Keble Koleji’nde felsefe, politika ve iktisat üstüne yapmış oldu.

The Times için iş haberciliği yaparak bir süre çalıştı. Sonrasında gene bazı gösterim grupları için özgür olarak çalıştı ve ayrıca bayanlar için bir finansal tavsiye kitabı olan “The Money Goddess”i 2006 senesinde yayınladı. 2009larda, Hawkins Amy Silver adı altında duygusal bir güldürü yazmaya başladı ve “Confessions of a Reluctant Recessionist” de dahil olmak suretiyle dört roman yazdı.

Hawkins, 2015 senesinde yazdığı sertlik ve madde bağımlılığı temalı gerilim türündeki Trendeki Kız (The Girl on the Train) adlı romanı ile tanındı. Maddi açıdan zor durumda olduğu ve bitirmek için babasından borç almak zorunda kalmış olduğu bir dönemde, tam zamanlı olarak yazdığı bu roman, altı ayını aldı. Roman 2016 senesinde beyazperdeye uyarlanmıştır.

Paula’nın ikinci gerilim romanı “Into The Water”, Mayıs 2017’de gösterildi ve Sunday Times ile NYT’nin en oldukça satanlar listesine girdi.

A Slow Fire Burning adlı son romanı ise Ağustos 2021’de gösterildi.


Paula Hawkins Kitapları – Eserleri

  • Trendeki Kız
  • Karanlık Sular


Paula Hawkins Alıntıları – Sözleri

  • Bazen içimden hiçbir yere gitmek gelmiyordu, galiba burnumu tekrar evden dışarı çıkarmazsam oldukça mutlu olacaktım. (Trendeki Kız)
  • İnsan, kimse görmezse acısının azalacağını, daha azca aşağılanacağını düşünür. (Karanlık Sular)
  • Boyun eğenlerden, kendini suyun içine bırakanlardan, her şeye boş verenlerden asla olmamıştı fakat kimi zaman kayıtsızlığın albenisine tutulmak istediği oluyordu. (Karanlık Sular)
  • Feryat atmak istedim. Fazlaca basit, oldukça hissiz, oldukça kolay konuşuyordu. (Trendeki Kız)
  • Koşan insanları, bebek arabalı insanları ve turistleri görmemek için sırtımı yola döndüm. Ben onları göremiyorsam, çocuk şeklinde onların da beni göremediklerini farz edebilirdim. (Trendeki Kız)
  • Henüz tüm gerçeği anlatmaya hazır değildim. (Trendeki Kız)
  • Birine incindiğinizi göstermek, yapabileceğiniz en fena şey değil midir? (Karanlık Sular)
  • O gülümsemesini ve alaycılığını unutamıyordum. Zafer kazanmış bir havası vardı sanki. (Trendeki Kız)
  • Hatırlamak istediklerimi hatırlamadığım yetmiyormuş şeklinde, unutmaya çalıştıklarım da aklımdan çıkmıyor. (Karanlık Sular)
  • “Ben iyi bir yalancıyımdır,” derkenki planlı gülüşü aklımdaydı. İyi bir yalancıydı, doğuştan. (Trendeki Kız)
  • İnsanın zihninde kurduğu dehşet, gerçekte olduğundan devamlı daha korkunçtur. (Karanlık Sular)
  • Genelde kibarmışım şeklinde görünmeye çalışırdım fakat bu sabahleyin kendim şeklinde gerçek hissediyordum. Kafam iyiymiş şeklinde hissediyordum ve denesem de düzmece bir halde gülümseyemedim. (Trendeki Kız)
  • İnsan kime aşık olacağını iyi mi denetim edebilirdi? (Karanlık Sular)
  • Sevginin ne işe yaradığını bilmiyor benzeri biçimindesiniz. (Karanlık Sular)
  • …beynimde devamlı bir şeyler dönüyor, dönüyor, dönüyordu ve gene uykusuz bir gecenin beni beklediğini biliyordum. (Trendeki Kız)
  • İnsan kime aşık olacağını iyi mi denetim edebilirdi? (Karanlık Sular)
  • Acı çekmek için kendimi özgür bırakmalıydım bu sebeple bırakmayıp uyuşturmaya devam edersem, asla tamamen geçmeyecekti. (Trendeki Kız)
  • …Bazen senin başka bir gezegende yaşadığını düşünüyorum…
    …Bazen ben de orada seninle yaşamak isterim… (Karanlık Sular)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş