Eğitim

Bir, İki, Üç, Sen – Büşra Küçük Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir, İki, Üç, Sen – Büşra Küçük Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir, İki, Üç, Sen kimin eseri? Bir, İki, Üç, Sen kitabının yazarı kimdir? Bir, İki, Üç, Sen konusu ve anafikri nedir? Bir, İki, Üç, Sen kitabı ne konu alıyor? Bir, İki, Üç, Sen PDF indirme linki var mı? Bir, İki, Üç, Sen kitabının yazarı Büşra Küçük kimdir? İşte Bir, İki, Üç, Sen kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Büşra Küçük

Editör: Şafak Tahmaz

Orijinal Adı: Bir, İki, Üç, Sen

Yayın Evi: Ephesus Yayınları

İSBN: 9786059232630

Sayfa Sayısı: 416


Bir, İki, Üç, Sen Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Fena Çocuk serisinin yazarı Büşra Küçük yepyeni kitabı Bir, İki, Üç, Sen’de bir uçtan ötekine salınan genç bir kızın yaşadıklarını mercek altına alıyor. Okurlar Bir, İki, Üç, Sen’le hüzünden mutluluğa pek oldukça duyguyu aynı anda tadacak.

Herkesin bir hikâyesi vardı hayatta. Sayfa sayfa, satır satır yazılırdı. Fakat Arya kendi hikâyesinin bile ana karakteri değildi. Başkalarının istekleri, hayalleri onun yaşamı olmuştu. Tam da bu yüzden “doğuştan yan rol” diyordu kendine.

Ama bigün, hem de asla beklenmedik bir halde, genç kız hayatında ilk kez kendi başına bir karar aldı ve almış olduğu bu karar Arya’nın yaşamını derinden etkileyecek, umulmadık olayların yaşanmasına sebep olacaktı.


Bir, İki, Üç, Sen Alıntıları – Sözleri

  • “Kadınlar gözyaşlarına sebep olan hiçbir şeyi unutmaz.”
  • “Çaresizlik insana cesaret verir.”
  • Koparılmıyordum fakat sayfalarım kanıyordu.
  • “İnsanlar o kadar kalıpların içinde yaşıyor ki… Kendimi bu dünyada o kalıpların arasına sıkışmış bir tutsak gibi hissediyorum.”
  • O kitaba mahkumsam acele bitirip kurtulmak işime gelen tek çözümdü.
  • Benim olmayan bir şeye ne kadar kendimi verip mutlu olabilirdim ki?
  • “Artık izi kalıcı yeni bir yara istemiyorum. Artık iyileşmek istiyorum.”
  • ” Kadınlar gözyaşlarına sebep olan hiçbir şeyi unutmaz.”
  • Eğer bir masal kitabının içinde olsaydık ben doğarken lanetlenmiş olan karakter olurdum.
  • Pes etmek için insan olmadın sen. Savaşmak için insansın.


Bir, İki, Üç, Sen İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yazarın öteki kitabına nazaran değerlendirdiğimden dolayı bu kadar yüksek puan veriyorum bu kitaba. Açıkçası başlangıç olarak kendine çeken bir konusu olduğu kati. Bilhassa Arya şu anki dönemde her gencin yaşamış olduğu bir soruna haiz bu yüzden karakter ile kendinizi rahatça bağdaştırabiliyorsunuz. Ama kitap ilerledikçe vakalar zayıf kalıyor ilk başta ki ilgi çekicilik ortalara doğru kafa karışıklığına doğru yer bırakıyor. Karakterleri anlamaya çalışırken geçen zamanda vakalar aşama kaydediyor ve bu yüzden akış karışıyor bence. Kaldı ki Arya’nın Baran ve Ayaz içinde kalması mevzuyu klasik ve bilindik bir sona bağlıyor. Sona doğru olan bir sürü vakadan sonrasında yazar toparlama kısmını daha iyi yazmış diye düşünüyorum en azından başlangıçtaki tutumu sonunda gene kendini göstermiş fakat ortada ki gelişme kısmı kurgunun gittikçe basitleşmesi kitabından soğumanızı sağlıyor açıkçası. Gel gör ki yazarın fena çocuk kitabı ile karşılaştığında en azından Bir,İki,Üç,Sen daha iyi bir mevzuya ve daha iyi bir karakterlere göz açıp kapıyor. Bilhassa Arya’nın kendi ile konuşmuş olduğu ve kaset ayrıntısı oldukça yerine oturmuş beğendiğim yerlerden biride oydu.
Bol okumalı güzel günler arzuluyorum… (Hilal)

Genelde incelemelerime kitabından sevdiğim bir alıntıyla başlarım. Ama bu kitabı eleştireceğim için bir alıntıyla incelemeye başlama fikri pek hoşuma gitmedi.
Büşra Küçük’ü okuyan okumayan hepimiz bilir diye düşünüyorum. Fena Çocuk kitabıyla wattpad yazarları içinde. Bu kitabını alana kadar yazarı okuyacağımı asla düşünmemiştim. Konusunu, tasarımını ve fiyatını görünce bir talih vereyim dedim. Keşke talih vermeseydim söylediğim bir kitap olmadı fakat yerine başka kitap alsaydım dedim.
Konusuna gelirsek Arya adlı bir kızımız var. Ailesinin aşırı baskısı yüzünden intihar etmeye kalkmış biri. Kitapta intihar girişiminden sonrasında uyanmasıyla başlıyor. Hastanede geçirdiği günlerde iki erkekle tanışıyor, Baran ve Ayaz ile. Ve iki adam içinde kalmış olduğu hikayemiz başlıyor.
Baran doğal ki de hikayedeki eğer olmazsa olmaz fena evladımız. Hırsızlık meydana getiren, mafyavari insanlarla takılan, silahlarla arası iyi olan biri. Ayaz ise onun yanında iyi kalan kendi halinde biri.
Arya benim hakkaten sinir olduğum kitap karakterlerinden oldu. Neden derseniz şu şekilde söyleyeyim. Hastanede kalmış olduğu günlerde Baran’la tanışıyor. Adını daha bilmiyor doğal olarak.. Kendi halinde ölmeyi de başaramadım tavırlarındayken daha adını bilmediği çocuk karşısına çıkıp, “Gel benimle. Birlikte özgürlük yolculuğuna çıkalım. Sadece ikimiz kimse de bizi bulamaz,” benzer biçimde sözlerle bir teklifte bulunuyor. Merak etmeyin, Arya bu teklifi kabul etmedi. Tanımadığı biri bu şekilde bir teklifte bulunmuş olduğu için değil, babam yalnız kalır diye kabul etmedi. Ve sonrasında bu hatasını telafi ederek iki kez Baran’ın yanına gidip yolculuğa çıkalım dedi. Çıktılar da..
Kitap bu şekilde ilerlerken azca oldukça Arya’nın kimi seçtiğini anlamışsınızdır. Kendine iyi davranan Ayaz’ı seçmedi doğal ki. Onun yüzünden dövüldüğü, silahlı çatışmalar içinde kalmış olduğu Baran’ı seçti.
Kurgusu birazcık daha iyi olsa, hakkaten güzel bir kitap olabilirdi. Ama her zamanki klasik davranışlarından ayrılmayarak devam etmiş yazar. Kitabı okuyacağınızı düşünmüyorum fakat gene de söyleyim, daha güzel kitaplar okuyabilirsiniz bunun yerine. (tuğba)

Bir kitabı okumaya başlamadan ilkin kitap hakkında yazılan yazıları okurum. Biraz da olsa hakkında data sahibi olmuş olur ve kitabından neler bekleyeceğimi bilirim. Bu kitaba başlarken kitabından hiçbir şey beklemedim. En başından kitabı asla sevmeyeceğimi biliyordum. Yazarın öteki kitaplarını düşününce bu şekilde bir yaklaşımda bulunmuş olabilirim. Ama “sonuçta her kitapta olduğu benzer biçimde bu kitapta da bir emek var, fazla önyargılı olmayayım” dedim. Sonuç ise beni asla şaşırtmadı. Gerçekten kitabı asla fakat asla beğenmedim.

Kitabın ilk elli sayfasında baş karakterimiz; bir felsefeciden, bir düşünürden, bir filozoftan daha oldukça sorguluyor yaşamını. Devamlı “Neden ben yaşıyorum?, Neden bu dünyada varım?, Ben olmasam ne değişmiş olur ki?…” benzer biçimde benzer biçimde şeylerle devamlı kendi kendini sorgulayıp düşünüyor. Bu arada kızımız yaşamından asla memnun değildir. (Bu memnuniyetsizliğine hakkaten asla anlam veremedim.) Artık yaşamış olduğu sorunlarla başa çıkamaz (Baş karakterimizin bahsetmiş olduğu bu problemler yalnız annesinin yaşamına karışması.) ve bileklerini keser. Sonrasında kendini bir hastenede bulur. Yine kendi kendine yaşamını sorgular. Hastanede bir çocukla karşılaşır. Çocuğun adı Ayaz. İşin en saçma kısımları ise bu anlardı. Çocuk, kıza yaklaşmaya çalışır. Kız bu çocuğa yüz vermez. Kızın bu çocukla ilgilenmeme kısmı yarım sayfa süruyor. Sonra kız çocukla ilgilenir fakat bu sefer de çocuk kızla ilgilenmez. Bu ise sayfanın kalan öteki yarım sayfasıdır. Bi o, bi bu şekilde birkaç sayfa ilerler. Ne ara birbirlerini tanımayan iki insanoğlunun bu kadar yakın olabildiklerine aslına bakarsan hiçbir anlam veremedim. Sonra bir takım vakalar olur. Kız, annesinden ve yaşamından memnun olmayarak yaşamına devam eder. Tatil biter ve kız üniversiteye adım atar. O da ne, tesadüfler bitmez ve kız gene o oğlan ile karşılaşır. Aynı okuldadırlar. Bunun haricinde bir çocuk daha var. Adı Baran. Baran ise tam bir klişe karakter. Fena çocuk. Kitaba ne şekilde dahil oldu bilemiyorum. Hatta anlamadığım için yeniden başladım okumaya fakat gene anlamadım. Baran; kimdir, kimlerdendir, kitaba iyi mi dahil oldu, kız nereden tanıyor onu tam çözemedim fakat söylediğim benzer biçimde kitabımızın klişe fena karakteridir. Hem Baran hem de kızımız aynı bölümde okur. Kız kendi yaşamının o acı problemlerine katlanamaz ve Baran’a “Beni buralardan götür” der. Baran ise “Ilkin benim istediğim bir şeyi yapacaksın.” der. Baran zengindir fakat hırsızlık yapar. İşte fena evladımız. Saçma saçma bir oldukça ayyuka çıkar ayrıca. Arya, Baran’ın isteğini yaparken aniden kendini Ayaz’a aşık olarak bulur. Bu arada gene bir oldukça saçma vaka gerçekleşir. Baran ve kızımız gider. Yine bir takım saçma vakalar olur. (Bu kısımlarda bayılacak benzer biçimde oluyordum.) Bu sefer kızımız Ayaz’ı unutur ve Baran’a gönlünü kaptırır. Bundan dolayı Baran, Ayaz’dan daha kötüdür. Sonunda ise doğal fena çocuk ve masum kız aşkı yaşanır. Onlar ile beraber ben de mutlu olurum bundan dolayı kitap biter.

Gerçekten fakat hakkaten oldukça fena bir kitaptı. Emek emek diyorum fakat cidden bu kitabın basılma amacını asla anlamadım. Baş karakterin aşırı gereksiz “Yaşam beni yoruyor.” halleri beni bunalttı. Yok anası hayatına karışıyormuş, yok bara gidemiyormuş, yok içki içemiyormuş… Saçma, gereksiz ve hiçbir amacı olmayan bir kitaptı. Daha söyleyecek oldukça şey var fakat kendimi tutuyorum. Tamamen zaman kaybıydı. Lütfen okuyup kendinize eziyet etmeyin diyorum. (Hasret)


Bir, İki, Üç, Sen PDF indirme linki var mı?


Büşra Küçük – Bir, İki, Üç, Sen kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Bir, İki, Üç, Sen PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Büşra Küçük Kimdir?

1994 kışında Kocaeli’de hayata merhaba dedi. Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

18 yaşlarında Wattpad’de kendi hikâyelerini yazmaya başladı ve burada yazdığı Fena Çocuk piyasaya sürülen ilk kitabı oldu. Daha sonrasında serinin devam kitapları ve Bir, İki, Üç Sen adlı kitabı yayımlandı.

Doğup büyümüş olduğu mahalleden ayrılmasına yol açan 1999 Depremi sonrası bir liman kentinden ayrılıp kışın erken geldiği bir tepede yaşamaya başladı.

Etrafı ağaçlarla çevrili evinde kuşları dinleyip tabiatın mucizelerini keşfetmeye ve yazmaya devam ediyor.


Büşra Küçük Kitapları – Eserleri

  • Fena Çocuk
  • Fena Çocuk II
  • Fena Çocuk III
  • Fena Çocuk IV
  • Bir, İki, Üç, Sen
  • Annemin Saklı Defteri
  • Annemin Saklı Defteri


Büşra Küçük Alıntıları – Sözleri

  • “Kendine acı çektirmeye bayılıyorsun. Yalnızlığa o kadar alışmışsın ki , özel alanına kimsenin girmesine izin vermiyorsun . Zavallının tekisin, çünkü kimsenin seni önemsemediğine inandırmışsın kendini. “ (Kötü Çocuk)
  • “Hayatından her şeyin çalınıp gittiğini hisetseydin beni anlardın.” (Kötü Çocuk III)
  • Kendimi müziğin acımasızlığına bıraktım. Dünyanın bir ucundaki kadın benden habersiz benim hayatımı anlatmıştı. Aynı şeyleri yaşamamız imkansızdı. Farklı yaşanmışlıklar aynı acıyı doğurabilirmiydi? (Kötü Çocuk II)
  • “Birilerini mutlu etmek için çabalamıyordu. Tek derdi yaşamaya çalışmaktı.” (Annemin Saklı Defteri)
  • “Kadınlar gözyaşlarına sebep olan hiçbir şeyi unutmaz.” (Bir, İki, Üç, Sen)
  • ” Kadınlar gözyaşlarına sebep olan hiçbir şeyi unutmaz.” (Bir, İki, Üç, Sen)
  • Peki ya anne ve baba olmak? Bu dünyaya bir çocuk getirip onu savaşçı olarak hazırlayabilecek miyim? Hiç sanmıyorum. (Annemin Saklı Defteri)
  • “İnsanlar o kadar kalıpların içinde yaşıyor ki… Kendimi bu dünyada o kalıpların arasına sıkışmış bir tutsak gibi hissediyorum.” (Bir, İki, Üç, Sen)
  • “Ama ölmüyorsun işte. Bazen kendin istesen de olmuyor. Yaşamaya devam ediyorsun. Hayat o şekilde bir şey ki, sen düşerken bile seni ayakta tutuyor…” (Fena Çocuk IV)
  • “Ama ölmüyorsun işte. Bazen kendin istesen de olmuyor. Yaşamaya devam ediyorsun yaşam o şekilde bir şey ki, sen düşerken bile seni ayakta tutuyor” (Fena Çocuk IV)
  • “Aile olmak… Ne değişik! Ne olursa olsun birbirini sevmeye devam ettiğin ve ne kadar kızarsan kız, her daim affetme ihtimalin olan insanoğlu. Ne kadar şanslıyız aslına bakarsak fakat kimi zaman bunu unutuyoruz. Hatta çoğunlukla…” (Annemin Saklı Defteri)
  • Gözlerimi kapattığımda kusursuz bir dünya hayal edebiliyorum. (Annemin Saklı Defteri)
  • Düşmeden ayakta olmanın kıymetini bilemezsin. Şimdi ellerini özgür bırak ve düş. (Fena Çocuk II)
  • heyecanlı hikayelerin hiçbiri planlanmış anlardan çıkmaz. (Annemin Saklı Defteri)
  • “Oysa çoğumuz değişik yollarda yürüsek bile aynı gökyüzünün altındayız.” (Annemin Saklı Defteri)
  • “Dünyaya insanların ilgi açlığını doyurmak için gelmedim.”
    “Ne?”
    “Bir taraf sürekli ilgi isteyip kendisi hiçbir şey yapmazsa o bir sömürücüdür.”
    “Anlamadım.”
    “Eğer arkadaş olacaksak senin de benim hayatımla ilgilenmen gerek yani.” (Annemin Saklı Defteri)
  • “Çaresizlik insana cesaret verir.” (Bir, İki, Üç, Sen)
  • Sen bir hastalıksın ve ben iyileşmek istemiyorum;) (Fena Çocuk)
  • Aldığımız yaralar bizi büyütür Roman fakat onları iyileştirmek yerine olduğu benzer biçimde korumaya çalışırsak kendimize zarar veririz. (Annemin Saklı Defteri)
  • Müziğin derinliklerini keşfetmezsen basit olursun. Herkes şarkı söyler Roman fakat hepimiz insanların yüreğine dokunamaz. (Annemin Saklı Defteri)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş