Eğitim

Fatih’in Gizli Mabedi – Ahmet Erol Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Fatih’in Gizli Mabedi – Ahmet Erol Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Fatih’in Gizli Mabedi kimin eseri? Fatih’in Gizli Mabedi kitabının yazarı kimdir? Fatih’in Gizli Mabedi konusu ve anafikri nedir? Fatih’in Gizli Mabedi kitabı ne konu alıyor? Fatih’in Gizli Mabedi PDF indirme linki var mı? Fatih’in Gizli Mabedi kitabının yazarı Ahmet Erol kimdir? İşte Fatih’in Gizli Mabedi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ahmet Erol

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786055360726

Sayfa Sayısı: 224


Fatih’in Gizli Mabedi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Yapmak istediğimi sakalımın bir teli bile bilseydi, sakalımın o telini derhal koparır ve yakardım. Çabamız insanlığın kardeşliği içindir. Evrenin tüm sırrını ve kıyametin şifresini barındıran kitabın yayacağı mukaddes ışık bigün dünyayı nura boğacak.”

Osmanlı İmparatorluğu’nun en büyük padişahı Fatih Sultan Mehmet, Rumeli Hisarı’nda en büyük sırrını gizlemiştir. Dünyanın kaderini değiştirebilecek gizemli kitabı saklayan Fatih’in gizli saklı mabedi yüzyıllar sonrasında açılacaktır. Fatih’in emaneti olan bu gizemli kitabı devralacak yeterli şahıs kim? Asırlardır gizlenen bu sırrı açıklamaya ve dünyayı değiştirmeye hazır mı? Üç büyük dini kardeşlik felsefesinde birleştirmek isteyenler, karşılarında büyük bir düşman bulacak.

Fatih’in Gizli Mabedi, tarihin gizli saklı odalarında başlayıp günümüze kadar gelen eşi olmayan bir serüven. Nesilden nesle aktarılan bir sır, sonunda açığa kavuşacak. Fatih Sultan Mehmet’in himayesine ve sarayına giren son Hurufi Nesir Bey, kısa süre içinde padişahın en gözde danışmanı olur ve hem İstanbul’u fethetmesine hem de en büyük idealini gerçekleştirmesine destek sağlar. Üç semavi dinin özünü, kardeşlik ve dostluk temelinde birleştirmek ve dünyaya sonsuz sulh getirmek.

Yazar Ahmet Erol’un hayal gücünde şekillenen Fatih’in Gizli Mabedi, okuruna tarihin derinliklerinden günümüze uzanan heyecanlı ve entrika dolu bir serüven sunuyor.


Fatih’in Gizli Mabedi Alıntıları – Sözleri

  • İnsan acıya da, acısıyla yaşamaya da alışıyordu.
  • “Ya Bizans beni alır, ya ben Bizans’ı. Çekilebilirsiniz,” (…)
  • II. Mehmet Han, bırak başarısız olmayı, başarısızlığın olasılığına bile tahammül edemezdi. Onun defterinde “başaramama” diye bir sözcük yoktu.
  • “Aklından şunu hiç çıkarma; evrende hiçbir şey kaybolmaz. Olumsuzlukların gelir dolanır ayağına. Onun için, yaşamda olumsuz olma yavrum,” (…)
  • Paylaştığın şeyleri ve yaptığın yardımları beyninden çıkar, yüreğine koy. Sonra, yüreğini sonsuza dek mühürle. Yaptığın iyilik ve yardımları kimselerle paylaşma. Yaptığın yardım ve iyiliklerin üstüne ölümün sessizliğini, gecenin karanlığını ört.


Fatih’in Gizli Mabedi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitap, kökleri sahabeler dönemine kadar dayanan Hallacı Mansur ve Muyiddin El Arabi benzer biçimde İslam düşünürlerinin de yakından ilgilenilmiş olduğu hurufillik felsefesi üstüne kurgulanmış. Üç semavi din olan İslamiyet Hristiyanlık ve musevilik dinlerinin evrensel inanç etik ve etik değerlerini Fatih Sultan Mehmet benzer biçimde bir Cihan imparatorunun kudretinde buluşturmuş ve günümüze taşımış… İsminden de mütevellit yüksek bir beklenti ile okuduğum kitapta kurgu ile karakterler içinde ki bağlantıyı zayıf bulduğumu söylemeliyim. Fakat gene de dilinin sadeliği ve bölümler içinde kısa geçişler ile her iki periyodu ortak bir sonuca bağlanmış yazar, oldukca şaşırtıcı olmasa da… (Yeşim YILMAZ)

Üç semavi dinin kitaplarını birleştirip ortaya tek bir mukaddes kitabın! Ortaya çıkışını mevzu eden sapkın bir roman. Bunu sırf okunsun ve daha oldukca satılsın diye Fatih sultan mehmet ile ilişkilendirmekte cabası. Kutsal kitaplarda şifreleme (hurufilik meshebi) mevzu alan kitapta en garip şeylerden biri de 1453 yılı üstünden şifreleme yapmasıdır. Hicri takvimi kullanan Osmanlı devletinde Miladi takvim üstünden şifreleme yapmak müthiş bir zeka! ürünü olmuş. (Yunus Emre Cin)

Çocukluğundan itibaren bugünler için yetiştirilen Angın ve onun çok kötü geçen çocukluk yaşamından başarıya ulaşan hikayesi. Diğer taraftan büyük büyük büyükbabası Nesir Bey ve onun Fatih ile giriştiği deli proje fikrinden esinlenen yazarımız güzel bir öykü harmanlıyor.
Rumeli Hisarına gizlenen büyük sır nedir? Dünyanın kaderinin değişmesi eğer olmazsa olmazımız olarak gene karşımızda sadece noksan bir şeyler var. Bu şekilde bizim yazarlarda da bu alışkanlık oldu. Bu ara süratli geçiş ve oyalamayan yazılarıyla beni gururlandırıyorlar sadece gerisi gelmiyor. Yani final oldukca güzel, başlangıç oldukca güzel sadece orta bölümde öykü sanki noksan harmanlanıyor benzer biçimde geliyor bana.
Kitabın konusu 3 büyük dini birleştirecek bir düşünce üstüne yoğunlaştığı için oldukça güzel fakat öncesinden aynı mevzuyu içeren Abum Rabum eserini okuduğum için ondan daha iyisinin beklentisi oluştu içimde sadece ondan iyi olmamıştı. Ilkin bu kitabı sonrasında Abum Rabum kitabını okusaydım daha değişik konuşabilirdim. Burada damağımızdaki ilk tadı aramamızın burukluğu oluyor içimizde. Fena değildi fakat bu yüzden doygunluk olmadım.
Güzel bir cumartesi akşamı arzuluyorum hepimize. Şimdi Kurtlar Vadisi zamanı.
Mutlu akşamlar.. (Sadık Kocak)


Fatih’in Gizli Mabedi PDF indirme linki var mı?


Ahmet Erol – Fatih’in Gizli Mabedi kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Fatih’in Gizli Mabedi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ahmet Erol Kimdir?

1961’de Sivas’ta hayata merhaba dedi. 1978 senesinde İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ni, 1984’te Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Kısmı Uluslararası Ekonomik İlişkiler Dalı’nı tamamladı. 1986’da T.C. Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. Halen Maliye Baş Müfettişi olarak İstanbul Defterdar Yardımcılığı görevini yürütüyor. Maliye Bakanlığı tarafınca 1993-1994 tarihleri içinde “data-görgü artırımı” ve “Amerika Birleşik Devletleri’nde Bütçe Harcamalarının Denetimi” mevzusunda araştırma ve araştırmalarda bulunmak suretiyle Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmuş olduğu sırada The University of Michigan’da “Devlet ve Denetim (Government and Inspection)” temalı bir konuşma verdi. Ekonomik Etkileri Açısından Türkiye’de Devlet Borçları (1981-1990) (1992) adlı yayımlanmış bir kitabı olan Ahmet Erol’un; Türkiye’de Konut Sorunu, Finansal Kiralama (Leasing), Maliye Bakanlığı’nın ve Ekonomik Birimlerin Yeniden Yapılandırılması, Finans Kesiminin Vergilendirilmesi mevzularında araştırmaları ve çeşitli dergilerde yayımlanmış oldukca sayıda makalesi bulunmaktadır. Bankacılık, vergi ve finans kendisini uzmanlaştırdığı alanlardır. Bu mevzularda yayımlanmış pek oldukca yazı, araştırma yazıları ve konferanslarının yanında çeşitli çevirileri de vardır.


Ahmet Erol Kitapları – Eserleri

  • Fatih’in Gizli Mabedi
  • Erguvan Zamanı
  • Sevginin Adı Rüzgar
  • Sen ve Ben
  • Fatih’in Gizli Mabedi-Fatih Serisi 1
  • Evladınız Okurken Sizi Neler Bekler
  • Havalar Soğuk Şimdi
  • Benim Adım Boncuk
  • Fatih’in Gizli Sikkesi-Fatih Serisi 2
  • Fatih’in Gizli Mührü
  • Gülün Adı Sen
  • Turne Mektupları
  • Kadıköy Sevgilim
  • Bireysel Finansal Planlama Danışmanları için Vergi Bilgisi
  • Sen ve Ben


Ahmet Erol Alıntıları – Sözleri

  • Minik insanların gölgesinin uzun görünmüş olduğu bir ortamda yaşamaya başladık. (Erguvan Zamanı)
  • Çocuğunuza yuva ve okul ararken depreme dayanıklılık belgelerini ne olursa olsun istememiz yaşamsal önemlidir. (Evladınız Okurken Sizi Neler Bekler)
  • Artık yüreğimden ve senden başka sığınacak limanım kalmadı. (Sen ve Ben)
  • ” Her gerçek, her kulağa nazaran değildir. ” (Gülün Adı Sen)
  • doktora ulaşmak için
    yol bulamayan,
    yollarda çaresiz kalıp
    yaşama küsen,
    çaresizliğin isyanını
    yüreğine hapsedip
    göçüp giden anayı düşün. (Gülün Adı Sen)
  • Unutmayın ki, çocuklar kendilerini güvende hissettikleri ortamlara daha acele alışırlar ve oraları daha oldukca severler. Evlatların deniz yerine havuzu sevmelerinin sebebi de bu itimat duygusudur. (Evladınız Okurken Sizi Neler Bekler)
  • O anda kanatlarımın olmasını, buralardan tekrar dönmemek suretiyle uçup gitmeyi, sonsuz gökyüzünde kaybolmayı ne oldukca arzu ederdim anlatamam. Ama ne kanatlarım vardı, ne de beni buralardan alıp götürecek kimsem… (Kadıköy Sevgilim)
  • Sabır,sevdanın ayrılmazıdır. (Sen ve Ben)
  • Dünyanın tüm çiçeklerini diyorum,
    Kır ve dağ çiçeklerini isterim.
    Kaderleri bana benzeyen… (Erguvan Zamanı)
  • Bir ağabey olarak
    yaşama hazırlıklı ol derim sana.
    Bu sebeple yaşam oldukca güç.
    Seneler geçip gidiyor gitmesine
    fakat hep bir şeyler götürüyor bizlerden. (Gülün Adı Sen)
  • Biz kardeşler paylaşmayı kendi aramızda bile yapamazsak koca bir toplumda bunu iyi mi başaracağız? (Kadıköy Sevgilim)
  • Bakmayın onların bugünkü yaşlılıklarına. Yaşlanan her insan benzer biçimde bir tek birazcık yorgunlar. (Sevginin Adı Rüzgar)
  • ” Ey insanoğlu, evrendeki hiçbir canlıya eza etmeyin. Unutmayın ki, siz de dahil evrendeki tüm canlıları biz yarattık. ” (Fatih’in Gizli Sikkesi-Fatih Serisi 2)
  • Sen çiçekler içinde,
    allı, morlu,
    sevdalı,
    bir dünya yaratırken,
    çiçekleri ezenleri, ezip de yiyenleri düşün. (Gülün Adı Sen)
  • İnsan acıya da, acısıyla yaşamaya da alışıyordu. (Fatih’in Gizli Mabedi)
  • Bir adam, yeryüzündeki hangi hanım için, her gün değişik şekilde zenginleşen duygular besleyebilir yüreğinde? (Kadıköy Sevgilim)
  • Zaman; cilalı görüntü yaratma ve yaratılan ya da senin önüne tipleme diye sunulan imaja tapınma zamanı (Erguvan Zamanı)
  • Birisi bana 12 Eylül Darbesi’nin romanını yaz dese; tüm sayfaları simsiyah yapar, sadece son olarak sayfanın ortasına meydana getirilen korkulu işkencelere, ağır insan hakları ihlallerine ve idamlara karşın öldüremedikleri umudun simgesi olarak iğne deliği kadar beyaz bir nokta koyar; bu kitabı bu şekilde tamamlardım. (Kadıköy Sevgilim)
  • Yaşam eksilmesin penceremden. (Gülün Adı Sen)
  • Çocuğa data değil, sevgi veren yuva seçilmelidir. (Evladınız Okurken Sizi Neler Bekler)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş