Eğitim

Gölgeler Kraliçesi – Sarah J. Maas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gölgeler Kraliçesi – Sarah J. Maas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gölgeler Kraliçesi kimin eseri? Gölgeler Kraliçesi kitabının yazarı kimdir? Gölgeler Kraliçesi konusu ve anafikri nedir? Gölgeler Kraliçesi kitabı ne konu alıyor? Gölgeler Kraliçesi PDF indirme linki var mı? Gölgeler Kraliçesi kitabının yazarı Sarah J. Maas kimdir? İşte Gölgeler Kraliçesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Sarah J. Maas

Çevirmen: Deniz Başkaya

Orijinal Adı: Queen of Shadows (Throne of Glass #4)

Yayın Evi: Dex Yayınları

İSBN: 9786050949117

Sayfa Sayısı: 632


Gölgeler Kraliçesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Karşınızda Kendisinin Şampiyonu Celaena Sardothien.

Celaena sevilmiş olduğu herkesi yitirdi. Ama intikam için krallığa dönmeye yemin etti. Terrasen’in Kraliçesi Aelin olarak, Adarlan Krallığı’nın başkenti Rifthold’a vardığında tek amacı büyüyü tekrardan özgür bırakmaktı. İntikamını alırken; Adarlan’a gelen Rowan, kalbini kıran ve krala isyan eden Chaol, uğruna savaşmak zorunda olduğu kuzeni Aedion ve fena bir geçmişi paylaştıkları fahişe Lysandra da ona yardım edecek.

Cam Şato, Karanlık Taç ve Ateşin Vârisi’nden sonrasında Gölgeler Kraliçesi ile Sarah J. Maas yazarlığını ve epik masalını zirveye taşıyor. New York Times çoksatan yazarı Sarah J. Maas’ın bu kitapta yarattığı dünyanın yaratıcılığına ve kusursuzluğuna inanamayacaksınız.


Gölgeler Kraliçesi Alıntıları – Sözleri

  • “Sen bende yaşama isteği uyandırıyorsun Aelin Galathynius,” dedi. “Var olma değil, yaşama isteği.” Aelin’m yanağını avucuna aldı. Sonra sakinleşmek için bir nefes alıp son üç gün süresince söyleyeceği her kelimenin üstüne düşünmüş benzer biçimde konuşmaya başladı. “Yüzyıllar boyunca dünyayı dolaştım, imparatorluklardan çorak topraklara kadar her yeri gezdim. Asla belli bir yere yerleşmedim. Hiç durmadım. Bir an ol­ sun. Hep ufka bakıyordum. Hep bir sonraki okyanusun, bir sonra­ ki dağın ardında beni neyin beklediğini merak ediyordum. Fakat sanırım… sanırım tüm o zaman, tüm o yüzyıllar boyunca sadece seni bekliyormuşum.”
  • “Yolun sonundayız. Hayır… Bir sonraki yolun başındayız…”
  • “Sen bende yaşama isteği uyandırıyorsun Aelin Galathynius, var olma değil, yaşama isteği.”
  • Chaol rahat anları heba etmek istemiyordu.
    Bu yüzden Nesryn’in eline uzanıp parmaklarını parmaklarına dolarken ona sokuldu. Nesryn kısa bir an için ikisinin ellerine bakıp sırtını dikleşirtirdi. Chaol boğuk bir sesle “belki de bu… her şey bittiğinde bir çıkış yolu buluruz,” dedi. “Birlikte.”
    Dudakları titreyen Nesryn “bana söz ver,” diye fısıldadı. Uzun uzun kapattığı gözlerinde yaşların parıltısı vardı. Nesryn Faliq gözyaşı döküyordu. “Bana söz ver,” diye yineledi. Tekrar ikisinin birleşmiş ellerine baktı. “Yarın o saraydan canlı çıkacağına söz ver.”
    Chaol Nesryn’in elini sıktı. “Söz veriyorum.”
  • Taşa yaslanıp oturdu. Ayaklarını altına çekip başını düz serin taşa yasladı.
    Irmak esintisine. “Merhaba Sam.” diye fısıldadı.
    Parmaklarını yumuşak çimlerde gezdirdi.
    “Seni özledim,” dedi. “Seni her gün özlüyorum. Senin tüm bu meydana gelenleri iyi mi ödeyeceğini merak ediyorum. Beni de. Bence… bence sen mükemmel bir kral olurdun. İşin aslı seni benden fazla severlerdi.” Aelin’ın boğazı düğümlendi. “Sana asla… hislerimden bahsetmemiştim. Fakat seni sevdim . Sanırım bir yanım seni daima sevecek. Belki benim eşim sendin ve ben bunu asla bilmedim. Belki hayatımın geri kalanını bu probleminin yanıtını merak etmekle geçireceğim. Belki seni öte dünyada göreceğim ve güvenilir olacağım. Fakat o zamana dek… o zamana dek seni özleyeceğim ve yanımda olmanı dileyeceğim.”
  • Hep ufka bakıyordum.Hep bir sonraki okyanusun bir sonraki dağın ardında beni neyin beklediğini merak ediyordum.Fakat sanırım..sanırım..tüm o vakit, tüm o yüzyıllar süresince yalnız seni bekliyormuşum..
  • Değişime alışmak vakit alır.
  • “Aelin,” diye fısıldadı Rowan. Bu ne bir azar ne de uyarıydı…
    Bir yakarıştı. Sesinde bir yakarışın tınısı vardı. Rowan başını Aelin’ın açıkta kalan boynuna eğip yüzünü onun teninin derhal üstünde gezdirdi.
    Aelin boynunu daha da geriye attı; sessiz bir davetti bu. Rowan yumuşak bir hırıltı çıkarıp dişlerini Aelin’ın tenine yasladı.
    Bir ısırık, bir hareket Aelin’in boğazını yerinden sökmesine yeterdi. Rowan’in uzun köpek dişleri Aelin’in etinin üstünde nazikçe ve hassasiyetle gezindi. Aelin parmaklarını Rowan’in çıplak sırtında gezdirip onu kendisine doğru çekmemek için yatak örtülerini sıktı. Rowan bir elini Aelin’ın başının yanına koydu; parmakları onun saçlarına dolandı.
    “Başka hiç kimseyi…” diye fısıldadı Aelin. “Başka hiç kimseyi asla boğazıma yaklaştırmam.” Aelin sadece bu şekilde Rowan’in yırtıcı, Fey yanının Aelin’ın itimatını anlamasını sağlayabilirdi.
    Aelin bir kez daha “Başka hiç kimseyi,” diye yineledi.
    Rowan’in ağzından bir başka kalınca homurtu çıktı. Yanıt, onay, teklif ve homurtu Aelin’in içinde yankılandı. Rowan dişlerini dikkatle Aelin’ın can damarının zonkladığı noktada birleştirdi; Aelin’ın teni üstündeki nefesi sıcaktı. Aelin gözlerini yumdu; tüm duyuları bu heyecana, boğazındaki dişlere ve ağza, bedeninin üstünde kendisini dizginleye çalışmaktan titreyen kuvvetli bedene odaklandı. Rowan’in dili teninde gezindi. Aelin bir inilti, bir sözcük ya da Rowan’in adı olabilecek minik bir ses çıkardı.
  • Öç arzumu bastırarak uzun vakit geçirdim. Merhametle işim yok artık.


Gölgeler Kraliçesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Spoiler olmayan chaolcu bir araştırma
Alien oldukca oldukca zekisin. Cidden fey bedeni sana ıq falan da verdi büyük olasılık. Ama bu oldukca oldukca zekiliğini chaolda da kullansaydın keşke. Hani nehemia yüzünden onu öldürme raddesine geldin ya chaol niçin nehemianın öldüreleceğini söylemedi? Al sana ahiret sorusu. Kral bi tek chaola söylemiş oldu bunu ve chaol sana bi şey deseydi kral demeyecek miydi abi ben bi tek chaola söyledim bu nerden biliyo diyip vakası çakmaz mıydı? Chaoldan ilkin chaolun sevdiklerini öldürmez miydi YANI SENİ?? Basit denklem.
Rowana asla ısınamadım. Neden bilmiyorum. Konuşmaya başlayınca o karizması falan gidiyo bence. Alışamadım sanırım.
Kitabın ilk olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Chaol ve celaene o denli soğuk karşılaştılar ki. Romantik bi şeyler beklemiyordum aslına bakarsanız fakat wtf? SARILMADILAR bile.
Chaol, bebeğim, hayatım, ömrüm adam büyü gücü yüzünden celaenedan tiksiniyorsun falan. Haklı da olabilirsin fakat Aeline canavar diyon aslolan canavara hizmet etmedin mi senelerce? Kral çekirdek çitliyormuş benzer biçimde adam öldürmüyor mu chaolum derler adama. Chaol niçin bu şekilde yapıyorsun kurt bakışlım.
Aelin chaolu suçladın ya dorianı tek bıraktın, aedionu bıraktın diye. nE. Çocuk asilerin tarafına geçti. Senelerce yüzbaşı olarak krala hizmet eden çocuk asilerin tarafına geçti. Dorianı chaol olmasa öldürecektin Aelin? Az kalmıştı. Senin yüzünden insanoğlu yanarak ölmedi mi, koca pazar? Senin valglarla savaşının haberinden sonrasında kral diyarı anasını daha da ağlatmaya karar vermedi mi? Chaol bu tarz şeyleri diyince kabahat fakat sen chaolu sen yokken olanlar yüzünden suçlayınca okey? chaol savaşçı olan büyü gücü falan olmayan bir ÖLÜMLÜ. Dorianı 15 kişiye karşı savaşarak mı kurtarsın? Niye demiyorsun bu çocuk ilkin beni yitirdi, sonrasında yıllarını verdiği yüzbaşılığı, sonrasında ailesine yine sırt döndü, sonrasında dorian… Bana değil öfkesi kendine demiyorsun asla? İki güzel söz söyleyene düşüyorsun ROWANA DÜŞTÜĞÜN GİBİ. Bu çocuk sana ne etti?
Neyse nesrynin söylediği benzer biçimde inatçı bir dangalaksın chaol. Ama bu sana yanışıma engel değil. Zira doriandan vazgeçmeyeşin içimi dağladı. Herkes bitti dorian gitti falan derken(celaene bile) sen öyleki bir hayır diye direnme ettin ki gene aldın gönlümü. Sayesinde dorian yaşıyor resmen. İNADI YÜZÜNDEN. Aelin onu öldürmek isterken chaol yaşatmaya çalışıyor.
Geçen kitapta dedim ki KİM KİMLE OLACAK BİLİYORUM BÖYLECE DAHA AZ ÇILDIRIYORUM. Abi gidip kan testi falan yaptırcam bu kitabından sonrasında “CHAOL YÜZÜNDEN” abshsjdj
Manon sana ve onüçlerine aşığımmmm. SJM tüm kitaplarının en iyi karakterlerini yaratmışsın bu seride. Bilhassa manonı yaratırken asla kısmamışsın ya görkemli. Normal olarak kitaplarda adam karakterlere falan tutuluyorum burada chaola tutulduğum benzer biçimde. Ama manona da düştüm valla tutuklu kaldım ajsjdjd Onüçlerin 2.si Asterin bu seride ki 3. fav karakterim. Kuvvetli hanım seviyorum anam ben. Manona ne güzel kafa tutuyor cimcime. Hiçbi şey umrunda değil ya. Okuduğum kitaplarda çooook ender hatta asla kendimle bağdaştırdığım karakter yok, olmadı da. Ama asterin aynı BEN. Doğru ya da yanlış her neyse istediğini söylüyor yapıyor falan. Oldukca pervasız. Manondan bile çekinmiyor ya. Özetlemek gerekirse psikopat bir ruh hastası aynı ben. (Çağla Büşra)

Oldukca fazla meydana getirecek yorumum olduğundan tek tek giderek yazacağım.
Kitabın başındaki Chaol ve Aelin karşılaşmasında yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam sanırım. Hele ki Chaol’un Aelin için düşüncelerini. Tamam ümit ederim yazar Chaol’un acı çekişini oldukca okutmaz dedim de bu kadarını da demedim doğrusu, neyin düşmanlığı bu! Aelin’ın yaptıkları, öldürdükleri yüzünden kızdan resmen tiksiniyor da, sen senelerce Aelin’dan daha oldukca can alan bir kötülüğe hizmet ettin. Üstelik kendi yurdunu, aileni bırakarak. Kralın gerçeklerini öğrendiğin halde, ki büyüyle ilgili gerçeklerin haricinde da bu insanın kölelere yaptıkları yeterince kötülüktü, kraldan o denli nefret etmedin. Yazar resmen ikisinin de birbirlerine hiçbir aşk beslemediğini ispatlamak için kasmış. Anladık anam. Ama bu denli soğuk bir karşı karşıya gelme yazmana gerek yoktu. Vallahi kalbim sızladı. Gerçi sonradan bu değişti doğal olarak, sonunda dost olduklarını hatırlayıp birbirleri için gene fedakarlık yaptılar. Ama yapana kadar ikisinin sahnelerini ya da birbirleriyle olan düşüncelerini zorla okudum. Hatta Chaol’u oldukca severken bu kitapta resmen sus diye bağırasım geldi.
Aelin’ın zekası. Yani hakkaten diyecek bir şey bulamıyorum. Aelin’ın her hamlesi o denli planlı o denli zekice ki şokla okuyorsunuz bunu da mı akıl ettin, bunu da mı yaptın diye. Ve her defasında bunu da yapıyor.
On Üçler gene favorimdi. Oldukca ciddiyim tüm kitap On Üçler olsun, affedersiniz tuvaletlerini iyi mi yaptıklarına kadar ilgiyle okurum. Hiçbir vakit öyleki bir cadı ilgim olmadı, fakat On Üçler sizi oldukca kötü içine çekiyor. Birbirlerine destekleri ve bağlılıkları, canavar olarak yetiştirilmeleri ve hiçbir ölümlü duygusunu barındırmamaları öğretilmesine karşın aslına bakarsak hepsinin içinde çıkmayı bekleyen ölümlü duyguları okuyorsunuz. Asterin’in hikayesi oldukca canımı yaktı. Kavuşulamayan aşklardan, ya da partnerlerden birinin öldüğü aşklardan nefret ederim. Ve Asterin’in konusunda ikisi de vardı. Bir de bebeğinin acısını da ekleyelim. Açıkçası ben Asterin’in saf fena bulunduğunu, bu yüzden o denli hırçın bulunduğunu sanırdım. Ama Manon benzer biçimde ikimiz de hırçınlığının, korkusuzluğunun ardındaki gerçeği öğrendik. Manon’ın On Üçler’den bir başkasını koruması, Elide’ın ona umut duygusunu aşılaması, dahası Elide Manon’ın önünde eğilirken MANON’IN DA ona saygıyla eğilmesi, birbirlerine destek olmaları falan hepsi oldukca tatlı gelişimlerdi. Evvelinde gördüğüm Manon ve Dorian fanartlarından dolayı ikisini sabırsızlıkla bekliyordum, hâlâ da öyleki. Manon’ın damarlarındaki kan yardımıyla Dorian’ın içindeki iblisin kısa süreliğine de olsa etkisiz kalması ve Dorian neredeyse artık tamamen benliğini kaybedecekken o küçücük karşı karşıya gelme yardımıyla yine ortaya çıkabilmesi… Gerçekten fangirl benzer biçimde çığıracağım şimdi.
Ve yeni bir oldukca sevdiğim karakter, Lysandra. Sanırım en oldukca Aelin’ın gerçek bir dostu olduğundan bu kadar sevdim. Zira Nehemia’nın, sırf Aelin artık bir şeyler yapsın diye kendi ölümünü hazırlamasını Aelin affetse ben affetmem. Senin yüzünden Chaol’u öldürecekti kız ya. Lysandra’nın biçim değiştirip Aeidon’la uğraşması, biçim değiştirmeden de uğraşması, hehehe. Merakla beklediğim bir ikili daha 🙂 Ve Aedion’ı bu kitapta aşırı geri planda buldum ya. Umarım sonraki kitaplarda daha ön planda olur. Bilhassa Lysandra ile. (Yan yan bakıp sırıtan emoji.)
Kaltain… Bir kurban daha. İçindeki iblisi yenmeyi başarabilmiş tek şahıs. Ve Celaena/Aelin sırf o hücredeyken pelerinini ona verdi diye ona minnet duyan, ona yardım etmek isteyen şahıs. Sonu keşke bu şekilde olmasaydı. Bu kitapta asla fena bir karı karaktere rastlamadım sanırım. Siyahgagaların Anası ve Maeve hariç. Hepsini bir halde bağrıma basmak isterim. Hepsi fakat hepsi adamların acımasızlığının, oyunlarının kurbanı olmuş bayanlar. Ress, Brullo, Rholand. Hepsi için de oldukca üzüldüm. Rholand keşke hakkaten fena olsaydı, hakkaten Dorian’ı desteklemiyor olsaydı da üzülmeseydim. Yazarcığım sağolsun, devamlı değişen aşk ilişkilerini, kötüleri ve kurbanları asla tamamlanmamış tutmamış. Biri gidiyor, daha beteri geliyor. (Buket Gündüz)

Kitabı okurken devamlı “Bu yazar bu tarz şeyleri iyi mi düşünmüş be kadar mükemmel bir yazar.” Diyip durdum. Kitap öteki serinin kitapları benzer biçimde oldukca güzeldi.
Tek problem yayınevinin çevirisiydi. Diğer kitaplar da değişik bu kitapta değişik kelime çevirileri bulmanız mümkün.
Kitap söylediğim benzer biçimde oldukca iyiydi. Yer yer gerildim kimi zaman bitmesin diye oldukca yavaş okudum buna karşın 3 gün de bitti . Sanki kitap okuyor benzer biçimde değil de dizi izliyor gibiydim. Yazarın kesinlikle öyleki bir dili vardı. Okurken inanılmaz tat aldım.
Aelin , Aedion , Rowan , Chaol , Lysandra,Manon ve bir oldukca karakteri görüyor ve maceralarına dahil oluyoruz. Ben kitap süresince Aelin ve Rowan ilişkisine bayıldım oldukca güzel bir bağ vardı aralarında. Kitap bittiğin de kendinizi doygunluk olmuş hissediyorsunuz. Size bir maceranın bittiğini fakat yenisinin başladığını ve bu macerayı oldukca merak ederek yeni kitaba başlamayı istemenizi sağlıyor. Keyifli okumalar…. (•Ş)


Gölgeler Kraliçesi PDF indirme linki var mı?


Sarah J. Maas – Gölgeler Kraliçesi kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Gölgeler Kraliçesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sarah J. Maas Kimdir?

Sarah Janet Maas (5 Mart 1986 doğumlu) New York Times ve USA Today’in en oldukca satan Amerikalı düşlem yazarı. İlk romanı Throne of Glass, Bloomsbury tarafınca 2012’de gösterildi.


Sarah J. Maas Kitapları – Eserleri

  • Dikenler ve Güller Sarayı
  • Sis ve Hiddet Sarayı
  • Cam Şato
  • Kanatlar ve Küller Sarayı
  • Karanlık Taç
  • Ateşin Varisi
  • Gölgeler Kraliçesi
  • Buz ve Yıldızışığı Sarayı
  • Fırtınalar İmparatorluğu
  • Gümüş Alevler Sarayı
  • Şafak Kulesi
  • Hilal Kent – Toprak ve Kan Hanesi
  • Kül Krallığı
  • Suikastçının Hançeri
  • Catwoman-Ruhçalan
  • House of Sky and Breath


Sarah J. Maas Alıntıları – Sözleri

  • Korkularımı ve acılarımı derinlere gömeyim derken günbegün boğulmuş,yavaş yavaş ölmüştüm. (Kanatlar ve Küller Sarayı)
  • “Duymak ve görmek değişik şeylerdir.” (Kanatlar ve Küller Sarayı)
  • Bedeninin bir bez bebek benzer biçimde dikiş yerlerinden kopup döküleceği hissine tutuldu (Ateşin Varisi)
  • Sığmadın. Seni tıktıkları kalıba. İçine doğduğun ve yürümeye zorlandığın yola. Denedin fakat gene de sığmadın, sığamadın. Derken, yol değişti. (Kanatlar ve Küller Sarayı)
  • “Ve bugünden itibaren hep yanında olmak isterim.Sen nereye gidersen ben de oraya geleceğim. Cehenneme bile gitsen geleceğim, sen neredeysen olmak istediğim yer orası sonsuza kadar.” (Suikastçının Hançeri)
  • “Yolun sonundayız. Hayır… Bir sonraki yolun başındayız…” (Gölgeler Kraliçesi)
  • “Acıya katlanmayı öğrenirsen ne olursa olsun ayakta kalabilirsin. Bazı insanoğlu acılarına sarılmayı öğrenir… acılarını sevmeyi. Bazıları acılarını kederle boğarak ya da unutarak katlanır. Kimi acısını öfkeye dönüştürür.” (Suikastçının Hançeri)
  • Sevdiğin insanoğlu sana karşı kullanılacak silahlardır. (Ateşin Varisi)
  • Aşk, merhem olmasıyla birlikte, zehir de olabiliyordu. (Sis ve Hiddet Sarayı)
  • Ivy, boğuk fakat net bir sesle, “Bu geriye sekiz canın kalmış olduğu anlamına mı geliyor”? diye sordu. (Catwoman-Ruhçalan)
  • “Demek buradasın. Seni arıyordum.” (Dikenler ve Güller Sarayı)
  • ” Bu zor, “dedi dokumacı bakışlarını gözlerimden ayırmadan, “ve canımı yakıyor, fakat duracak olsaydım, bu tezgahın ya da bu çarkın susmasına izin verecek olsaydım… “Sonunda bakışlarını benden alıp duvar halısına çevirdi. “Boşlukta parlayan bir Umut olmazdı.” (Buz ve Yıldızışığı Sarayı)
  • “Savaş onay gören cinayettir. Hangi tarafta olursan ol.” (Fırtınalar İmparatorluğu)
  • Genç kraliçe neşeli bir kahkaha atıp kollarını Chaol’un boynuna doladı. Chaol da Aelin’i kucakladı. “Biliyordum. Başaracağını biliyordum.”
    Chaol “Tek başıma başarmadım,” dedi. Aelin’i bırakarak kolunu arkasına uzattı. Orada, bir eli madalyonun üstünde, dikildiğini bilmiş olduğu hanıma doğru. (Kül Krallığı)
  • Değişime alışmak vakit alır. (Gölgeler Kraliçesi)
  • “Askerlerin harap görünüyor.”
    “Onlar hep öyle görünürler. Ne kadar iç güzellikleri kadar dışlarına da odaklanmalarını sağlamaya çalışsam da… erkekleri bilirsin işte.” (Fırtınalar İmparatorluğu)
  • “Sen bende yaşama isteği uyandırıyorsun Aelin Galathynius,” dedi. “Var olma değil, yaşama isteği.” Aelin’m yanağını avucuna aldı. Sonra sakinleşmek için bir nefes alıp son üç gün süresince söyleyeceği her kelimenin üstüne düşünmüş benzer biçimde konuşmaya başladı. “Yüzyıllar boyunca dünyayı dolaştım, imparatorluklardan çorak topraklara kadar her yeri gezdim. Asla belli bir yere yerleşmedim. Hiç durmadım. Bir an ol­ sun. Hep ufka bakıyordum. Hep bir sonraki okyanusun, bir sonra­ ki dağın ardında beni neyin beklediğini merak ediyordum. Fakat sanırım… sanırım tüm o zaman, tüm o yüzyıllar boyunca sadece seni bekliyormuşum.” (Gölgeler Kraliçesi)
  • “Aşk, aşırıya kaçarsa, zehire dönüşebilir.” (Sis ve Hiddet Sarayı)
  • Zira biz aynı madalyonun iki yüzüyüz (Catwoman-Ruhçalan)
  • “Güvenin olmadığı yerde sevgi var olması imkansız.” (Şafak Kulesi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş