Eğitim

Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora – Lidia Yuknavitch Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora – Lidia Yuknavitch Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora kimin eseri? Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora kitabının yazarı kimdir? Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora konusu ve anafikri nedir? Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora kitabı ne konu alıyor? Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora PDF indirme linki var mı? Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora kitabının yazarı Lidia Yuknavitch kimdir? İşte Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Lidia Yuknavitch

Çevirmen: Kıvanç Cenup

Yayın Evi: April Yayıncılık

İSBN: 9786055162221

Sayfa Sayısı: 262


Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bay K. onu göl kenarında rahatsızlık ettiğinde on dört yaşındaydı. Süper kahraman diye bir şey yoktu. Babasının pek de umurunda olmadı bundan dolayı Bayan K. ile birlikteydi ve anlaşılan o ki Ida’nın bir deli doktoruna gitme vakti çoktan gelmişti. Ucuz puro seven bir deli doktoruna. Über bilmiş bir deli doktoruna. Sigmund Freud’a.

Freud’un dünyaca meşhur vakasını bir de Dora’nın ağzından dinlemeye ne dersiniz? Artık Jack Kerouac okuyan, sanat filmleri çeken ve kan görmekten {hiç de} rahatsız olmayan Dora’nın ağzından? “Lidia Yuknavitch her zamanki benzer biçimde popüler kültürün kilometrelerce önünde koşuyor. Bizi uyarmadığını söyleyemeyiz. Dora’nın dünyası bir tek mümkün değil, kaçınılmaz da.”

-Chuck Palahniuk-

(Tanıtım Bülteninden)


Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora Alıntıları – Sözleri

  • insanoğlu her şeye inanır. söylediğiniz şahıs olmanız gerekmez.
  • Ve aşk: Dehanın en görkemli fetih edilmesi. İnsani gelişmenin birincil gücü.
  • Bizler teknoloji yardımıyla ses ve ışıklar içinde yaşarız. Anne babalarımızın zombi hayatları parmak uçlarımıza cephanelik dopingi yapıyor.
  • Bu evde doğduk, bu dünyaya fırlatıldık.
  • ”Herkes herkesi kullanıyor ve sonunda tamamımız lağıma gitmeyi bekleyen birer bok çuvalına dönüyoruz.”
  • “Artık hepimizin kafası tv benzer biçimde çalışıyor.”
  • Sizin için tüm zamanların en iyisi olan beş müzisyeni sıralayın ya da ressamı ya da bilim insanını. Sonra da zaaflarını. Hı hı. Uyuşturucular olmasa kültürümüz ne durumda olurdu acaba? Ben söyleyeyim. Zavallı bir bok çuvalı olurdu. Tam bir çelişki.
  • “Belki de bizi hayatta tutan şey hayal ettiklerimizdir.”
  • Hayat adil değil. Ama yaşamın “aile” diye bir otomobilde kısılıp kaldığınız ve her dönemeçte seksomanyak sapık yetişkinlerin üstünüze atlamış olduğu, Disney’in fena versiyonu bir korku tüneli olması da gerekmiyor, değil mi? Çocuklarınız için iyi mi bir dünya tüneli yarattığınıza bakın. Uyuşturucularınızı istememize şaşmamalı. En azından bunu borçlusunuz.
  • Herkes herkesi kullanıyor ve sonunda tamamımız lağıma gitmeyi bekleyen birer bok çuvalına dönüyoruz.
  • Hayatta kim olacağınız mevzusunda, kim bilir işin püf noktası aşırıya kaçmaktır diyorum. Belki benim sorunumun bir kısmı da bu. Ben kendimim fakat %50 kadar benim. Kendim olarak varım fakat siliğim.
  • Herkes herkesi kullanıyor ve sonunda tamamımız lağıma gitmeyi bekleyen birer bok çuvalına dönüyoruz…
  • Ben var ölüleri sevmek, yaşayanlardan iğrenmek.
  • Keşke kendi suratıma yumruk atabilseydim.
  • “Alışveriş yapıyorum, öyleyse varım.”


Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yetişkinlerin yaşamı tam bir Fellini filmi…: Seneler ilkin bölümdeyken hocalardan sık sık kitap tavsiyesi alırdık ve klinik hocamız ne süre kitap önerisi verse ne olursa olsun Freud’a kafa tutan kız listede olurdu. Adada yaşayınca istediğiniz kitabı istediğiniz süre alamıyorsunuz maalesef o yüzden ülkeye dönerek de İzmir kitap fuarında 5 lira benzer biçimde gülünç bir fiyata bulunca kaçırmadım kendisini.
Ilk olarak kitapla ilgili bu kadar negatif araştırma görmeyi asla beklemiyordum. Küfürlerin fazlalığından rahatsız olanlar oldukca olmuş fakat kitap yeraltı edebiyatının bir örneği olunca bu kaçınılmaz bir durum.
Freud’a kafa tutan kız, Palahniuk’un görkemli önsözüyle görkemli bir açılış yapıyor, daha ilk sayfalardan güzel bir şey okuyacağınızı anlıyorsunuz. Ana karakterimiz Ida doğrusu Dora 14 yaşlarında aile yakınları bay K. tarafınca istismara uğruyor fakat ne anası ne de babası durum ile ilgili bir şey yapmıyor ki halihazırda babasının da bay K’nın karısıyla gizli saklı bir ilişkisi var. Bu yüzden Dora, sistematikleşen bir istismarın içinde buluyor kendini. Hikaye ne yazık ki tamamımız için oldukça tanıdık.
Ilk olarak Dora’yı oldukca sevdiğimi belirtmeliyim. Son aşama egzantrik, şaşırtıcı ve kuvvetli bir karakter. Freud ile kurduğu dostluk, aralarındaki muhabbet oldukca güzeldi. Freud’un, rüyaları hakkında yapmış olduğu analizleri tiye almış olduğu kısımlara oldukca güldüm. Kendisine ilaçlı çay verip filme çekmiş olduğu kısma ise bayıldım.
Minik Teena, Ave Maria, Marlene ve Obsidiyen… Hepsi inanılmaz karakterlerdi. Herkesin ayrı ayrı mutlu olmasını, her şeyin yolunda gitmesini inanılmaz istedim.Kitabın “bundan dolayı bilmek istersiniz, biliyorum” isminde küçük sonsöz benzer biçimde bir kısmı var, niçin bilmiyorum okurken gözlerim doldu.
Ve son olarak… “Hayattaki her şey cidden de bu kadar ödipal mi doğrusu a**na koyim?”
9/10 (Sezen Gözde Demirci)

Korona günlerimin üçüncü kitabı. Millet oburcasına hatur hutur kitap indirirken benimse bir tek üç efenim.
*
Evet, Lidia Yuknavitch’i Tedx yardımıyla keşfedip ahan da ne kafa hanım, ne yazmış acaba diyip okudum bu oldukca düşük puanlı kitabını. Instagram daki bir kadının öteki beğenmeyenlerin aksine bu kitabı başucu kitabı yapmış olması da beni fazladan cezbetti.
*
Dora,Freud’ a Kafa Tutan Kız; Ida( Dora), Sig(Sigmund Freud), anası ve arkadaşlarının çevresinde geçen, enerjisini Ida’ nın bok çocukluğundan alan bu yüzden olabildiğince sövgü soslu, çırılçıplak bir kitap.
*
Sanırım nabzına yetişemediklerinden beğenme butonuna basmadı o beğenmeyenler.
Ama ben içime bandım kendisini.
*
İyi okumalarınız olsun
#dorafreudakafatutankız
#neokudum
#onerikitap
#chuckpalahniuk
#lidiayuknavitch (marco stanley fogg)

kitapta rahatsız edici ögeler var. fakat kitap oldukça okunması mümkün. oldukca garip bir kız Dora. 14 yaşımda okuduğumda Doradan oldukca etkilenmiştim. Yetişkin biri okursa akıl sağlığı için daha iyi olur. (Aden Sanem Üstün)


Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora PDF indirme linki var mı?


Lidia Yuknavitch – Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Lidia Yuknavitch Kimdir?


Lidia Yuknavitch Kitapları – Eserleri

  • Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora
  • Dünyanın Sonundayız
  • Ateşten Çıkan Kız
  • Sınır


Lidia Yuknavitch Alıntıları – Sözleri

  • Sevdiğim hepimiz sanatçı. Ne demek istediğimizi hiçbirimiz bilmeyiz. Ah, biliyormuş benzer biçimde yaparız. (Ateşten Çıkan Kız)
  • Herkes kendi ben’lerini iyi mi bu kadar kolay taşıyordu? (Sınır)
  • “Alışveriş yapıyorum, öyleyse varım.” (Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora)
  • ”Herkes herkesi kullanıyor ve sonunda tamamımız lağıma gitmeyi bekleyen birer bok çuvalına dönüyoruz.” (Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora)
  • Herkes herkesi kullanıyor ve sonunda tamamımız lağıma gitmeyi bekleyen birer bok çuvalına dönüyoruz… (Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora)
  • Virginia Woolf ne demişti hatırla: Ödülleri iade edin, onların bir anlamı olduğuna inanmak için zekice kandırılmanız gerekir. (Ateşten Çıkan Kız)
  • Anlatıcılardan hep şüphelenmişimdir. Karakterlerden de hatta. İnsanların yerlerine geçmeleri için yarattığımız mecazlardan. Veya benliklerden. Onlarda garip ve inorganik bir şey var – onlara söylediklerimizi yapmalarında, itaatlerinde. Onlara güvenmiyorum. Bilhassa de anlatıcılara. Korkaklar. (Ateşten Çıkan Kız)
  • Etraflarını saran dünyada, sertlik sürekli oldu. Erkekler buzhane hapislere gönderildi. Kadınlar ve çocuklar onlarca kere tecavüze uğradı. Çocuklar pazarlarda alınıp satıldı. Sistematik sertlik bayağı yaşamın bir parçası oldu, bu yüzden şunu görmek sıradışı bir şey değildi: Kan ve gövde parçalarını değil de mikro hareketlerdeki korku ve dehşeti görmek. Bir elin ürperişi ya da bir gözün seğirmesi; bir evin tarafındaki kurşun izleri; gözlerinin ve ağızlarının çevresinde, arkeolojik bulgular kadar derin yara izleri olan bayanlar; sandalyelere oturamayan minik oğlanlar. (Ateşten Çıkan Kız)
  • Kriz ve umutsuzluk anlarında kimiz biz? Daha derin, daha gerçek kendimiz mi oluruz yoksa neşelenip bir kendilik halinden uzaklaşır mıyız, ansızın sıcaklığa ya da ışığa yönelen pervaneler benzer biçimde düzgüsel anlamlardan zincirlerimizi koparır mıyız? Birisinin ölme ihtimali varken daha iyi insanoğlu mıyız ve eğer öyleyse, niçin? Daha mı zayıfız yoksa daha mı kuvvetli? Güzel miyiz yoksa sefil mi? Ciddi miyiz yoksa karikatür mü? Canlı olduğumuzu hatırlatsın diye gizlice ölümü mü arzularız? (Ateşten Çıkan Kız)
  • Şu güzel ne aciz kelimedir. (Dünyanın Sonundayız)
  • Bizler teknoloji yardımıyla ses ve ışıklar içinde yaşarız. Anne babalarımızın zombi hayatları parmak uçlarımıza cephanelik dopingi yapıyor. (Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora)
  • İki şey daima uyuşmazlık yaşamıştır ve bu da hegemonya vesilesiyle olmuştur: Sanat ve bedenler. (Dünyanın Sonundayız)
  • Sizin için tüm zamanların en iyisi olan beş müzisyeni sıralayın ya da ressamı ya da bilim insanını. Sonra da zaaflarını. Hı hı. Uyuşturucular olmasa kültürümüz ne durumda olurdu acaba? Ben söyleyeyim. Zavallı bir bok çuvalı olurdu. Tam bir çelişki. (Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora)
  • Ergenliğinin yeni yastıklarının arkasında kalbi gizliydi. (Sınır)
  • Herkes herkesi kullanıyor ve sonunda tamamımız lağıma gitmeyi bekleyen birer bok çuvalına dönüyoruz. (Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora)
  • Tekrar, bir şeyi gerçek kılıyordu. (Sınır)
  • Kitaplar beni eski benden kurtardı. (Sınır)
  • Yaşamı ve ölümü tutuyordum -bu birbirine zıt olması ihtiyaç duyulan şeyleri, anlatı değerinin o işaretlerini, bir başlangıcı, bir sonu- hepsi aynı anda kollarımdaydı. (Ateşten Çıkan Kız)
  • Direnişim benim haysiyetimdir. (Dünyanın Sonundayız)
  • Ben var ölüleri sevmek, yaşayanlardan iğrenmek. (Freud’a Kafa Tutan Kız – Dora)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş