Eğitim

Hey Gavur Anlatsana – Can Nuroğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hey Gavur Anlatsana – Can Nuroğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hey Gavur Anlatsana kimin eseri? Hey Gavur Anlatsana kitabının yazarı kimdir? Hey Gavur Anlatsana konusu ve anafikri nedir? Hey Gavur Anlatsana kitabı ne konu alıyor? Hey Gavur Anlatsana PDF indirme linki var mı? Hey Gavur Anlatsana kitabının yazarı Can Nuroğlu kimdir? İşte Hey Gavur Anlatsana kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Can Nuroğlu

Yayın Evi: Gerçeğe Doğru Kitapları

İSBN: 9789758379620

Sayfa Sayısı: 80


Hey Gavur Anlatsana Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Vatanımızda Hıristiyanlarla yakın bir dostluğu olanların sayısı fazla değil. Hıristiyanlığın temel kaynaklarını inceleyip onların neye iyi mi inandıkları mevzusunda araştırma yapanların sayısı da fazla değil. Durum bu olunca, toplumumuzda Hıristiyanlara ve Hıristiyanlığa ilişkin bilgilerin yüzeysel ve kulaktan dolma olması kaçınılmaz oluyor. Ne yazık ki, son birkaç senedir -medyanın da etkisiyle- bazı kişiler, Hırstiyan olmayı Türklükten -kendi etnik kimliğinden- çıkmak; inancını yaymak – paylaşmak anlamına gelen misyonerliği de bölücülük olarak görmeye başlamışlardır. Sayın Can Nuroğlunun bu araştırması toplumumuzun Hıristiyanlık ve Hıristiyanlar mevzusundaki buna benzer yüzeysel bilgilerini ve kafa karışıklığını gidermeye emek harcaması açısından önemlidir.

İsa Karataş

Türkiye Protestan Kiliseler Birliği

Basın Danışmanı

(Tanıtım Bülteninden)


Hey Gavur Anlatsana Alıntıları – Sözleri

  • Ne yazık ki şu kolay gerçeği unutuyoruz ki, uyruğumuz doğduğumuz ülkeye bağlı iken inanç kişisel bir seçim olmalıdır.
  • İçinizdeki umudun nedenini soran her insana uygun bir cevap vermeye devamlı hazır olun.
  • Ne yazık ki şu kolay gerçeği unutuyoruz ki, uyruğumuz doğduğumuz ülkeye bağlı iken inanç kişisel bir seçim olmalıdır
  • Ne yazık ki şu kolay gerçeği unutuyoruz ki, uyruğumuz doğduğumuz ülkeye bağlı iken inanç kişisel bir seçim olmalıdır
  • Eğer Tanrı dün, bugün ve sonsuza dek değişmez tek Tanrı ise kendi sözünün de değiştirilmesi olanaksızdır; bu sebeple Tanrı sözlerini insanlara gönderdiğine gore onları koruyabilecek güçte olsa gerek.
  • Uyruğumuz doğduğumuz ülkeye bağlı iken inanç kişisel bir seçim olmalıdır.
  • İnanç kültürel bir miras değil kişisel bir seçimdir.
  • Bizim mantığımıza gore, bir şahıs inancını başkasına anlatacak kadar ciddiye almıyorsa, kendi inancını tamamıyla yerine getirmiyor anlamına gelir.
  • Matta 5:18 Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden Kutsal Yasa ‘ dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak.
  • Nitekim insanoğlunun dini ne olursa olsun ortak değerimiz daima sevgi olmalıdır.


Hey Gavur Anlatsana İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Neden Hristiyanlık değil sayende anladım, teşekkürler!: [Aaa yazmayı unutmuşum! Dikkat SPOİLER!]
Ilk olarak, okurken kesinlikle önyargısız yaklaştığımı, ön yargısız okuduğumu bilhassa belirtmek isterim. Size okuduğum şu kitapçıktan onlarca tutarsız cümleler sıralayabilirim hatta bi tane örnek vereyim;
Sayfa – 33
“… Oysa Hristiyanlar’da tek Allah’a inanıyorlar.
Sayfa – 72
“…Rab sözünde şu şekilde söz verir: “İsa’nın Rab bulunduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı’nın O’nu ölümden dirilttiğine yürekten inanç edersen kurtulacaksın” (Romalılar 10:9).”
Bunun şeklinde daha onlarca örnek var. Yaptıkları şey (en azından benim bu kitapçıkta gördüğüm kadarıyla) ılımlı bir Hristiyanlık inancı gösterip bakın aslen ikimiz de siz gibiyiz diyip insanlara bazı görüşleri kabul ettirebilmek.
İncili hemen hemen okumadım sıra onda inşallah, ben şu kitapçığı okuduktan sonrasında iyi ki Müslümanım dedim. Neden mi? İslamiyet’te bazı kuralların bir hikmetleri, insan için yararları ve amaçları var ve mantıklı izahlar getirilebiliyor. Fakat açıklamış olduğu onca şeyi mantığım kabul edemiyor. Dogma geliyor bana. Mesela, İsa Mesih tüm insanlığın günahlarının bağışlanması için kendini kurban etmiş. Tamam da kardeşim bir masum insan öteki günahkar insanların suçunu niçin çekiyor. Ben bunu ne vicdanen, ne aklen, ne de mantıken kabul edemem. Ayrıca diyor ki gerçek sevgi budur! Hadi ya gerçek sevgi bir insanoğlunun öteki insanların günahı için ölüşümü.
Bu şekilde değişik kurallar ve kabuller var. Siz niçin Kur’an’a inanmıyorsunuz diye sormuş biri, onda İncil tahrif edildiğini öne sürüyor diyor. Bu onun hak kitap olmadığının kanıtı olması imkansız ki! Bunun şeklinde nice örnekleri içinde barındırıyor, isteyene sayfa sayfa atarım tutarsız yazıları, hepsini not aldım.
Bu kitapçığı okuyupta Hristiyanlık sana mantıklı geliyorsa durma geç. Ondan sonrasında deme ki insanoğlu mantıklı bulduğum için değil de para için geçtiğimi sanıyorlar. Haksız da değiller hani! (Sefine)

Hristiyanlık ile ilgili temel bililer edinmek için güzel bir kitap ne kadar objektif yaklaşmaya çalışsamda kendi içinde tezatlıklar var . Kitap İncilin değiştirilmediğiyle ilgili bir sürü kanıt sunmuş eski inciller parşömenler insanoğlunun kafası şüpheyle dolup taşıyor elime geçtikçe yazarın öteki kitaplarınıda okuyacağım. (Enes Kaplan)


Hey Gavur Anlatsana PDF indirme linki var mı?


Can Nuroğlu – Hey Gavur Anlatsana kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Hey Gavur Anlatsana PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Can Nuroğlu Kimdir?

Evli ve üç çocuk babasıdır. Amerika’da Emmaus İncil Üniversitesinden mezun olduktan sonrasında on bir yıl Diyarbakır Kilisesinde hizmet etti. Şimdilik Kuzey Kıbrıs’ta bulunup Mesih’in hizmetine devam etmektedir.


Can Nuroğlu Kitapları – Eserleri

  • Hey Gavur Anlatsana
  • Allah Sevgidir
  • Yeter ki İnsan Olsun!
  • Dünyanın Sonu
  • Sorgulayan Gelsin
  • Yalnızca İsa
  • Tanrı’nın Son Vahyi


Can Nuroğlu Alıntıları – Sözleri

  • Bizim mantığımıza gore, bir şahıs inancını başkasına anlatacak kadar ciddiye almıyorsa, kendi inancını tamamıyla yerine getirmiyor anlamına gelir. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Haça çivilenirken acıyla kıvranan İsa, çekiçleri savuran askerler için, “Baba, onları bağışla” dedi. “Şu sebeple ne yaptıklarını bilmiyorlar”. (Yalnızca İsa)
  • Bu şahıs, sizin şeklinde zayıf iradesi ve zayıflıkları olan birisi olması durumunda, ona olan sevginizden ve saygınızdan dolayı her şeyinizi o kişiye dönük değiştirebiliyorsunuz. Neden? Şu sebeple bu kişiye kıymet verip onu seviyorsunuz. Eğer sevgi bu ise, bu sevgi, her kıymeti irdeleyip gerektiğinde asla tereddüt etmeden yaşamının tüm gidişatını değiştiriyorsa Allâh’a olan gerçek sevgi bizim hayatımızı ne kadar daha değiştirecek kudrette olmalı sizce? (Allah Sevgidir)
  • Her şey boş, güneşin altında kazanılacak hiçbir şey yok! (Sorgulayan Gelsin)
  • Hakiki sevginin özünde kişilik yoktur. (Allah Sevgidir)
  • İnsanın yapması ihtiyaç duyulan ilk şey içindeki günaha karşı ölmesidir.
    Yuhanna 12:25
    “Canını seven onu yitirir. Ama bu dünyada canını gözden çıkaran onu sonsuz yaşam için koruyacaktır.” (Dünyanın Sonu)
  • İnsanlarca hor görüldü, yapayalnız bırakıldı. Acılar adamıydı, hastalığı yakından tanıdı. İnsanların yüz çevirilmiş olduğu biri şeklinde hor görüldü, ona kıymet vermedik. Aslında hastalıklarımızı o üstlendi, acılarımızı o yüklendi. (Yalnızca İsa)
  • Kutsal kitaba gore Aden bahçesi içinden 4 büyük ırmak akıyordu pişon, gihon, Dicle ve Fırat nehirleri.
    Tanrı adem’i Aden bahçesine yerleştirdikten sonrasında bahçeye bakması ve tüm hayvanlara adlandırması için onu görevlendirdi. (Yeter ki İnsan Olsun!)
  • ‘İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı’nın ağzından çıkan her sözle yaşar’ (Yalnızca İsa)
  • İnanç kültürel bir miras değil kişisel bir seçimdir. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Matta 5:18 Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden Kutsal Yasa ‘ dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Hakiki sevginin özünde kişilik yoktur. (Allah Sevgidir)
  • “Modern” dediğimiz bu çağda geçen tüm çağlardan fazlaca daha büyük zulümler görülmektedir. (Dünyanın Sonu)
  • Nitekim insanoğlunun dini ne olursa olsun ortak değerimiz daima sevgi olmalıdır. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Eğer Tanrı dün, bugün ve sonsuza dek değişmez tek Tanrı ise kendi sözünün de değiştirilmesi olanaksızdır; bu sebeple Tanrı sözlerini insanlara gönderdiğine gore onları koruyabilecek güçte olsa gerek. (Hey Gavur Anlatsana)
  • Bir milletin en yüce kıymeti olan ilah nede olsa ona inanan millet da onun yolunda ilerler ve gittikçe ona benzer. (Allah Sevgidir)
  • “Bilim olmadan inanç topaldır, inançsız bilim ise kördür.” (Sorgulayan Gelsin)
  • Sonra sayısı 200 milyon olan bir ordudan söz ediliyor. Bazıları bu rakamların fazlaca devasa bir ordu için verilen mecazi bir sayı bulunduğunu düşünür. Ama öyleki olsaydı net bir sayı vermezdi. Aynı zamanda dünya tarihinde asla bu kadar büyük bir ordu harbe girmemiştir. Yine de seneler ilkin Çin bu şekilde bir orduya haiz bulunduğunu iddia etti; demek ki mümkündür. Peki, bu kadar büyük bir ordu ne yapıyor? Muhtemelen bunlar Armagedon Savaşı’na katılmaya geliyor(Vahiy 16:12-16). Kutsal kitap, sona yaklaşınca Mesih Karşıtı’yla beraber birçok ulusun İsrail topraklarına yönelip Tanrı’nın halkını yok etmek için toplanacağını yazar( Zekeriya 12-14). (Tanrı’nın Son Vahyi)
  • Ne yazık ki şu kolay gerçeği unutuyoruz ki, uyruğumuz doğduğumuz ülkeye bağlı iken inanç kişisel bir seçim olmalıdır (Hey Gavur Anlatsana)
  • “Gördüğün on boynuz henüz egemenlik sürmemiş on kraldır; canavarlarla birlikte bir saat egemenlik sürmek üzere yetki alacaklar”: Melek son olarak yedi başlı canavarın on boynuzunu da açıklar. Kutsal kitap’ın birçok yerinde Mesih Karşıtı’nın 10 kraldan oluşan egemenliği söz mevzusudur( bkz. Daniel7). Bu on kral, Mesih Karşıtı’yla ortaklık icra eden ve Orta Doğu’da yargı devam eden bağlaşık bir güç oluşturacaktır. (Tanrı’nın Son Vahyi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş