Eğitim

Hatalı Alanlarınız – Wayne W. Dyer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hatalı Alanlarınız – Wayne W. Dyer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hatalı Alanlarınız kimin eseri? Hatalı Alanlarınız kitabının yazarı kimdir? Hatalı Alanlarınız konusu ve anafikri nedir? Hatalı Alanlarınız kitabı ne konu alıyor? Hatalı Alanlarınız PDF indirme linki var mı? Hatalı Alanlarınız kitabının yazarı Wayne W. Dyer kimdir? İşte Hatalı Alanlarınız kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Wayne W. Dyer

Çevirmen: T. Nizamettin Bilgiç

Orijinal Adı: Your Erroneous Zones

Yayın Evi: Profil Yayıncılık

İSBN: 9789759960308

Sayfa Sayısı: 280


Hatalı Alanlarınız Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Hayata Olumlu Gözlerle Bakmanızı Sağlayacak Başyapıt Kitap Artık Elinizin Altında

Kendinizi durduk yere suçlu mu hissediyorsunuz, birden endişeye mi kapılıyorsunuz ya da bir türlü negatif duygulardan kurtulamıyor musunuz? Başkaları ne der demekten kendinizi işinize tam olarak veremiyor musunuz?

“Ben tembelim, ben işe yaramam, ben unutkanım, ben başarısızım” şeklinde negatif düşünceler peşinizi bırakmıyor mu? O vakit “Hatalı Alanlarınız” var anlama gelir. 

Başarı ve mutluluğa giden yolda önünüze çıkan “Hatalı Alanları” aşabilirsiniz. Kitapları milyonlar satan Dr. Wayne W. Dyer engelleri aşmanız için size kusursuz bir reçete sunuyor. Eğer duygularınızı ve tepkilerinizi denetim edemediğinizi düşünüyorsanız, “Hatalı Alanlarınız” direksiyon hakimiyetinin yine size geçmesini sağlayacak. 

Kişisel problemlerden idrak problemlerine kadar Dyer’ın size sunmuş olduğu tavsiyeler bundan sonrasında hayatınızı daha da kolaylaştıracak. 

(Tanıtım Bülteninden)


Hatalı Alanlarınız Alıntıları – Sözleri

  • Mesaj oldukca açık. Duygularınızdan siz sorumlusunuz. Düşündüğünüzü hissedersiniz ve eğer karar verirseniz derhal her şey hakkında değişik bir fikir seçimi geliştirmeyi öğrenebilirsiniz. Mutsuz, moralsiz ya da incinmiş olmanın size ne yararı var? Sizi güçsüzleştiren bu duyguları hissetmenize neden olan düşünceleri derinlemesine inceleyin.
  • Bugünden kaçınmak sıklaşırsa, gelecek idealize edilmiş olur. Gelecekte bir olağanüstü anda yaşam değişecek, her şey yerli yerine oturacak ve mutluluğu bulacaksınızdır. O hususi vakaya ulaştığınızda – bu bir mezuniyet , evlilik, bir çocuk ya da terfi olabilir- yaşam tekrardan başlayacaktır. Genelde ise o an vardığında hayal kırıklığına uğrarsınız, bu sebeple hiçte hayal ettiğiniz şeklinde olmaz.
  • Hep sizinle olan o benzeri olmayan vakit, “şimdi”, sadece kendinizi ona bırakırsanız güzel bir edinim olur. Her anı doyasıya yaşayın ; olup bitmiş olan geçmişi ve nede olsa gelecek olan geleceği bir kenara bırakın. “Şimdi” yi, sanki başka bir anınız yokmuş şeklinde sıkıca kavrayın. Unutmayın, “şimdi” yi elinizden kaçıran en yaygın ve tehlikeli taktikler; ümit etmek, dilemek ve pişman olmaktır.
  • “Zeki” insanoğlu sinir krizi geçirmezler, bu sebeple kendilerine hakimdirler. Depresyon yerine mutluluğu iyi mi seçeceklerini bilirler, bu sebeple yaşamlarında ortaya çıkan sorunlarla başa çıkmayı öğrenmişlerdir. Dikkat edin, sorunları çözmek demedim. Zekalarını problemi çözmek yerine problem çözülse de çözülmese de kendilerini mutlu tutabilme kabiliyetleri ile ölçerler.
  • Kendinize verdiğiniz kıymeti hiçbir vakit tavırlarınız ya da başkalarının size karşı tavırlarıyla belirlemeyin
  • “Endişelendiğimde yaşamımı boşa harcamış olurum.”
  • Bir kişi etiketine gore yaşamak zorunda olduğu vakit, kendini engellemeye de adım atar. Kendinizi gelişme potansiyeliniz yerine etiketlerinizle tanımlarsanız, benliğinizi reddedebilirsiniz.
  • Siz bugünkü tercihinizsiniz, geçmişteki değil.
  • Sıkılmasına müsaade eden insan, sıkıntının kendisinden daha kötüdür.
    Samuel Butler
  • George Bernard Shaw,” Bayan Warren’ ın Mesleği” adlı yapıtında bunu oldukca güzel ifade etmiştir.
    “İnsanlar, kendi durumlarının sorumlusu olarak hep koşulları suçlar. Ben koşullara inanmam. Bu dünyada mutlu olan insanoğlu, ayağa kalkıp istedikleri koşulları arayan, bulamazlarsa da yaratan insanlardır.”
  • “.. yaşamın tüm düzgüsel fonksiyonlarında birazcık mutluluk bulunduğunu” anlamış.
    ~SON~
  • “Dünyadaki hiçbir şey, mutluluğu; onu bulmaya çalışmaktan daha erişilmez kılamaz.”
  • Başkalarına sevginizi vermek, kendinizi ne kadar sevdiğinizle doğru orantılıdır.
  • Tolstoy’un İvan İlyiç’i şeklinde dönerek yaşamınıza bir bakmış olduğunuzda, yaptığınız oldukca azca şey için pişman olduğunuzu görmüş olacaksınız. Size acı çektiren, yapamadıklarınızdır.
  • Yaptığınız her şey için bir niçin arama alışkanlığına bir son verin . Başkaları size bir niçin sorduğunda , onları doyum edecek mantıklı bir cevap bulmak zorunda değilsiniz . Yapmaya karar verdiğiniz herşeyi sırf istediğiniz için yapabilirsiniz.


Hatalı Alanlarınız İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Müthiş farkındalık yaşadığım kitaptı. Kendini idrak etmek isteyenlere tavsiye edeceğim kitaplar arasına girdi kesinlikle. Duygularımızın rastgele ya da vaka ve kişilere bağlı bir alınyazısı olmadığını onları düşüncelerimizle bizim oluşturduğumuzu kanıtlarıyla ele alıyor.
” Meşhur bir psikiyatrist olan Dr. Wayne W. Dyer, kendiniz olmayı öğrenme ve yaşamak istediğiniz şeklinde yaşamı sürdürmenin yolunu gösteriyor.” (Gülbahar)

29.08.2014: Kitabın daha yarısına bile gelmemişken yorum yapmak doğru değildir bir ihtimal; sadece kendimi tutamadım. Türünün öteki örnekleri şeklinde oldukça yüzeysel bir kitap. Bunu kimin yazdığı asla mühim değil, mühim olan kendinin bu duygulardan ne kadar beslendiği.
Bilimsel birkaç cümleyle desteklemiş ve inandırıcı olmuş, yalan değil. Hatta işin içine zekayı da koymuş ki insanların dikkatini çeksin. Ancak parlak zeka insanların mutlu olabileceğine dair önermelerinden bahsetmiyorum bile. Bence artık insanoğlu, zekayı her şeye bulaştırmaya kalkmasınlar ki rahatça nefes alabilelim.
Zekanın haricinde oldukca daha değişik bir gerçek vardır: Her insanoğlunun değişik hissetme biçimlerine haiz olması. Bunu anlatmak için kullandığımız değişik terimler vardır, sözgelişi, ‘o senden daha duygusal’ cümlesindeki şeklinde. Bir insanoğlunun yaşamış olduğu üzücü bir vaka karşısında verdiği tepki bir başkasınınki şeklinde olması imkansız, bu sebeple insanların hassaslık seviyeleri farklıdır.
Yüzeysel vakalara gelecek olursak, bir insanoğlunun zekasıyla bunu atlatması mümkündür. Aklını bir başka şeye kolayca yönlendirebilir, bu doğru. Ancak ciddi anlamda zihinsel rahatsızlıklara haiz birine bunu anlatırsanız size güler. Obsesif bir insana, ‘hey, hadi bunu düşüneceğine, pembe bir fil düşün’ demekten başka hiçbir şey değildir bu.
İnsanların kolay sorunlarını büyütmelerine karşılık güzel tavsiyelerle dolu bir kitap bu. Ancak söylediğim şeklinde ‘kolay’ ve gene bu yargı tamamen bana göredir. Basit söylediğim bir problem, başkası için oldukca incitici ve yıkıcı olabilir. Peki bunun ‘kolay’ olduğuna ya da olmadığına kim karar verebilir?
Kitabı bu kadar eleştirmemin tek sebebi bu oldu aslen; insanların kendi bakış açılarına gore öteki insanlara tavsiyeler vermeye emekleri. Saçmalık. Hiçbir şeyimiz aynı değilken hissettiklerimiz iyi mi aynı olsun?
Tüm bunların haricinde, kendi türündeki kitaplardan oldukca daha iyi. (Gamze Züleyha Üredi)

Tavsiye üstüne okuduğum bir kitap ve aradığımı bulamadım diyebilirim. Ya ben beklentimi yüksek tuttum ya da daha evvel oldukca daha iyi kişisel gelişim kitaplarına denk geldim; sebep nedir tam kestiremiyorum şu an fakat kitabı aynı şeyleri yine eden bir konumda görüyorum.
Başlangıç ve bitişi güzel idi. Başlangıçta mutlu olma durumuna dair yapmış olduğu açıklamalar dikkate kıymet ve bitişte de bilhassa çocuk yetiştiren bireyler için kayda kıymet yorumlar söz konusu. (Gamze Keskin)


Hatalı Alanlarınız PDF indirme linki var mı?


Wayne W. Dyer – Hatalı Alanlarınız kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Hatalı Alanlarınız PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Wayne W. Dyer Kimdir?


Wayne W. Dyer Kitapları – Eserleri

  • Hayatını Değiştirmek İçin Düşüncelerini Değiştir
  • Hatalı Alanlarınız
  • Hayat Dersi
  • Kendin Olmak
  • En Değerli Öğretmenim
  • Niyet Etmenin Gizli Gücü
  • Başarı İçin Her Gün Bilgelik
  • Bahanelere Son


Wayne W. Dyer Alıntıları – Sözleri

  • Mutlu olmak için oldukca nesnel zenginlik gerekmez. Şımartılmamış minik küçüklere bak. Paraya, oyuncağa gereksinimleri yoktur. Kendi başlarına bırak, yalnız yaşıyor olmaktan bile mutludurlar. (Kendin Olmak)
  • Mutluluğa çıkan bir yol yoktur; mutluluğun kendisi bir yoldur. (Niyet Etmenin Gizli Gücü)
  • “Kendi yüceliğine varmak, kendi dağlarına tırmanmak istiyorsan, ilk ve son danışacağın kişi kendinsin.” (Kendin Olmak)
  • Ralph Emerson’ın söylediği şeklinde; ” Sevgi haiz olduğumuz en üstün kelimedir ve Tanrı ile eşanlamlıdır.” (Niyet Etmenin Gizli Gücü)
  • Bir kişi etiketine gore yaşamak zorunda olduğu vakit, kendini engellemeye de adım atar. Kendinizi gelişme potansiyeliniz yerine etiketlerinizle tanımlarsanız, benliğinizi reddedebilirsiniz. (Hatalı Alanlarınız)
  • Sıkılmasına müsaade eden insan, sıkıntının kendisinden daha kötüdür.
    Samuel Butler (Hatalı Alanlarınız)
  • Kendinizi içerlemiş ya da kurban şeklinde hissederken bulduysanız, şu suali problem: “Bu insana davranışına göz yummaya gönüllü olduğumu öğretmek için ne yaptım?” (Başarı İçin Her Gün Bilgelik)
  • Kendinizi stresli ve baskı altında hissetmenin zarar­lı etkilerinden korunmanın sırrı, içinde bulunduğunuz anı yaşamak­tır. Kendinize ve size kulak kabartanlara şu sözleri yüksek sesle açıklayın: Ben kusursuz bir varlık değilim. Daima kusurlu bir var­lık olarak kalacağım, bu sebeple asla yetinemem. Bu anlamda, içinde
    yaşadığım anda kendimi iyi hissetmeyi, arzularımın gerçekleşmesi için çaba etmeyi seçtim. Ben kendi kusurluluğum içinde kusursu­zum! (Niyet Etmenin Gizli Gücü)
  • Daha ilkin asla yapmadığınız şeyler hakkında düşünmeye ve onları yalnız ve yalnız daha ilkin asla yapmadığınız için denemeye ne dersiniz? (Başarı İçin Her Gün Bilgelik)
  • Var olan her şey, onlar hakkında düşündüklerinden bağımsız olarak var oluşunu sürdürür… (Kendin Olmak)
  • Olduğunuz ve kazandığınız her şey için şükretmek, artık kıtlığa düşmüş bir zihniyeti terk etmek için atılan ilk adımdır. (Başarı İçin Her Gün Bilgelik)
  • Ama kimse muhteşem değildi. (En Değerli Öğretmenim)
  • Arzuladığınız şey aslına bakarsanız elinizin altındadır. Peşinde olduğunuz her şeyi aslına bakarsanız elde ettiğinize, bunun ruhta var olduğuna emin olun ve arzularınıza nail olacağınızı bilin. Başarı ve iç huzuruna ka vuşmanın sırlarından biri, kendinize olmak istediğiniz insanmış şeklinde davranmanızdır. (Niyet Etmenin Gizli Gücü)
  • Niyetle bağlantı kurabilmelisiniz,niyet etmenin ve çabayı ortaya koymanın olanaksızlığını düşünürseniz,niyete ulaşamazsınız ve niyetle beraber çalışamazsınız.Eksik olan şeyleri düşündüğünüzde, yaratıcılığın kanununu keşfedemezsiniz.Hala uykuda olan şeyleri düşünüyorsanız uyanmanın enerjisini keşfedemezsiniz. (Niyet Etmenin Gizli Gücü)
  • Başarısızlık bir yargı, bir fikirdir. Korkularınızdan doğar ve bu korkular sevgiyle ortadan kaldırılabilir. Kendinize, yaptıklarınıza, başka insanlara ve gezegeninize duyduğunuz sevgiyle. (Başarı İçin Her Gün Bilgelik)
  • Baba sevgisini asla tatmadığı için iyi mi davranacağını bilemiyordu. (En Değerli Öğretmenim)
  • “Endişelendiğimde yaşamımı boşa harcamış olurum.” (Hatalı Alanlarınız)
  • Başkalarına sevginizi vermek, kendinizi ne kadar sevdiğinizle doğru orantılıdır. (Hatalı Alanlarınız)
  • Yaptığınız her şey için bir niçin arama alışkanlığına bir son verin . Başkaları size bir niçin sorduğunda , onları doyum edecek mantıklı bir cevap bulmak zorunda değilsiniz . Yapmaya karar verdiğiniz herşeyi sırf istediğiniz için yapabilirsiniz. (Hatalı Alanlarınız)
  • Kendinize verdiğiniz kıymeti hiçbir vakit tavırlarınızla ya da başkalarının size karşı tavırlarıyla belirlemeyin. (Kendin Olmak)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş