Eğitim

Ina May’in Doğum Meselesi – Ina May Gaskin Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ina May’in Doğum Meselesi – Ina May Gaskin Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ina May’in Doğum Meselesi kimin eseri? Ina May’in Doğum Meselesi kitabının yazarı kimdir? Ina May’in Doğum Meselesi konusu ve anafikri nedir? Ina May’in Doğum Meselesi kitabı ne konu alıyor? Ina May’in Doğum Meselesi PDF indirme linki var mı? Ina May’in Doğum Meselesi kitabının yazarı Ina May Gaskin kimdir? İşte Ina May’in Doğum Meselesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ina May Gaskin

Editör: Fatma Deniz Sayıner

Editör: Gülbahtiyar Demirel

Yayın Evi: Akademisyen Kitabevi

İSBN: 9786052580486

Sayfa Sayısı: 351


Ina May’in Doğum Meselesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Ina May Gaskin uluslararası bir hazinedir ve Doğum Meselesi, insanlığı önemseyen herkesin mutlaka okuması gereken bir kitaptır. Bu kitaba bayılıyorum.”

-CHRISTIANE NORTHRUP, MD, Women’s Bodies, Women’s Wisdom ve The Wisdom of Menopause adlı kitapların yazarı-

“Ina May’in enerji ve bilgeliğini yansıtan harika bir kitap.”

-SHEILA KITZINGER, The Complete Book of Pregnancy and Childbirth ve Rediscovering Birth adlı kitapların yazarı

“Bu kitabı HERKES okumalı… Doğumun, kültürümüz ve insanlar olarak bu gezegendeki sürekliliğimiz ile neden ilişkili olduğunun inandırıcı bir analizi. Ina May kendini aştı!”

-ELIZABETH DAVIS, Orgazmik Doğum’un yazarı

Doğum Meselesi’nde, Amerika’nın önde gelen ebesi Ina May Gaskin, bayanların doğumu deneyimleme biçimlerinin tüm insanlık üstündeki tesirini hatırlatıyor. Bir kadının doğuştan gelen doğum kabiliyetine olan güveninin tazelenmesi, aileler ve toplumun geneli için pozitif yönde sonuçlar doğurur.

Günümüzde ABD’de doğum icra eden bir kadının doğum esnasında ölme ihtimali, annesininkinden daha yüksektir. Üç bebekten birinin sezaryen ile doğduğu ABD, yenidoğan ölüm oranlarında dünyada otuz dördüncü, anne ölüm oranlarında ise kırk birinci sıradadır. Kadın bedenine ve tercihlerine gösterilen saygı ortadan kalkmıştır. Doğum uygulamalarında örnek gösterilebilecek düzeyde düşük müdahele, morbidite ve mortalite oranlarından dolayı, Ina May Gaskin, “organik sürece saygı” anlayışıyla güvenli doğumun büyülü anahtarını göstererek obstetride internasyonal bir üne kavuşmuştur. Doğum Meselesi, hanımefendilere iyi mi güvenmemiz, doğuma iyi mi kıymet vermemiz, aileleri iyi mi eğitmemiz ve türümüz kadar eski bir süreçle çağdaş yaşamı iyi mi uzlaştırmamız icap ettiğini gösteren kuvvetli bir manifesto.


Ina May’in Doğum Meselesi Alıntıları – Sözleri

  • Her anne için doğum, onu en iç çekirdeğe kadar sarsan ve şekillendiren bir vakadır.
  • Olayları kimi zaman zorlaştıran tek şey aslına bakarsak zihinlerimiz.
  • “Aceminin zihni” nde her şey ihtimaller içindedir; sadece, ustanın zihninde oldukca azca olasılık yer bulabilir.
  • Yaşamlarımızdan acıyı, hatta duygusal acıyı bile, maskelemek, bastırmak ve yok etmek için büyük ilaç imparatorlukları kurduk.
  • İnsanın dişisinin tabiatın bir hatası olan, yeryüzündeki tek memeli olduğuna inanmak bana çılgınca geliyor. Duyduklarınızın aksine, biz bayanlar tıpkı bir hayvan benzer biçimde doğum hayata geçirmeye programlanmışızdır.
  • Her kadının kendine özgü deneyimlerine, yaşam tarzına, hamilelik sırasındaki sıhhat durumuna, annelik hizmeti tercihlerine ve doğum zamanı ulaştığında iyi mi müdahale edildiğine bakılırsa oldukça çok sayıda “doğum tesiri” bulunmaktadır.
  • Doğum, insan vücudunun ve tabiatın ne kadar yetenekli bulunduğunu keşfe çıkmaya dair gizemli bir süreçtir.
  • Yaşamlarımızdan acıyı, hatta duygusal acıyı bile, maskelemek, bastırmak ve yok etmek için büyük ilaç imparatorluklarını kurduk. Acıyı bir öğretmen değil, bir düşman olarak görmek üstüne eğitildik.
  • Olayları kimi zaman zorlaştıran tek şey aslına bakarsak zihinlerimiz.
  • “Sözcükler işe yaramadığında, daima vücut dili devreye girer.”


Ina May’in Doğum Meselesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Modern ebeliğin anası Ina May Gaskin… Bir o kadar güzel anlatmış ki kadının enerjisini, doğumu, o görkemli anı. Yapılan onca yanlışlıklar, kadının yaşamını etkileyen hatalar, bilgisizlikler.. Kadınlara aşılanan doğum korkusu yüzünden, bir çok kadının yaşamının geri kalanında sezaryen ağrısıyla baş başa bırakan düşünceleri çürütmeye çalışan bir kitap. Sadece ebelerin değil anne ve baba adaylarının okuyup bilinçlenmesi ihtiyaç duyulan bir kitap bu. Alışa gelmiş doğum mantığından, korkusundan uzak durmamız için bir yol haritası. Akıcı dili ve ilgi çekici hikayeleri ile doğum alanındaki en güzel eserlerden biri. Teşekkürler Ina May Gaskin. (Ebru)

Herkesle konuşmamız ihtiyaç duyulan bir doğum meselesi var!: Kadınların bilgeliği, içindeki maymunu iyi mi keşfedebileceğini doğumla harmanlayan yalnız doğum ile kalmayıp bir sürü güzel alana değinen çağdaş ebeliğin ebesi Ina May Gaskin!
Bir ebelik talebesi olarak elime aldığım kitap sayfalarını çevirdikçe tüm insanlığa yazılmış bir yapıt bulunduğunu anladım! Herkes okumalı, hepimiz! (Minerva)

Ina May Gaskın içinde çeşitli doğum hikayelerinin de olduğu bu kitabında ebelerin sesi olmaya devam ediyor. Ebeliğin; doğumun hanım hayatındaki ve kadının toplumdaki yeriyle ne kadar da bağlantılı bulunduğunu bizlere gösteriyor.
Bu arada 5 Mayıs Ebeler Günümüz mübarek olsun !
Bu hususi günde bu hususi kitabın bana kattıklarını görünce ebeliğin geleceğini şekillendireceğimizi hissediyorum (: (Kübra Kibar)


Ina May’in Doğum Meselesi PDF indirme linki var mı?


Ina May Gaskin – Ina May’in Doğum Meselesi kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Ina May’in Doğum Meselesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ina May Gaskin Kimdir?


Ina May Gaskin Kitapları – Eserleri

  • Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi
  • Ina May’in Doğum Meselesi
  • Ina May’in Emzirme Rehberi
  • Spiritüel Ebelik
  • Tod am Chiemsee


Ina May Gaskin Alıntıları – Sözleri

  • Sizi neyin düzlüğe çıkaracağını asla bilemezsiniz.. (Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi)
  • Bedeniniz limon değildir . Siz makine değilsiniz . Yaratıcı da dikkatsiz bir tasarımcı değil . Dişi insan bedeninin doğum yapabilme potansiyeli karincayiyenler, aslanlar , gergedanlar, filler , geyikler ve mandalarla aynıdır. Şu ana kadar yaşamınızda bu şekilde bir aliskanliginiz olmamış olsa bile bedeniniz hakkında pozitif yönde düşünmeyi öğrenmenizi tavsiye ediyorum . (Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi)
  • Yaşamlarımızdan acıyı, hatta duygusal acıyı bile, maskelemek, bastırmak ve yok etmek için büyük ilaç imparatorluklarını kurduk. Acıyı bir öğretmen değil, bir düşman olarak görmek üstüne eğitildik. (Ina May’in Doğum Meselesi)
  • İnsanları, eleştiriyorlarmış benzer biçimde hissettiren açıklamalar yapmadan eğitmek de mümkündür. (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • “Bir şeye kıymet verdiğinde, değerlidir; sevgi paylaştıkça çoğalır ki sonsuza dek sürmesini istediğin tatlı bir andır. Bir mucize her andır. Eğer hepimiz bunu yakalayabilse, dünyamız ne muhteşem, rahat, buna kıymet bir dünya olur.” (Spiritüel Ebelik)
  • “Cahil olmak bir aptalın cennetinde yaşamak anlama gelir.” (Spiritüel Ebelik)
  • “…doğum kendi başına bir ilaçtır. Bilincinizi, cildinizi esnettiği benzer biçimde değiştirir.: (Spiritüel Ebelik)
  • Başka hangi insan aktivitesi bebeğinize ihtimaller içinde en iyi beslenme ve sıhhat korunmasının sağlarken bununla birlikte uzun dönem sağlığınızı arttırmanıza ,en ekonomik bebek besinini sağlamanıza ve organik çevreyi korumanıza izin verir? (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • Kendi yavrusunu bu şekilde güzel bir halde dünyaya getirip besleyebilecek bir makineyi kim tasarlayabilir?
    O denli ki, iyi mi yapacağınızı düşünmenize gerek bile yok! (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • İnsanın dişisinin tabiatın bir hatası olan, yeryüzündeki tek memeli olduğuna inanmak bana çılgınca geliyor. Duyduklarınızın aksine, biz bayanlar tıpkı bir hayvan benzer biçimde doğum hayata geçirmeye programlanmışızdır. (Ina May’in Doğum Meselesi)
  • Her vakit hatırlamalıyız ki korkan anneler, doğumu erteleyen yada engellemiş olan hormonlar salgılamaya eğilimlidirler. Bu tüm memeliler için geçerlidir ve tabiatın tasarımının bir parçasıdır. Korkmayanlar, doğumu daha kolay ve azca ağrılı, hatta kimi zaman zevkli hâle getiren hormonları bol miktarda salgılamaya eğilimlidirler. (Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi)
  • Korkunun panzehiri cesarettir. (Spiritüel Ebelik)
  • Anne sütünün içinde ne olduğu anneden anneye değişmiş olur ve belirli bir annenin sütünün bileşimi de bebeğinin gereksinimlerine göre farklılık gösterir.
    Bunun anlamı şudur: eğer yavrunuz prematüre doğar ise, sütünüz , bebeğinizin bu hususi gelişim aşamasında kendini en avantajlı gıda maddelerini içerecek şekilde otomatikman ayarlar. (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • “Gebelikte iyi beslendiğinizden güvenilir olmak, bebeğinizle ilgilenmenizin ilk adımıdır.” (Spiritüel Ebelik)
  • “Aceminin zihni” nde her şey ihtimaller içindedir; sadece, ustanın zihninde oldukca azca olasılık yer bulabilir. (Ina May’in Doğum Meselesi)
  • Yakınma etmeyi bıraktım, bundan dolayı bunun beni iyi mi sinirli ve suçlayıcı yaptığını gördüm. (Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberi)
  • Süt, sadece annenin gereksinimleri anlaşıldığında ve onlara saygı duyulduğunda en iyi ve en bolca şekilde akar (Ina May’in Emzirme Rehberi)
  • “Beden ve Zihin birdir.
    Bebeğinizin vücudunu yönlendirerek bebeğinizin zihnini etkilersiniz.” (Spiritüel Ebelik)
  • Yaşamlarımızdan acıyı, hatta duygusal acıyı bile, maskelemek, bastırmak ve yok etmek için büyük ilaç imparatorlukları kurduk. (Ina May’in Doğum Meselesi)
  • “Bir adamın doğum yaparken karısının yürekli bulunduğunu görmesi onu iyi bir adam yapar…Onu büyüler.” (Spiritüel Ebelik)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş