Eğitim

Ben İyi Bir Kızdım – Selvi Atıcı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ben İyi Bir Kızdım – Selvi Atıcı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ben İyi Bir Kızdım kimin eseri? Ben İyi Bir Kızdım kitabının yazarı kimdir? Ben İyi Bir Kızdım konusu ve anafikri nedir? Ben İyi Bir Kızdım kitabı ne konu alıyor? Ben İyi Bir Kızdım PDF indirme linki var mı? Ben İyi Bir Kızdım kitabının yazarı Selvi Atıcı kimdir? İşte Ben İyi Bir Kızdım kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Selvi Atıcı

Yayın Evi: Nemesis Kitap

İSBN: 9786052164846

Sayfa Sayısı: 328


Ben İyi Bir Kızdım Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir süre öylece sustuk.

Fakat o, konuşmaya niyetli olmalıydı ki, hemen hemen yanımdan ayrılmamıştı.

“Karanlık bazen ürkütücüdür.”

“Çoğu zaman.” Omzumu silktim. Gerçi karanlık artık beni ürkütmüyordu.

Karanlıktan daha ürkütücü varlıklar vardı. Adına da insan diyorlardı.

Birileri onun yaşamını karartmadan ilkin, Elif pırıl pırıl bir genç kızdı. Üniversiteyi kazanıp sonunda hekim olma hayalleri vardı. Ta ki bigün onunla tanışana kadar…

Hayalleri ilkin değişti, sonrasında hepsi umutlarıyla birlikte birer birer yok oldu…

Umudu tükenince yaşayabilir mi insan?

Yaşadığına yaşam denebilir mi peki?

Yoksa ümit eriyip küçücük de kalsa,

yaşadığımız sürece tükenmeyen bir şey midir


Ben İyi Bir Kızdım Alıntıları – Sözleri

  • Ölmek kolaydı fakat beklemek zordu.
  • İnsanoğlu böyleydi işte. Neyi yapmaması gerekiyorsa onu yapmak istiyordu. Ama ölüme bile alışıyorduk bu dünyada! Daha ötesi var mıydı?
  • İnsanlık denen şeyin kırıntıları da bir avuç gerçek insanda kalmıştı.
  • #Alıntı
    ️•Hayatta değişmeyen bir gerçek vardı ki, hepimiz masum doğardı. Yaşadıkları, kaderleri onları kesip biçer, törpüler ve istediği şekle sokardı. Kimi vakit ellerini kirletir, kalplerini karartır, ruhunda köklü bir deformasyon yaratırdı. Benliğinin en derinindeki vicdana kadar elinden her şeyi çekip alırdı.
    ️•Duvara yaslandım ve kollarımı dizlerime doladım. Sonra bağırarak ağlamaya başladım. Canım yanıyordu. Kalbim acıyordu..Ağladım dakikalar boyu. Uzun seneler boyu ilk kez ağlıyordum. Sanki içimdeki tüm zehri atıyor gibiydim… Gözyaşlarımın tuzu yüzümdeki yaraları yakıyordu. Ve ben bağırıyordum. Feryat çığlığa. Kimse yoktu yanıma gelen, kimse yoktu iyi mi olduğumu soran..
    ️•Dünya ne kadar da değişmişti. Keşke para denen şey asla olmasaydı. Silah satabilmek için savaşlar çıkarıyorlardı.Gencecik insanoğlu ölürken, dünya üstündeki tabanca tüccarlarının cepleri doluyordu. Uyuşturucu tüccarlarının kızları oğulları ultra lüks hayatlar yaşayacaklar diye,sokaklar madde bağımlılarıyla doluyordu. Çocuklar ölüyordu. Kadın ticareti… Dünya fazlaca fena bir yer olmuştu. Birkaç yüz adam fazlaca varlıklı olacak diye, bir başka ülkede insanoğlu açlıktan ölüyordu. En tepedekiler,onların altındakiler, maşalar… Belki de kıyamet hakikaten kopmalıydı!
  • “Dayanamıyorum artık sensizliğe çıldırmak üzereyim” dedi bigün . O en sevdiğim bakış ve gülümsemesi yüzünde yerini almıştı ve ben o anda ediyordum yavaş yavaş ……
  • “Ya beni sevmezse “
  • “Neden hep ben bir şeyler veriyorum. Hem de her seferinde bir zorlamayla.
    Neden kimse bana bir şey vermiyor? Ben kimseyi ilgilendirmiyorken niçin ben birilerini umursamak zorundayım? Neden ben bir hiçim?’’
  • “Ve sonrasında merak ettim. Benim şeklinde geceye bakanları merak ettim. Acıyla bakıp geceyi kendine benzetenleri…”
  • Ölmek kolaydı fakat beklemek zordu.
  • Bu dünyada cehennemi görmüştüm. O maske takmış şeytanları, iğrenç
    yaratıkları. İblisin her halini… Dünya ve yaşam ya da yaşam… Her insana gore
    ne kadar farklıydı. Benim için dünya yalnız cehennemin bir yansımasıydı,
    kimileri için ise cennetin yansıması… Mesela annem için.


Ben İyi Bir Kızdım İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Duygularımızla var olduğumuzu sanırız fakat bazı duygular vardır bizi tamamen hissizleştirebilen. Bazı insanoğlu vardır hayatımızın baş köşesinde ve tüm hayatımızı alt üst edebileceklerinden habersiz olduğumuz. Ve herşeyin sonunda gene kendimiz kendimizle başbaşayızdır sırf hayatta kalabilmek için..
Muhteşem bir kurgu, görkemli bir öykü. Bir kızın dehşetverici aksiyon dolu yaşam öyküsü.
Büyük bir önyargıyla okumaya başlamıştım oysa, ve sanki bir göz kırpımında 50. Sayfayı aşmıştım meraktan.. Yazarın okuduğum ilk kitabı. Tebrik ediyorum. Genç bir kızdan bu şekilde kuvvetli bir öykü beklemiyordum. Yazım ve ifade hataları fazlaca fazla olsa da, hikayeyi hissetmenizi kesinlikle öneriyorum.
kitap/ben-iyi-bir-kizdim–152879 yazar/Selvi-Atici (Mehri Ağasoy)

Herkese merhabalar sizlere beni reading slumptan çıkaran bir kitabın yorumu ile geldim.
Kitabın mevzusundan özetlemek gerekirse anlatmak isterim;
Elif, babasının adam evladı şeklinde yetişmiş hem de da başarı göstermiş bir talebe olan kızımız. Lise son sınıfa giderken tanıştığı ve aşka düştüğü Kerem onun yaşamının tamamen değişmesine büyük tramvalar yaşamasına sebep olur. Kerem için ailesini, doktorluğu ardında bırakan Elif’in acı ve aksiyon dolu yaşamını okuyoruz.
#kitapyorumu ️
Ilk olarak kurgu hakikaten ağır bir kurgu, bunun altından da hepimiz kalkamaz Selvi Atıcı kurguyu güzel bağlamış. Elif fazlaca kuvvetli bir karakter ki Selvi Atıcı’nın kalemini okuyanlar aslına bakarsan kuvvetli bayanları okumaya da aşinadır. Bu kitabı, tüm Selvi Atıcı kitapları şeklinde sevmiş olarak okudum, bir günde de bitti genel olarak ta beğendim fakat bir şeyler noksan gibiydi. Kitapta Elif’in kuvvetli bulunduğunu hep yan karakterlerden de duyuyoruz. Evet söylenebilir fakat biz okuyarak bunu yalnız anlasak daha güzel değil mi? Zira okurken devamlı Elif’i birilerinin övmesi baydı beni açıkçası. Beğenmediğim bir öteki nokta da şu oldu, Elif ailesiyle tekrar asla görüşemedi. Kitabın sonuna kadar hep ne vakit ailesine gidecek ve onlara olanları anlatacak diye bekledim fakat olmadı. Pek spoiler de vermek istemiyorum aslen fakat bu kitapta ailenin önemini, yaptığımız tercihlerde dikkatli olmak gerektiği, en küçük bir hatamızın, tercihimizin bir yaşamımıza mâl olabileceği daha fazlaca vurgulanmalıydı şeklinde geldi bana.
Elif’in yaşamış olduğu tramvalar korkulu, düşmüş olduğu yaşam iğrenç fakat bunlara karşın kuvvetli çıkması, ayakta durabilmesi kendine yeni bir yaşam kurabilmesi fazlaca güzel. Ama aslına bakarsan bir adam yüzünden başına bunca şey gelmişken gene bir insanla hayatına devam etmek istemesi bilemedim ben mi değişik düşünüyorum?
Ve benim kitabından vardığım netice şu (ki dünyadaki düşüncem de hep bu yöndedir.)
Evet aşk fazlaca güzel bir şey fakat ailemiz ve kendimiz her şeyden değerliyiz. Bir adam gider yerine başkası gelir, fakat aile tekrar bulunmaz. Ve yaşamımıza mâl olabilecek bir karar verirken ailemize de danışmalı ve etraflıca düşünmeliyiz.
Ay gene fazlaca konuştum ben. Kitaptaki aksiyon sahneleri de fazlaca hoştu bence. Yazarın alın terine kalemine sıhhat. Kitaba puanım 10 üstünden 7.
Kitapla kalınca.️ (Brunette ❆)

Yabancı kitapları aratmayan aksiyon sahneleri ile kitap sizi resmen içine alıyor. Bir taraftan cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı, hanım karakterin yaşadıklarına üzülüyorsunuz ve acaba ne olacak diye merak edip kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Açıkçası kitabın sonu sanki devam kitabı için açık bırakılmış, inanırım ki devam kitabı olursa o da bu denli keyifle okunması mümkün. Keyifli okumalar… (ozn oz)


Ben İyi Bir Kızdım PDF indirme linki var mı?


Selvi Atıcı – Ben İyi Bir Kızdım kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Ben İyi Bir Kızdım PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Selvi Atıcı Kimdir?

Evli, iki kız anası otuz yaşlarında bir ev hanımıyım Asıl ben buyum Her ev hanımı şeklinde günlük işimi, yemeğimi yapar, kızlarımla ilgilenirim.Sessiz biriyim, tüm canlıları acaip şekilde severim, dostluk ve arkadaşlığa fazlaca ehemmiyet veririm. İnsanlar için fazlaca fazla kredim vardır, fakat bittiğinde de kati bir bitişi olur. Yazmak haricinde gene ortaya bir şeyler çıkaracak küçük şeylerden hoşlanıyorum. Kalemlikler, çöp kovaları, örgü… Bunun şeklinde şeylerle uğraşıyorum. Favori kitap diyince benim için birazcık zor oluyor Ben okuduğum her kitabı severim aslen. İçinde ne olursa olsun alacağım bir şeyler olur. Sıkıldığım kitaplar da vardır normal olarak, fakat genel olarak fazlaca kısa süre içinde tırnaklarımı yiyerek okuduğum bir Milenyum serisi vardır Bunun haricinde Tess Gerritsen, Jean Christophe Grange, Lisa Valdez, Judith Mcnaught, Ayşe Kulin şeklinde yazarları favorilerim olarak sıralayabilirim. Daha da fazlaca var aslen Film ve dizi kültürüm fazlaca yeni bunun için heyecanla beklediğim üç diziyi söyleyebilirim; Walking Dead, Game of Thrones ve bir de Yabancı Amma uzatmışım


Selvi Atıcı Kitapları – Eserleri

  • Kimliksiz
  • Gitme
  • Pinokyo’nun Rüyası
  • Sen
  • Yarasa
  • Kalbim Sende Kalmış
  • Biz
  • Ben İyi Bir Kızdım
  • Vahşi
  • Uygar


Selvi Atıcı Alıntıları – Sözleri

  • Demir Bey’in bir eli pantolonunun cebine doğru usulca yol alırken, öteki elinin parmakları dalgınca burnunun ucunu kaşıdı. “Bağışlayın, fakat sözlerinizden hiçbir anlam çıkaramadım.” Dudakları titredi ve gözlerinde deli bir parıltı oldu.
    Süheyla başını yana eğdi. “Sözlerimin anlamını kavrayacağınız şeklinde boş bir umuda asla kapılmamıştım.”
    Demir Bey, genç hanımı şaşırtarak güldü. “Sanırım benimle ciddi ciddi alay ediyorsunuz.” (Sen)
  • “Anlamlarını kavramadan dinlediğinde bir şarkı, aslen hiçbir şeymiş.” (Kimliksiz)
  • Üç tarafı denizle çevrili olmasına karşın çipurayı çiftlikte yetiştirmeyi başaran Türkiye… Dünyanın en güzel meralarına sahipken, ineği de taaa Uruguay ‘dan getirmeyi başardı. Karkas etten sonrasında, canlı hayvan ithalatı başlamıştı. Türkiye’nin nüfusu 72 milyon, inek sayısı 10 milyondu. Uruguay’ın nüfusu alt tarafı 3 milyon, inek sayısı 13 milyondu… Zira üç cocuk değil, 3 inek yapmaktı maharet! (Biz)
  • “Tatlım, asla bu aşama dobra oluşunun yanlış bir davranış bulunduğunu düşünmedin mi?”
    “Hayır.”
    “Annen fazlaca naif, kibar ve düşünceli bir kadın-”
    “Belki de ben dobra, yakışıklı ve oldukça çekici olan babama benzemişimdir.” (Sen)
  • Val, beyaz dişlerini ortaya sererek sırıttığında Ros, kendini hatırlatmak zorunda hissetti. “Gördüğüm kadarıyla… İkiniz oldukça iyi anlaşıyorsunuz!” (Vahşi)
  • Val hafifçe gülümsedi. “Biliyor musun, Ale? Seni seviyorum!”
    Ros gürültüyle öksürürken Ale çenesini kaldırıp Ros’a kibirle baktı. “Sonuçta ikinci tercihi bendim!”
    Val kahkaha attı. “Hayır, Ale! Son tercihim bile olmazdın.”
    Ale, Val’a öfkeyle baktı. “Tanrım! Şurada gururumu kurtarmaya çalışıyorum. Biraz yardımcı olabilirdin.” (Uygar)
  • İnsan,her şeyden kaçıyordu fakat kendinden kaçabilmesi mümkün değildi. (Biz)
  • “Seni nerede görüyorum biliyor musun, Val? Tüm her şeyin ve her insanın tepesinde! Herkes sana geliyor! Herkes! Savaşçı, hanım, çocuk… Bizse insanlarımızı savaşarak ve zorla elde etmiştik! Arkanda, çağdaş topluluklar şeklinde bir krallık yaratıyorsun. Belki sen bilincinde değilsin, fakat bigün olacaksın. O vakit da bu söylediklerim aklına gelsin. Al onları! Al, eğit ve senin olsunlar! Çevreni ve yırtıcı krallığını bir demir şeklinde kuşatsınlar!” (Vahşi)
  • Son zamanlarda bayanlar mevzusunda şansları pek bir yüksekti. Ve bu hanım, koca bir orduyu senelerce eğitmiş, savaşlar kazanmış, kimi diyarlarda adı efsaneleşmiş olan Zek’i resmen azarlıyordu. (Vahşi)
  • İnsanlar hep birbirinden uzaktı. Şüpheli ve kayıtsızlardı. Yanlarından bir evladı zorla götürmüş olan biri olduğunda ‘Aman babasıdır!’ deyip geçebiliyorlardı. Sonra da o çocuk haberlerde tecavüze uğramış, arkasından da öldürülmüş olarak görülüyordu. (Yarasa)
  • …..O şekilde fazlaca seviyordu ki, o anda kendi benliğinden tamamen vazgeçti.Ruhundan,amaçlarından, intikamından… Kendi kanından vazgeçti. (Uygar)
  • “Bu arabaya üç kişi nasıl sığacağız?”
    “Sayı saymayı da mı bilmiyorsunuz, Çiğdem Hanım? İki kişiyiz.
    “Gayet iyi biliyorum.” Kadın parmaklarını havaya kaldırıp saymaya başladı. “Sen,ben ve egon…Ki egondan bahsediyoruz! Oldukça yer kaplayacaktır!” Adama sempatik bir gülücük attı.
    “Ben taksiyle geleyim mi?” (Biz)
  • “Seni sevmekten iyi mi vazgeçebilirim ki? Ben geçsem bile kalbim vazgeçmez…” (Kimliksiz)
  • “Kalabalıktan nefret ederim!”
    “Yarın aktivitemizi birlikte belirleriz!”
    “Yarına hasta olmayı planlıyorum!” Çiğdem, hafifçe gülmeye başladı.
    Adam da gülümsüyordu. “O zaman ben de çorba yaparım!”
    “İstediğini her zaman alıyorsun, değil mi?”
    “Her zaman…” (Biz)
  • Her insan,yapmış olduğu seçimlerin sonuçlarına tek başına katlanmalıdır. (Biz)
  • O ,bir çağdaş değil, artık bir vahşiydi! (Uygar)
  • “Sana ne zaman aşık olduğumu bilmek isterdim ama sanırım öyle hızlı çarptın ki beni, fark edemedim..” (Gitme)
  • Durup birazcık nefes almak için bir saniyesi bile yoktu. O saniyenin adı olsa olsa Ölüm olurdu. (Pinokyo’nun Rüyası)
  • Ve Ali, gözlerinde yüzen yoğun duyguları tek tek okuduğunda kurşun yemiş şeklinde irkildi. “İçime işlemişsin, hücrelerime, iliklerime…” Yutkundu. “Gitmek bir işe yaramadı. Bedenimi senden kaçırırken, unuttuğum bir şey varmış; seninle dolan kalbim, sende kalmış!” (Kalbim Sende Kalmış)
  • “Neden hep ben bir şeyler veriyorum. Hem de her seferinde bir zorlamayla.
    Neden kimse bana bir şey vermiyor? Ben kimseyi ilgilendirmiyorken niçin ben birilerini umursamak zorundayım? Neden ben bir hiçim?’’ (Ben İyi Bir Kızdım)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş