100 bini aşkın kaçak güneş kremi ele geçirildi

Posted by

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri kaçakçılıkla savaşım kapsamında yürüttüğü çalışmalarda kapsamlı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Yürütülen operasyonda, Erenköy Gümrük Sahasına gelen bir tırdan şüphelenen takımlar getirilen eşyaları araştırma altına aldı.

Kontroller esnasında getirilen eşyalar detaylı incelendiğinde tane olarak aynı olduğu tespit edildi. Akabinde kremlerden örnek alan takımlar kontroller esnasında kremlerin gümrük idaresine beyan edilenden değişik türde bulunduğunu belirledi. Firmanın düşük vergi ödemek amacıyla kremleri standardını değişik şekilde beyan etmiş olduğu tespit edildi.

Yapılan çözümleme ve incelemeler sonucunda standartlara uygun olmayan, ciltte ciddi sıhhat problemlerine sebep olabilecek toplam 104 bin 706 tane güneş kremine el konuldu. El konuşan güneş kremlerinin piyasa değerinin 3 milyon TL olduğu belirlenirken, güneş kremlerinin değişik beyan edilmesinden dolayı ortalama olarak 500 bin liralık kamu zararının önüne geçildi.

Olayla ilgili soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda piyasa kıymeti 3 milyon TL olan 104 bin 706 tane kaçak güneş kremi ele geçirildi.Bir taraftan halk sağlığını korumaya alıp öteki taraftan ülkemizin vergi yitirilmesine uğramasının önüne geçti.

The post 100 bini aşkın kaçak güneş kremi ele geçirildi appeared first on TV Gündemi.

Nilüfer kombi servisi promosyon çakmak