12 Yaşındaki Öğrenci Okul Müdürünü Tüfekle Vurdu

Posted by

Mersin’in Anamur ilçesinde bir ortaokulda yaşanmış olan silahlı hücum, eğitim camiasını ve kamuoyunu şoke etti. 12 yaşındaki bir talebe, okul bahçesinde okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. O anlamış olur güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, Anamur ilçesine bağlı Çarıklar Mahallesi’nde bulunan Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya gore, okul müdürü Ender Kara (39), geçtiğimiz hafta okula elektrikli bisikletle gelen talebe M.K.’yi (12) uyardı. Bu uyarının peşinden M.K.’nin bugün okula tüfekle gelmiş olarak müdüre ateş etmiş olduğu öne sürüldü.

Silah sesleri üstüne okulda büyük ürkü yaşanırken, çevredekilerin suç duyurusu üstüne vaka yerine sıhhat ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Ender Kara, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kara’nın dirimsel tehlikesinin devam etmiş olduğu öğrenildi.


SALDIRI ANI KAMERADA
Okul müdürünün vurulmuş olduğu anlamış olur, okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, 12 yaşındaki öğrencinin tüfekle müdürün yanına gelmiş olarak ateş etmiş olduğu anlamış olur net şekilde yer aldı.

ÖĞRENCİ VE BABASI GÖZALTINDA
Olayın peşinden talebe M.K. ile babası Y.K. jandarma ekipleri tarafınca gözaltına alındı. Anamur Kaymakamı Kemal Duru ve Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, hastaneye giderek müdür Kara’nın sıhhat durumu hakkında data aldı.

OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ
Yaşanan olayın peşinden Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nda eğitime 1 gün ara verildi. Jandarmanın vakayla ilgili geniş çaplı soruşturması sürüyor.


Nilüfer kombi servisi promosyon çakmak