Finans

2022 Yılında En Çok Tercih Edilen Eşit Ağırlık Meslekleri ve Maaşları

Makalemizde, geleceğini şimdiden şekillendirmek isteyen gençler için Eşit ağırlık meslekleri ile ilgili araştırmalar yayınladık. Yazımızın tamamını okuyarak Eşit ağırlık meslekleri ile ilgili kafanızdaki sual işaretlerine çözümler bulacaksınız.

Daha önceki yazılarımızdan olan, sayısal meslekler ve maaşları ile ilgili yazımızı okumadıysanız buradan ulaşabilirsiniz.

Hayatımızın en mühim parçalarından biri seçtiğimiz mesleklerdir. Hangi meslekte mutlu olduğumuz, hangi işi yaparken başarıya ulaşmış olduğumuz ve bu işten ne kadar kazancımızın olduğu oldukça önemlidir.

Yapılan araştırmalar, sevilmiş olduğu işi meydana getiren insanların fazlaca daha mutlu bir yaşam sürdüğünü kanıtlıyor. Şu sebeple iş hayatınız toplumsal hayatınızı da etkiliyor. İşinizde mutlu olursanız arkadaşlarınızla, ailenizle, hatta evliliğinizde de mutu olabiliyorsunuz.

Bu kadar mühim olan meslek seçimini yaparken eğitim aldığınız bölüm fazlaca fazlaca mühim. Lise öğrenimine geldiğimizde ise alan seçmememiz gerekir. Sayısal, eşit ağılık ve sözel olarak ayrılan alanları seçerken de hangi mesleği yapacağınız mühim hale gelir. Eşit ağırlık meslekleri nedir sizler için detaylı bir araştırma yaptık.

Eşit Ağırlık Bölüm Meslekleri Neden Önemlidir?

Makalemizde Ne Okuyacaksınız?

  • Eşit Ağırlık Bölüm Meslekleri Neden Önemlidir?
    • 4 senelik lisans eğitimi için eşit ağırlık meslekleri ve bölümleri
    • EN Çok tercih Edilen Eşit Ağırlık Meslekleri Hangileri?
    • 2 Senelik Lisans Eğitimi İçin Eşit Ağırlık Meslekleri ve Bölümleri
  • Eşit Ağırlık Meslekleri ve Maaşları
  • Eşit Ağırlık Kısmı Meslek Seçimi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
  • En fazlaca Tercih Edilen Eşit Ağırlık Kısmı Meslekleri
    • Aile ve Tüketici Kısmı Nedir? Ne iş Yapar?
    • Aktüerya ve Risk Yönetimi bilimleri Kısmı Nedir? Ne iş yapar? Mezunları Nerelerde Çalışır?
    • Antrenörlük Eğitimi Kısmı Nedir ve Ne İş Yapar?
    • Antropoloji Kısmı Nedir? Ne İş Yapar? Mezunları Nerede Çalışır?
  • Arkeoloji Kısmı Nedir ve ne İş Yapar?
  • Arkeoloji Bölümünün Eğitim Süresi Kaç Yıl?

Eşit Ağırlık Kısmı, sayısal ve sözel derslerin daha dengede olduğu bir bölümdür. Lise öğreniminde hem matematik hem de Türkçe derslerinde başarılıysanız ve yalnızca sözel ya da yalnızca sayısal derslere yönelmek istemiyorsanız, eşit ağırlık bölümünün tercih temelsiniz.

Bu noktada eşit ağırlık bölüm meslekleri hakkında informasyon sahibi olmanız da önemlidir. Şu sebeple hangi alanda tahsil göreceğinizi seçerken, ileride hangi mesleği yapacağınızı da yavaş yavaş belirlemeniz gerekir.

Eşit ağırlık meslekleri 2 senelik şu demek oluyor ki ön lisans ve 4 senelik şu demek oluyor ki lisans öğrenimlerine göre değişiklik gösterir. Bu eşit ağırlık bölüm meslekleri ise öğretmenlik, bankacılık, sigortacılık, siyasetçi, turizmci şeklinde mesleklerdir. Seçeceğiniz bölüm sonucunda pek fazlaca alanda emek harcama olanağı bulabilirsiniz. Seçim yaparken dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan en mühim nokta ise eşit ağırlık meslekleri ve maaşları hakkında da informasyon sahibi olmanızdır.

2 Senelik Lisans Eğitimi İçin Eşit Ağırlık Meslekleri ve Bölümleri

Eşit ağırlık alanını tercih ettiyseniz, üniversitede 2 yıl eğitim alabileceğiniz çeşitli ön lisans programları da bulunur. Ön lisans bölümlerinden mezun olduktan sonrasında yapabileceğiniz eşit ağırlık meslekleri arıcılık, ziraat ve orman bakanlığı başta olmak suretiyle pek fazlaca kamu kurumu, çeşitli alanlarda öğretmenlik şeklinde meslekler bulunmaktadır. Bunların yanında fazlaca sayıda {özel sektör} kurumunda da çalışmanız mümkündür.

Eşit Ağırlık Meslekleri ve Maaşları

Eşit Ağırlık meslekleriEşit Ağırlık Meslekleri ve Maaşları

Yukarıda açıkladığımız bölümlerin her birinden mezun olan kişiler çeşitli meslekler edinmektedir. Bölüm tercihi yapmadan ilkin hangi mesleği seçmeniz gerektiğine karar verirken, maaşlarını da göz önünde bulundurmalısınız sadece, seçeceğiniz mesleğin gelecekte gereksinim duyulacak mesleklerden biri de olması önemlidir.

Hangi mesleği yapmış olursanız yapın alacağınız maaş sektöre, duyulan ihtiyaca, uzmanlık derecenize ve daha pek fazlaca etkene göre değişiklik gösterir. Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları tek tek araştırıldığında her mesleğin kendi içinde değişik maaşlar aldığını da görmek mümkündür. Bu bölümden mezun olanlar hakim, savcı, avukat, danışmanlık şeklinde meslekler edinirler. Danışmanların ücretleri asgari ücretle 10 bin lira içinde değişmiş olur. Yeni süregelen Avukatlar ise averaj olarak 5 bin lira maaş alır başat ve savcıların maaşları ise daha yüksek rakamlardadır.

  • Eşit ağırlık meslekleri içinde gene fazlaca tercih edilenlerden olan iç mimarlık maaşları asgari ücretle 6-7 bin lira içinde değişmektedir. Son yıllarda fazlaca rağbet gören derslik öğretmenliği mesleğinde ise maaşınız 5 bin liradan adım atar ve çalıştığınız kuruma göre değişiklik gösterir.
  • Eşit ağırlık bölüm meslekleri olarak yer edinen grafik tasarımcılar ise 5 bin ile 10 bin lira içinde değişen tutarda maaş alırlar. Bunların web üstünden emek harcaması da mümkün olduğundan alacakları maaş, meydana getirilen işin çokluğuna bakılırsa değişebilir.
  • Turizm ve otel işletmeciliği kısmı mezunları ise bu sektörde değişik alanlarda vazife yapabiliyor.

Ancak meslek seçimi yaparken yalnızca alacağınız maaş mühim değildir. Hangi mesleği yapacağınızı seçmeden ilkin kendi yeteneklerinizi keşfetmeniz gerekir. Mesela hesap yapmaktan hoşlanıyorsanız bankacılık ve finans bölümünde okuyabilirsiniz ya da muhasebe bölümünü tercih edebilirsiniz.

En fazlaca Tercih Edilen Eşit Ağırlık Kısmı Meslekleri

Yazımızın bundan sonraki kısmında en fazlaca tercih edilen eşit ağırlık bölüm mesleklerine ve bu bölümlerden mezun olanların hangi alanlarda çalışabildiğine dair hazırlamış olduğumuz yazılarımız ile devam edeceğiz.

Aile ve Tüketici Kısmı Nedir? Ne iş Yapar?

Aile ve Tüketici kısmı eşit ağırlık meslekleri içinde dört gözle beklenen meslek dallarından birisidir. 4 Senelik bir lisans bölümüdür.  Bölümden mezun olanlar Aile yapılarıyla ilgili geniş bilgilere haiz olarak kısmı bitirirler. Bu bilgiler içinde kişinin çalmış olduğu kurumun ve cemiyet yapısını uluslar arası seviyeye çıkartmak, ailede yaşayan bireylerin ekonomik kaynaklarını planlayabilmek, tüm bu tarz şeyleri verimli hale getirmek, tüketicilerin yapmış olduğu davranışları çözümleme etmek, bu tarz şeyleri denetlemek, kurumları, talep etmiş olduğu hedeflerine yetişebilmek için denetimler ve planlar yapmak şeklinde faaliyetler yer alır.

Aile ve Tüketici Bilimler bölümünü seçmeyi düşünen adayların, kurumsal yapıdaki şirketlere ayak uydurabilmesi bunun yanında disiplin, mesuliyet ve planlama mevzusunda kafi seviyede olma şeklinde özellikleri taşıması gereklidir.

Kısacası, eşit ağırlık bölüm meslekleri içinde yer edinen Aile ve Tüketici Bilimler Kısmı mezunları, cemiyet içindeki ekonomik işleyişle birlikte aile bireylerinin ekonomik yönden kaynakları doğru şekilde planlaması için lüzumlu olan tekniklere sahiptirler. Mezunlar genel olarak tüketim ve iş sahasının yoğunlukta bulunmuş olduğu yerlerde emek harcama imkânı bulmaktadırlar. Bu mevzuda aşağıda detaylı informasyon verilmiştir.

Aile ve Tüketici Bilimleri Kısmı Dersleri Nelerdir?

Aile ve Tüketici Bilimleri öğrencileri 4 yıl süresince eğitim öğretimlerini sürdürürler. Bu 4 yılda toplam 8 dönem halinde dersler verilmektedir. Dersler içinde hukuk, muhasebe, işletme şeklinde fazlaca sayıda ders ile sınanan öğrenciler 4 senenin sonunda başarıya ulaşmış olmaları halinde mezun olabilirler. Bunlar haricinde fazlaca sayıda ders 4 yıl süresince öğrencilerin karşısına çıkacaktır. Derslerin, başarıya ulaşmış şekilde bitirilmesi üstüne öğrenciler mezun sayılırlar ve mezuniyet belgesi almaya hak kazanırlar. Mezunlara “Aile ve Tüketici Ekonomisti” ünvanı verilir.

Aile ve Tüketici Bilimleri Öğretimi İngilizce mi?

Aile ve tüketici bilimleri kısmı dili Türkçe olarak okutulmaktadır. İngilizce derslerde vardır sadece rahat düzeyde verilmektedir.

Aile ve Tüketici Bilimleri Hangi Puan Türüne Gore Talebe Almaktadır?

Bölüm eşit ağırlık meslekleri içinde yer almıştır. Bu kısmı okumak isteyen öğrenciler Üniversite sınavında Türkçe ve Matematik sorularını cevaplamalarıdır.

 Aile ve Tüketici Bilimleri Kısmı Mezunu Ne İş Yapar?

Aile ve Tüketici Bilimler kısmı Mezunlarının çoğunlukla tercih etmiş olduğu iş alanları aşağıda belirtilmiştir;

  • Hastane
  • Bakanlık
  • Oteller
  • Hususi Firmalar ve Firmalar
  • Okullar

Aktüerya ve Risk Yönetimi bilimleri Kısmı Nedir? Ne iş yapar? Mezunları Nerelerde Çalışır?

Son yıllarda bilimsel aktüerya bilimleri bilimsel yöntemlerin gelişmesiyle birlikte mühim meslek dalları haline geldi. Aktüerya bilimleri kısmı nedir? Ne iş yapar? Sizler için araştırdık.

Aktüerya bilimleri kısmı işle ilgili olan sorunları çözüme kavuşturma aşamasında destek verir. Bunu istatistiksel modüller ile tamamlar.

Aktüerya ve Risk Yönetimi kısmı öteki bölümlerden değişik olarak Risk yönetimi mevzusunda lüzumlu olan bilgili öğrencilerine kazandırmayı amaçlar. Bölümden mezun öğrenciler kazandıkları bu kabiliyet ile rakiplerinden üstün bir konuma gelmektedir. Bu sebeple bölüm mezunlarına daha fazlaca gereksinim duyulmakta.

Aktüerya ve Risk Yönetimi Kısmı Nedir?

Aktüerya ve Risk Yönetimi Kısmı birebirinden değişik mevzularda finansal açıdan risk oluşturabilecek durumları tespit eder ve bu tespitlerini raporlar. Bunun yanında istatistiksel emekler ile finansal raporlar oluşturma, emeklilik ve ekonomik alanlarda çeşitli önergelerde bulunur.

Aktüerya ve Risk Yönetimi Kısmı iktisat, matematik, finans, istatistik, emeklilik modelleri birleştirerek bu alanlarda finansal riski değerlendirir, değerlendirme sonrasında bu riski yönetmek için teknikler ve beceriler geliştirir.

Aktüerya ve Risk Yönetimi Kısmı’nde Eğitim Süresi Kaç yıl?

Eşit ağrılık kısmı meslekleri içinde yer edinen Aktüerya ve Risk yönetimi bölümünün eğitimi işletme fakültelerinde verilmektedir. Esit agirlik meslekleri içinde popüler alanlardan birisidir.

Aktüerya ve Risk Yönetimi Bölümünde Okutulan Dersler Hangileridir?

Eşit ağırlık bölüm meslekleri içinde değerlendirdiğimiz Aktüerya ve Risk yönetimi üstüne okuyacak öğrencileri sıkıntılı bir eğitim süreci beklemekte. Bu dersler içinde en popülerleri;

  • Genel Muhasebe,
  • Envanter Bilanço,
  • Sigorta İstatistiği,
  • Risk Teorisi,
  • Sigortacılığın Temelleri,
  • Envanter Bilanço,
  • Hukukun Temel Kavramları,
  • Olasılık ve İstatistik,

Bölüm 8 dönem halinde 4 senelik süre içinde tamamlanmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz ve bunların yanında ilgili dersleri başarıyla bitiren öğrenciler bölümden mezun olma ve mezuniyet belgesi alma hakkına ulaşırlar. Bölüm mezunları almış oldukları eğitim yardımıyla Aktüerlik mesleğini yapabileceğini şeklinde bunun yanında ekonominin her branşında çalışabilmekteler.

YÖK tarafınca onaylanmış olan Hususi sektörde ve Kamuda İktisadi İdari bilimler ve İstatistik kısmı denklikleri vardır. Bölümden mezun olanlar dilerlerse bu alanlarda da çalışabilmektedirler. Kısacası Aktüerya ve Risk yönetimi mezunları;

  • Sosyal Güvenlik Kurumları,
  • Sigorta Şirketleri,
  • Yatırım Danışmanlık Firmaları
  • Devlet ve Hususi Bankalar,

Gibi alanlarda vazife yapabilirler.

Antrenörlük Eğitimi Kısmı Nedir ve Ne İş Yapar?

Antrenör Nedir?

Meslek seçimi insanların geleceğini şekillendirdiği için bu seçimi yaparken son aşama dikkatli olunmalı. Seçilen mesleklerin bir kısmı sözel, bir kısmı sayısal bazıları da hususi kabiliyet gerektirmektedir. Antrenörlük mesleği kabiliyet gerektiren bir iştir. Peki nedir Antrenörlük, Antrenör ne iş yapar?

Antrenörlük mesleği spor alanında lüzumlu olan bir iş koludur. Sporcuları yeri ulaştığında maça hazırlayan, kimi zaman turnuvalara yetiştiren kişidir Antrenör.

Spor alanında kabiliyeti olan kişiler ilerleyen dönemlerinde hayatlarını bu mevcut kabiliyetlerine bakılırsa planlamak isteyebilirler. İşte Antrenörlük mesleği tamda bu alanda devreye giriyor. Kendini sporcu olacak kadar bir Antrenör şeklinde yetiştirebilen kişiler birçok yönden avantaja haiz olmakta. Diğer sporculara bakılırsa daha başarıya ulaşmış ve donanımlı olan bu kişiler mevzuya dava geniş açıdan bakabilme kabiliyetini kendilerinde görmektedirler. Bu seviyeye yetişebilmek için eğitim veren üniversite bölümleri açılmıştır. Bu okullarda sporcuları yetiştiren Antrenör okutulur ve eğitilir. Bu bölüme girebilmek için öğrencilerin bazı kriterleri yerine getirmesi şarttır.

Antrenörlük Eğitimi Kısmı’nde okuyabilmek İçin Sahip Olunması ihtiyaç duyulan Özellikler Nelerdir?

Antrenör olmak kolay bir iş kolu değildir. Dolayısı ile hepimiz Antrenör olması imkansız. Yetenek haricinde kişilerde;

  • Çevik, kuvvetli olmak,
  • Sabırlı olmak ve sabretmeyi öğrenmek,
  • Spora karşı ilgili olmak,
  • İnsanları eğitebilme mevzusunda yetenekli olmak ve bu işi sevmek,
  • Takım çalışmasına yatkın olabilmek,

Antrenörlük Eğitimi Kısmı’nden Mezun olan Kişiler Ne iş Yapar?

Mezunların çalışabileceği pek fazlaca alan vardır. Bu yönüyle mezunlar iş sıkıntısı çekmemektedir. Çalışılabilecek başlıca alanlar;

  • Egemen olduğu dalla ilgili müsabakalarda yargıcı olarak vazife alabilirler,
  • Spor hocalığı yapabilirler,
  • Spor merkezlerinde fitness hocalığı yapabilirler,
  • Antrenörlük
Antrenörlük Eğitimi Kısmı Puan Türü Nedir?

Antrenörlük Eğitimi Kısmı okumak isteyen talebe adayları Eğit ağırlık puan türü ile üniversitelerin ilgili kısmına girmelidir. Dolayısı ile DGS imtihanı ve Dikey geçiş vakası yoktur.

Antrenörlük Eğitimi Kısmı’nde Eğitim Süresi Nedir?

Antrenörlük Eğitimi bölümünün eğitim süresi 4 senedir. 8 dönem halinde ilgili dersler mevzusunda eğitim verilir. Bu derslerde başarıya ulaşmış olan adaylar mezun olabilirler. Okulun ilk senesinde dersler çoğu zaman kuramsal olarak verilmektedir.

Teorik bilgiler içeren derslerden sonrasında öğrenciler uygulamalı eğitim ile tanıştırılırlar. Yıllarına girdiklerinde sportif aktiviteler ve insan anatomisi üstüne derslerle devam edilir. Bu yıllarda uygulamalı derslerin ağırlığı da artmaktadır.

Antropoloji Kısmı Nedir? Ne İş Yapar? Mezunları Nerede Çalışır?

Antropoloji Nedir?Antropoloji Nedir?

Antropoloji bilimi, insanlığın geçmişi bugünü ve geleceği ile ilgilenen bilim dalıdır. Yaşamış ve yaşayan her gruptan kişiyi, toplumu, topluluğu ufak görmez, kınamaz ve büyük bir hoşgörü içinde kırmadan anlamaya çalışır. Emek verme alanına bakıldığında fizyolojik yönlerin yanı sıra sosyokültürel yönlerin bulunmuş olduğu da görülmektedir.

Antropoloji, insanlarla ilgili olarak canlı tarih süreci içinde bulunan delillerle ilgili incelemeler meydana getiren bölümdür. Devamlı gelişen teknoloji ile birlikte yeni fikirler üreten bir disiplinli iş sürecidir de diyebiliriz.

Antropoloji kısmı sunmuş olduğu imkanlar ve bölüm eğitimi sürecinde verdiği dersler ile fark edilir bir yere haiz olmuştur. Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için en fazlaca merak edilenlerin başlangıcında antropolojinin eşit ağırlık meslekleri içinde olup olamadığı ve mezun olan kişilerin ne işler ile uğraştığı şeklinde sorulardır. Yazımızda bu sorulara cevaplar vermeye çalışacağız.

Antropoloji kısmı Eğitim süresi Kaç yıl?

Antropoloji kısmı öğrencilerine lisans eğitimi veren bir eğitim süreci ihtiva eder. Eğitim süresi öteki lisans bölümlerinde olduğu şeklinde 4 senedir.

Eğitim süresi 4 yıl olan Antropoloji kısmı, insan davranışlarını geçmişten günümüze doğru inceler. Geçmişten günümüze doğru insan kültürü de Antropolojinin ilgi odağıdır.

Antropoloji Bölümünün Amacı Nedir?

Bölümün en temel arayışı insanoğlunun biyolojik olarak çeşitliliğini anlamaktır. Geçmişten günümüze yaşayan canlıların çeşitliliğini incelemek, insanlığın ilk günden bu zamana kadar ki gelişimini araştırmak, incelemek Antropolojinin amacıdır.

Antropoloji bölümünü başarı ile bitiren mezunlara “Antropolog“denilmektedir. Yani eşit ağırlık meslekleri arasındadır.

Antropoloji Mezunları Ne İş Yapar?

İş hayatına atılabilecek kişilerin 4 yıllık Antropoloji eğitimi veren okullardan mezun olmaları gerekmektedir. Bu şekilde başarıyla eğitim ve öğretimi tamamlayabilen mezunlar Antropolog olarak farklı kolarda çalışırlar. Çalışma alanında belirleyici olan unsur öğrencilerin üniversite döneminde çalışma yaptıkları alan olacaktır. Sosyal antropoloji, fizik antropolojisi ve Paleoantropoloji programları seçimine göre iş kolu dallara ayrılır. Geçmişteki insanların yaşamları ve bu zamandaki yaptıkları faaliyetlerin günümüze dek kalan maddi kalıntıları üzerinde bilimsel çalışmalar yapar. Köken olarak Yunanca bir kelime olup Eski Şeyler anlamında kullanılmaktadır.

Arkeolojinin ana amacı geçmişteki gizemi ortadan kaldırmaktır. Bunun için geçmişten günümüze dek gelmiş olan kalıntılar üzerinde çalışmalar yapar. İnsanlar tarafından yapılmış olan her şey arkeolojinin ilgi alanını oluşturur. Arkeolojik olarak yapılan çalışmalar eski hatta ortadan kalkmış medeniyetler için birer bilgi kaynağı olarak görülürler.

Arkeoloji Bölümünün Amacı Nedir?

Arkeoloji bölümü eğitim sürecinde kazı ve araştırma işlemlerinde görev alacak “Arkeolog” ünvanlı kişileri yetiştirirler. Üniversitelerde verilen dersler ile zamanı kazı çalışmalarında yapılacak tekniklerle ilgili bilgiler aktarılır. Bölüm yardımıyla öğrenciler doğru teknikleri öğrenmiş olurlar.

Arkeoloji Mezunları Ne İş Yapar?

Arkeoloji mezunlarının ne üstüne çalıştıklarını yukarıda aslen ifade etmiştik. Tarihteki gizemli ve cevabı bulunamamış soruları üstüne çeşitli kazı çalışmalarında yer alabilirler.

Arkeoloji mezunları tarihin karanlık dönemlerinden günümüze kadar gelmiş binlerce uygarlığı gün yüzüne çıkarmaya çalışırlar. Arkeologlar ülkemizin yalnızca bir bölümünde değil tarihin koktuğu derhal yerde vazife alabilirler.

Bunların haricinde Arkeoloji mezunları lüzumlu şartları sağlamaları halinde bilimsel nitelikli kariyerlerine devam edebilirler. Öğrencilerin eşit ağırlık mesleklerinden olan Arkeolog olabilmesi için 4 senelik bölümden başarıyla mezun olmaları gereklidir.

.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş