Genel Kültür

3 çocuğunun annesini döverek öldürdü.. Cezası belli oldu!

Mersin’in Yenikent ilçesinde eşini darbederek öldürmüş olduğu nedeni öne sürülerek yargılanan Ziya Ecer, “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay sonrası delilleri kararttığı tespit edilen 3 sanık ise 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Ziya Ecer ile tutuksuz sanıklar A.E., N.B. ve Ö.B., taraf avukatları ve maktul Pınar Bayrak’ın yakınları katıldı. Tutuksuz sanıklardan R.B. ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada savcı, daha ilkin sunmuş olduğu mütalaasını yine ederek sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Sanık Ziya Ecer, savunmasında “Hatalarım oldu ama öldürme kastım yoktu” diyerek kendini savundu. Diğer sanıklar ise beraatlerini istedi.


Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın arkasından kararını deklare etti. Ziya Ecer, Pınar Bayrak’ı darbederek öldürmüş olduğu nedeni öne sürülerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar A.E., N.B. ve Ö.B., vakayla ilgili hata delillerini yok ettikleri nedeni öne sürülerek 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. R.B. ise beraat etti.

Olay, 3 Ağustos 2024’te Yenikent ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesi’nde meydana gelmişti. Ziya Ecer ile eşi Pınar Bayrak içinde çıkan münakaşa sonucunda Bayrak ağır şekilde darbedilmiş, kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetmişti. Olayın arkasından gözaltına alınan Ecer, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Hosting Nilüfer kombi servisi toptan çakmak
likit