Eğitim

Parasal Zeka – Hakan Turgut Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Parasal Zeka – Hakan Turgut Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Parasal Zeka kimin eseri? Parasal Zeka kitabının yazarı kimdir? Parasal Zeka konusu ve anafikri nedir? Parasal Zeka kitabı ne konu alıyor? Parasal Zeka PDF indirme linki var mı? Parasal Zeka kitabının yazarı Hakan Turgut kimdir? İşte Parasal Zeka kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Hakan Turgut

Yayın Evi: Varlık Yayınları

İSBN: 9789754343625

Sayfa Sayısı: 240


Parasal Zeka Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Farklı danışmanlık şirketleriyle ortaklık halinde danışmanlık ve seminer hizmetleri veren kişisel finans ve pazarlama uzmanı Hakan Turgut, Parasal Zekâ programının da mimarı. İlk baskısı 5.000 tane satan bu kitabın ikinci ve güncellenmiş baskısı, son iki yıl içinde değişen mevzuat ve piyasa şartları göz önünde tutularak düzenlendi. İşlenen mevzular içinde; 

Ekonomik krizlerden minimum seviyede etkilenmek

Borçlarda. Kurtulmak.

Ev ve otomobil satın almanın püf noktalarını öğrenmek

İstenilen yaşam standartlarında emekli olmak

Kredi kartlarıyla dost olmak

Mirasınızı sonraki nesillere sorunsuzca aktarmak benzer biçimde, maddi yaşamın mühim yanları var.

Ekonomist dergisinin yazdığı benzer biçimde,

“Zengin olmanın matematiğini öğreten, yaşam kalitenizi yükseltecek bir kitap”


Parasal Zeka Alıntıları – Sözleri

  • “Para sizi mutlu etmez,
    fakat sinirlerinizi yatıştırabilir.”
    #SeánOCasey
  • Parayı kolay kazanan insanoğlu kolay harcamaya meyilliyken, zor kazanan insanoğlu daha zor harcıyor olabilirler.
  • Oldukça çalışan birisi para için çalışıyordur. Zengin olmanın yolu paranın bizim için çalışmasını sağlamaktan geçer.
  • Şansa inanırım, daha çok çalıştığımda daha talihli olurum.
  • Çocuğun biri bigün ormanda gezmeye gitmiş ve büyük bir düzlükte bir eve varmış. Evin her iki tarafında da büyük bir bahçe ve bahçelerin her birinde birer bahçıvan varmış. Ama her iki bahçe de birbirinden oldukca farklıymış. Bahçelerden biri tamamen yabani ve zararı olan otlarla doluymuş. Bahçıvanıda oldukca sinirli biriymiş, devamlı zararı olan otları yoluyor ve küfrediyormuş.
    Diğer bahçeninse her tarafında çiçekler açıyormuş ve oldukca güzelmiş. Bu bahçedeki bahçıvansa bir ağacın gölgesinde oturmuş ıslık çalıyormuş. Kendinden oldukca güvenilir bir görüntüsü varmış. Çocuk bu bahçıvana yaklaşmış ve niye öteki bahçıvanın bahçesi oldukca çalmış olduğu halde otlarla doluyken, onunki bu kadar güzel ve çiçeklerle dolu diye sormuş. Kendinden güvenilir cevaplamış bahçıvan: Biliyor musun, ben de bir zamanlar meslektaşım benzer biçimde yabani otları yok etmeye oldukca çalıştım. Ama her defasında tekrardan bittiler. Bir gün onları yenemeyeceğimi fark ettim ve yeni bir strateji geliştirdim. Otlardan daha süratli büyüyen çiçekler ve bitkiler buldum. Bu bitkiler vakit içinde yabani otları yok ettiler. Şimdi bahçem kendi kendini temiz tutuyor.
  • Eğer “niçin”iniz var ise tüm “iyi mi”ların cevabı vardır. Bir amacınız var ise ve ona hakkaten ulaşmak istiyorsanız, iyi mi ulaşılacağı mevzusunda zihniniz size yol gösterecektir.
  • Kazandığınız paranın bir kısmı biriktirmeniz içindir ve eğer biriktiremiyorsanız, içinizde büyüklük tohumları yok anlama gelir
  • Hedeflerinizi belirlemek demek, onları aklınızın bir köşesine yazmak demek değildir. Hedef belirlemek net bir süreçtir ve sınırları belli olmalıdır. Hedeflerinizi hakkaten belirlemiş olmak için onları yazıya dökmeli ve öncelik sırasına koymalısınız. Bunu yaptıktan sonrasında her bir hedefiniz için ona ulaşmanın maliyeti sizin için ne olacak bunu hesaplamalısınız. Hesabınızı yaptıktan sonrasında da hedeflerinizi periyodik olarak gözden geçirmeli ve gerekirse revize etmelisiniz.
  • Risk, kumar ve bahis oyunlarında yapay olarak yaratılır.
  • Cebinizde paranız var ise yakışıklı, bilgili ve iyi şarkı söyleyen birisinizdir.


Parasal Zeka İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Babil’in En Zengin Adamı ve Zengin Baba Yoksul Baba benzer biçimde 2 görkemli kitabından sonrasında bu kitabı okumak bana şeyi hissettirdi, attan inip eşeğe binmek…
Bolca Robert Kiyosaki’den alıntılar yapılmış, yalnız Kiyosaki’den değil para üstüne yazılmış her kitabından bir şeyler var.
Genel yeniden yapmış benzer biçimde bir şey oldu benim icin. Oldukça kitap okumak yerine tek kitapla yetinmek isteyenlere tavsiye edilebilir. (Fatma)

https://www.youtube.com/watch?v=QrJ9xCsnhj0
Yatırim, aşka benzer ; Bazıları uzun soluklu, bazıları ise kısa sürelidir.
Pazar araştırmasını ne kadar detaylı yapmış olursanız yapın, başınıza gelmeden sonuçtan güvenilir olamazsınız.
Hakkında en fazla konuşanlar, minimum tecrübeye haiz olanlardır. Yapılabilecek minik bir hata, kârsız geçecek yillariniza mal olabilir.
Itimat eksikliği ve aşırı şüphecilik sizi pazarın
haricinde meblağ.
Bazıları yalnız, bazıları grup halinde yaparken, bazıları da profesyonelleri kiralarlar. (Abdullah Erdoğan)

Kesinlikle ders müfredatına girmesi ihtiyaç duyulan bir kitap. Kitap size her yerde denk geldiğimiz düzmece zenginlikler sunmuyor para yönetimini her insanın anlayabileceği bir halde adım adım konu alıyor çizimlerle, şemelarla konu alıyor. Gerek içerik olsun gerek sunum olsun hakkaten muhteşem bir kitap yazmış Hakan Turgut. Bilhassa kendisininde belirttiği benzer biçimde bir oldukca insan varlıklı olsun, bilgili olsun, akıllı olsun parayı yönetmeyi bilmiyor bu yüzden devamlı olarak parasal problemler yaşıyoruz. Siz de denk gelmişsinizdir oldukça yüksek maaş alan insanoğlu olsun, işverenler olsun para problemi yaşıyor bu sebeple vatanımızda bununla ilgili bir müfredat yok ve bu müfredat gelirse derhal herşey muhteşem olmasa da şu an ki olduğumuz seviyeden oldukca daha ilerde bir düzey de olacağımız kuvvetle olası. İçeriğindeki hikayelerle birlikte kitap asla sıkmıyor insanı hem eğleniyorsunuz hem bilgileniyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ederim. (Armağan)


Parasal Zeka PDF indirme linki var mı?


Hakan Turgut – Parasal Zeka kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Parasal Zeka PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Hakan Turgut Kimdir?

Parasal Zekâ ve Eğitim Oyunları adlı kitapların yazarı, yönetim danışmanı ve eğitimcidir. Lisansını Marmara Üniversitesi İşletme (ing.), yüksek lisansını ise Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde, Harvard Üniversitesi’nde Liderlik eğitimi aldı. Halen İstanbul Üniversitesi’nde İşletme doktorası yapmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi bünyesinde de kurumsal eğitimler ve yüksek lisans dersleri vermektedir. Impetus Eğitim Danışmanlık’ı kurmadan ilkin Finansbank, Colgate Palmolive, Pfizer İlaçları, İnoksan Endüstriyel Mutfak ve AIG Hayat Sigorta benzer biçimde oldukca uluslu firmalarda vazife yapmış oldu. ABD merkezli Junior Chamber International (JCI) ve İngiltere merkezli Institute of Leadership and Management (ILM) tarafınca uluslar arası eğitimci akreditasyonuna haizdir. Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu (TEGEP) kurucu yönetim kurulu üyesi olan Hakan Turgut, bununla beraber da The American Society for Training & Development (ASTD) ve Society for Human Resource Management (SHRM) üyesidir.

Türkiye Zekâ Oyunları Kulübü’nün etken üyesiyken 1998’de Dünya Beyin Olimpiyatları Şampiyonası’nda başkan yardımcısı olarak vazife aldı ve Genç Türk Beyin Takımı kaptanlığını yapmış oldu. 1999’da Marmara Üniversitesi İşletme (ing.) Kısmı tarafınca seçilerek Türkiye’yi temsilen Milano/İtalya’da “Global Sorunlara Yerel Çözümler” temalı programa katıldı. Hakan Turgut’un projeleri ve yazıları 2001 senesinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde, 2002 senesinde Bilkent Üniversitesi’nde ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda sunuldu.

Samanyolu TV’de “Yaşama Sanatı” adlı programın yapım ekibinde vazife alan Hakan Turgut, Radyo Spor’da “İş, Yaşam ve Spor”, BloombergHT’de ”Akıllı Yatırım” adlı programları hazırlayıp sundu. Çeşitli web sitelerinde, gazete ve dergilerde işletme yönetimi mevzusunda köşe yazıları yayımlanmaktadır. PDA Eğitim Danışmanlık ile ortaklık halinde eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren Hakan Turgut; evli, iki çocuk babası ve İstanbul’da yaşıyor. En sevilmiş olduğu hobisi deniz kanosu yapmaktır.


Hakan Turgut Kitapları – Eserleri

  • Parasal Zeka


Hakan Turgut Alıntıları – Sözleri

  • Cebinizde paranız var ise yakışıklı, bilgili ve iyi şarkı söyleyen birisinizdir. (Parasal Zeka)
  • Oldukça çalışan birisi para için çalışıyordur. Zengin olmanın yolu paranın bizim için çalışmasını sağlamaktan geçer. (Parasal Zeka)
  • “Para sizi mutlu etmez,
    fakat sinirlerinizi yatıştırabilir.”
    #SeánOCasey (Parasal Zeka)
  • Çocuğun biri bigün ormanda gezmeye gitmiş ve büyük bir düzlükte bir eve varmış. Evin her iki tarafında da büyük bir bahçe ve bahçelerin her birinde birer bahçıvan varmış. Ama her iki bahçe de birbirinden oldukca farklıymış. Bahçelerden biri tamamen yabani ve zararı olan otlarla doluymuş. Bahçıvanıda oldukca sinirli biriymiş, devamlı zararı olan otları yoluyor ve küfrediyormuş.
    Diğer bahçeninse her tarafında çiçekler açıyormuş ve oldukca güzelmiş. Bu bahçedeki bahçıvansa bir ağacın gölgesinde oturmuş ıslık çalıyormuş. Kendinden oldukca güvenilir bir görüntüsü varmış. Çocuk bu bahçıvana yaklaşmış ve niye öteki bahçıvanın bahçesi oldukca çalmış olduğu halde otlarla doluyken, onunki bu kadar güzel ve çiçeklerle dolu diye sormuş. Kendinden güvenilir cevaplamış bahçıvan: Biliyor musun, ben de bir zamanlar meslektaşım benzer biçimde yabani otları yok etmeye oldukca çalıştım. Ama her defasında tekrardan bittiler. Bir gün onları yenemeyeceğimi fark ettim ve yeni bir strateji geliştirdim. Otlardan daha süratli büyüyen çiçekler ve bitkiler buldum. Bu bitkiler vakit içinde yabani otları yok ettiler. Şimdi bahçem kendi kendini temiz tutuyor. (Parasal Zeka)
  • Risk, kumar ve bahis oyunlarında yapay olarak yaratılır. (Parasal Zeka)
  • Parayı kolay kazanan insanoğlu kolay harcamaya meyilliyken, zor kazanan insanoğlu daha zor harcıyor olabilirler. (Parasal Zeka)
  • Şansa inanırım, daha çok çalıştığımda daha talihli olurum. (Parasal Zeka)
  • Eğer “niçin”iniz var ise tüm “iyi mi”ların cevabı vardır. Bir amacınız var ise ve ona hakkaten ulaşmak istiyorsanız, iyi mi ulaşılacağı mevzusunda zihniniz size yol gösterecektir. (Parasal Zeka)
  • Hedeflerinizi belirlemek demek, onları aklınızın bir köşesine yazmak demek değildir. Hedef belirlemek net bir süreçtir ve sınırları belli olmalıdır. Hedeflerinizi hakkaten belirlemiş olmak için onları yazıya dökmeli ve öncelik sırasına koymalısınız. Bunu yaptıktan sonrasında her bir hedefiniz için ona ulaşmanın maliyeti sizin için ne olacak bunu hesaplamalısınız. Hesabınızı yaptıktan sonrasında da hedeflerinizi periyodik olarak gözden geçirmeli ve gerekirse revize etmelisiniz. (Parasal Zeka)
  • Kazandığınız paranın bir kısmı biriktirmeniz içindir ve eğer biriktiremiyorsanız, içinizde büyüklük tohumları yok anlama gelir (Parasal Zeka)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş