Eğitim

Allah’ın Parmak İzi – Emre Dorman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Allah’ın Parmak İzi – Emre Dorman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Allah’ın Parmak İzi kimin eseri? Allah’ın Parmak İzi kitabının yazarı kimdir? Allah’ın Parmak İzi konusu ve anafikri nedir? Allah’ın Parmak İzi kitabı ne konu alıyor? Allah’ın Parmak İzi PDF indirme linki var mı? Allah’ın Parmak İzi kitabının yazarı Emre Dorman kimdir? İşte Allah’ın Parmak İzi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Emre Dorman

Yayın Evi: Destek Yayınları

İSBN: 9786053111276

Sayfa Sayısı: 176


Allah’ın Parmak İzi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kuran’daki birçok ayet insanları hem kendi benliklerindeki hem de dış dünyadaki yaratılış delilleri üstünde düşünmeye çağrı eder. Aynı zamanda anne rahmindeki oluşumlardan uzayın derinliklerine kadar birçok mevzuda insanı kendine fanatik bırakan açıklamalar yapar. Evren’i Allah yarattıysa, yaratılışın izlerinin Evren’de görülebilmesi gerekir. Dolayısıyla bilim, Allah’ın sanatını daha iyi anlamanın mühim bir aracı olarak görülmelidir.

Bu emek verme ile din ve bilim içinde çatışma olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığına, bilimsel emek harcamaları ile isimlerini tarihe altın harflerle yazdıran Müslüman bilim adamlarının bilime olan katkılarına, bugün Müslümanların bilim ve fikir üretmede geri kalmalarının sebebinin İslam değil yanlış din anlayışı olduğuna ve insanlığın son hidayet rehberi Kuran’ın bilimsel olağanüstü özelliklerine tanıklık edeceksiniz.

(Tanıtım Bülteninden)


Allah’ın Parmak İzi Alıntıları – Sözleri

  • Roket mühendisi ve tasarımcı, havacılık-uzay projeleri yöneticisi Werner von Braun’un ifadesiyle söyleyecek olursak, “Bir bilim adamının kâinatın var oluşunun ardında yatan mükemmel zekâyı inkâr etmesi, en az bir teoloğun bilimsel gelişmelere sırtını çevirmesi kadar mantıksızdır.”
  • İnsanlar Kuran yerine gelenekle dini öğrenme yoluna gitmiş ve bir süre sonrasında dinin doğru içinde ne olduğu terk edilmiştir. Aynı şekilde dinin bir siyasal güç unsuru olarak kullanılabilmesi uğruna, Kuran’ın akla, düşünme ve sorgulama hayata geçirmeye yönelik vurguları, göz ardı edilmiştir.
  • Bir bilim adamının kâinatın var oluşunun ardında yatan muhteşem zekâyı inkâr etmesi, minimum bir teoloğun bilimsel gelişmelere sırtını çevirmesi kadar mantıksızdır.
  • Kuran’ı okumak Allah’ın vahyettiği ayetleri, kainatı okumak ise yarattığı ayetleri okumaktır.
  • Aklı gerektiği şeklinde kullanmamak, Kuran’daki ifadesi ile “pisliğe mahkum olmak” anlama gelir(Yunus 100). Aklı, yaratılış amacına uygun olarak kullanmamak Kuran’daki ifadesiyle “sürü içgüdüsüyle davranan hayvan şeklinde olmak hatta yoldan sapma mevzusunda onlardan daha şaşkın ve beter olmaktır”.(Furkan 44)
  • Bakışımızı Evren ‘in neresine cevirsek büyük bir ihtişama, fazlaca ince hesaplara ve tanrısal bir sanata rastlarız. Yeter ki Allah ‘ın yaratma sanatı üstüne düşünerek aklımızı çalıştıralım.
  • Kibir fazlaca tehlikeli bir zehirdir.
  • Evren resmi, insanı kendine fanatik bırakacak bir görünüm çıkarıyor ortaya. Atom altı dünya ise
    usta bir balerin edasıyla proton ve elektronların uyumlu bir dansını sergiliyor adeta. Maddenin yapı taşları ve bunların haiz olduğu özellikleri incelediğinizde olağan dışı şeylerle karşılaşmanız kaçınılmaz oluyor.
  • “”Allah’ın canlıların yaratma sürecini iyi mi başlattığını ve ne şekilde devam ettirdiğini net olarak bilmiyoruz””
  • “”Güzellik fiziğin gizli saklı silahıdır””
  • “”Evrendeki herşeyi belli bir niceliğe bağlı olarak kuran Allah, bununla beraber insan zihnine bu yapıyı anlayacak özellikler vermiştir””
  • Yine din ile bilimin aynı şeyi söyleyebileceği düşüncesinin bile kimi çevreleri çılgına çevirmeye yetebildiğini
    görmek mümkündür. Oysa bunu duyunca tepki veren insanların büyük çoğunluğu bir kez olsun Kuran-ı Kerim’in
    ortaya koyduğu gerçekleri incelememişlerdir. Allah ve
    din hakkında çeşitli eleştiriler yapmalarına karşın kendilerini Allah’a ve Kuran’a karşı o denli şartlamışlardır
    ki, Allah hakkında doğru bir halde düşünme uğraşına
    girmedikleri şeklinde, eleştirdikleri dinin kitabını önyargısız
    bir halde okuyup anlamaya da tenezzül etmemişlerdir.
    Kuran’ı okumayı zaman kaybı olarak görmekte fakat buna
    karşın asla bilmedikleri bir kitap hakkında düşünce yürütmektedirler. Bu önyargılı tutum, akıl sahibi insana yakış-
    maz. Ortada bir iddia var ise açıp incelemek, var ise eğer
    uygunsuz bir durum ona gore itiraz etmek gerekir.
  • Din, bilim ve felsefe benzer hakikatleri ortaya koymaya
    çalışırlar. Bunlar sadece bir arada oldukları süre Evren’i
    ve yaşamı en doğru şekilde idrak etmek ve anlamlandırmak
    mümkün hale gelir.


Allah’ın Parmak İzi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Oldukca kıymetli bir arkadaşımın armağan etmesi üstüne başladığım kitabı kısa bir seyahatim süresinde bitirdim. Dine inanan insanoğlunun bilim ile işi olamayacağını düşünen insanlara seslenmiş Emre Dorman. Bunun içinde sözde dinimize inanan fakat hiçbir araştırmaya girmeksizin körü körüne bir inanca haiz olan ve bilim ile dini ayrı düşünen kesimin sözlerine inanmakta güçlük çekmeyen bir kesim daha var. Kendi adıma konuşmam gerekirse bu ilişkiden haberdar olduğumu söyleyebilirim fakat örnek ver dedikleri süre iki elimin parmaklarını geçmeyecek kadar örnek sayabilirdim. Emre Dorman bu örnekleri ayetlerle ve bilimdeki karşıklıklarıyla o denli net bir halde anlatmıştı ki aklımda sual işareti kalan bazı boşlukları da kendisi tamamlamış oldu. Her kesimden insanoğlunun okuması icap ettiğini düşündüğüm bir kitap ve okuduktan sonrasında sizde bu mevzuda tamamlanmamış bulunduğunu düşündüğünüz başka insanlara armağan edin mümkünse 🙂 Şimdiden okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim 🙂 (Gizem)

Arkadaşlar her insana tavsiye edebileceğim tek kitap. Müslüman olsun olmasın kesinlikle okunması ihtiyaç duyulan bir yapıt. Allahın parmak izi hakkaten bir o kadar güzel amlatılmışki. Ayetler ve bilimsel bulguların örtüşmesi ise çok önemli birşey. Allaha niçin inandığınızı kavrıyorsunuz.boş boş inanmaktan vazgeçiyorsunuz. Ben şahsen fazlaca etkilendim bu kitabından.. (Gül Gölge)

Allahı daha iyi tanımak isteyenler için okunmasını kesinlikle tavsiye ettiğim kitaptır.Bana bu mevzuda bir fazlaca farkındalık kazandırdı. Ve ayrıca bitirdiğim ilk e- kitabım oldu. Kendi sitesinde de bulabileceğimiz bu e kitabı yazmasında maddi kaygılar gütmediğinin yada Kitabın yalnızca insanoğlunun ögrenmesi amacıyla yazdığını görüyorum. Emeğinden dolayı yazara fazlaca teşekkür ediyorum. (Ali H. Karahancı)


Allah’ın Parmak İzi PDF indirme linki var mı?


Emre Dorman – Allah’ın Parmak İzi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Allah’ın Parmak İzi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Emre Dorman Kimdir?

Yrd. Doç. Dr. Emre Dorman, Acıbadem Üniversitesi’nde öğretim üyesidir. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Kelâm bilim branşında hazırladığı Tanrı’nın Varlığının Kanıtlanmasında Kullanılan Modern Deliller: İnsancı İlke Örneği başlıklı tezi ile yüksek lisans (2004), Deizm ve Eleştirisi: Tarihsel ve Teolojik Bir Yaklaşım başlıklı tezi ile de doktora çalışmasını tamamladı (2009). Emre Dorman, Acıbadem Üniversitesi’nde Felsefeye Giriş, Felsefe Tarihi ve Bilim Felsefesi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise İslam Felsefesi ve Din Felsefesi dersleri vermekte, teoloji, felsefe ve din-bilim ilişkisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.


Emre Dorman Kitapları – Eserleri

  • İnsanlar Uyurlar, Ölünce Uyanırlar
  • Dini Konularda Kendini Kandırmanın 40 Yolu
  • Allah’a Öğretilen Din
  • Kendini Kınayan Nefis
  • Kur’an-ı Kerim’deki Emirler ve Yasaklar
  • Din Neden Gereklidir?
  • Allah’ın Parmak İzi
  • İslam Ne Değildir
  • Modern Bilim:Tanrı Var
  • 101 Soruda Kur’an
  • Duanız Olmasa Ne Öneminiz Var?
  • Teolojik ve Felsefi Açıdan Din ve Bilim İlişkisi
  • Teolojik ve Felsefi Açıdan Din ve Ahlak İlişkisi
  • Allah’ın Rahmeti-Ayetler ve Dualar ile


Emre Dorman Alıntıları – Sözleri

  • Fizikçi Paul Davies ise evrenin başlangıcını oluşturan Big Bang sürecinin patlama hızının tehlikeli sonuç ayarı hakkında şu şekilde bir yaklaşımda bulunur:
    “Evren, birazcık bile yavaş genişleseydi çekim gücü sebebiyle içine çökecekti; birazcık daha süratli genişleseydi evrenin maddesi tamamen dağılıp gidecekti. Bu iki felakatin arasındaki dengenin ne kadar iyi hesaplanmış olduğu sorusunun cevabı fazlaca ilginçtir. Eğer patlama hızının meydana geldiği zamanda bu hız gerçek hızından yalnız 10 üstü 18’de 1 kadar bile farklılaşsaydı, bu, lüzumlu dengeyi yok etmeye yetecekti. Dolayısıyla evrenin patlama hızı inanılmayacak kadar kırılgan bir kesinlikle belirlenmiştir. Bu nedenle Big Bang, herhangi bir patlama değil, her yönüyle fazlaca iyi hesaplanmış ve düzenlenmiş bir oluşumdur. (Modern Bilim:Tanrı Var)
  • John Lennox’un da dikkat çekmiş olduğu şeklinde Galileo, Kopernik, Kepler, Pascal, Boyle, Newton, Faraday, Mendel, Pasteur, Kelvin, Maxwell şeklinde tarih süresince bilime en büyük katkıları icra eden bilim adamlarının tamamı Tanrı’ya inanmışlardır. Üstelik onların Tanrı’ya inanmaları bilim vapmalarına engel olmamış aksine bu inanç onların ana esin kaynağı olmuştur”s. 55 (Teolojik ve Felsefi Açıdan Din ve Bilim İlişkisi)
  • Altmış yaşına gelen biri günde sekiz saatten 20 yıl uyur. Kalan 40 yılda da ayakta uyur. Yaşam söylediğin işte budur… (Kendini Kınayan Nefis)
  • Adalet , hak ve hukuk yalnız kendinden olana değil kendinden olmayana da uyguladığın süre gerçek anlamda kıymetli ve geçerli olur . (İslam Ne Değildir)
  • Müslüman olmak, onu kimlik olarak taşımakla değil, gereklerini yerine getirmekle kazanılacak bir sıfattır. (Dini Konularda Kendini Kandırmanın 40 Yolu)
  • Eğer yaşam bundan ibaretse tüm yapılanlar bizimle birlikte yok olmaya mahkûmdur. En iyi ihtimalle uzayın ömrünü doldurması neticesinde her şey yokluğa mahkum olacaktır. Ahiret olmadan yaşam anlam ifade etmeyen ve trajikomik bir hikayeden ibaret kalır. (Teolojik ve Felsefi Açıdan Din ve Ahlak İlişkisi)
  • İslam inancı için ölçü Kur-an’dır , Müslümanlar ya da Kur’an dışı kayıtlar değildir. (İslam Ne Değildir)
  • İyi olanı da fena olanı da meydana getirecek olan insandır. (101 Soruda Kur’an)
  • “Bilim tarihinde, o meşhur Galileo davasından bu yana, bilimsel gerçeğin dünyanın dini yorumuyla bağdaştırılamayacağı iddiası onlarca kere tekrarlanmıştır. Her ne kadar şu anda bilimsel gerçeğe kendi alanı içinde dil uzatılamayacağına ikna olmuş olsam da, hiçbir süre dini düşüncenin özünü, insanoğlunun bilinçlilik sürecinde zamanı geçmiş, bizim şu andan itibaren bir kenara bırakmamız ihtiyaç duyulan bir safhanın bir parçası olarak görmedim. Bu yüzden, hayatım süresince bu iki değişik fikir alanı arasındaki ilişki üstüne düşünmek zorunda kaldım şu sebeple işaret ettikleri şeyin gerçekleştiğinden hiçbir süre kuşku etmedim.”
    Warner Heisenberg (Modern Bilim:Tanrı Var)
  • Bugün ahlaklı bir insana örnek olarak bir Müslüman değil de Japon gösteriliyorsa her insanın Müslümanlığını sorgulaması gerekir. (İslam Ne Değildir)
  • Din bizlerden , insan olmanın onuruna kısaca yaratılışımıza uygun davranmamızı , mesuliyet bilinci içinde duyarlı ve ilkeli bir insan olmamızı , inancımıza karşın Allah yokmuş şeklinde yaşamamamızı , insanlara itimat vermemizi , adaletli , merhametli , doğru ve örnek bir fert olmamızı ister . (İslam Ne Değildir)
  • “Bu Kur’an Allah’tandır, başkası tarafından uydurulmuş değildir; o, kendisinden önceki kitapları (asıllarını) doğrulamakta ve konulmuş olan hükümleri açıklamaktadır; bunda kuşku yoktur, O âlemlerin rabbindendir.”
    Yunus Suresi-37.ayet (101 Soruda Kur’an)
  • Ân oluyor bir acayip duyguya varıyorum;
    Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?…
    Necip Fazıl Kısakürek (İnsanlar Uyurlar, Ölünce Uyanırlar)
  • İnsani ve ahlâkî değerler noktasında kırıklarla dolu bir karnemiz var . (İslam Ne Değildir)
  • Müslüman olmaya , dini öğrenmeden ilkin insan olmayı öğrenmekle başlanabilir . (İslam Ne Değildir)
  • Dinin sahibi Allah’tır. Kimse din adına iyelik iddiasında bulunamaz. Allah adına konuşamaz. Allah’ın kitabı olan Kur’an’dan kanıt getiremediği bir görüşü din olarak insanlara sunamaz. (İslam Ne Değildir)
  • Tüm yaşam hatta alınan her bir nefes o yaşamı ve nefesi verene gore yaşanır. (Din Neden Gereklidir?)
  • Bakışımızı Evren ‘in neresine cevirsek büyük bir ihtişama, fazlaca ince hesaplara ve tanrısal bir sanata rastlarız. Yeter ki Allah ‘ın yaratma sanatı üstüne düşünerek aklımızı çalıştıralım. (Allah’ın Parmak İzi)
  • Yaşam tesadüflere başvurularak açıklanamaz.
    Üstelik yaşam, fizik ve kimyanın kanunlarını aştığı için yaşamın kökeni asla kendi kendini örgütlediği senaryo ile açıklanamaz.
    Bununla beraber yaşamın fizik ve kimyanın kanunlarını aşıyor olması yaşamin sebebinin fizyolojik bir şeyden fazlaca daha fazlası olması icap ettiğini anlarız.
    Bu şeklinde bir durumda mantıklı olan tek izahat şudur: Yaşamın sebebi olan ve olmaya devam eden şey ne şanş ne fizik ne de kimyadır; Tanrı’dır.
    Dean L. Overman, A Case Against Accident and Self-Organis (Modern Bilim:Tanrı Var)
  • Okuduğumuzu en güzel şekilde anlamamızı, anladığımızı en güzel şekilde yaşamamızı, yaşadığımızı da en güzel şekilde anlatmamızı söyleyensin. (Allah’ın Rahmeti-Ayetler ve Dualar ile)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş