Almanya, Rusya’daki seferberlikten kaçanlara iltica hakkı tanıyacak

-
Haberler
-
Dünya Haberleri
-
Almanya, Rusya’daki seferberlikten kaçanlara iltica hakkı tanıyacak
Almanya, Rusya’daki seferberlikten kaçanlara iltica hakkı tanıyacak
- 23.09.2022 – 00:03
Ukrayna-Rusya savaşı ile dünya bir dönemece girdi..
Küresel çapta tesirleri olan cenk en fazlaca savaşın tarafı olan iki ülke halkını vururken Rusya’da yeni gelişmeler yaşanıyor..
Savaşın başından itibaren gündemde olan seferberlik, geçtiğimiz gün ulusa seslenen Rusya Devlet Başkanı Putin tarafınca deklare edildi.
İlanın arkasından Rus halkı içinde harbe katılmak istemeyenlerin ülkeden ayrılma süreci başladı.
Binlerce şahıs komşu ülke sınır kapılarına gitti.
Almanya’dan iltica açıklaması
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yapmış olduğu açıklamada askere gitmek istemeyen Rus vatandaşlarının iltica başvurusunda bulunabileceğini deklare etti.
Baskıyla tehdit edilen Rusların, Almanya’da internasyonal koruma alması icap ettiğini söyleyen Faeser, “Putin’in rejimine karşı çıkan ve bundan dolayı kendilerini büyük tehlikelere atanlar, Almanya’ya iltica başvurusunda bulunabilir” dedi.
Faeser ek olarak, Almanya’nın aylardır zulüm gören ve tehdit edilen Rus rejim karşıtlarını kabul ettiğini de sözlerine ekledi.
“Herkes Almanya’da memnuniyetle karşılanır”
Öte taraftan Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann ise, “Putin’in yolundan nefret eden ve liberal demokrasiyi seven hepimiz Almanya’da memnuniyetle karşılanır” açıklamasında bulunmuş oldu.