Eğitim

Aşkı Cehenneme Attılar – Haşim Akten Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşkı Cehenneme Attılar – Haşim Akten Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşkı Cehenneme Attılar kimin eseri? Aşkı Cehenneme Attılar kitabının yazarı kimdir? Aşkı Cehenneme Attılar konusu ve anafikri nedir? Aşkı Cehenneme Attılar kitabı ne konu alıyor? Aşkı Cehenneme Attılar PDF indirme linki var mı? Aşkı Cehenneme Attılar kitabının yazarı Haşim Akten kimdir? İşte Aşkı Cehenneme Attılar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Haşim Akten

Yayın Evi: Gözyaşı Sanat Merkezi

İSBN: 9786058735811

Sayfa Sayısı: 383


Aşkı Cehenneme Attılar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu bir MAMAK CEHENNEMİ romanıdır .

12 Eylül darbesini icra eden zalim avcıların , gencecik avlarına yaptıkları korkulu mezalimi okuyacaksınız . Bazen gözlerinizi kapatacak okumak istemeyeceksiniz .

Bu bir KAHRA ŞÜKÜR romanıdır .

Romanı okuyunca siz de dertlerinize dönerek , size bu dertleri verdiği Allahu Teala’ya şükredeceksiniz .

Bu bir AŞK romanıdır .

Milyonları etkileyen Gözyaşı Geceleri’nin mimarı Haşim Akten’in yaşamış olduğu tertemiz bir mecvazi aşkın , insanı hakiki aşka iyi mi taşıdığınızı okuyacaksınız .

Bu bir GÖZYAŞI romanıdır .

Milyonları etkileyen Haşim Akten’in adı niçin ” Gözyaşı ” ile özdeşleşti … Gözyaşı Geceleri buralara nerelerden geldi .. Romanı okuyunca anlayacaksınız …

” CEHENNEMDE CENNETİ , ÇÖLDE KEVSERİ BULDUM BEN …”

( Arka Kapaktan )


Aşkı Cehenneme Attılar Alıntıları – Sözleri

  • Güzel huyun namesi Allah’ı zikirdir..
  • Bir doktoru tabip meydana getirecek detayları ve pratikleri, kısaca öğrenmesi ihtiyaç duyulan şeyleri öğrenmesi şeklinde benim de insanı insan icra eden değerleri öğrenmem lazım.
  • Özgürlük; zindan kapısından çıkmak değil, Hakk kapısından içeriye girmekmiş.
  • Deva, düşünmekten sakınmaktır […] Bundan dolayı fikir aslan gibidir, gönüller de ormanlık. Aslanı ormana salarsan yırtar, parçalar. Gönül ormanında aslan kükrememeli, bülbüller şakımalı.
  • Zalimler devamlı haksızdırlar.Mazlumlarin göklere cikan ahının eltinda er gec ezileceklerdir….
  • Muhsin Başkan Ankara’da saklanıyordu ve saklandığı evden tüm arkadaşlarının yakalanmaması için örgütlenmeyi sürdürüyordu. Arkadaşları ona başka bir isimle hazırlanmış geçişlik getirdiler.
    -Başkan derhal yurt dışına çıkmalısın. İşler iyice karışacak. Her yakalanana seni soruyorlar.
    – Hayır!!! Bunu kabul edemem. Gönüldaşlarımı bırakıp gidemem. Onlara ne olacaksa bana da olsun. Anca birlikte, kanca birlikte
    Haşim Akten: 80 süreci ideal ocakları genel sekreteri, şuan gözyaşı geceleri adlı organizasyonun sahibi
    Muhsin Yazıcıoğlu: 80 öncesi ve sonrası ideal ocakları genel başkanı
  • Güzel huyun namesi Allah’ı zikirdir…
  • Allah minik musibetleri büyük belaları def etmek için verir. Belalara sabredersen daha büyük belalardan kurtulursun. Sabır sevincin anahtarıdır.
  • Sen, Hakk’ın zahmet giderici bir hediyesi ve “sabır sıkıntının anahtarıdır” manasısın.
  • İnşaallah’ı terk acze sebep olur. Güzel huyun namesi Allah’ı zikirdir.


Aşkı Cehenneme Attılar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Aşkın Mamak cehennemindeki yaşamı…: Yakın tarihe ışık tutan bir emek harcama olmuş. Kitapta alın teri dökenlere teşekkürler. İhtilal ve gözyaşı. Mahkemeye hastalığı sebebiyle çıkamayan bir mahkumun İdam sonucu yüzüne okunadı. Bu mahkum tam yedi gün yiyecek yemedi. Arkadaşları söylemiyorlar ile alakalı sonucu. Neden yemiyorsun diye sordular. Rüyamda idam edildiğimi gördüm, içimde pislikle Rabbim’e gitmek istemem şeklinde bir yanıt veriyor. Kitabın bir oldukca yerinde göz yaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Sağ sol diye sokaklarda birbirine kurşun sıkanların Mamak cezaevinin parmaklıkları arkasında birbirlerinin yaralarına iyi mi pansuman yaptığını hayretle okuyacaksınız. Ve Muhsin başkan “Asala’ya gücü yetmeyen devletin gücü kendi öz evlatlarına mı yetti?” bu kısmı yine yine okumuştum. (u اُغُرْ بُوزْتَكِىنْ)

Muhteşem bir kitap zevkle ve merakla okuduğum bir kitap okumayanlara şiddetle tavsiye ederim sonunda bana katılacağınıza inanırım ek olarak dini mevzulara merak duyanlara ilk olarak tavsiye ederim bu kitap benim şükür sebebim oldu ELHAMDÜLİLLAH. (Zehra Karaboğa)


Aşkı Cehenneme Attılar PDF indirme linki var mı?


Haşim Akten – Aşkı Cehenneme Attılar kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Aşkı Cehenneme Attılar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Haşim Akten Kimdir?

1955 senesinde Konya’da hayata merhaba dedi. Babası öğretmendi. Küçüklüğünden beri toplumsal faaliyetlere ilgi duydu. Mevlana Hazretlerinin Mesnevi’si ile tanıştı. Mesnevi hayatında bir dönüm noktası oldu. Hayata onun şeklinde bakmaya başladı. Gözyaşı dergisi ve Gözyaşı FM’i kurdu. 20 yılı aşan Gözyaşı Geceleri etkinliği geleneksel hale geldi. Gözyaşı Geceleri turneleri aralıksız devam ediyor. Ayrıca Gözyaşı FM yayını devam ediyor. TV5’te tv programı yapmış oldu.


Haşim Akten Kitapları – Eserleri

  • Aşkı Cehenneme Attılar
  • Mahşer’e Giderken
  • Gelin Ayşe
  • İz Bırakan 28 Yıl
  • Aşkı Cehenneme Attılar
  • İhtiyar
  • Masal mıydı?
  • Varsın Allah’ım (c.c.) Varsın


Haşim Akten Alıntıları – Sözleri

  • Bilin ki asla kimse peygamberden üstün değildir.. ve dahi şiaların İmamlar masumdur anlayışı şeklinde bir anlayışı dahi Hayatınızdan çıkarın… peygamberlerin İsmet sıfatı vardır.. Gayri hiçbir insanda masumiyet ve İsmet sıfatı yoktur ve hepsi nefs taşımaktadır… Hele ki kardeşleri aleyhinde konuşabilen birisi asla Alim de Şeyh de olması imkansız.
    Sanmayın Allah dostlarına karşıyım… bu topluma en oldukca yarar sağlayanlar onlardır… aslına bakarsanız benim bu sözlerime de en oldukca Onlar hak vereceklerdir… bundan onların Veliliklerinden güvenilir olmamla birlikte inanırım.
    Sizler Bizler şeklinde olmayın gençler… gerçek imanın tadını almak istiyorsanız eğer ırkçılığı reddeden bir dinin mensubu olarak üstünlük yalnız takvadadır diyerek bakın etrafınıza. (Mahşer’e Giderken)
  • Bir doktoru tabip meydana getirecek detayları ve pratikleri, kısaca öğrenmesi ihtiyaç duyulan şeyleri öğrenmesi şeklinde benim de insanı insan icra eden değerleri öğrenmem lazım. (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • … Arka mahallenin en kalabalık tarikatının söyleşi başkanı Hatice Hanım oğluna istemişti Ayşe’yi. Durumları da iyiydi. Mahalleliye İslamı özetleyen Hatice Hanım “oğlum oldukca iyidir seni gül şeklinde yaşatır” demişti. Ayşe’nin zavallı babası Mahalleliye usulen sormuştu işte. Hepsi de adamı hor görerek “Hatice Hanım kızını oğluna alacak daha ne istiyorsun” demişlerdi. Ama hepsi yalandı hepsi. Kimse oğlanın bu kıza layık olmadığını söylemedi. Bundan dolayı hepimiz meseleye para olunca mutluluk olur gözüyle bakıyor ve Hatice Hanımın oğlunun o vahim hatalarını söylemek dahi istemiyorlardı. Şu gariban ailenin kızı Hatice Hanımın oğluyla evliliğe ilk adımını atacaktı ya mühim olan da buydu aslına bakarsanız. Hatice Hanım oğlunu kurtarmak için hiçbir emek vermediği mazlum bir kızın başını yakmaktan asla çekinmemişti. Oğlunu kurtarmak için caizdi ona gore…
    … Ayşe’yi alıp oğlunun ahiretini kurtaracaktı fakat elin kızını yaktığının cezasını yarın mahşerde iyi mi verecekti bilmiyorum? (Mahşer’e Giderken)
  • Zor da olsa iyi mi kalktığımı,
    Düştüğüm yerlerden sor beni…  (İz Bırakan 28 Yıl)
  • “Ayşe altın kafese konmuş bülbül şeklinde, avcısının ayakları altında kalan bir ceylen gibiydi. Bir yanda baş edemediği oğlunu kurtarmak isteyen bir anne, bir yanda kızına iyi bir yaşam yaşatamadım, bari kızım kurtulsun diye kızı için çabalayan bir baba, nikahı asla umursamayan, yaşamı nefsi için yaşamak sanan bir damat ve kendini babasına feda eden fakirliğin kıskacında kalmış bir gelin.” (Gelin Ayşe)
  • “İslam yalnız sohbete katılmaktan, tespih çekmekten ibaret değildi. İnsani değerler yıkılınca, İslami değerler kuvvetli olmuyordu. Allah-u Teala, ilkin insanı yarattı sonrasında İslam’ı gönderdi.” (Gelin Ayşe)
  • Erkeklik kılla olsaydı,merkep adamların şahı olurdu (Mahşer’e Giderken)
  • Sen, Hakk’ın zahmet giderici bir hediyesi ve “sabır sıkıntının anahtarıdır” manasısın. (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • Kalem, gerçi her şeyi yazar fakat aşka erişince başı döner. (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • Allah minik musibetleri büyük belaları def etmek için verir. Belalara sabredersen daha büyük belalardan kurtulursun. Sabır sevincin anahtarıdır. (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • Acı gülüşler sardı koğuşu. Orada her gülüş ardında bir feryat taşırdı. (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • Güzel huyun namesi Allah’ı zikirdir… (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • İnşaallah’ı terk acze sebep olur. Güzel huyun namesi Allah’ı zikirdir. (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • Ben şimdi eve bile gidemiyorum. Kendini sırılsıklam eden yağmuru hissetmiyordu bile. Yoksa gökler mi ağlıyordu kızına?.. (Gelin Ayşe)
  • Özgürlük; zindan kapısından çıkmak değil, Hakk kapısından içeriye girmekmiş. (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • Fazlaca azca verilen şeker demliğin içine atılıyor, tahta yiyecek kaşığı ile karıştırılıyor, o şekilde dağıtılıyordu.
    Yemekler yenildi. Çaylar konmaya başlandı. Su bardağı büyüklüğündeki içi görülmeyen melamin bardaklarla her insana birer tane dağıtıldı. Çay o şekilde ılıktı ki içmek için kendilerini zorluyorlardı. Ama tek zevkleri çay idi ve bu çayı paraları ile alıyorlardı.
    Seneler devam eden bu çay zevkinden sonrasında bir şahıs tahliye olacak olursa ondan tek bir şey istiyorlardı:
    “BENİM İÇİN KÜÇÜK, CAM BARDAKTA SICAK BİR ÇAY İÇ.”
    Ne kadar rahat fakat ne kadar büyük bir özleme dönüşmüştü çayın kırmızılığının görünmüş olduğu minik, cam bir bardakta çay içmek. (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • “Adamın birisi güzel kokular satılan kokucular çarşısından geçerken aniden bayılır. Tüm esnaf koşar adamı bir türlü kendine getiremezler. Yakınlarına haber salarlar, bayılan insanın kardeşi gelir, durum anlamıştır ve her insanın uzaklaşmasını ister. Bundan dolayı çareyi biliyordur ve kimsenin görmesini istemez. Herkes uzaklaştıktan sonrasında toprakta bulmuş olduğu bir hayvan pisliğini alıp bayılan kardeşinin burnuna doğru götürünce kardeşi ayrılır ve kendine gelir. Herkes şaşkındır Ama adam kurtulmuştur. Bayılan adam hayvan derilerinin işlendiği yer olan tabakhanede çalışan birisidir. Fena kokulara alışkın olduğundan güzel kokulara dayanamamış ve bayılmıştır çaresi de fena koku olmuştur.”
    Ne yazık ki ikimiz de 100 yıla yakındır fena kokulara alıştırıldık ve güzel kokulardan rahatsız oluyor, Mümin de olması ihtiyaç duyulan güzellikleri yaşamakta zorlanıyoruz. Hatta bazı kişilere dinden Diyanetten söz edince adam çılgına dönüyor. Tabakhane nin kısaca küfrün kokuları Her yanı o şekilde sarmış ki güzellikten söz açılınca uyanamaz oluyoruz. (Mahşer’e Giderken)
  • Kerim’e küçükken cenneti sorsalar, tavus kuşunun kanatları şeklinde, bir de Habibe’nin mahzun bakışları derdi heralde. ♡ (Aşkı Cehenneme Attılar)
  • Fazlaca şükür yüreği dünyada iken yanan ana babalar var. Onlarında evlatları tabip oluyor, mühendis oluyor yada ne önemi var mesleğinin; çalışan, bir mesleği olan birileri oluyor. Ama en oldukca ne oluyorlar biliyor musunuz? Daha dünyadayken yüreği yanan ana babaların o evlatları Allah a kul oluyorlar elhamdülillah.
    Evlatları hangi meslekten olursa olsun, evlatlarını topluma yük yapmayan, çalışkan icra eden ve en önemlisi Rabbine kul icra eden o anne ve babaların yaşları benden minik olsa bile ellerinden öpüyorum.
    Benim evlatlarım oynayacak, küfürlü konuşmayan dostlar bulmakta zorlanıyorlar. Rabbim aile terbiyesi veren ana babaları da evlatlarını da darda komasın, hep bahtiyar etsin. (Mahşer’e Giderken)
  • Zalimler devamlı haksızdırlar.Mazlumlarin göklere cikan ahının eltinda er gec ezileceklerdir…. (Aşkı Cehenneme Attılar)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş