Eğitim

Aşkın Kokusunu Aldım – Meral Kır Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşkın Kokusunu Aldım – Meral Kır Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşkın Kokusunu Aldım kimin eseri? Aşkın Kokusunu Aldım kitabının yazarı kimdir? Aşkın Kokusunu Aldım konusu ve anafikri nedir? Aşkın Kokusunu Aldım kitabı ne konu alıyor? Aşkın Kokusunu Aldım PDF indirme linki var mı? Aşkın Kokusunu Aldım kitabının yazarı Meral Kır kimdir? İşte Aşkın Kokusunu Aldım kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Meral Kır

Yayın Evi: Aspendos Yayınları

İSBN: 9786059641012

Sayfa Sayısı: 472


Aşkın Kokusunu Aldım Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Aşktan kaçan bir karı… Aşktan yanarak vazgeçmiş bir adam… Yaralarını sarmalarına engel olan yalanlar ve geçmişten gelen büyük sırlar…

Hiçbir aşk bu kadar imkânsız olmamış ve asla kimse aşkı bu kadar fazlaca istememişti.

Futboldaki büyük başarılarını antrenörlüğüne de taşıyan Barış Dağlı için yaşam, tek ailesi olan Fırat’tan ibaretti. Onu korumak adına, ustaca kullandığı kelimeleriyle karşısındakini çileden çıkaran Serra Sancaktar’ı hayatına dâhil etmeye karar verdiğinde genç kadının menekşe kokusunu hesaba katmamıştı. Üstelik artık kalbi şeklinde ekibi da tehlikedeydi. Hırsına yenilen oyuncusunun ölümünün ardındaki sırlar, karanlık geçmişi tekrardan aydınlattığında Barış’ın ilkin kalbini, sonrasında da Serra’yı kurtarması gerekecekti.

Kuvvetli ve başarı göstermiş Serra Sancaktar, etrafına ördüğü duvarların içinde örnek bir yaşam yaşarken kendini büyük bir skandalın içinde bulmuştu. Üstelik onu, ailesi için bir tehdit olarak gören Serra, yaşamını kâbusa çevirmeye emin olan Barış Dağlı’nın puslu gözlerine bakmış olduğu andan itibaren artık eski Serra değildi.

Her zorluğa direnen Serra’nın gücü bir tek aşka yetmediğinde, kırılan kalbinin parçalarını toplaması asla kolay olmamıştı. Şu sebeple tüm bencilliği ve hainliğiyle, başka bir kadının yaktığı bu adama âşıktı.

Soluksuz okuyacağınız bir serüven ve her satırında size kendini hissettirecek amansız bir aşk hikâyesi…


Aşkın Kokusunu Aldım Alıntıları – Sözleri

  • …. sevmeyi öğreten âlim, nefreti öğreten ise zalim olur.
  • Kuvvetli olmak zayıf olmaktan daha zordu.
  • Bu keşke denilen şey, insanoğlunun en büyük cezası değildi de neydi?
  • İnsanın yüreği hangi acının altında eziliyorsa tüm mutluluk ve hayalleri de o acının içinde yitip gidiyordu.
  • Ölüm gelip oyun bitince, şah da piyon da aynı kutuya konuyordu. Ve asla kimse bu dünyadan canlı çıkmıyor, geride bıraktıklarının içlerine düşürdükleri acı hep aynı oluyordu.
  • Anılar unutmak için yaşanmıyordu; yaşamaya devam etmek için unutuluyordu. Ama anılar kir meblağ, unutsan bile ne olursa olsun izi kalırdı…
  • İnsanın canını en fazlaca ne acıtır sorusunun bir tek cevabı vardı; insan neyi fazlaca severse canını da en fazlaca o acıtırdı.
  • Affetmek zor işti, fakat insan affetmedikçe en büyük kötülüğü kendine yapıyordu. Oysa unutmak ve yoluna devam etmek kendine ödül karşındakine ise en büyük cezaydı.
  • Aşktan kaçmaya çalışmak yağmurun altında koşmak gibidir. Aslında hızlandıkça daha fazlaca ıslanırsın fakat sen bunu sadece sırılsıklam olduğunda fark edersin.
  • Anılar ne kadar güzel olursa olsun illa ki insanoğlunun yüreğini sızlatıyor, o şekilde yada bu şekilde ne olursa olsun bir iz bırakıyorlardı.
  • Konuşmayı da susmak kadar iyi bilmek lazım. Susmazsan içindeki feryadı duyamazsın.
  • İnsan, yüreği özgür olmadıkça birikmiş küskünlüklerinin esiri olurdu.
  • İnsan neyi fazlaca severse canını da en fazlaca o acıtırdı.
  • Aşkın sevdiğinin dudağından içtiğin zehre razı gelmek olmadığını; onun için yanmayı göze almak bulunduğunu da tam şu anda anladım. Yarım kalmış tüm hikayelerimi geride bırakırken, nihayet ilişkin olduğum kalbi bulmuştum. Ama hedefim yanmak değil, son ana kadar sevmekti.
  • “..başınız sağolsun.”
    İşte bu, sövgü şeklinde cümleden nefret ediyordu. İnsanın kalbi yerinden sökülmüşken başının iyi mi olduğu kimin umurundaydı?


Aşkın Kokusunu Aldım İncelemesi – Kişisel Yorumlar

#seldaileoku
#okudumbitti #kitapyorumu
‍️ Herkese merhaba, Barış Dağlı ve Serra Sancaktar ile tanışmaya hazır mısınız? Haydi yoruma umuyorum.
.
Zamanın en popüler futbolcularından kabul edilen ve artık antrenörlük meydana getiren Barış Dağlı. Dokuz yıl ilkin yaşanmış olan o gecede yaşamı tepetaklak olan Barış’ın tek dayanağı kardeşi Fırat’tır. Sancaktar ailesinin hırçın kızı olan Serra ile beraber bir oyun içinde olan Fırat, başlarına gelecek felaketten habersizdirler. Ta ki ertesi güne kadar.Bu felaketin öteki bir kolu ise Barış’tır. Serra’nın aklındaki plan Barış yardımıyla tuzla buz olur. Artık Serra ve Barış çekişmesi adım atmıştır. Bu o şekilde bir çekişme olacaktır ki, tüm geçmişleri gün yüzüne çıkacak, hayatları alabora olacaktır.Bu cenderenin içinde aşkta dünyaya gelecektir.Ama bu aşkın bedelleri de ağır olacaktır.Barış’ın takımından Suat’ın evinde ölü bulunması ile işler hepten arapsaçına dönecektir.
.
Dokuz yıl ilkin ne oldu?
Barış futbolu niçin bıraktı?
Barış ve Fırat içinde niçin soğuk rüzgarlar esiyor?
Serra’nın aklındaki plan ne?
Fırat ile iyi mi tanıştı ve Fırat bu plana niçin ortak oldu?
Barış’ın saklamış olduğu sır ne?
Suat’ı kim niçin öldürdü?
Bu katliam Barış’ı iyi mi etkileyecek?
Serra ve Barış içinde neler olacak?
.
Benim sonu gelmez sorularım fakat seviyorum. Yoruma ayrı bir gizem katıyor.Gelelim kitabımıza…Yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu.Dağlı Barış’ı sevdim fakat bir sahnede fazlaca kızdım orası ayrı.İkilem yaşaması deli etti beni.Yahu be adam daha ne istiyorsun dedim de dinleyen olmadı.İlla fena bir şey mi olması lazımdı.Tamam kabul korkuların vardı, haklısın fakat karşındaki şahıs de dişli Serra Sancaktar tanımış olmalıydın.Geçmişin beni üzdü o ayrı.Serra şeklinde kuvvetli bayanları severim. Başta ki tavrın ile fazlaca güzeldin.Ne süre ki Barış’ın bakışları ile karşı karşıya geldin,sen bittin.Ah be zalımın oğlu kime baksa o bakışları ile eritir herkesi.Katili ilk başta çözemedim fakat bir sahnede tamam dedim. Ah bu bencillik ve hırslar…Eee yeter artık devamını kitabından okuyun.Başlardaki uzatmalar hariç sevmiş olarak okudum.Barış Dağlı ile tanışın derim.Benden söylemesi. (Selda Balaban Baykan)

Aşktan kaçmaya çalışmak yağmurun altında koşmak gibidir. Aslında hızlandıkça daha fazlaca ıslanırsın fakat sen bunu sadece sırılsıklam olduğunda fark edersin.

Barış Dağlı fazlaca başarı göstermiş ve meşhur bir futbolcu iken yaşamış olduğu sakatlık ile futbolu bırakıp, antrenörlük halletmeye adım atar. Bu hayatta onun için mühim olan tek şey Fırat’tır. Yani kardeşi.
Fırat kendinden yaşca büyük Serra Sancaktar ile sevgili olduğunda, Barış bu işe bir dur demek ister. Ama nereden bilsin Serra Sancaktar ile uğraşmanın kolay olamayacağını. Dik başlı, söylediğim dedik, hazır yanıt bir hanımla baş etmeye hazır mı acaba Dağlı Barış? Bence bu sefer sert kayaya çarptı.
Yüreği yangın yeri olan, yaralı biri Barış. Geçmişi güvenilmiş olduğu insanların ihaneti ile dolu. Babasının hırsları, sevilmiş olduğu kızın kendi çıkarları uğruna yapmış olduğu seçimler, dağ şeklinde görünse de yaralı bir adam bırakmış geriye. Aşktan ölesiye korkan bir adam.
Peki aşk ansızın kapısını çalarsa???
Hem de top yekün saldırmış olduğu hanım titretirse yüreğini…
Saklanan sırlar, geçmiş yüzünden kapanmayan yaralar, birazcık aşk, birazcık da polisiye… Her şey var bu kitapta. Bunlar benim aradığım özellikler diyorsanız; buyrun tam da size nazaran bir kitap
Ben birazcık daha fazlaca aşk okumak arzu ederdim. Hele aniden final yapması bana nazaran değildi. Bir de kitabımız daha kısa olabilirmiş. Tabi bu benim kişisel fikrim ️

SANCAKTARLAR SERİSİ
Aylardan Aşk
Aşkı Seçtim
Yolum Aşka Düştü
Aşkın Kokusunu Aldım
Sana Aşk Getirdim (Rüya)

Sevgi, yeryüzündeki tüm canlılara bahşedilmiş en güzel duygudur. Yaratıcıya, aileye, sevgiliye, bebeğe, doğaya, canlıya, kuşa, kediye, köpeğe… İçinde sevgi kırıntısı olan her insanın 14 Şubat Sevgililer Günü Kutlu Olsun ️
Yaşadığı sakatlık sonrası futbolu bırakmak zorunda kalan Barış Dağlı kariyerine alıştırmacı olarak devam etmektedir. Hayatında ehemmiyet verdiği tek ailesi olan Fırat’tır. Onu korumak adına, ailesi için tehdit görmüş olduğu, adı büyük bir skandal ile anılan, kuvvetli, başarı göstermiş, etrafına örülü duvarları olan güzeller güzeli Serra Sancaktar’ı hayatlarına dahil etmeye karar verdiğinde, hesaba katmadığı aşk, kalbini tutsak alacaktır.
Aşk bu Barışko, kendini avcı sanırken, bir bakmışsın ki, aşkın menekşe kokusunu almış, av olmuşsundur. Artistliğin lüzumu yok koçum!
Barış’ın, hırsına yenilen bir oyuncusunun, ölümünün ardındaki sırlar, katliam şüphelileri ve karanlık geçmişindeki gerçekler ortaya çıktığında, Barış ile Serra’nın akıbeti ne olacaktı? Aşkları, yaralara ve yalanlara üstün gelebilecek miydi?
Yazarın kalemiyle Aşkı Seçtim kitabı ile tanışmıştım. Güzel kalemi var lakin bu kurgusu, bana nazaran birazcık uzatılmıştı şip şak olsun bitsinleri sevenlerdenim. Kilit isim ve durumları çözmekte fazlaca zorlanmamakla beraber bilhassa başkarakterleri her insanın aksine ben asla sevmedim. İkisi de dengesizlik abidesiydi söylediği başka yapmış olduğu başka… En sevdiğim yan karakter Mehmet oldu. Şu sebeple ben, netliği, net insanları seviyorum. Dolayısıyla onun öyküsünü merak ediyorum. Umarım kendi konusunda de karakteri, duruşu aynıdır ve hüsrana uğratmaz beni.
Biraz aşk, birazcık polisiye, çokça aile bağları temalı kitapları seviyorsanız, bu kitap tam da size nazaran. Okuduğunuz da yorumlarınızı umuyorum.
Aşkla ve kitapla kalınca.
14 Şubat’ta Meral Kır ile #loveleniyoruz ️ etkinliğin de katkı ve yardımları için @benimktp_dunyam @ruhumun_kitaplari ve tüm grup arkadaşlarıma teşekkür ederim. İyi ki benimleydiniz. (cadininnkazani)


Aşkın Kokusunu Aldım PDF indirme linki var mı?


Meral Kır – Aşkın Kokusunu Aldım kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Aşkın Kokusunu Aldım PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Meral Kır Kimdir?

Yazar 15 Mayıs 1979 senesinde annesinin tabiriyle “kirazlar hemen hemen çiçek açmamışken” Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Beş çocuklu bir ailenin ortanca evladı olarak dünyaya gelmiştir. Minik yaşlarda ailesi ile beraber İstanbul’a taşınan yazar eğitim hayatına İstanbul’da devam etmiş, evli ve bir adam çocuk annesidir. 15 senedir aynı şirket bünyesinde muhasebe işleri ile ilgilenmektedir. (İstikrarına fanatik kalmamak elde değil). Rakamlarla arasının iyi olmasının yanında kelimelerle aşk yaşadığını dile getiren yazar bu aşkını ilk kitabı olan Aylardan Aşk (Müptela Yayınları) ile okuyucularla paylaşmak suretiyle yolculuğuna adım atmıştır. İkinci kitabı Aşkı Seçtim (Müptela Yayınları) ile okuyucuların büyük beğenisini kazanan yazar, üçüncü kitabı için Aspendos Yayınları için anlaşmış ve Yolum Aşka Düştü ile Aspendos Yayınları’dan yayınlanarak büyük beğeni kazanmıştır. Dördüncü kitabı Aşkın Kokusunu Aldım Mayıs 2016’da gene Aspendos Yayınları’ndan yayınlanarak raflarda yerini alacaktır.

http://www.meralkir.com/


Meral Kır Kitapları – Eserleri

  • Aylardan Aşk
  • Yolum Aşka Düştü
  • Aşkı Seçtim
  • Hedef Sensin
  • Aşkın Kokusunu Aldım
  • Sana Aşk Getirdim
  • Gerçek Sensin


Meral Kır Alıntıları – Sözleri

  • Bizi biz meydana getiren geçmişimizdi. Yaşadıklarımızsa bizlere biçim veriyordu. (Sana Aşk Getirdim)
  • Zaman, zalim bir düşmandı… (Hedef Sensin)
  • Aşk isyan mıydı, yoksa Nâzım Hikmet’in dizelerinde betimlediği şeklinde, ‘Gelsene dedi bana, kalsana dedi bana, gülsene dedi bana, ölsene dedi bana. Geldim. Kaldım. Güldüm. Öldüm.’ diyen içtenliğin adı mıydı aşk? (Aylardan Aşk)
  • “Aşk kim bilir bir tek ön yargıları kırmaktı.” (Yolum Aşka Düştü)
  • … Onlarca insanoğlunun içinde yalnız olmak değil, biriyle tam olabilmekti aslolan sorun. (Hedef Sensin)
  • Değiştiremeyeceğin şeylere izin verdiğin için hissettiklerinin yarası kurşun yarasından bile daha derin oluyor. Şu sebeple seni acı değil, suçluluk bitiriyor. (Sana Aşk Getirdim)
  • Aşk yabana atılmayacak kadar kuvvetli bir duyguydu, insana yapmam söylediği şeyleri yaptırırdı. (Sana Aşk Getirdim)
  • Her insan kendine nazaran yaşardı. Kimi sevgiyle, kimisi tutkuyla, kimisi de öfkeyle. (Hedef Sensin)
  • “Yani kendime acı aramıyorum, yanlış yapmaktan kaçıp gerçeği görmezden gelmiyorum ve sırf dalgalardan korktuğum için halimden memnunmuşum şeklinde yapmış olup kendimi durgun sulara bırakmıyorum.” (Aylardan Aşk)
  • …. sevmeyi öğreten âlim, nefreti öğreten ise zalim olur. (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • Aşk, aklın ve kalbin arasındaki en derin çaresizlikti. Şu sebeple aşk; isimsiz, izinsiz, hesapsız bir kabulleniş fakat içinden geldiği şeklinde sevmekti. (Gerçek Sensin)
  • İnsanoğlu doğarken kalbinde her insana ve her şeye kafi gelecek kadar sevgiyle doğar ve onu büyüdükçe dağıtır. Almasını bilirsen vermesi kolaydır. (Aşkı Seçtim)
  • Bazı insanoğlu vardı ki, ömrün onlara söz anlatmakla geçse bile değişen hiçbir şey olmazdı. Sen bir tek yorduğun çenenle kalır ve büyük olasılıkla de suçlu gene sen olurdun. (Yolum Aşka Düştü)
  • “Biz Türkler de eski sevgiliden dost, eski dosttan düşman, eski düşmandan da arkadaş olmaz!” (Aşkı Seçtim)
  • Âdem babamız ve Havva anamızdan beri insanoğlu aşkı seçmiş, onun için savaşmış ve aşk için beklemiştir. Umut ise hep saklandığı kutuda kalmıştır. (Aşkı Seçtim)
  • Anılar ne kadar güzel olursa olsun illa ki insanoğlunun yüreğini sızlatıyor, o şekilde yada bu şekilde ne olursa olsun bir iz bırakıyorlardı. (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • “Aşk kimi zaman sevdiğin için gene sevdiğinden vazgeçebilmekti.” (Yolum Aşka Düştü)
  • Nerede olduğumun önemi yok. Yanımda sen varsan, demek ki olmam ihtiyaç duyulan yerdeyim. (Gerçek Sensin)
  • Bu keşke denilen şey, insanoğlunun en büyük cezası değildi de neydi? (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • Yaşamak, bir tek nefes almak değildi. Aldığın nefesin tadını duyumsamak, yaşam akıp giderken yanından geçtiğin her şeyi görmek ve duymaktı . Ama hepsinden daha önemlisi hissetmekti. (Gerçek Sensin)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş