Eğitim

Aşktan ya da Korkudan – Lisa Unger Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşktan ya da Korkudan – Lisa Unger Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aşktan ya da Korkudan kimin eseri? Aşktan ya da Korkudan kitabının yazarı kimdir? Aşktan ya da Korkudan konusu ve anafikri nedir? Aşktan ya da Korkudan kitabı ne konu alıyor? Aşktan ya da Korkudan PDF indirme linki var mı? Aşktan ya da Korkudan kitabının yazarı Lisa Unger kimdir? İşte Aşktan ya da Korkudan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Lisa Unger

Çevirmen: Nilgül Özbörek

Yayın Evi: Martı Yayınları

İSBN: 9786051866123

Sayfa Sayısı: 416


Aşktan ya da Korkudan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İnsanlar aşktan ya da korkudan harekete geçerler. Sadece bu ikisi birincil dürtülerdir.

Ian, Priss’le birlikteyken karanlık, sezdirmeden aralarına sokulurdu. Çocuk oldukları zamanlarda bile, o ufak New York taşra nahiyesinin ormanında oynarken Ian bunu iliklerine kadar hissederdi. Yine de, Priss onun en iyi arkadaşıydı. Ona “ezik” ve “şişko” diyen zorbalardan kurtuluşuydu. Aynı zamanda ailesinin ölümcül sırlarından da…

Şimdi ikisi de New York’a kaçmışken, Ian artık çocukluğunun o işkence görmüş kabuğunda yaşamamaktadır. O, yetenekli ve başarıya ulaşmış bir çizgi roman yazarıdır ve Priss… Priss hâlâ beladır. Ian ise geçmişini uzak tutmaya kararlıdır. Bilhassa de güzel Megan’la tanışmışken ve onun aşkıyla beraber daha iyiye doğru değişmeyi istemişken. Ancak Priss değişimden hoşlanmaz. Değişim onu kızdırır ve o kızdığında, korkulu vakalar yaşanmaya adım atar.

Martı Yayınları okuyucularının Piyonun Son Hamlesi’yle tanımış olduğu Lisa Unger’ın okurken uçurumun kenarında yürüyormuş hissi veren yeni romanını elinizden bırakamayacaksınız.


Aşktan ya da Korkudan Alıntıları – Sözleri

  • Asla mükemmel bir babası olan bir kıza aşık olma. Asla boy ölçüşemezsin ve çabalarken kendini öldürürsün.
  • Asla mükemmel bir babası olan bir kıza aşık olma. Asla boy ölçüşemezsin ve çabalarken kendini öldürürsün.
  • “Bu hayatta annenize olduğu gibi ne kimseye ihtiyaç duyabilir ne de kimseyi sevebilirsiniz ve hiç kimse sizi onun sevdiği kadar sevmez.”
  • Hayatına devam etmek bir şeydi. Geçmişi yerle bir etmeye çalışmak, onu dilediğin şeklinde yine inşa etmek için zemin hazırlamak ise bambaşka bir şey.
  • Beni herkesten daha iyi tanirdi; kendimi tanidigimdan daha da iyi. Bu devamlı iyi bir sey degildi.
  • Bugün bile, biriyle tanıştığımda kendimi hep negatif duruma hazırlarım. İnsanlar öylesine düşüncesiz ve zalimdirler, iyi mi kaba bir yorum yapacaklarını asla bilemezsiniz.
  • Yemek hayattır. Eğer yemeği sevmiyorsanız, hayatta olmayı sevmiyorsunuzdur. Bu kadar kolay.
  • Aşk,uyuşturucudur, değil mi? Tüm acıyı köreltir, kaygılarınızı geri bastırır, iç şeytanlarınızı susturur.
  • “Hemen hemen bütün sıradan şeylerde bir güzellik vardır.”
  • Bir kez anne oldun mu, çocuğuna aşık olduğunda başka şeylere o denli hevesin kalmaz.”
  • “Sopalar ve taşlar kemiklerini kırabilir ama sözler kalbini kırabilir.”
  • “Aşk, uyuşturucudur, değil mi? Bütün acıyı köreltir, kaygılarınızı geri bastırır, iç şeytanlarınızı susturur.”
  • “Sanat, hayatı ve her şeyi taklit eder.”
  • “Ne cennette aşkın nefrete dönüşmesi şeklinde bir hiddet ne de cehennemde reddedilmiş bir kadınınki şeklinde bir gazap vardır.” William Congreve
  • “Bu hayatta annenize olduğu şeklinde ne hiç kimseye gereksinim duyabilir ne de kimseyi sevebilirsiniz ve asla kimse sizi onun sevilmiş olduğu kadar sevmez.”


Aşktan ya da Korkudan İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Dünyada başka kimsenin okumadığı kitapları okumakta üstüme yok. Ben sizin için kendimi feda edip okudum. Sırf siz bu işkenceyi çekmeyin diye. Normalde Martı yayınları sevdiğim bir yayınevi. Evet çevirileri çok pro değil fakat anlaşılır en azından. Ama bu kitabı almayın, okumayın. Konusu saçma. Giriş gelişme sonuç saçma. O denli içimi sıktı ki on gün sürdü ya. Böyle de olmaz. Acil daha iyi bir kitaba geçmem lazım. (Book Madness)

Herkesin icinde bir Priss var ve okumaya basladiginiz andan itibaren kafanizin icindeki sesler susmayacak. Mukkemmel tasarlanmis bu yaratı, size hayatinizda farkinda olmadan dikkatsizlik ettiginiz seyleri ve sevginin ne denli onemli oldugunu bir kez daha hatirlatacak (Trskrnds)

Psikolojik-gerilim türünde etkisi altına alan ve sürükleyici bir roman olmuş. Yazar eserinde bir taraftan ruhsal sorunları olan, çocukluktan başlayıp yetişkinliğinde de devam eden yalnızlıktan, dışlanmışlıktan, bağımlılıktan oluşturduğu kendine kapanık bir yaşamı yaşarken, bir taraftanda düzgüsel bir yaşam sürmek için, aşk için, gelecek için meydana getirmeye çalmış olduğu yaşamı, gerçekleştirme çalmış olduğu çabaları göstermektedir. Ayrıca tüm yaşamış olduğu sorunlarla birlikte yaşantısına paralel bir yaşamı çizgi-roman şeklinde iyi mi şekillendirdiğini değişik bir kurguyla ve kendine özgü üslupla kaleme alan güzel bir yaratı bulunduğunu söyleyebilirim. (Halil İbrahim Yıldız)


Aşktan ya da Korkudan PDF indirme linki var mı?


Lisa Unger – Aşktan ya da Korkudan kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Aşktan ya da Korkudan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Lisa Unger Kimdir?

Lisa (26 Nisan 1970 doğumlu), Connecticut’taki New Haven’de hayata merhaba dedi sadece Hollanda, İngiltere ve New Jersey’de büyüdü .New School for Social Research’ten mezun olduktan sonrasında lise öğreniminden sonrasında New York’a taşındı ve on yıl New York’ta gösterim halletmeye başladı.

Oldukça acele bir halde bir gizmen buldu ve dört kabahat romanı üretmek için bir antak kalma sattı. İlk dört kitabı kızlık soyadı basıldı. Lisa Unger olarak ilk albümü 2006’da Beautiful Lies’ti.

Unger, önümüzdeki dokuz yıl süresince on kitap yayınladı ve kitapları yirmi altı dile çeviri edilerek internasyonal alanda oldukca satan bir yazar haline geldi ve ortalama 2 milyon satış gerçekleştirildi. O, vakaları evvelinde açıklamaksızın kuvvetli karakterler, süratli tempolu ruhsal gizemler ile bilinir.

Ödüller

Kan En İyi Romanlar için 2015 Gümüş Falchion Ödülü’nü kazanmıştır ve bir INDIE NEXT seçimi ve Amazon.com Editörlerin Seçime Alınan Ayın En İyi Kitapları seçildi.

Crazy Love Milwaukee Journal-Sentinel tarafınca 2015 Yılının En İyi Kitaplarından biri seçildi .

Kırılgan , ABC’nin Iyi sabahlar Amerika’sı tarafınca büyük yaz okumaları için en iyi kitap seçildi ve Harper’s Bazaar tarafınca Sıcak Kitap olarak seçildi. Hedef, Lisa Unger’ı “Gelişen Yazar” olarak adlandırdı.

For Die You , Today şovu ve Good Morning America’da yaz için en iyi kitap seçildi. Parade dergisi ve Good Housekeeping Magazine tarafınca en iyi kitap seçimi olarak seçildi .

Güzel Yalanlar , Doubleday kitap kulübü Ayın Uluslararası Kitap Olarak seçildi.


Lisa Unger Kitapları – Eserleri

  • Piyonun Son Hamlesi
  • Aşktan ya da Korkudan
  • Tatlı Yalanlar
  • Kırılgan


Lisa Unger Alıntıları – Sözleri

  • “Aşk, uyuşturucudur, değil mi? Bütün acıyı köreltir, kaygılarınızı geri bastırır, iç şeytanlarınızı susturur.” (Aşktan ya da Korkudan)
  • Beni herkesten daha iyi tanirdi; kendimi tanidigimdan daha da iyi. Bu devamlı iyi bir sey degildi. (Aşktan ya da Korkudan)
  • Nesneleri seçebildiğiniz, fakat arkalarındaki siyah boşluğu tahmin edemediğiniz türden bir karanlıktayım. (Tatlı Yalanlar)
  • Geçmiş, bugün ve gelecek, hepsi birlikte devasa bir halıya dokunmuştu, renkleri ve yapıları karışıyor ve birbirini sarıyordu. (Kırılgan)
  • “Ne cennette aşkın nefrete dönüşmesi şeklinde bir hiddet ne de cehennemde reddedilmiş bir kadınınki şeklinde bir gazap vardır.” William Congreve (Aşktan ya da Korkudan)
  • “Sopalar ve taşlar kemiklerini kırabilir ama sözler kalbini kırabilir.” (Aşktan ya da Korkudan)
  • Kaç kişinin sizi hakkaten umursadığını iddia edebilirsiniz? (Tatlı Yalanlar)
  • Nesnelere, eski fotoğraflara, kararmış mücevherlere sararmış mektuplara bağlanmamızın başka ne şeklinde bir sebebi olabilir? Bunlar sihirin ufak parçalarıdır. Onlara dokunduğumuzda, dönemin çaldırmış olduğu ya da tükettiği şeylere bir anlığına tekrardan haiz oluruz. (Tatlı Yalanlar)
  • Bir kez anne oldun mu, çocuğuna aşık olduğunda başka şeylere o denli hevesin kalmaz.” (Aşktan ya da Korkudan)
  • Sopalar ve taşlar kemikleri kırabilir fakat kelimeler kalbinizi incitir. (Piyonun Son Hamlesi)
  • “Ben onun gibi bir sosyopat değilim. Benim de sorunlarım var ama ben hissedebiliyor, sevebiliyor ve empati kurabiliyorum. Ben diğer insanları oyunumun birer parçası olarak görmüyorum. Tedaviler, ilaçlar ve rehberlikler bana bu yüzden etki gösterebildi.” (Piyonun Son Hamlesi)
  • Asla mükemmel bir babası olan bir kıza aşık olma. Asla boy ölçüşemezsin ve çabalarken kendini öldürürsün. (Aşktan ya da Korkudan)
  • Bugün bile, biriyle tanıştığımda kendimi hep negatif duruma hazırlarım. İnsanlar öylesine düşüncesiz ve zalimdirler, iyi mi kaba bir yorum yapacaklarını asla bilemezsiniz. (Aşktan ya da Korkudan)
  • Yemek hayattır. Eğer yemeği sevmiyorsanız, hayatta olmayı sevmiyorsunuzdur. Bu kadar kolay. (Aşktan ya da Korkudan)
  • Ancak zihinsel hastalıkların problemi burdadır: Hiçbir vakit basmakalıp bir teşhis konulamaz. Hepimiz kendimize özgü delileriz. Bazılarımız ötekilerden daha beter, o denli. (Piyonun Son Hamlesi)
  • “Kişisel bir şey değildir bu. Duygular bizi korkutur, bize acı verir. Bu yüzden boş ve ifadesiz olmak her zaman daha iyidir. Daha az risklidir. Kendini etrafındaki insanlara açmazsan seni kimse incitemez.” (Piyonun Son Hamlesi)
  • “Kişisel bir şey değildir bu. Duygular bizi korkutur, bizlere acı verir. Bu yüzden boş ve ifadesiz olmak devamlı daha iyidir. Daha azca risklidir. Kendini etrafındaki insanlara açmazsan seni kimse incitemez.” (Piyonun Son Hamlesi)
  • Bizler kendi felaketlerimizin kabahat ortağıyız (Piyonun Son Hamlesi)
  • “karma yok, ne-ekersen-onu-biçersin diye bir denge yok. Hayır, artık hayatımızı şekillendirdiğimize inanmıyorum. Bence hayat bizi şekillendiriyor.” (Piyonun Son Hamlesi)
  • Bazen bir tek geçmişin uzaklaşmasını istersin, unutmayı tercih ettiğin şeylerin hatırlatıcısı olarak omuzlarında kalmasını, seni dürtmesini istemezsin. (Kırılgan)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş