Eğitim

Asla Vazgeçme Asla – Ali Türkşen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Asla Vazgeçme Asla – Ali Türkşen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Asla Vazgeçme Asla kimin eseri? Asla Vazgeçme Asla kitabının yazarı kimdir? Asla Vazgeçme Asla konusu ve anafikri nedir? Asla Vazgeçme Asla kitabı ne konu alıyor? Asla Vazgeçme Asla PDF indirme linki var mı? Asla Vazgeçme Asla kitabının yazarı Ali Türkşen kimdir? İşte Asla Vazgeçme Asla kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ali Türkşen

Yayın Evi: Kırmızı Kedi Yayınevi

İSBN: 9786052986387

Sayfa Sayısı: 360


Asla Vazgeçme Asla Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Hapishanenin köşesinde yanıp sönen trafik lambasının ışığı hücresinin duvarına vurmaktadır, her gece… Bir denizci olan mahkum, güzel günlere giden yolu gösteren bir deniz feneri şeklinde bakar o ışığa; yaşamış olduğu fırtınalı dönemlerde ayakta durmasını ve yaşamış olduğu tüm zorluklardan kurtulmasını elde eden umuttur, hücresinin duvarında her gece kendisine göz kırpan.

Yapılan aramada evinde bulunan, atmaya kıyamadığı eski bir davetiye kanıt olmuştur, özgürlüğünün elinden alınmasına… Oysa, üstünde adı yazılı olan o davetiye giden yolda, evlerinde çıkan yangındı karşılaşmış olduğu ilk büyük fırtına…Astsubay olan babası ailesinin geçimine katkı sağlamak ve çocuklarını daha iyi şartlarda okutabilmek için, alçı biblolar boyamaya başlamıştı evde… Ne var ki, sobanın tarafındaki tiner kutusu devrilir bir gece…

Babası şeklinde denizci olmasına ne yaşamış olduğu bu korkulu vaka engel olabilir, ne de astsubay haklarını korumak için çaba sarfeden babasının hapse atılması… O günlerde alçı bibloların yerini dikiş makinesi alır; terzilik icra eden annesinin el emeği, göz nuruyla tutunurlar hayata…

Berlin’de vazife yaparken, tüm konsolosluk çalışanları şeklinde Atatürkçü Fikir Derneği’nden bir davetiye gelir, Ali Türkşen’e… Davetiye, 10 Kasım’da Atatürk için yapılacak anma törenine iştirak etmesi yönündedir. Askeri ateşe olduğu döneme ilişik olan davetiyeyi atmaya kıyamaz, biriktirdiği anılar hazinesinde saklar… Balyoz kumpasında hapis yatmasına yol açan mahkemede, kabahat delili olarak karşısına çıkardıkları da işte o davetiyedir!

Birbirinden güzel öyküler bekliyor sizi bu kitapta; yaşamımıza örülmek istenilen duvarlarda, gecenin karanlığında yanıp sönen ümit ışığını görmemizi elde eden nice öykü…

Ali Türkşen, hapishaneden çıkar çıkmaz köşedeki trafik lambasına gider ve direğine sıkıca sarılmış olur.

O ışık, elinizdeki bu kitabın her sayfasında…

Sunay Akın


Asla Vazgeçme Asla Alıntıları – Sözleri

  • “Öyleki bir ülkede yaşıyoruz ki, bigün kendinizi refah ve güvende hissederken ertesi gün hayal dahi edemeyeceğiniz endişeli bir güne uyanıveriyorsunuz.”
  • Bir insanoğlunun ne kadar okuyabileceğini ve okuduğunda neler olabileceğini görmek istediğinizde de herhangi bir kütüphaneye değil, Anıtkabir’de Atamızın kitaplığına gidin. Dört bin kadar altı çizili kitabın bulunmuş olduğu kısmı ziyaret edin. Şunu da ihmal etmeyin. Atamızın okumuş olduğu o dört bin küsür kitap hayatına anlam katsın, ruhu zenginleşsin diye okumuş olduğu kitaplar değil, bugün yiye yiye mirasını bitiremediğimiz bir ülkenin temelini atabilmek için okunmuş kitaplardı. Okunan kitap sizi bulunduğunuz durumdan daha öteye taşıyacak bir eyleme dönüşmedikçe, size hoşça zaman geçirtecek bir uğraştan öteye gidemez. Bunu da ihmal etmeyin.
  • “Kafanıza taktığınız mevzuyu zamana bırakın, vakit size neyin deneyim neyin başarısızlık bulunduğunu gösterir. Aslında vakit size başarısızlık diye bir şey olmadığını, olan bitenin yalnız değişik bir görüş açısı kazanmaktan ibaret bulunduğunu gösterecektir.”
  • Kaybettiğinizde , hata yaptığınızda ya da başarısız olduğunuzda elinizden gidenleri, bigün size fazlaca daha fazlasıyla geri dönecek yatırım araçları olarak görün ve başarısızlığın başarıdan daha iyi bir öğretmen bulunduğunu ihmal etmeyin.
  • Dünya güzeli bir doğaya ve yüzyılların derin kültürünü barındıran bir tarihe haiz, gene de yaşaması oldukça zor bir ülkenin vatandaşıyız. Huzur içinde, anlayışla, sevgiyle, saygıyla, yaşamımızdan kaygı etmeden bir yaşam sürmek istiyoruz. Oysa bizim basit bir günde, oldukça sıradanlaşan yaşamımız, çağdaş bir ülkede koca bir ömrün kâbusu olabilir. Öyleki bir ülkede yaşıyoruz ki, bigün kendinizi refah ve güvende hissederken ertesi gün hayal dahi edemeyeceğiniz endişeli bir güne uyanıveriyorsunuz.
  • Zaman, biçim, vazife disiplini ve mali disiplin, çağdaş bir insanı, dünyanın kalanından ayıran ilk özelliklerin başlangıcında gelmeli.
  • Hayatımın bazı dönemlerinde aynı kısır döngüye ben de tutulmuş olsam da, elli beş yaşımı sürdüğüm şu günlerde mühim bir gerçeği açık seçik görebiliyorum artık. Bugüne kadar yaşadığım her ne var ise, bugünkü beni oluşturdu ve bundan değişik her olasılık ne daha iyi ne de daha kötüdür.
  • Söylediklerinize dikkat edin, düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin, davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlerinize dönüşür. Değerlerinize dikkat edin, karakterinize dönüşür. Karakterinize dikkat edin, kaderinize dönüşür.
    – Mahatma Gandi –
  • “Ne geçmişimizi geride birakabiliyoruz ne de gelecek için kaygı etmekten vazgeçebiliyoruz. “
  • Eğer bugününüzden mutlu değilseniz, güvenilir olun geriye dönerek hayatınızı değiştireceğiniz her olasılık başka mutsuzluklara da kapı açabilir. Öyleyse aslolan olan geçmişte bir şeyleri değişiklik yapmak yerine bugüne haiz çıkıp geleceğimizi şekillendirmek için elimizden geleni yapmak olmalıdır.


Asla Vazgeçme Asla İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ali Türkşen – Asla Vazgeçme Asla: Okumak…
Okumak hakikaten de benim hayatımı değiştirdi. Ortaokuldaki kız arkadaşlarımın tamamı 14-15 yaşlarında evlenilmiş olduğu için köyümde lise öğrenimine devam eden tek kız talebe bendim.
Bundan tam 34 yıl ilkin üniversite imtihanını kazanıp İstanbul’a geldiğimde, köyümden üniversite eğitimine başlamış olan ilk kız gene bendim.
Eğitim; hakikaten de benim hayatımı değiştirdi, kendi ayakları üstünde duran bir karı ve fert olma hürriyetini kazandırdı. J.J. Rousseau’nun da söylediği şeklinde özgürlüğü, yapmak istediklerim kadar ziyadesiyle yapmak istemediklerimi yapmama ayrıcalığı olarak deneyimledim. Fazlaca şükür!
Bunca şeyi niçin size anlatıyorum?
– Bir kere, bu hafta sonu üniversite imtihanı vardı. Binlerce genç için geleceklerine yön verecekleri mühim dönemeçlerden birisi. Hem kendi anılarım canlandı hem de seneye benim oğlum da bu sınavın yolcusu.
– İkincisi, bu yıl için belirlediğim 100 kitap hedefime an itibariyle ulaştım. Şüphesiz, bunda pandemi sebebiyle yaşadığımız #evdekal günlerinin oranı büyük. Evde geçirdiğim vakit içinde doya doya, kana kana kitap okudum, adeta yedim, içtim. 🙂
– Üçüncüsü ise ki bu tamamen rastlantı, 100. kitabımın Asla Vazgeçme Asla olması. Bu kitabın iki hikmeti var. Ilk olarak adı fazlaca manidar. Yazarı şeklinde benim hayatımda da “kararlılık”, istediğim bir şey için yörüngeye girmek ve o yörüngeden hiçbir güç tarafınca çıkarılmaya müsaade etmemek paralellik arzediyor. İkincisi ise kitabın yazarını şahsen tanıyor olmak. Ali Türkşen, Yunanistan ile yaşadığımız Kardak Kayalıkları krizinde adaya çıkan SAT komando ekibinin lideri olarak harekatın ertesi günü tüm gazetelerin manşetindeydi. Adını ilk kere o gün duyduğum Ali Türkşen’in en kadim arkadaşlarımdan biriyle evlenmesi ise yaşam yolculuklarımızın çakışmasına niçin oldu.
Daha o zamanlarda kaleminin ne kadar güçlü bulunduğunu sezerdim. Siz asla İsmet İnönü ile Atatürk içinde, Sakarya Savaşı süresince meydana getirilen yazışmaları okudunuz mu? Sanırsınız ki bir karargahta Yakup Kadri diğerinde Peyami Safa var. O iyi mi bir ifade gücü! İşte Ali Türkşen’de de o devrin dahi askerlerinde olan türde bir kılıç, kalem, ruh ve karakter gücü var.
Bu güç, 3.5 yıl Hasdal’da geçirdiği sürede iyice çeliklendi. O dönemde yazdığı “Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir” kitabını da fazlaca etkilenerek okumuştum.
Bu kitap ise tıpkı Mimar Sinan’ın Selimiye Camisi şeklinde tam bir ustalık eseri. Hayatı önemseyen, memleketini seven her insana tavsiye ederim. (Tülay Özbay)

Baş ucu kitabımı buldum!: Kitabı bitirdikten sonrasında yaptığım ilk iş: Kitabı herzaman görebileceğim bir yere koymak oldu. Bu güzel kitabı her insanın okumasını ve kıymetli komutanımız sayın Ali Türkşen’i daha yakından tanımasını tavsiye ederim. Fikir ve düşüncelerinin tamamına katılıyorum. Kitabın adı, kapak resmindeki yüz ve ifadesi kitabın kendisiyle fazlaca uyumlu. Okuduğunuzda gülebilirsiniz de, sinirden dişlerinizi de sıkabilirsiniz, gözleniriz de dolabilir. Özetlemek gerekirse her duygu durumunu yasayabileceginiz mükemmel bir kitap. (Burakhan Bostan)

Savaşım: Ali Türkşen, Asla Vazgeçme Asla.
Önceki okuduğum askeri yazarların yazdığı kitapları da dikkate alarak bu kitabı okuduğum için fazlaca mutlu olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim. İşte bu.
Beklentilerimi fazla fazla karşılayan, öğreten öğretirken de anlatırken de paylaşırken de samimiyetini her bir sayfasında hissettiğiniz sizinle söyleşi eden fakat bunu fazlaca iyi bir üslupla özetleyen kıymetli Ali Türkşen.Askeri okuldan SAT komutanlığına ilerleyişi,Kurmaylık sonrasında oradan Hasdal’a uzanan yaşam.
Savaşım…
Öyleki damdan düşer şeklinde değil ASLA, ilmek ilmek dokunan bir yol. Ara ara kesinlikle safyaları karıştırılıp kendine getiren türden. Siz hep yazın yazmaya devam edin Ali Türkşen…
yazar/Ali-Turksen kitap/asla-vazgecme-asla–224224 (İlkay Perihan)


Asla Vazgeçme Asla PDF indirme linki var mı?


Ali Türkşen – Asla Vazgeçme Asla kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Asla Vazgeçme Asla PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ali Türkşen Kimdir?

Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Ocak 1996’da Kardak Adası’na çıkan SAT Timi’nin komutanıydı. Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Hasdal Askeri Cezaevi’nde 3.5 yıl hapis yattı ve ‘Hak ihlali’ ve ‘yeniden yargılama’ sebebi öne sürülerek özgür bırakıldı.


Ali Türkşen Kitapları – Eserleri

  • Asla Vazgeçme Asla
  • Sat Komandoları ve Anılarım
  • Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir


Ali Türkşen Alıntıları – Sözleri

  • Hayatımın bazı dönemlerinde aynı kısır döngüye ben de tutulmuş olsam da, elli beş yaşımı sürdüğüm şu günlerde mühim bir gerçeği açık seçik görebiliyorum artık. Bugüne kadar yaşadığım her ne var ise, bugünkü beni oluşturdu ve bundan değişik her olasılık ne daha iyi ne de daha kötüdür. (Asla Vazgeçme Asla)
  • Bugün, SAT Komutanlığı’nın derhal girişinde, paraşüt kulesinin birlik girişine bakan kısmında büyük harflerle yazılı bu çarpıcı söz şöyleydi: DİSİPLİN ŞİARIMIZ, GÖREV AŞKIMIZ, FEDA CANIMIZ. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • ”Milli menfaatlerimizin korunması kapsamında, bilhassa Ege ve Doğu Akdeniz’de tehlikeli sonuç görevler deruhte eden ve en kuvvetli periyodunu yaşayan Deniz Kuvvetlerimizin; devletimizin stratejik menfaatlerine katkıları sebebiyle devamlı hedef alınarak yıpratılmasının bir rastlantı olmadığını, bu anlamda yaşadığımız sürecin iyi tahlil edilmesi icap ettiğini değerlendirmekteyim. (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)
  • “Ne geçmişimizi geride birakabiliyoruz ne de gelecek için kaygı etmekten vazgeçebiliyoruz. ” (Asla Vazgeçme Asla)
  • Son olarak, kitabın, nice kahramanlıklara imza atacağına inandığım genç SAT komandolarına rehber olması, yüce Türk milletinin iftiraya uğramış bir grup vatan aşığı askeri devamlı hatırlanması ve hayatlarını aziz vatanımız uğruna kaybeden şehitlerimizin unutulmamasıdır. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • SAT adını yalnız fiziki kabiliyetlere bağlayan bazı sığ görüşlerin aksine SAT komandosu olmak demek aslen bir yönüyle yeni bir karakter sadece kesinlikle bir yaşam seçimi seçmek anlamına gelir. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • Kişisel özellikleri ürkü hayata geçirmeye uygun ve kapalı yer korkusu olan birinin asla geçmeyeceği bu şeklinde testleri tek tek aşmadıkça kursun sonunu görmemiz zor gözüküyordu. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • İşin ilginci bu kurallar yalnız başlangıç kurallarıydı ve bir yaşam itaat edilerek sorgulanmayacak yazılı olmayan SAT kanunlarının başlangıcında geliyordu. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • “Sana hiçbir istek istek verilmemiştir ki onu gerçekleştirecek olan güç de beraber verilmiş olsun. Ancak bunu elde etmen için çalışman gerekebilir.” (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • … Bu nedenle İstanbul Boğazı’nda IBS botla kürek çektiğimiz bir gece denizin üstünde koşarken gördüğüm tavşanlar, Cehennem Haftası’nın en garip deneyimlerinden biri oldu benim için. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • Kimsenin unutmaması ihtiyaç duyulan bir gerçek vardı: SAT olarak doğmamıştık fakat SAT olarak ölecektik. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • Kaybettiğinizde , hata yaptığınızda ya da başarısız olduğunuzda elinizden gidenleri, bigün size fazlaca daha fazlasıyla geri dönecek yatırım araçları olarak görün ve başarısızlığın başarıdan daha iyi bir öğretmen bulunduğunu ihmal etmeyin. (Asla Vazgeçme Asla)
  • “Adliye binasında tüm bu gelişmeler sürerken ben de Beykoz’daki lojmanımızdan Beşiktaş’a doğru yola çıktım. Gece yarısına sadece bir kaç saat kalmıştı. Silah arkadaşlarımın özgürlüklerine ilişkin önemli bir karar verileceği sırada ailemle birlikte olmayı gururuma yediremedim. Hiç bir şey yapamasamda gider en azından yakınlarında bir yerlerde olurdum. (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)
  • Bugün, SAT Komutanlığı’nın hemen girişinde, paraşüt kulesinin birlik girişine bakan kısmında büyük harflerle yazılı bu slogan şöyleydi: DİSİPLİN ŞİARIMIZ, GÖREV AŞKIMIZ, FEDA CANIMIZ. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • “Şunu bilin ki en küçük suçu ve günahı olmayan ben, bu yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum.” Yarbay Ali TATAR (saygıyla, rahmet ve saygıyla) (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)
  • Dünün kahramanları bugünün teröristleri ikan edilebiliyordu.Koskoca bir devlet bakanı da ” Kahraman olmak hiç kimseye kabahat işleme ayrıcalığı getirmez ” dememiş miydi ? (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)
  • Eğer bugününüzden mutlu değilseniz, güvenilir olun geriye dönerek hayatınızı değiştireceğiniz her olasılık başka mutsuzluklara da kapı açabilir. Öyleyse aslolan olan geçmişte bir şeyleri değişiklik yapmak yerine bugüne haiz çıkıp geleceğimizi şekillendirmek için elimizden geleni yapmak olmalıdır. (Asla Vazgeçme Asla)
  • Düz denizde hepimiz iyi kaptanlık yapabilirdi. Asıl olansa, fırtınada gemisini limana sağ salim döndürecek kaptanların varlığıydı. (Sat Komandoları ve Anılarım)
  • Dünya güzeli bir doğaya ve yüzyılların derin kültürünü barındıran bir tarihe haiz, gene de yaşaması oldukça zor bir ülkenin vatandaşıyız. Huzur içinde, anlayışla, sevgiyle, saygıyla, yaşamımızdan kaygı etmeden bir yaşam sürmek istiyoruz. Oysa bizim basit bir günde, oldukça sıradanlaşan yaşamımız, çağdaş bir ülkede koca bir ömrün kâbusu olabilir. Öyleki bir ülkede yaşıyoruz ki, bigün kendinizi refah ve güvende hissederken ertesi gün hayal dahi edemeyeceğiniz endişeli bir güne uyanıveriyorsunuz. (Asla Vazgeçme Asla)
  • Akıl ve bilimin yerine, en hafifinden yüzlerce şüphenin egemen olduğu mahkeme salonunda, bu kuşku ve sahtekarlıklar mevzusunda heyeti bir türlü ikna edemiyorduk.Adaletin esasen ağır aksak yürüdüğünü bildiğimiz vatanımızda bir de bazı güçler, bir yaşam vatanına hizmette kusur etmemiş insanları demir parmaklıklar arkasında tutmaya adeta ant içmişti (Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş