Eğitim

Assassin’s Creed – Gizli Sefer – Oliver Bowden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Assassin’s Creed – Gizli Sefer – Oliver Bowden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Assassin’s Creed – Gizli Sefer kimin eseri? Assassin’s Creed – Gizli Sefer kitabının yazarı kimdir? Assassin’s Creed – Gizli Sefer konusu ve anafikri nedir? Assassin’s Creed – Gizli Sefer kitabı ne konu alıyor? Assassin’s Creed – Gizli Sefer PDF indirme linki var mı? Assassin’s Creed – Gizli Sefer kitabının yazarı Oliver Bowden kimdir? İşte Assassin’s Creed – Gizli Sefer kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Oliver Bowden

Çevirmen: Ufuk Yılmaz

Çevirmen: Erhan Gülşen

Orijinal Adı: Assassin’s Creed – The Secret Crusade

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9944829953

Sayfa Sayısı: 462


Assassin’s Creed – Gizli Sefer Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

HAKİKAT KANLA YAZILACAK! Marco’nun babası Niccolò Polo, tüm yaşamı süresince sır olarak tuttuğu hikâyeyi en sonunda anlatmaya başlayacaktı – Yoldaşlık’ın en muhteşem Assasinlerinden Altaïr’in hikâyesini… Son aşama zor ve ürkütücü bir görevle yola çıkan Altaïr, Kutsal Toprakların dört bir yanında düşmanlarının canını alırken Assasin Amentüsü’nün, şu demek oluyor ki Suikastçının İnancı’nın da gerçek anlamını görüp anlayacaktı. Tarikata olan bağlılığını kanıtlama etmesi ihtiyaç duyulan Altaïr, aralarında Tapınakçıların lideri Robert de Sable’ın da bulunmuş olduğu dokuz ölümcül düşmanını ortadan kaldırmak zorundaydı. Altaïr’in yaşam öyküsünün ilk kez anlatıldığı bu kitapta, tarihin gidişatını değiştirecek bir macera sizleri bekliyor. Tapınakçı komplosuna karşı Altaïr’in giriştiği bitmek bilmeyen savaşım… Hem şaşırtıcı hem de ağlatısal tarafları olan aile yaşamı… Ve en sonunda eski bir arkadaşının ihaneti… Hakikat kanla yazılacak! Kanla ve Suikastçının İnancı’yla!..


Assassin’s Creed – Gizli Sefer Alıntıları – Sözleri

  • Sessiz kalmak söylenenleri kabul etmenin başka bir şeklidir.
  • “Fikirlerine ne kadar karşı olsak da, bir insanı düşündükleri için cezalandırmaya hakkımız yok.”
    “Ne yapalım o zaman?” diye sordu ölmekte olan adam, hırıltıyla soluyarak.
    “Bunun cevabını herkesten çok senin biliyor olman lazım. Onları eğiteceksin. Onlara doğruyla yanlışı ayırt etmeyi öğreteceksin. Onları özgür kılan şey bilgi olmalı; baskı değil.”
  • “O süre, dünya nedir?”
    “Bir aldatmacadır,” diye yanıt verdi Altaïr. “Ya bir çok insanoğlunun yapmış olduğu şeklinde kendimizi teslim edeceğimiz ya da sınırlarını aşacağımız bir aldatmacadır.”
  • “Kaynakları ne olursa olsun bir insan fikirlerden korkmamalı, canını yaktığı anlarda bile hakikatten çekinmemelidir.”
  • Hiçbir şekilde hatta en fena ihtimali düşünürken bile başarısız olacağı aklının ucundan geçmemişti. Ama işte….
  • Öğrenmek bilgiyi, informasyon de özgürlüğü ve gücü getirir.
  • “Sınırları aşmak nedir?”
    “Yasaların temelinde kutsal kaidelerin değil de mantığın yattığını fark etmektir.”
  • “Peki, sınırları aşmak nedir?”
    “Yasaların temelinde mukaddes kaidelerin değil de mantığın yattığını fark etmektir. Şu an anlıyorum ki Amentü’müz bizlere özgür olmayı emretmiyor.” Gerçekten de aniden farkına varmıştı bunun. “Mantıklı ve bilge olmayı öğretiyor.”


Assassin’s Creed – Gizli Sefer İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Altaïr İbn-La’Ahad, Assassin’s Creed’in ilk oyunu ve Assassin’s Creed: Bloodlines oyunlarındaki ana karakterimiz. Assassinlerin en mühim liderleri içinde, bu kitapta da onun ortalama 90 senelik yaşamı anlatılıyor.
Serinin üçüncü kitabı olan Gizli Sefer’de, yazar Oliver Bowden önceki kitaplara nazaran oyunlardan değişik olarak betimlemeler ve değişik vaka örgüleriyle kitaba daha çok katkıda bulunmuş. Kitabın bir çok Assassinlerin kalesi konumundaki Masyaf’ta geçiyor, fakat Kudüs, Şam, Akka ve Kıbrıs’ın Limasol ve Girne şehirlerini de ziyaret ediyor baş karakterimiz Altaïr.
Kitaptaki betimlemeler ve vaka örgüsü oldukça güzeldi, fakat nedense yer yer bazı olayların içi fazlaca boş kalıyor. Assassinlerin yada Tapınakçıların kökenleriyle ilgili oyunlardan değişik olarak pek bir katkısı olduğu söylenemez yazarın. Bu yüzden oyunlarını oynayanlar için nostaljiden öteye gidebilecek bir kitap değil Gizli Sefer. Oyunları oynamayanlar için ise, eğer aksiyon-serüven kitaplarını fazlaca seviyorsanız tavsiye edebileceğim bir kitap, sürükleyiciliğini asla kaybettirmiyor. (Mert)

Âltair`in çocukluğundan başlayıp kendi çocuklarını görene kadar ki geçen sürede Tarikat için yaptıklarını özetleyen heyecanlı ve kesinlikle sonunu merak ettiren bir kitap. (Selin Seviye)

Altaïr Ibn La Ahad: Oyunda olmayan yerlerde kitapta anlatılıyor ve fazlaca güzel bir hikayesi vardır. Oyunda altyazı olmadığı için aldım asla pişman değilim. Kessinlikle okuyun oyunu oynadıysanız daha da zevkli olacaktır. (Ömer Sincar)


Assassin’s Creed – Gizli Sefer PDF indirme linki var mı?


Oliver Bowden – Assassin’s Creed – Gizli Sefer kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Assassin’s Creed – Gizli Sefer PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Oliver Bowden Kimdir?


Oliver Bowden Kitapları – Eserleri

  • Assassin’s Creed – Rönesans
  • Assassin’s Creed – Yoldaşlık
  • Assassin’s Creed – Gizli Sefer
  • Assassin’s Creed – Sırlar
  • Assassin’s Creed Suikastçının İnancı / Sahipsiz
  • Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem
  • Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7
  • Assassin’s Creed – Birlik
  • Assassin’s Creed – Renaissance
  • Assassin’s Creed – Revelations: Die Offenbarung
  • Assassin’s Creed – Die Bruderschaft


Oliver Bowden Alıntıları – Sözleri

  • Öğrenmek bilgiyi, informasyon de özgürlüğü ve gücü getirir. (Assassin’s Creed – Gizli Sefer)
  • Üstüme yüklenen beklentilerin ağırlığı altında kamburum çıkıyor.
    Hâlbuki yalnızca on yaşındayım. (Assassin’s Creed – Birlik)
  • “In a world without gold, we might have been heroes!”
    “Altınsız bir dünyada olsaydık, kahraman olabilirdik.” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • …hanım-adam ilişkileri böyleydi işte. Bahtı açık ilişkiler bitmiyordu sadece biten ilişkilerin birçoğu sonsuza dek bitmiş oluyor ve aradaki sevginin yerini büyük bir boşluk, kimsesizlik, kuraklık alıyordu… (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • Du Casse: ”Gideceğin cehennem kendi yarattığın olsun.” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • Öfkenin kıvılcımıyla derinlerde kaybolup gitmiş bir hüzündü bu… (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Doğruyla yanlış arasındaki ayrımın çoğu zaman belirsiz olduğu soğuk siyaset dünyası, anladığı sadece reddettiği bir alemdi.. (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Savaş… Gaddarca ve insafsızca… Vahşice ve çocukça… hepsi bu.
    Özgürlük, acıma ve sevgi … Savaşmaya ve öldürmeye değecek yegâne şeyler. (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • Yaşamayı öğrendim sanırken,
    Ölmeyi öğreniyormuşum meğer.
    Leonardo da vinci (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Bir şeyi istemek sana ona haiz olma hakkını vermez..
    ☆Ezio Auditore (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • ”Hayat bir cenk değildir şu sebeple savaşlar kazanmak veya yitirmek içindir. Hayat ise deneyimlenir,” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • Her şey uygulamaya konulana kadar teoriden ibarettir. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • Demem o ki işin doğrusunu bilmiyorum ve senin anlattıklarına bakılırsa bilmemem en iyisi fakat şunu oldukça iyi biliyorum ki senin dev gibi bir yüreğin var ve bu dünyada seninki şeklinde yüreği olanlara yer yok. Bu dünya seninki şeklinde yüreği olan insanları yer. Onları çiğner sonrasında da tükürür. Bana endişeleniyor muyum diye sordun. Evet,evlat endişeliyim. Nedeni sorarsan sebebi işte bu. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • “Altaïr şu şekilde yazmış: Zamanla, yeterince uzun bir süre ve yeterince yüksek sesle dile getirilen bir kelam zihinlerde yer edinir. Elbette ki fikrî muhalefetten fazlaca daha kalıcı olduğun ve rakiplerini susturduğun sürece. Başarılı bulunduğunu, meydan okuyan herkesi ortadan kaldırdığını düşün, geriye ne kalır? Hakikat. Bu, nesnel manadaki hakikat midir? Hayır. Peki ya şahıs iyi mi nesnel bir görüş açısı kazanır? Cevap şu ki nesnel görüş açısı kazanılmaz. Bu, kelimenin tam anlamıyla ve somut olarak imkânsızdır. Oldukça fazla değişken söz mevzusudur. Dikkate alınması ihtiyaç duyulan fazlaca fazla informasyon alanı ve fazlaca fazla yordam vardır. Sokratik yöntem bunu çözümlemiş. Hakikat için asimptotik (kavuşmaz) bir yaklaşım öngörmüş. Bir doğru bir eğriyle asla mutlak noktada buluşmaz, der. Fakat asimptotun kendi tanımı sonsuz bir mücadeleyi ima eder. Bir açımlamaya adım adım yaklaşırız fakat ona asla ulaşamayız. Hiçbir süre…” (Assassin’s Creed – Sırlar)
  • Kötülüğü kullanarak fenalık ile savaşmak fenalık müdür ? (Assassin’s Creed – Revelations: Die Offenbarung)
  • Diğer taraftan sevdiklerin olmadan hayata devam etmenin ne anlamı vardı? (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • Gençken özgürlüğüm vardı, fakat onu görmüyordum;
    zamanım vardı , fakat bunu bilmiyordum ; ve sevgim vardı , fakat onu hissedemiyordum. (Assassin’s Creed – Sırlar)
  • . ..
    Ne sen (Fransız komutan Volais) , ne Cesare Borgia (Tapınakçılar) ne de Papa (Rodrigo Borgia) ; barıştan ve adaletten yana olmayan asla kimse ben hayatta olduğum sürece İtalya’yı yönetemeyecek !
    ☆ Ezio Auditore da Firenze (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • O fazlaca hassastı, Aubrey’nin problemi buydu. Bu dünya için fazla iyi yürekli biriydi. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • “Her şeyden fazlaca hastalıktan korkarlardı. Sanırım bunun sebebi hastalığın ikna edilememesi; ona rüşvet verilememesi ya da ona karşı silahlanılamaması…” (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı / Sahipsiz)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş